X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
Odpowiedz

Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaAnia wrote:
    Hej mamusie,
    Wybaczcie że się tu nie udzielam ale stwierdziłam że dwa razy pisać to samo to może głupio być choć widzę że chyba sporo też dziewczyn których nie ma na fb? Jakoś przyzwyczaiłam się już do tego fb.
    Nie mniej jako prowadząca wątek witam wszystkie nowe osoby i proszę podajcie nicki terminy porodów i płeć maluszka to uzupełnię pierwszą stronę i będę uzupełniać jak już zaczniemy porodówkę😊😜

Nic nie wiem o fb🤪. Poslijcie linka. A ja sie zastanawialam jak to możliwe ze jestem w stanie nadrobic wiadomości 🤣

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • majowa mama po raz 2 Koleżanka

Wysłany: 15 marca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalala_22 wrote:
    @majowa mama po raz 2 dużo zdrowia!
    Dzieki😀 Przyda sie na pewno bo nie chce odpuścić. Już 3 razy mnie coś dopadlo w tej ciąży masakra jakaś w tym roku…
    Może polecicie jakies krople do nosa na katar?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 12:47

• WerkA Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaAnia wrote:
    Hej mamusie,
    Wybaczcie że się tu nie udzielam ale stwierdziłam że dwa razy pisać to samo to może głupio być choć widzę że chyba sporo też dziewczyn których nie ma na fb? Jakoś przyzwyczaiłam się już do tego fb.
    Nie mniej jako prowadząca wątek witam wszystkie nowe osoby i proszę podajcie nicki terminy porodów i płeć maluszka to uzupełnię pierwszą stronę i będę uzupełniać jak już zaczniemy porodówkę😊😜

Ja prosiłam właśnie już wcześniej 2 razy aby dodać mnie wogole na stronę pierwszą 😆 to może i teraz się uda! Wszystko mam na dole napisane ❤️

No właśnie słyszałam, że już duża część jest na FB, ale jeszcze parę osób tu zostało. Jakbyście kogoś jeszcze chciały dodać to jestem chętna. ☺️

Miłego weekendu wszystkim! Ja wyczekuje gości 💙

preg.png

08.2018r 24tydzień 👼🩷
    11.2022r samoistne poronienie👼

Termin 08.05.2025 💙
    30.11.2024 1 prenatalne na 60% chłopczyk
    31.12.2024 2 prenatalne 457g 🩵
    13.02.2025 1574g 🩵
    04.03.2025 3 prenatalne 2000g🩵
  • MaAnia Autorytet

Wysłany: 15 marca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszcie wiadomość do Lexia bo to ona akceptuję osoby ;)

WeRka już wpisuje😊😘

WerkA, Anastiq, Olalala_22 lubią tę wiadomość

36👩❤️👨37
    F💙14
    R🩷11

preg.png

26.08.2024 ⏸️ Beta HCG 30,6
    17.09.2024 ❤️🌱 4mm 👶🏼
    30.09.2024 👶🏼 1,8mm ❤️ 167
    29.10.2024 🧬👶🏼 6,74cm ❤️156
    12.11.2024 👶🏼112g ❤️135, 90%🎀
    05.12.2024 👶🏼 250g pod serduszkiem jest Zuzanka🩷🎀
    23.12.2024 II🧬360g 🩷137 🎀
    20.01.2025 750g 🩷 129🎀
  • Anastiq Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Co do bólu spojenia łonowego - bardzo mi to doskwierało, najbardziej pod koniec drugiego trymestru. Moja lekarz prowadząca mówiła, że jeśli ból będzie bardzo dokuczliwy - brać paracetamol, ale nie korzystałam z tego.

Teraz ból już minął, ale w zeszłym tyg jak byłam u uro fizjo to faktycznie jak sprawdzała to mam te okolice dość napięte. Pokazała kilka ćwiczeń, które mam wykonywać codziennie. Ogólnie cała wizyta na duży plus, sprawdziła napięcie mięśni dna miednicy, pokazała jak wykonywać masaż krocza. Mam już rozejście mięśni brzucha, to podobno normalne, ale na trochę późniejszym etapie ciąży. Przykleiła tejpy, powiedziała że mogę sobie też te mięśnie „motywować” w dobrą stronę, przy codziennym smarowaniu brzucha.

Trzeci trymestr rządzi się swoimi prawami, mam gorsze i lepsze dni, dziś tryskałam energią, spędziłam super czas z przyjaciółką, a wczoraj mimo że niż takiego nie robiłam, to pół dnia przeleżałam w totalnej niemocy.

Dokucza mi tez bezsenność, dobrze, że to już bliżej niż dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 21:36

Olalala_22, pp2018 lubią tę wiadomość

👩🏻 i 🧑🏻‍🦱 '96

preg.png
  • Anastiq Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Jeszcze mi sie przypomniało, że poruszyłyście temat szczepień. Moja lekarz póki co, nie wspominała o żadnych szczepieniach, a widzę że Wasi lekarze sami wychodzą z inicjatywą. Mam wizytę w kolejny piątek więc zobaczymy. Chociaż ja to się nawet paracetamolu boję wziąć, a tymbardziej szczepienia w tym stanie. Pogadam z lekarzem, zobaczę co powie.

Miłego wieczoru dla Was!

@MaAnia fajnie Cie tu widzieć! Ale rozumiem, że pisanie dwa razy tego samego może być upierdliwe. Skontaktowałam się z Lexią, może uda się mnie też dokoptować do grupy na FB.

MaAnia lubi tę wiadomość

👩🏻 i 🧑🏻‍🦱 '96

preg.png
  • MaAnia Autorytet

Wysłany: 16 marca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastiq mam nadzieję że Lexia Was poakceptuje choć będę tu też już czuwać bo coraz bliżej godziny zero☺️

W temacie szczepień to zrobiłam grypę i krztusiec ale rsv już sobie daruję bo myślę że nasze dzieciaki już to nie dotyczy bo na jesień i tak nie będą miały już przeciwciał a jednak ryzykować też złym samopoczuciem przed samym porodem to jakoś mi się to nie widzi.

Z bólowych dolegliwości to mi pośladki bardzo bolą a wieczorami mięśnie ale już różne formy fizjoterapii miałam i urofizjo tejpy i co pomorze to zaraz jest to samo i tak żebym mogła powiedzieć że całkiem pomogło to nie mogę więc już mi szkoda też finansów, zaciskam zęby i oby do maja😝

Olalala_22, Anastiq, HolyFantasia lubią tę wiadomość

36👩❤️👨37
    F💙14
    R🩷11

preg.png

26.08.2024 ⏸️ Beta HCG 30,6
    17.09.2024 ❤️🌱 4mm 👶🏼
    30.09.2024 👶🏼 1,8mm ❤️ 167
    29.10.2024 🧬👶🏼 6,74cm ❤️156
    12.11.2024 👶🏼112g ❤️135, 90%🎀
    05.12.2024 👶🏼 250g pod serduszkiem jest Zuzanka🩷🎀
    23.12.2024 II🧬360g 🩷137 🎀
    20.01.2025 750g 🩷 129🎀
  • Olalala_22 Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa mama po raz 2 wrote:
    Dzieki😀 Przyda sie na pewno bo nie chce odpuścić. Już 3 razy mnie coś dopadlo w tej ciąży masakra jakaś w tym roku…
    Może polecicie jakies krople do nosa na katar?

Ja nie jestem zwolenniczką kropli do nosa. Ostatnio mój mąż za długo używał i uzależnił śluzówkę 🙄 może jakiś nawilżacz powietrza i dodać do niego olejek eukaliptusowy? Albo zagotować wrzątek i tam dodać ten olejek.

U mnie niestety ból w nocy wraca ze zdwojoną siłą. Teraz mam tygodniową przerwę od wizyt u urofizjo i już naprawdę nie mogę się doczekać aż znowu trafię pod jej cudowne ręce 🤪

@MaAnia fajnie, że będziesz zaglądać! :) dodałam @Lexia do bliski przyjaciółek, żeby wysłać wiadomość, ale też kumam, jak nie będziecie chciały zaakaceptowac, bo jednak trochę się nie odzywałam 🥲

Ikea w dniu wczorajszym to był naprawdę jeden z gorszych pomysłów na jaki wpadłam .. mimo piłki z przodu, naprawdę nie mogłam liczyć na żadną pomoc ani przepuszczenie w kolejce. Ale cieszę się, że prawie wszystko załatwiłam. Prawie, bo zapomniałam o półkach 😂🥲 ale to już domówię przez internet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 12:49

Anastiq lubi tę wiadomość

31🙋🏼‍♀️33🙋🏼‍♂️
    👧🏼05.2023
    🐕

28.08 ⏸️
    18.09 jest ❤️
    24.10 niskie ryzyka 🥳
    Czekamy na druga córeczkę 🥹💕

niedoczynność tarczycy, hashimoto, gruczolak przysadki, PAI-1 4G/5G hetero

preg.png
  • Anastiq Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaAnia wrote:
    Anastiq mam nadzieję że Lexia Was poakceptuje choć będę tu też już czuwać bo coraz bliżej godziny zero☺️

W temacie szczepień to zrobiłam grypę i krztusiec ale rsv już sobie daruję bo myślę że nasze dzieciaki już to nie dotyczy bo na jesień i tak nie będą miały już przeciwciał a jednak ryzykować też złym samopoczuciem przed samym porodem to jakoś mi się to nie widzi.

Z bólowych dolegliwości to mi pośladki bardzo bolą a wieczorami mięśnie ale już różne formy fizjoterapii miałam i urofizjo tejpy i co pomorze to zaraz jest to samo i tak żebym mogła powiedzieć że całkiem pomogło to nie mogę więc już mi szkoda też finansów, zaciskam zęby i oby do maja😝

Też prawda, bez sensu przepalać kasę, jak rezultaty takie średnie.

@Olalala_22
    Oj tak Ikea w sobotę to jazda bez trzymanki 😅 Sama się o tym przekonałam jakiś czas, mój mąż miał tak dość, ja zresztą też, że tego razu wyszliśmy z niczym, więc u Ciebie i tak się dobrze skończyło :)
    Drugie podejście zrobiliśmy w poniedziałek do południa, jak mąż miał dzień wolny - no i wtedy misja zakończyła się sukcesem, było puściutko, aż miło się chodziło.

Dobrze, że mają opcję zamówień przez internet i nie będziesz musiała jechać tam znowu!

Olalala_22 lubi tę wiadomość

👩🏻 i 🧑🏻‍🦱 '96

preg.png
  • Olalala_22 Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anastiq tak, ta opcja dostawy jest ekstra. Właśnie domówiłam co chciałam i nawet fronty do szafy się pojawiły więc już wszystko ogarnięte i dostawa będzie w czwartek 😍
    A Ty już zdecydowałaś w którym szpitalu chcesz rodzić? Dobrze kojarzę, że jesteś z trójmiasta?

pp2018, Anastiq lubią tę wiadomość

31🙋🏼‍♀️33🙋🏼‍♂️
    👧🏼05.2023
    🐕

28.08 ⏸️
    18.09 jest ❤️
    24.10 niskie ryzyka 🥳

preg.png
  • Anastiq Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalala_22 wrote:
    @Anastiq tak, ta opcja dostawy jest ekstra. Właśnie domówiłam co chciałam i nawet fronty do szafy się pojawiły więc już wszystko ogarnięte i dostawa będzie w czwartek 😍
    A Ty już zdecydowałaś w którym szpitalu chcesz rodzić? Dobrze kojarzę, że jesteś z trójmiasta?

Super! To szybko się uwijają z dostawą.
    Tak, dobrze kojarzysz, jestem z Trójmiasta i zostaję przy Zaspie ☺️ A Ty?

👩🏻 i 🧑🏻‍🦱 '96

preg.png
  • Cami Cami Koleżanka

Wysłany: 17 marca, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka, pp2018, a propos dylematów szpitalnych, ja też planuję rodzić na Żelaznej. Rozważałam jeszcze Instytut Matki i Dziecka, ale ostatecznie chyba jednak zostaje ta pierwsza opcja. Więc kto wie, może się spotkamy na porodówce 😅
    Byłam na Żelaznej na szkole rodzenia i dziewczyna mówiła, że jeśli chodzi o obłożenie to w zeszłym roku odesłali tylko kilka osób i to głównie w sezonie, gdy rodzi się najwięcej dzieci, czyli końcówka wakacji.

Nie wiem czy zmieniła mi się perspektywa od kiedy jestem w ciąży, ale wydaje mi się, że teraz właśnie dużo dzieci się będzie rodzić. Mam dwie koleżanki, które będą rodzić na wiosnę, w tym jedna ma termin 5 dni po mnie, no i wszędzie na mieście widzę laski w ciąży 😂

Ona: '89 On: '83

Październik '23 - I ICSI
    I FET 💔, II FET ❌
    Lipiec/Sierpień '24 - II ICSI
    4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    03.09.24 - III FET
    6dpt sikaniec - jest cień
    8dpt beta 114
    10dpt beta 288
    14dpt beta 1407 i pęcherzyk ciążowy na USG
    16dpt beta 3048
    23dpt USG maleństwo 4mm, jest ❤️
    8+2 USG maleństwo 1.7cm ❤️
    10+5 USG 3.2cm ❤️
    12+1 USG 5.8cm 💗 (NIPT: niskie ryzyka, dziewczynka)
    19+5 USG połówkowe, panienka 317g💖
    25+2 USG 795g 💖
    29+5 USG 1396g 💖

preg.png
  • Olalala_22 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastiq wrote:
    Super! To szybko się uwijają z dostawą.
    Tak, dobrze kojarzysz, jestem z Trójmiasta i zostaję przy Zaspie ☺️ A Ty?
    Ja jestem team UCK 🤪 rozważałam Lux-Med, ale ostatni planowy porod podobno odbywa się 11.04, a później do zamknięcia tylko wizyty planowe. Natomiast turystyki okołoporodowej nie będę uprawiać - żeby rodzić w innym miescie 😂

@Cami Cami u mnie właśnie totalnie na odwrót. Nawet u mojego ginekologa nie spotykam ciężarnych. 2 lata temu zawsze było opóźnienie i co najmniej jedna ciężarna przede mną. A teraz nic. W sklepach też nie spotykam. Jedynie gdzie widzę wysyp ciężarnych to na instagramie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 06:22

31🙋🏼‍♀️33🙋🏼‍♂️
    👧🏼05.2023
    🐕

28.08 ⏸️
    18.09 jest ❤️
    24.10 niskie ryzyka 🥳

preg.png
  • Anastiq Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalala_22 wrote:
    Ja jestem team UCK 🤪 rozważałam Lux-Med, ale ostatni planowy porod podobno odbywa się 11.04, a później do zamknięcia tylko wizyty planowe. Natomiast turystyki okołoporodowej nie będę uprawiać - żeby rodzić w innym miescie 😂

@Cami Cami u mnie właśnie totalnie na odwrót. Nawet u mojego ginekologa nie spotykam ciężarnych. 2 lata temu zawsze było opóźnienie i co najmniej jedna ciężarna przede mną. A teraz nic. W sklepach też nie spotykam. Jedynie gdzie widzę wysyp ciężarnych to na instagramie 😂

Super, podzielimy się później wrażeniami ☺️ Oj ja też turystyki nie chce uprawiać, wystarczy stresu, jak nadejdzie już TEN moment 😅🫣

Ja też mam wrażenie że nie mijam kobiet w ciąży, czuję się jedyna i sama nie wiem czy to moja głowa, czy faktycznie tak jest, ale mam wrażenie, że jak gdzieś jestem - na spacerze/ w sklepie/ w restauracji to wszyscy patrzą na mój brzuch 😂

Miłego tygodnia dla Wszystkich! Ja dziś wstałam i za oknem pada śnieg 🫠

Olalala_22 lubi tę wiadomość

👩🏻 i 🧑🏻‍🦱 '96

preg.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cami Cami wrote:
    Magdanka, pp2018, a propos dylematów szpitalnych, ja też planuję rodzić na Żelaznej. Rozważałam jeszcze Instytut Matki i Dziecka, ale ostatecznie chyba jednak zostaje ta pierwsza opcja. Więc kto wie, może się spotkamy na porodówce 😅
    Byłam na Żelaznej na szkole rodzenia i dziewczyna mówiła, że jeśli chodzi o obłożenie to w zeszłym roku odesłali tylko kilka osób i to głównie w sezonie, gdy rodzi się najwięcej dzieci, czyli końcówka wakacji.

Nie wiem czy zmieniła mi się perspektywa od kiedy jestem w ciąży, ale wydaje mi się, że teraz właśnie dużo dzieci się będzie rodzić. Mam dwie koleżanki, które będą rodzić na wiosnę, w tym jedna ma termin 5 dni po mnie, no i wszędzie na mieście widzę laski w ciąży 😂

Ja się akurat odsyłania zupełnie nie obawiam. Raczej tego, że są tam przyzwyczajeni do trudnych przypadków dziewczyn, które przyjeżdżają z z całej Polski i bywa kaskada interwencji medycznych kończących się CC, a także ilości kobiet rodzących (oblężenia i przyspieszania porodów, bo przecież na ilości zarabiają; ilość kobiet czekających "w kolejce"). Odnoszę się do doświadczeń koleżanek, które nie rodziły tam 3-8 lat temu, tylko w ostatnim czasie i to było ich pierwsze dziecko, a nie drugie i kolejne, bo choć wiem, że wieloródkom się nie ufa, to jednak bardzo często postęp porodu wygląda zupełnie inaczej ze względu na to, że ciało pamięta już "pracę" szyjki przy I fazie.

39 👱‍♀️, 38🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 [8+3] trisomia 8 chrom.
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe 🩷
    🩺 10.03 III prenatalne

preg.png
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 17 marca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Ja się akurat odsyłania zupełnie nie obawiam. Raczej tego, że są tam przyzwyczajeni do trudnych przypadków dziewczyn, które przyjeżdżają z z całej Polski i bywa kaskada interwencji medycznych kończących się CC, a także ilości kobiet rodzących (oblężenia i przyspieszania porodów, bo przecież na ilości zarabiają; ilość kobiet czekających "w kolejce"). Odnoszę się do doświadczeń koleżanek, które nie rodziły tam 3-8 lat temu, tylko w ostatnim czasie i to było ich pierwsze dziecko, a nie drugie i kolejne, bo choć wiem, że wieloródkom się nie ufa, to jednak bardzo często postęp porodu wygląda zupełnie inaczej ze względu na to, że ciało pamięta już "pracę" szyjki przy I fazie.

Żelazna już nie jest taka popularna jak Południowy i Madalińskiego. Już nie wiedzie prymu w rankingu rodzić po ludzku i nie ma aż takiego obłożenia bo kobiety jednak wybierają szpitale wyżej w rankingu. Można sobie sprawdzić w każdym szpitalu jaki jest odsetek CC. Dobrze, że w Warszawie jest tyle szpitali, że w którymś na pewno znajdzie się miejsce i nie trzeba daleko jeździć 🙂

pp2018 lubi tę wiadomość

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Olalala_22 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anastiq z przyjemnością! Szkoda, że nie ten sam szpital, bo byłaby szansa spotkać się na porodówce 😂

Mam pytanie do dziewczyn, które przyjmują leki w ciąży. Czy wasz prowadzący wspominał do kiedy macie brać zastrzyki z heparyną i przyjmować żelazo?

Ja w poprzedniej ciąży odstawiałam wszystko w 37 tyg. Teraz jak pytałam prowadzącego jak robimy, to powiedział, że clexane na pewno do 36 tyg - jak nie dłużej i że żelazo na pewno zostawiamy do końca.

Anastiq, pp2018 lubią tę wiadomość

31🙋🏼‍♀️33🙋🏼‍♂️
    👧🏼05.2023
    🐕

28.08 ⏸️
    18.09 jest ❤️
    24.10 niskie ryzyka 🥳

preg.png
  • Moni89 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Podczytuje Was, nie ujawniałam się wcześniej, bo moja ciąża była zagrożona i cały czas żyłam w strachu, wylądowałam nawet w szpitalu. Jestem po 2 poronieniach, obecnie w 31 tyg ciazy. Mam nadzieje, ze teraz skończy się szczęśliwie i pod koniec maja 25.05 powitam na świecie synka :) Dopiero zaczynam kompletować wyprawkę, wcześniej się bałam. Pozdrawiam wszystkie majowe mamy :)

Olalala_22, HolyFantasia, pp2018, Agus603 lubią tę wiadomość

Starania 2023:
    I ciąża- poronienie 6.03- 7 tydz. (zabieg łyżeczkowania)
    II ciąża- poronienie 7.10 - 6 tydz.

Mięśniaki macicy (śródścienne)
  • majowa mama po raz 2 Koleżanka

Wysłany: 17 marca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalala_22 wrote:
    @Anastiq z przyjemnością! Szkoda, że nie ten sam szpital, bo byłaby szansa spotkać się na porodówce 😂

Mam pytanie do dziewczyn, które przyjmują leki w ciąży. Czy wasz prowadzący wspominał do kiedy macie brać zastrzyki z heparyną i przyjmować żelazo?

Ja w poprzedniej ciąży odstawiałam wszystko w 37 tyg. Teraz jak pytałam prowadzącego jak robimy, to powiedział, że clexane na pewno do 36 tyg - jak nie dłużej i że żelazo na pewno zostawiamy do końca.

Ja biore neoparin i odstawiac będę dopiero tydzień przed. O żelazo nie pytałam za to mam tez acard wiec on do 36 tygodnia.
    Moni89 witam Cie serdecznie. Ja mam termin na 28 wiec blisko Twojego.

• Olalala_22 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Moni89 hej! Trzymam kciuki żeby już do rozwiązania było wszystko dobrze ❤️

@majowa mama po raz 2 - ale tydzień przed 40 tyg czy tydzień przed 37 tyg będziesz odstawiać neoparin?

31🙋🏼‍♀️33🙋🏼‍♂️
    👧🏼05.2023
    🐕

28.08 ⏸️
    18.09 jest ❤️
    24.10 niskie ryzyka 🥳

preg.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ