🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ssilvia wrote:Dziewczyny wy też czujecie taki ciężar w brzuchu? Nie wiem czy to dlatego że zatwardzenia, brzuch spuchnięty czy co. Ale czuję taki dyskomfort podczas ruchów. Jak trzeba gdzieś podbiec. Jesteśmy teraz kilka dnia na takiej imprezie w sąsiednim mieście Octoberfest, może ktoś słyszał. Wczoraj poszliśmy wieczorem na festyn gdzie ludzie tańczyli i tak jak zawsze uwielbiałam tańczyć, wiadomo bez jakie tak skoków. To teraz nie jestem w stanie. Łapię się tylko za dół brzucha i czuję się ociężała jak słoń..
Ssilvia lubi tę wiadomość
-
Kassialka wrote:Trzymajcie za mnie kciuki bo wizyta dzis o 16:45. W pracy zapowiada sie ciezki dzien a do tego od 4 nie śpię... stres mnie juz obudzil
-
Ehh miałam dziś jechać na pobranie krwi na NIPT. W nocy się tak tragicznie czułam, katar się mocno nasilił, nie mogłam spać większośc nocy 🥺. Także odpuszczam dziś... z ciężkim sercem, bo miałabym już w przyszłym tygodniu wyniki 😕
-
Hej! Mnie dziś okropnie boli głowa, już wzięłam tabletki. I opryszczka mi wyskoczyła na ustach. Jakiś popsuty ten dzień. Odliczam dni do prenatalnych i się nie mogę już doczekać. Tak wolno mi mija8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie 11tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
* 23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
* 29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
* 06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne
Ciąża z przyczepką leków
-
Scandi-B wrote:Uff, wszystko wygląda dobrze! Maluszek zmierzony na 8+2, czyli idealnie wg OM 🥰 serce bije jak dzwon!
Tak mi ulżyło. Wiem że to jeszcze nie koniec z ryzykiem, ale czuję się o wiele pewniej. Mąż był ze mną i też widziałam że odetchnął ☺️Scandi-B lubi tę wiadomość
👩 35
• oba jajowody niedrożne❌
• zabieg radiologiczny selektywne HSG+lipiodol - udane udrożnienie jajowodów✔️
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Teratozoospermia (0%)❌
Uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)❌
~~~~~~~~~~~~
09.2024 - diagnoza I: niepłodność męska,
03.2025 - diagnoza II: niepłodność żeńska,
08.2025 - ciąża naturalna😊
-
KurtynaMileczenia wrote:Od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze, ból taki jak na okres, ale lżejszy, takie “kłucie” w macicy. Jak byłam ostatnio na wizycie to lekarz dopatrzył się mini krwiaczka przy szyjce, ale byl bardzo mały i podobno niegroźny. Nie plamilam jeszcze wcale na szczęście od początku ciąży, ale też przyjmuje ciągle progesteron. Czy Wy też macie takie bóle podbrzusza kłujące jak okres? Czasami mam tak, że w ciągu dnia mnie coś zakłuje, a czasami mam właśnie tak jak dzisiaj, że cały dzień czuję takie ciągnięcie. Jestem ciekawa jak to jest u Was.
Hej Kurtyna, tak się zastanawiałam gdzie jesteś 😊 Wiesz co, mam identycznie, kłucia i uczucie ciągnięcia w podbrzuszu. Wczoraj nawet po dłuższym siedzeniu przy biurku wstałam i nie mogłam kroku zrobić bez silnego ciągnącego bólu. Nie wiem czy to ta słynna rozciągająca się macica.. czy po prostu się zasiedziałam bez ruchu. Czasem też coś intensywnie zakłuje punktowo w podbrzuszu i to bardzo boleśnie, np przy kichnięciu 🤔
KurtynaMileczenia wrote:Super że napisałyście, że prenatalne mogą być i przez brzuch i przez pochwe, bo sama się nad tym zastanawiałam. A co z tym pęcherzem o którym kiedyś dyskutowałyśmy? Miałyście pełny czy opróżniony? 😁
KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość
👩 35
• oba jajowody niedrożne❌
• zabieg radiologiczny selektywne HSG+lipiodol - udane udrożnienie jajowodów✔️
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Teratozoospermia (0%)❌
Uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)❌
~~~~~~~~~~~~
09.2024 - diagnoza I: niepłodność męska,
03.2025 - diagnoza II: niepłodność żeńska,
08.2025 - ciąża naturalna😊
-
Karpatka95 wrote:Też tak mam, a czasem jak za szybko wstanę to od razu czuję ciągnięcie w podbrzuszu. Wszystko muszę robić wolniej i uważniej 😅
Mam dokładnie tak samo, jak za szybko wstanę 😅
W ogóle uznałam, że założę sobie kartę ciąży w luxmed bo mam pakiet i dobrze, że to zrobiłam bo mam tam skierowanie na pełno badań które mam w pakiecie. Zapytam tylko lekarza, które sobie zrobić. Aczkolwiek było tam skierowanie na USG więc nawet chciałam się umówić, ale terminów nie ma na 3 miesiące wprzód 😂 -
Ja dzisiaj usg 15:20, denerwuje sie czy wszystko ok po tych plamieniach
Kassialka lubi tę wiadomość
♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)
AMH 0.62 (0.37 w 2024)
Drożność ☑️
starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025
03-05.2025 - 3 IUI ❌
21.08 - start stymulacji (Menopur + Cetrotide)
30.08 - punkcja - 3 🥚
4.09 - transfer 4AA
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 13.4
7 dpt beta 52.5
9 dpt beta 92.7
11 dpt 264.5
14 dpt 877.8 prog 83.16
16 dpt 2075.3
19 dpt 4740
22 dpt 10222
27 dpt 27245 prog 66.8
7w0d - CRL 1 cm, ❤️ 140/min
7w5d - CRL, 1.43 cm, ❤️ 158/min -
Ja właśnie wróciłam z USG, wszystko w porządku, wiec niepotrzebnie się martwiłam. Maluch ma 4,26 cm, z USG jest idealnie 11+1, leży sobie i macha nogami i rękami
Lekarz mi powiedział, że mam się przyzwyczaić do takich lekkich bóli i ciągnięcia, bo wszystko się musi naciągnąć i powiększyć. Dopóki nie plamię to nie ma powodów do zmartwieńIT_Girl, Kaaro90, A_nulka, Ania 93, Nicole123, Sosenka93, zosiasamosia, Agat99, Scandi-B, kitka_, ami_ami lubią tę wiadomość
-
Fiolek100 wrote:Ja dzisiaj usg 15:20, denerwuje sie czy wszystko ok po tych plamieniach
To mamy dzis podobnie wizyty
Bedzie dobrze , musi ! ❤️ -
KurtynaMileczenia wrote:Ja właśnie wróciłam z USG, wszystko w porządku, wiec niepotrzebnie się martwiłam. Maluch ma 4,26 cm, z USG jest idealnie 11+1, leży sobie i macha nogami i rękami
Lekarz mi powiedział, że mam się przyzwyczaić do takich lekkich bóli i ciągnięcia, bo wszystko się musi naciągnąć i powiększyć. Dopóki nie plamię to nie ma powodów do zmartwień
Gratulacje!! ❤️
Karpatka i Kaaro dużo zdrówka dla Was 😊 współczuję z tym badaniem NIPT, ale myślę, że to podjęłaś dobrą decyzję.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:05
Karpatka95, KurtynaMileczenia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, byłam dziś na pobraniu krwi do badań. Dawno mi tyle nie upuscili ☺️ jedynie muszę jutro mocz dać jeszcze do badania, a w piątek wizyta.
Robicie hybrydy bądź żel w ciąży? Ja od jakiś 2 lat non stop żel i nie wiem. Czy już zdjąć czy później... -
ami_ami wrote:Dzień dobry, byłam dziś na pobraniu krwi do badań. Dawno mi tyle nie upuscili ☺️ jedynie muszę jutro mocz dać jeszcze do badania, a w piątek wizyta.
Robicie hybrydy bądź żel w ciąży? Ja od jakiś 2 lat non stop żel i nie wiem. Czy już zdjąć czy później...
Ja robie hybryde od 8 lat bez przerwy i nie zamierzam ściągaćbede robić krótkie i jasne po prostu
-
ami_ami wrote:Dzień dobry, byłam dziś na pobraniu krwi do badań. Dawno mi tyle nie upuscili ☺️ jedynie muszę jutro mocz dać jeszcze do badania, a w piątek wizyta.
Robicie hybrydy bądź żel w ciąży? Ja od jakiś 2 lat non stop żel i nie wiem. Czy już zdjąć czy później...
Ja niedawno zdjęłam żel, czekam aż mi się paznokcie trochę zregenerują i chyba zrobię hybrydke, szczególnie na święta chciałabym mieć 😜
Powodzenia na wizytach dziewczyny! -
Robicie hybrydy bądź żel w ciąży? Ja od jakiś 2 lat non stop żel i nie wiem. Czy już zdjąć czy później... -
Robię hybrydę i na chwilę obecną nie planuje przerywać.
Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach 🤞😊
Ja odliczam do 15 😉 mam jakiegoś lenia i o ile w dzień funkcjonuje dobrze, to już popołudniami i wieczorem mam poziom energii-100🫢
Jutro jadę zrobić krew i mocz na sobotnią wizytę.
-
Pędzę na wizytę na 13:30.
Trzymajcie proszę kciuki.
Chociaz od wczoraj jakieś mam przeczucia że nie jest dobrze. Mam nadzieję że się przeczucia nie potwierdzą.Kitkat, ami_ami, Karpatka95, A_nulka, Wiolami, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
zosiasamosia wrote:Pędzę na wizytę na 13:30.
Trzymajcie proszę kciuki.
Chociaz od wczoraj jakieś mam przeczucia że nie jest dobrze. Mam nadzieję że się przeczucia nie potwierdzą.