🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj pospałam aż do 6, więc super zadowolona jestem, ale wieczorem strasznie się męczyłam, żeby jak najpóźniej zasnąć.
Co do ciąży to od kiedy się skończyły krwawienia i plamienia to jest łatwiej. Cieszę się bardzo, nawiązuję kontakt, ale z tyłu głowy wiem, że na każdym etapie coś może się wysypać, ale wcale nie musi. No i dodatkowo nawet jak będę się tym mega przejmowała to nic to nie zmieni. Oczywiście największy stres jest w dniu wizyt, później jest już raczej stabilnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:23
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Ja jutro mam wizytę taka kontrolną pewnie bez USG. Już nie mogę się doczekać badań prenatalnych... Chciałabym wiedzieć czy z dzieckiem na pewno wszystko ok.
Co to " czucia " ciąży. Ja ją czuję ale jest inaczej niż w poprzedniej. Wtedy już zwracałam się do dziecka, rozmawiałam o tym z mężem jak urządzimy drugi pokoik... Teraz ucinam temat. Mówię mężowi, że dla mnie jest jeszcze za wcześnie. Myślę, że to pokłosie straty. Teraz w tym oczekiwaniu jest większa ostrożność. Mam nadzieję, że to za jakiś czas się zmieni.-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Cześć 😊
Ja już wracam do żywych po chorobie. Dziś widzę znaczącą poprawę, a już miałam umawiać się jutro do lekarza. Mam nadzieję że w takim razie jutro uda mi się pojechać na pobranie krwi na NIPT 🙏
No i w środę mam długo wyczekiwane prenatalne 🥰
Btw. Zpomniałam że miała być zmiana czasu i nawet nie zauważyłam różnicy 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:54
KurtynaMileczenia, ami_ami lubią tę wiadomość
-
Hej
ja się cieszę ze zmiany czasu, w końcu rano chce się wstawać, bo jest jasno 
Co do więzi, to ja też zbytnio nie czuję, wydaje mi się to taka abstrakcja, jak idę na USG a lekarz mi pokazuje dziecko, które we mnie rośnie, a ja nic przecież w sobie nie czuje. Objawy też miałam takie słabe od początku, nie wymiotowałam, mdłości miałam raptem kilka dni, jedynie co to pobolewania podbrzusza i senność w losowych momentach dnia -
Jak urodziłam pierwsze to później było mi szkoda, że nie mam już brzuszka 🤗😁
-
A ja właśnie odwrotnie, bardzo nie lubię tej zmiany czasu, bo jak wychodzę z pracy to już zaraz będzie robiło się ciemno 😜KurtynaMileczenia wrote:Hej
ja się cieszę ze zmiany czasu, w końcu rano chce się wstawać, bo jest jasno 
Co do więzi, to ja też zbytnio nie czuję, wydaje mi się to taka abstrakcja, jak idę na USG a lekarz mi pokazuje dziecko, które we mnie rośnie, a ja nic przecież w sobie nie czuje. Objawy też miałam takie słabe od początku, nie wymiotowałam, mdłości miałam raptem kilka dni, jedynie co to pobolewania podbrzusza i senność w losowych momentach dnia
Dziś też tradycyjnie już nie śpię od 5, przejrzałam już cały internet, zjadłam śniadanie, zdjęłam pranie i chyba zrobię sobie niedługo drzemkę 😉 -
Moja córka nie respektuje zmiany czasu więc od 4 już skakała po mnie na łóżku. 🫣
Dziś o dziwo jakoś wstałam z energią i coś bym robiła. Mamy do wkopania 20 drzewek więc dziś aktywnie się zapowiada. Słonko świeci trochę wieje ale w miarę przyjemnie.
Pijemy kawkę i zaraz zabieramy się do pracy.
Może dziś wyciągnę też detektor i spróbuję poszukać kropka. Też mam jumper. Dźwięki są różne ale mi to akurat nie przeszkadza.
Przyjemnego dnia kochane -