🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiolami wrote:Hej,
Ja też jeśli chodzi o sen to budzę się wcześnie plus w nocy na siku🫣
Życzę Wam udanego, weekendu 😊
Ja przebieram nogami do dzisiejszej wizyty ,idziemy na 14:10 🤞🤞🤞
Ulala, to trzymamy kciuki za wizytę 🍀🍀
Wiolami lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Wiolami - kciuki!
Ja czuję, że mnie bierze przeziębienie, mam już teleporade umówiona
. I jeśli będzie mi jutro źle, to idę na l4. Trudno, ale nie wyobrażam sobie być w ciąży i być chora i pracować. Kiedyś chodziłam chora do pracy, ale to nie jest ten czas.
Ja ostatnią całą noc bez pobudki i wstawania przespana miałam z 3 tygodnie temu, budzi mnie siku, albo po prostu budzę się głodna i jak nie zjem czegoś to nie zasnę. Ale niski cukier wczoraj na badaniach wiele wyjaśnia 😵.
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Właśnie dużo osób mi tak mówi a mój mąż uważa że nie ma problemu bo przecież powinnam ustąpić a nie ciągle się kłócić. Tylko tak nie może być że ktoś mną rządzi jakbym nie umiała sama decydować ☹️i zaraz darcie się na mnieami_ami wrote:Dzień dobry,
Ja znowu nie mogę spać, mimo że jest sobota. Więc wstałam i może coś obejrzę, albo poczytam książkę.
Cieszę się, że wizyty macie udane. Stwierdzam, że trzeba trochę wyluzować i nie myśleć tak o wszystkim. Teraz za 3 tygodnie prenatalne, mam nadzieję że będzie wszystko ok, na pewno 🙃
Dziś synek ma logopede, a później może zabiorę go do kina pierwszy raz z synkami siostry ☺️
Monika, przykro mi ale dla mnie ta Twoja sytuacja w domu jest chora 😥 musisz w końcu postawić granice teściowej. -
No jedynie by pasowało tak zrobić bo jak oni bez siebie żyć nie mogą to niech żyją sami bo ja zaraz odejdę. Ile normalnie można to znosić i od kilku miesięcy jest coraz gorzejLila777 wrote:Monika33 ja bym wzięła na dywanik i teściowa i męża. To nie jest normalne zachowanie…
A ja dziś idę na urodziny babci i mamy zamiar powiadomić przy tej okazji rodziców itd - aż mnie brzuch ze stresu boli , wiem że to będzie wielki szok i ogromna radość dla wszystkich, bo to takie wyczekane. Prenatalne mam w poniedziałek i najlepiej by było po nich powiedzieć, ale dziś jest taka okazja, że cała rodzina spotyka się w komplecie 😊 a ja wczoraj wykupiłam receptę na te mdłości i wzięłam pół tabletki według zaleceń lekarza, zobaczymy czy pomoże i przestanę tak bardzo umierać 🤢😊 -
Ja wczoraj powiedziałam mojej teściowej, ona zawsze mnie ciąga z mężem po pomnikach, do noszenia ciężkich zniczy bo zawsze nakupi duuuzo, plus do noszenia wiązanek , więc jej wczoraj powiedzieliśmy.
Dzisiaj również powiem mojej siostrze i tacie bo akurat się zobaczymy , a pojutrze on wyjeżdża za granicę.
Z jednej strony czuję , że już z głowy będzie🙂
Powiedziałam również mojej koleżance z którą pracuje, bo mamy zajęcia z dziećmi na które nosimy baaardzo ciężki stół i ławki, więc aktualnie jak się dowiedziała to wypisuje tylko na kartce o co mnie poprosić co mam nadganiać żeby nie robiła tego jak zostanie sama 😅😅👱♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, problemy immunologiczne
👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞
☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
IUI - 03.2023r. ❌
PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
1️⃣❄️IVF - 28.08.2024 r. ❌
2️⃣❄️IVF - 25.09.2024 r. ⏸️- 9 tc.💔
3️⃣❄️IVF - 17.02.2025r. BETA HCG👉8dpt -38, 10dpt -31⬇️❌
4️⃣❄️IVF - 10.06.2025r. - ❌
5️⃣❄️IVF - 11.08.2025 r. - ❌
6️⃣❄️IVF - 11.09.2025 - 8dpt - 68mIU/ml, 11dpt- 188mIU/ml, 13dpt - 423 mIU/ml
27dpt- jest ❤️
📅Histeroskopia , konsultacja z immunologiem
💊SMOFLIPID, accofil, encorton, clexane, acard

-
My mówimy w czwartek rodzicom, zaprosiliśmy ich na oglądanie zdjęć z wesela i na końcu będzie dodatkowe zdjęcie 😁 We wtorek mam wizytę kontrolną jeszcze, prenatalne za tydzień w poniedziałek ale już uznaliśmy, że jak jest okazja to powiemy.
Mnie od paru dniu brzuch boli, trochę jak na okres ale bardzo leciutko, plus czasem mam uczucie ciągnięcia, także zakładam że po prostu dzidzia robi sobie miejsce 😅.
A dzisiaj typowo sobotnie aktywności - sprzątanie 😂 i może ciasto upiekę.
Monika33 zgadzam się z dziewczynami, że w tej sytuacji trzeba sprawę postawić jasno i porozmawiać z obojgiem jednocześnie.
Miłej soboty dziewczyny!
Firest, kitka_, Monika33 lubią tę wiadomość
-
My chcemy powiedzieć za tydzień. Nawet już zamówiłam zdrapki https://allegro.pl/oferta/zdrapka-jestem-w-ciazy-loteria-los-kupon-niespodzianka-gra-dziecko-wygrana-11178453563 takie oIT_Girl wrote:My mówimy w czwartek rodzicom, zaprosiliśmy ich na oglądanie zdjęć z wesela i na końcu będzie dodatkowe zdjęcie 😁 We wtorek mam wizytę kontrolną jeszcze, prenatalne za tydzień w poniedziałek ale już uznaliśmy, że jak jest okazja to powiemy.
Mnie od paru dniu brzuch boli, trochę jak na okres ale bardzo leciutko, plus czasem mam uczucie ciągnięcia, także zakładam że po prostu dzidzia robi sobie miejsce 😅.
Monika33 zgadzam się z dziewczynami, że w tej sytuacji trzeba sprawę postawić jasno i porozmawiać z obojgiem jednocześnie.
Miłej soboty dziewczyny!
.
Powiem Wam, że nie wiem sama czy ja jestem przeziębiona czy nie, bo teraz już gardło odpukać nie boli, ale zostawię sobie te teleporade, bo przynajmniej będę wiedziała na co
Reagować i co mogę brać i wykupie od razu leki, gdyby jutro miało mnie coś dopaść. -
Super, że mówicie rodzinie 🤗 najbardziej Zazdraszczam pozytywnie dziewczynom, które są już po 12 tygodniu 😁
Ja jeszcze czuje, że totalnie nie jestem gotowa, jeszcze ze 3 tygodnie poczekamy 🙂
Miłego weekendu dla wszystkich ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 11:49
Firest lubi tę wiadomość
-
Sosenka93 wrote:Super, że mówicie rodzinie 🤗 najbardziej Zazdraszczam pozytywnie dziewczynom, które są już po 12 tygodniu 😁
Ja jeszcze czuje, że totalnie nie jestem gotowa, jeszcze ze 3 tygodnie poczekamy 🙂
Miłego weekendu dla wszystkich ♥️
Uznałam, że jak teraz po wizycie będzie dobrze to właśnie powiemy, mam pewne obawy czy nie poczekać po prenatalnych, ale chyba zawsze jakieś obawy będą. W pracy pewnie powiem w połowie listopada, w grudniu mamy imprezę świąteczna i jeśli będzie już brzuszek to raczej ciężko wtedy będzie to ukryć 😂 -
IT_Girl wrote:My mówimy w czwartek rodzicom, zaprosiliśmy ich na oglądanie zdjęć z wesela i na końcu będzie dodatkowe zdjęcie 😁 We wtorek mam wizytę kontrolną jeszcze, prenatalne za tydzień w poniedziałek ale już uznaliśmy, że jak jest okazja to powiemy.
Miłej soboty dziewczyny!
Właśnie miałam podobny pomysł do twojego z tym zdjęciem . Dzisiaj myślałam żeby odświeżyć
Teledysk weselny i na koniec dodać zdjęcie z USG 😅
𝙎𝙤𝙨𝙚𝙣𝙠𝙖𝟵𝟯 - ja też myślałam aby się wstrzymać jeszcze,
A jesteśmy na podobnym etapie ,
ale muszę powiedzieć w pracy bo za dużo mam różnych sytuacji przy których właśnie musze się migać z noszeniem ciężarów, a moja teściowa pracuje na innym piętrze , więc wypadało jej najpierw powiedziec niż w pracy 🙂 żeby czasami nie dowiedziała się od kogoś innego.
Ja staram się już myśleć pozytywnie, bo nie mam wpływu na to co się stanie, a gdyby miało
Się wydarzyć coś złego to na tym etapie to i tak by się inni dowiedzieli. Chociażby z racji na zwolnienie i moje małe otoczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 12:15
👱♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, problemy immunologiczne
👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞
☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
IUI - 03.2023r. ❌
PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
1️⃣❄️IVF - 28.08.2024 r. ❌
2️⃣❄️IVF - 25.09.2024 r. ⏸️- 9 tc.💔
3️⃣❄️IVF - 17.02.2025r. BETA HCG👉8dpt -38, 10dpt -31⬇️❌
4️⃣❄️IVF - 10.06.2025r. - ❌
5️⃣❄️IVF - 11.08.2025 r. - ❌
6️⃣❄️IVF - 11.09.2025 - 8dpt - 68mIU/ml, 11dpt- 188mIU/ml, 13dpt - 423 mIU/ml
27dpt- jest ❤️
📅Histeroskopia , konsultacja z immunologiem
💊SMOFLIPID, accofil, encorton, clexane, acard

-
My ustaliliśmy, że powiemy rodzicom za 2 tyg, po USG prenatalnym, takim dodatkowym które wzięłam sobie prywatnie już w 11 tyg . Zakładam tylko pozytywną wersję wydarzeń i chcemy wtedy pokazac film z usg od lekarki, który dostaniemy. Na razie za bardzo się boję po traumatycznych wspomnieniach.. w pracy wie kilka osób, bo musiałam powiedzieć przed wyjazdem służbowym, a reszta dowie się pewnie jak będę szła na L4.
Byłam właśnie na spacerze i na końcu weszłm do sklepu i przy kasie już mi się zrobiło słabo, mimo że nie było kolejki i robiłam małe zakupy. Szybko wróciłam do domu i leżę.. resztę weekendu już się nigdzie nie ruszam. Miłego odpoczynku dla wszystkich!
-
Ja powiem 04. 11 jeśli na prenatalnych wszystko będzie ok
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Ja Wam powiem, że dziś tfu tfu ale czuję się normalnie. Posprzątałam łazienki, popracowałam teraz jesteśmy w kinie i najadłam się karmelowego popcornu! Ależ pyszny 😁
-
Monika33 wrote:Właśnie dużo osób mi tak mówi a mój mąż uważa że nie ma problemu bo przecież powinnam ustąpić a nie ciągle się kłócić. Tylko tak nie może być że ktoś mną rządzi jakbym nie umiała sama decydować ☹️i zaraz darcie się na mnie
ta Twoja teściowa to nie jest normalna, jakieś zaburzenia ma chyba.
Ja nie wiem co bym zrobiła, czy rozmowy z nią i z mężem mogą naprawić tą sytuację.
Może ustąpić w sensie przytaknąć lub nic nie powiedzieć i dalej robić swoje? czy by to ją jeszcze bardziej rozjuszyło 😅
Monika33 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓

-
Jak robię swoje to lata do męża na skargę że nie słucham itd. Z nią rozmowa nic nie da bo ona ma taki charakter, tyle razy już była o to kłótnia że nie będzie mną rządzić bo sobie nie pozwolę a ta dalej robi swoje. No ja czasami mam wrażenie że ona myśli że to są jej dzieci a nie moje bo tak to wyglądakitka_ wrote:ta Twoja teściowa to nie jest normalna, jakieś zaburzenia ma chyba.
Ja nie wiem co bym zrobiła, czy rozmowy z nią i z mężem mogą naprawić tą sytuację.
Może ustąpić w sensie przytaknąć lub nic nie powiedzieć i dalej robić swoje? czy by to ją jeszcze bardziej rozjuszyło 😅 -
Ona kiedyś się leczyła u psychiatry to odstawiła leki i lekarza bo lekarz dał jej na myśli samobójcze a ona takich nie ma i że się nie zna, tak stwierdziła i przestała chodzić a dla mnie nadal terapię powinna kontynuować bo tu ewidentnie ma jakiś problemkitka_ wrote:ta Twoja teściowa to nie jest normalna, jakieś zaburzenia ma chyba.
Może ustąpić w sensie przytaknąć lub nic nie powiedzieć i dalej robić swoje? czy by to ją jeszcze bardziej rozjuszyło 😅 -
My wczoraj powiedzieliśmy mamie, bo akurat przyjechalismy na weekend. Daliśmy jej fotoksiazke ze zdjęciami ze ślubu i na koncu bylo włożone zdjęcie USG. Byla z przyjaciółka i razem przeglądały, moja mama do dzis w szoku a jej przyjaciółka sie wzruszyła 😅 do mamy chyba nie dotarło. Chciałam czekać do prenatalnych, ale i tak by sie wydało. Po prenatalnych powiem w pracy. Do czwartku juz nie daleko, chciałabym miec to juz za sobą 😔
-
Przyzwyczaiłam się już do braku mdłości i tego że mogę jeść co chcę, a dziś znowu mdłości pół dnia, zakończone w toalecie 🤮
Ja już się nie mogę doczekać środy 🥹. Moja mama przyjeżdża do nas za 3 tyg, ale chyba nie wytrzymam tyle czasu 🥹
W aplikacji ovu wyświetliła mi się porada, że jeśli jeszcze nie ogłosiłam dobrej nowiny to że teraz jest dobry moment, bo najbardziej ryzykowny etap już za mną 🙏❤️ -
Zupełnie Cię rozumiem, jeszcze tydzień-dwa temu absolutnie nie byłam gotowa, bardzo się stresowałam czy wszytko OK i chciałam byśmy to zachowali dla siebie. Gdyby było coś źle, chciałam sobie dać czas na przepracowanie tego w naszym małżeńskim gronie, żeby wtedy nikt nas o nic nie dopytywał, nie mówił, nie klepał po ramieniu. Ale teraz po tym jak już wiem, że dzidzia zdrowa i bez ryzyk, to tak mnie radość rozpiera, że mam zmianę o 180 stopni, bardzo chce się tym szczęściem podzielić z rodziną, znajomymi👶 Życzę Wam, dziewczynom przed prenatalnymi, tego samego z całego serca❤️Sosenka93 wrote:Super, że mówicie rodzinie 🤗 najbardziej Zazdraszczam pozytywnie dziewczynom, które są już po 12 tygodniu 😁
Miłego weekendu dla wszystkich ♥️
Karpatka95, Agat99, Nicole123, Lila777, Sosenka93 lubią tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Monika33 wrote:Ona kiedyś się leczyła u psychiatry to odstawiła leki i lekarza bo lekarz dał jej na myśli samobójcze a ona takich nie ma i że się nie zna, tak stwierdziła i przestała chodzić a dla mnie nadal terapię powinna kontynuować bo tu ewidentnie ma jakiś problem
no pewnie tak, bo to nie ona powinna decydować o odstawieniu leków i terapii tylko właśnie lekarz jeżeli byłoby już ok. Ale tutaj niestety też nic nie zrobisz, jedynie syn mógłby ją nakłonić.
Słaba sytuacja 😥
Jakoś tak próbuj na nią reagować, żeby siebie nie denerwować, bo najważniejszy jest Twój spokój i Twojego Maluszka. A że lata na skargi no to niech lataWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 17:51
Monika33 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1