🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gratulacje za wizyty ❤️😊 Monia melduj po prenatalnym jak sytuacja 🫡
Chyba mamy przewagę chłopaków póki co? 😊
Monika33 lubi tę wiadomość
-
melody92 wrote:Cześć Dziewczyny!
Czytam wątek już od jakiegoś czasu, ale póki co nie miałam odwagi się odezwać. ☺️
Aktualnie jestem mam skończony 9+2 tc zgodnie z datą transferu IVF, jednak z ostatniego USG wychodzi aktualnie 9+4
2.53 cm człowieka już u mnie zamieszkuje 💖
Termin mam wyznaczony na 27.05. 2026 📅Na ostatnim USG potwierdziłam w klinice, że z maluchem wszystko w porządku i jestem umówiona na prenatalne na 14.11 - to będzie 12+2. Mam wrażenie, że to za całą wieczność...
Do czasu prenatalnych nie mówię w pracy o ciąży, bo za długo staraliśmy się o dziecko, żeby teraz powiedzieć i zapeszyć.. Więc znoszę dzielnie stresy i codzienny natłok obowiązków z uśmiechem czekając tylko jak się z nimi pożegnam - nie planuje chyba wracać do tej pracy po macierzyńskim.
Chciałabym się z Was zapytać czy wiecie właśnie jak to jest z prowadzeniem ciąży jednocześnie prywatnie i na NFZ. Moja lekarz prowadząc z kliniki IVF chce mnie widzieć po prenatalnych i zleciła wykonanie tych wszystkich badań typu toksoplazmoza, CMV itd. Chciałabym dostać na to skierowanie z NFZ. Czy muszę podczas tej wizyty mówić że mam już kartę ciąży i pozwolić, żeby lekarz z NFZ coś do niej wpisywał? Czy udawać, że nie mam i wtedy założy mi osobną kartę? Nie wiem zupełnie jak do tego podejść i jak to działa.. Podpowiedzcie proszę 🙏
Hej
witamy 😊
Weź swoją kartę ciazy, to czy Ci zalozy druga zależy tylko od lekarza.
Na badania bez problemu da Ci skierowanie.
Mozesz ciaze prowadzić w 2 miejscach, wiele dziewczyn tak robi
melody92 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dopiero mogę meldować 😛😁jechałam autem z córką do rodziców i musiałam mała uśpić także już Jestem. Płci mi zdradzić lekarz nie chciał bo jest dużo pomyłek i on mi nie powie ☹️a pytałam czy było widać a on że płeć było widać, powie mi na drugim prenatalnym. Maleństwo ma 58, 88 km . Wszystko idealnie wyszło, serduszko 169 uderzeń na minutę. Także wszystko super na ten moment oprócz tej płci ☹️
Nicole123, Lila777, Ania 93, Agat99, kitka_, Firest, A_nulka, Wiolami, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Monika33 wrote:Dziewczyny dopiero mogę meldować 😛😁jechałam autem z córką do rodziców i musiałam mała uśpić także już Jestem. Płci mi zdradzić lekarz nie chciał bo jest dużo pomyłek i on mi nie powie ☹️a pytałam czy było widać a on że płeć było widać, powie mi na drugim prenatalnym. Maleństwo ma 58, 88 km . Wszystko idealnie wyszło, serduszko 169 uderzeń na minutę. Także wszystko super na ten moment oprócz tej płci ☹️
Najważniejsze, że dzidzia zdrowa, super 😍
-
Mega byl stres ale jak zaczął zdaniem: płód w macicy żywy to już emocje opadły . No był bardzo miły lekarz bo tłumaczył i mówił wszystko i powiedział do mnie że jakby przyjmował takie pacjentki zgrabne to mógłby do wieczora robić USG 🤣 uśmiałam się ale od razu mi się miło zrobilo 🤣
Lila777, kitka_, A_nulka lubią tę wiadomość
-
A ja strasznie nie lubię takich tekstów, czuję się zażenowana 🙈Monika33 wrote:Mega byl stres ale jak zaczął zdaniem: płód w macicy żywy to już emocje opadły . No był bardzo miły lekarz bo tłumaczył i mówił wszystko i powiedział do mnie że jakby przyjmował takie pacjentki zgrabne to mógłby do wieczora robić USG 🤣 uśmiałam się ale od razu mi się miło zrobilo 🤣
Gratulacje zdrowego dzidziusia ❤️
Monika33, Firest, KurtynaMileczenia, Cavarathiel lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Monika33 ❤️ szkoda że nie zdradził płci, ale ważne że dzidziuś wygląda dobrze 😊 no taki tekst też by mnie zawstydził haha a termin porodu się zgadza póki co?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 15:32
-
Tak 5 maj mi wychodzi z USG. Właśnie liczyłam jakoś że się dowiem ale to samo miałam w poprzedniej ciąży że inny lekarz z tej samej przychodni nie chciał mi wcale powiedzieć bo nie będzie mówił a lekarka w klinice że na 70-80 procent chłopczyk i pojechałam na połówkowe a tam dziewczynka 🤣później u tej kobitki miałam też połówkowe i też okazało się że dziewczynka i mój mąż jej powiedział że miał być chłopak a ona że 20 procent zostawiła sobie na pomyłkę. Może niedługo będzie przed połówkowym widać już😁Lila777 wrote:Gratulacje Monika33 ❤️ szkoda że nie zdradził płci, ale ważne że dzidziuś wygląda dobrze 😊 no taki tekst też by mnie zawstydził haha a termin porodu się zgadza póki co?
-
ale mi dzisiaj niedobrze, w głowie mi się kręci, zmęczona jestem...
a jeszcze sąsiadka smażyła rybę i wali na korytarzu. Nie wytrzymam chyba 🤢
myślałam, że 12ty tydzień to już wchodzenie powoli w 'złoty okres ciąży' 😅😜starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓

-
Monika33 wrote:Dziewczyny dopiero mogę meldować 😛😁jechałam autem z córką do rodziców i musiałam mała uśpić także już Jestem. Płci mi zdradzić lekarz nie chciał bo jest dużo pomyłek i on mi nie powie ☹️a pytałam czy było widać a on że płeć było widać, powie mi na drugim prenatalnym. Maleństwo ma 58, 88 km . Wszystko idealnie wyszło, serduszko 169 uderzeń na minutę. Także wszystko super na ten moment oprócz tej płci ☹️
ale kolo, już mógł powiedzieć na ile procent chłopak lub dziewczynka 😅
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓

-
Karpatka95, mnie też! 🥲 Normalnie jakiś skarb. W swojej drodze przez niepłodność nie trafiłam na takiego. A byliśmy u kilku. Ojej, czy zdradzisz kim on jest? Tak na ewentualną przyszłość🫶Kassialka wrote:Wzruszyło mnie to na jakiego wspaniałego lekarza trafiłaś, gratuluję 🥹❤️
Karpatka95 lubi tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Melody92, witamy 🫶🙂 Super, ze dołączyłaś. Widzę po stopce, że przeszłaś bardzo trudną drogę. Bądź dobrej myśli👍
Co do kart ciąży, to ja mam dwie😄 Jedną od tego właściwego prowadzącego prywatnie, a drugą założoną przez medicover gdzie chodzę do nich tylko po skierowania na badania by mieć za darmo, i tamci lekarze z medicover sobie wpisują w tą kartę swoje, a ja i tak niosę wyniki badań do prywatnego i on wpisuje w drugą kartę swoje. Myślę, że z NFZtem możnaby podobnie.👩 35
❌ oba jajowody niedrożne
~~~~~~~~~~~~
👨 37
~~~~~~~~~~~~

-
Gratulacje Monika 👍☺️ Niech się dalej zdrowo rozwija😊Monika33 wrote:Mega byl stres ale jak zaczął zdaniem: płód w macicy żywy to już emocje opadły . No był bardzo miły lekarz bo tłumaczył i mówił wszystko i powiedział do mnie że jakby przyjmował takie pacjentki zgrabne to mógłby do wieczora robić USG 🤣 uśmiałam się ale od razu mi się miło zrobilo 🤣
A co do tekstu, to ja bym się pewnie mega skrępowała po tym 🤭 dla mnie zawsze ważne by lekarz przed którym latam z gołym tyłkiem zachował neutralność, dystans 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 16:16
👩 35
❌ oba jajowody niedrożne
~~~~~~~~~~~~
👨 37
~~~~~~~~~~~~

-
Pewnie 😊 ale na priv, dodam Cię do przyjaciółek 😊Firest wrote:Karpatka95, mnie też! 🥲 Normalnie jakiś skarb. W swojej drodze przez niepłodność nie trafiłam na takiego. A byliśmy u kilku. Ojej, czy zdradzisz kim on jest? Tak na ewentualną przyszłość🫶
Firest lubi tę wiadomość
-
A ja się mega ucieszyłam bo udało mi się przesunąć badanie prenatalne drugie na 12.12 czyli mam nadzieję trochę spokojniejsza głowa będzie na święta ❤️
kitka_ lubi tę wiadomość
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
A odnośnie płci na usg ,to ja też starałam coś się dojrzeć na tym obrazie . U synka już w tym czasie było widać ewidentnie ,że to chłopiec więc może tym razem to jest szansa na dziewczynkę 😂🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Ja mam dzis mocny stres. Powiemy dzis mojej mamie bo jedziemy na weekend a juz mnie meczy zmyślanie czemu nie chce winka itd. Przez caly dzien mam myśli ze przecież jeszcze tydzien do prenatalnych I nie wiadomo jak to będzie. Brzuch mnie zaczął boleć i zaczęłam przez to panikować, biegałam sprawdzać czy nie krwawie .. ja nie wiem co to bedzie w czwartek... chyba na zawał zejdę.
W dodatku w czasie gdy mam brac zastrzyk bede w pociągu i juz sie stresuje jak go zrobimy.. mam jedynie opcje 2h przed albo 2h po więc to chyba za duzo
Cieszę sie ze pracuje bo jakbym z tymi myślami siedziała w domu to byłoby ciężko. -
Jeśli to heparyna to ja bym zrobiła 2h przed. A następne dni stopniowo (np. co 15/30min) wracałabym do godziny która Ci odpowiada.Kassialka wrote:Ja mam dzis mocny stres. Powiemy dzis mojej mamie bo jedziemy na weekend a juz mnie meczy zmyślanie czemu nie chce winka itd. Przez caly dzien mam myśli ze przecież jeszcze tydzien do prenatalnych I nie wiadomo jak to będzie. Brzuch mnie zaczął boleć i zaczęłam przez to panikować, biegałam sprawdzać czy nie krwawie .. ja nie wiem co to bedzie w czwartek... chyba na zawał zejdę.
W dodatku w czasie gdy mam brac zastrzyk bede w pociągu i juz sie stresuje jak go zrobimy.. mam jedynie opcje 2h przed albo 2h po więc to chyba za duzo
Cieszę sie ze pracuje bo jakbym z tymi myślami siedziała w domu to byłoby ciężko.
Rozumiem ten lęk 🫂 a na ból brzucha może magnez?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 16:30