🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w z objawów chyba jedynie zmęczenie, najczęściej popołudniu/ wieczorem. No i czasem jak kaszlne to od razu mam odruch wymiotny, ale bez wymiotów, nie wiem czemu tak 🤣
Ja też z okolic Katowic, w sumie to całkiem to wygodne bo jest kilka miast i kilka dobrych szpitali do wyboru 😉
Co do rogala to ja nie lubię maku 😅 także podziękuję.
-
Ja również nie przepadam za rogalami, ale nie wykluczam że nie jadłam takiego z prawdziwego zdarzenia 😅 A teraz w ciąży to jestem taka antysłodyczowa że masakra 🫣 Nawet jak się skuszę to potem pół dnia żałuję 🤮👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
27.11 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Bezimienna wrote:W ciąży najlepsze są słone przekąski 🤣. No uwielbiam…
To ja dodam do tego jeszcze kwaśne… 😁 słodycze mogłyby nie istnieć, ale słone i kwaśne to jest żyćko 😁
Kassialka, Wiolami lubią tę wiadomość
18.09.2024 💔 poronienie zatrzymane 5tc
29.08.2025 ⏸️
16.09.2025 CRL 7,7 mm, serduszko ❤️
23.09.2025 CRL 1,29 cm ❤️
7.10.2025 CRL 3 cm ❤️
20.10.2025 CRL 5,3 cm ❤️
28.10. prenatalne CRL 7,2 cm ❤️ zdrowy chłopiec 🩵
22.12. II prenatalne
🙎🏽♀️ MTHFR, PAI-1, antykoagulant toczniowy, hashimoto
🙎🏽♂️wszystko ok

-
Acmvj wrote:Udało mi się jako tako zaktualizować listę- wybaczcie moje zdolności informatyczne, ale przy edycji postu widoczne są 2 linijki, które przeskakują, więc muszę to przeklejać z innego pliku a wtedy niestety traci się formatowanie

Sprawdźcie proszę, czy wszystkie dane teraz się zgadzają, miłego długiego weekendu dla wszystkich
Wielkie dzięki za aktualizację!
U mnie na ten moment zmiana terminu z 13.05.2026 na 19.05.2026 ❤️ -
Ja okolice Warszawy, ale mam rodzinę z Wielkopolski i studiowałam w Poznaniu i uwielbiam rogale. Muszę namówić męża, żeby zrobić jutro tourne po piekarniach, żeby znaleźć rogale! 🥰
Co do przekąsek, u mnie wchodzi wszystko, chipsy, żelki, kinderki, zależy od dnia.🤣
dracaena, Kasieńka lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
25.08🤞🏻
Beta 203.47
16.09 🤞🏻
0.59 cm bobasa z pięknie bijącym serduszkiem 🩵
23.09
1.21 cm bobasa, bicie serduszka się rozkręciło na całego 🩵
24.10
Prenatalne, 5.4 cm zdrowego bobasa 🩵
28.10
Badania do PAPP-A - 7cm zdrowego chłopca 🩵
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Heparyna & Duphaston

-
Ja mam fazę na bułkę kajzerke z szynką ,serem żółtym ,sałatą ,pomidorem i ogórkiem ❤️w poprzedniej ciąży miałam tak samo 😂nie zliczę ile tego zjadłam
A oprócz tego to bardzo mi wchodzi grzane wino zbójnickie z miodem i cytryną ,0% oczywiście 😁🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
To ja pozdrawiam z pomorza 😊
Co do objawów ,to u mnie pojawia się zadyszka i właśnie czasem trudność ze złapaniem oddechu,wzrasta emocjonalność -bo jak mówię co myślę i nie zaciskam zębów to już nie jestem sobą😂😂😜,zgaga coraz częściej ,mdłości już znacząco odpuściły ,ale się pojawiają,no i zmęczenie głównie pod wieczór.
Ja wczoraj byłam w galerii i wróciłam z niczym -zła jak osa ,bo nic nie znalazłam,więc nadal króluje hasło „nie mam się w co ubrać bo mi ciasno „🫣
Ja też mam długi weekend,o raju 😀 trochę chcemy porobić w domu ,a we wtorek jedziemy do siostry narzeczonego.Ogolnie chwilo trwaj,bo ostatnio praca działa na mnie średnio🫢
A tak wogole,to jak te nasze suwaczki pięknie idą do przodu😍🫶🏻🤞
Kassialka, Kasieńka lubią tę wiadomość
-
Ja szczerze mówiąc nawet nie wiem, kiedy ten czas tak zleciał. Ale po brzuszku powoli widać, że coś tam rośnie w środku. 😁 tylko moje dziecko to jakiś olbrzym jak do tej pory, bo cały czas jest większy niż wynika to z daty transferu. Ostatnio jak byłam na wizycie w 14+2 to z pomiarów wychodził na 15+4. Poprzednio na prenatalnych byłam w 12+4 wychodził na 13+2, ale pani doktor mówi, że trzymamy się tego weekendu majowego po prostu szybko rośnie.
Wiolami, Kasieńka lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Widzę, że o objawach 😁 Współczuję dziewczyny dużych mdłości i wymiotów ♥️
U mnie lekkie poranne mdłości na czczo i te noce. Budzę się często i codziennie głupie sny. Ktoś też ma problem z nockami?
Jeśli chodzi o smaczki ciążowe u mnie też bardziej słone i kwaśne niż słodkie. Polubiłam bardzo pomidora solonego i z pieprzem na kanapce 🙂 -
Cześć dziewczyny 🌷
Sosenka ja mam głupie sny, coraz bliżej prenatalne i głowa pracuje... 😐
Ja jestem spod Lublina, ale kiedyś jadłam prosto z Poznania. Teraz też sobie jakiegoś kupię. Ja to mam dziwne zachcianki, ale bierze mnie na słodkie - lody (zwykła Śnieżka), ostatnio kupiłam takie pastylki pudrowe i je jadłam 🤣
Ja wczoraj byłam w Ikei, wróciłam to pół dnia spędziłam w kuchni, bo najpierw obiad, później robiłam naleśniki na krokiety do dzisiejszego obiadu (chodzą za mną już 2 tygodnie), umówiłam się z mamą że ona zrobi barszczyk a ja to, a że rodzinka będzie cała to sporo trzeba było zrobić 🫣😄
Na koniec wpadły siostry z rodzinkami, chłopaki wypili po drinie a ja sobie są żyła karmi 0% 😄
dracaena lubi tę wiadomość
-
U mnie tak od niedawna trochę przeszły mdłości - zdarza się rano (nie codziennie), ale już nie wymiotuję. Sił do życia trochę więcej, przestałam zasypiać przy usypianiu młodej co było przez jakiś czas wręcz normą, ogółem czuję, że zaczynam wchodzić w to samopoczucie II trymestru - w pierwszej ciąży czułam się super w II trymestrze i oby teraz było tak samo. Nawet libido skoczyło w górę. 😅
I z zachcianek też bardziej słone. 😅 Choć zaczynam mieć też fazę na pomarańcze - w I ciąży całą jesień i zimę codziennie wyciskałam soki, aż nam się wyciskarka zepsuła i kupowałam nową. 🤣 W ogóle mam dość podobne zachcianki i odrzucenia jak w pierwszej. Np. całą pierwszą ciążę nie mogłam jeść wołowiny z Maka - na początku zwymiotowałam po WieśMaku (a tak normalnie lubię, nie jakoś często ale czasem), ale potem i teraz odrzuca mnie na samą myśl. 😂 Teraz to nie wiem czy to nie pamięć tego, jak mnie odrzucało wtedy.
Kasieńka lubi tę wiadomość
-
U mnie tez głupie sny, takie realne. Teraz staram sie nie robić drzemek w ciągu dnia, wtedy lepiej śpię.
Ja mam od kilku dni ucisk w klatce, tak ciężko mi zlapac głęboki oddech i trochę sie tym stresuje, niby objaw jak kazdy inny ale ten mnie jakoś martwi. Mialam kiedys ataki paniki i to była dla mnie tak duza trauma, że ciągle boję sie ze wrócą.
Dzis u nas sprzątanie mieszkania bo wczoraj zakupy wyczerpały mi baterie do zera, mąż piecze sernik a ja juz czekam az bedzie nim pachnieć w całym domu 😃 -
Ja mam… potrafię się obudzić 3-4 w nocy (zależy o której pójdę spać) i nie mogę zasnąć i zasypiam o 7-8 rano na 1-2h.Sosenka93 wrote:Widzę, że o objawach 😁 Współczuję dziewczyny dużych mdłości i wymiotów ♥️
U mnie lekkie poranne mdłości na czczo i te noce. Budzę się często i codziennie głupie sny. Ktoś też ma problem z nockami?
Jeśli chodzi o smaczki ciążowe u mnie też bardziej słone i kwaśne niż słodkie. Polubiłam bardzo pomidora solonego i z pieprzem na kanapce 🙂
Sny mam tak bardzo realne, że jest to dla mnie aż przerażające.
Ja żeby nie jeść tych niezdrowych słonych przekąsek, staram się znaleźć alternatywę typu: pieczone ziemniaki,
Kanapka z serkiem pieprzem solą i szczypiorkiem, ogólnie mąż zaczął zauważać, że więcej dosalam. I nie wiem o co chodzi, czy to brak minerałów 😆… no staram się ograniczać, niezawsze wychodzi. Ze słodkiego u mnie to jakieś wypieki typu właśnie rogale, czy ciacho. Ale czekolady, batony itd. mnie nie grzeją. 😂
Kasieńka lubi tę wiadomość
-
A_nulka wrote:To ja dodam do tego jeszcze kwaśne… 😁 słodycze mogłyby nie istnieć, ale słone i kwaśne to jest żyćko 😁
Też tak mam.Od samego początku odrzuciłam słodycze.
Za to kanapki z pomidorem złoto ,sok pomarańczowy, ostatnio też mandarynki i kiwi 😂🫢 Ogólnie mogę jeść wszystko ,poza tym co słodkie .
A_nulka, Kasieńka lubią tę wiadomość
-
Ja zjem wszystko, słodkie, słone, kwaśne, trochę żałuję że nie odrzuciło mnie od słodyczy bo by się przydało (właśnie zjadłam kilka czekoladek Merci 🤣).
Ale ogólnie z jedzeniem raczej się pilnuje, staram się warzywa dodawać wszędzie, pilnuje kalorii, bo wiem że jak odpuszczę to źle się skończy 😐. Ale jestem do tego przyzwyczajona także już z automatu sprawdzam co ile ma kalorii 😉.
Co do ubrań to w końcu muszę jutro usiąść i coś pozamawiać, bo niedługo w nic się nie zmieszczę a nie zaryzykuję jutro galerii, biorąc pod uwagę, że sporo ludzi ma wolne.
I planuje trochę gender reveal w moje urodziny pod koniec listopada, zrobię tort z odpowiednim kremem w środku 😄 O ile mąż się wcześniej nie wygada bo bardzo go kusi 😂.
Miłej niedzieli dziewczyny! -
Odnośnie smaków właśnie zjadłam zupkę serowa z Knorra🧑🍳🤣 tak mi się coś chciało nie wiedziałam co🤣 no i słodkie wchodzi bardzo ,takie ilości co nigdy nie jadłam słodkiego albo zjadłam i żałowałam 🫣 brzuch rośnie ale chyba od tego braku umiaru 👀
-
Moje smaki zależą od dnia ale nie mam tak żeby coś mnie całkowicie odrzucało, a też bym chciała nie jeść cukru 😉 kocham biale pieczywo z serem I ogórkiem kiszonym albo ketchupem i makaron i zupy w każdej postaci 😜 na szczęście jabłka też mi bardzo smakują i piję dużo wody więc chociaż minimalnie mam wrażenie, że jakieś zdrowe elementy mam w diecie
Dziś idziemy rodzinnie do kina, wieczorem zrobimy domową pizze i kolejny miły dzień zleci 😉
Aplikacja już mi pokazuje, że zaczął się drugi trymestr 😍 wiem, że to raczej powinno się liczyć od 14+ ale jakoś mi lepiej, że to już zaraz bo mam wrażenie, że pierwszy trymestr trwa wieki 😜
Wiolami, Kasieńka lubią tę wiadomość
-
To u mnie chyba też 2 trymestr się zaczął
jakoś do mnie nie dociera to. Ciekawa jestem kiedy zacznę czuć ruchy. W pierwszej ciąży o ile dobrze pamiętam to pierwszy raz poczułam ruchy syna 16+3.
Co do snów to mi się od kilku dni co nocy śni, że się kłócę z mężem. Na szczęście poza tym sie dobrze dogadujemy i chyba jakaś spokojniejsza jestem jak się mogę w nocy "pokłócić" 😅
Już był wspominany grzaniec. Ja jak się robi zimno to mam ochotę na grzaniec, najlepiej taki z jarmarku. Tylko zawsze mam największą ochotę jak jestem w ciąży, karmię albo jestem kierowcą więc w sumie zawsze kończy się na bezalkoholowym. Jak byłam w tamtym tygodniu w Ikei to mnie pani od degustacji zachęciła do zakupu jakiegoś napoju owocowego bez alkoholu który ma smakować jak grzaniec i na ciepło serio był dobry. Kupiłam butelkę. Jak w domu też mi będzie smakował to kupię na święta. -
Co do ruchów też się nad tym od kilku dni zastanawiam kiedy🫢😉 nie mogę się doczekać 😀😉