🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Angolek97017 wrote:Hej

Zazdroszczę takich małych brzuszków , u mnie o jakieś 6 tygodni w porównaniu do 1 ciąży szybciej wyszedł.
Już mi doskwiera troszkę 🫣 już chodzę jak pingwin , pojawia się też ból lędźwi. No i przede wszystkim po bardziej aktywniejszym dniu pojawia się ucisk i ból u góry brzucha . Po 19 tylko leżeć 🫠
To brzuszek z 27 listopada 😁
https://zapodaj.net/plik-r5gnQQyLEA
Piękny brzusio😍 ja też mam podobny 😉
Angolek97017 lubi tę wiadomość
-
QUOTE=Angolek97017]Hej

Zazdroszczę takich małych brzuszków , u mnie o jakieś 6 tygodni w porównaniu do 1 ciąży szybciej wyszedł.
Już mi doskwiera troszkę 🫣 już chodzę jak pingwin , pojawia się też ból lędźwi. No i przede wszystkim po bardziej aktywniejszym dniu pojawia się ucisk i ból u góry brzucha . Po 19 tylko leżeć 🫠
https://zapodaj.net/plik-r5gnQQyLEA[/QUOTE]
Też mam podobny brzusio 😋 trochę się boje jaki duży będzie na końcówce 😅
S. Frytka - witamy 😉 mega słabo z tym Sanco
Monika33 - dobrze, że to 'tylko' zatrucie, ale zdziwiło mnie że można zatruć się mandarynkami, bo je uwielbiam :o . Teraz będę bardziej na nie uważać.
Monika33 lubi tę wiadomość
-
IT_Girl wrote:QUOTE=Angolek97017]Hej

https://zapodaj.net/plik-r5gnQQyLEA
Też mam podobny brzusio 😋 trochę się boje jaki duży będzie na końcówce 😅
S. Frytka - witamy 😉 mega słabo z tym Sanco
Monika33 - dobrze, że to 'tylko' zatrucie, ale zdziwiło mnie że można zatruć się mandarynkami, bo je uwielbiam :o . Teraz będę bardziej na nie uważać.[/QUOTE]
Pamiętaj w dzień lepiej jedz 😉bo fermentują w żołądku w nocy bo wiadomo wtedy organizm odpoczywa. Dopiero to wyczytałam i mi gin powiedziała a takto też bym nie pomyślała że od mandarynek może być zatrucie ☹️ -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia, 00:13
Karpatka95, Wiolami, Kassialka, Agat99, Nicole123, IT_Girl, Lila777, Natt99, A_nulka, Ania 93, Cavarathiel, Firest lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
S. Frytka wrote:Cześć dziewczyny!
Podczytuję Was od pozytywnego testu ciążowego, lecz wstrzymywałam się z dołączeniem - wiem, że takie miejsca często pomagają pozytywnie, ale czasami pomagają też wpaść we wspólne paranoje - do czego mam skłonność 😂 liczę jednak, że będziecie mnie hamować od popadania w skrajną panikę, a czasem mnie sprowadzicie na ziemię 🙈
W wielkim skrócie - Generalnie u mnie 15+5 tc, termin wg OM na 27.05.2026. Od samego początku ciąża z przygodami. Zaczęło się od podejrzenia ciąży w rogu macicy, później przeboje z podejrzeniem rozwoju ciąży w ścianę macicy, przesuwane prenatalne i szukanie zastępstwa na cito… nie miałam chyba ani jednego spokojnego tygodnia.
19.11.2025 prenatalne - USG super, NT 1,5 mm, kość nosowa bez zastrzeżeń, podobno dziewczynka.
24.11.2025 dostaliśmy wynik Pappy… T21 1:621 - wysoka wolna beta hcg, około 4,0 MoM.
Postanowiliśmy zrobić SANCO - pobranie krwi 26.11.2025 w punkcie pobrań diagnostyki. Mijały dni, wyniku brak… dzwoniłam do Diagnostyki, pisałam maile, napisałam do Genomedu. Dzisiaj opadły mi ręce jak Pani zadzwoniła, że wyniku nie będzie, bo… zestaw do pobrania był po terminie. Po 12 dniach uraczyli mnie taka informacją.
Zamierzam jutro pobrać krew na NIFTY pro. Powiedzcie - jak długo czekałyście na wyniki NIFTY. Zwariuję czekając na informację czy wszystko w porządku.
Witaj siostro terminowa 🙂
Biedna, rozumiem emocje. Nasza pierwsza ciąża również była na wysokich obrotach. Wielka niewiadoma aż do 7msc - dopiero wtedy poczuliśmy, że czujemy się bezpiecznie. Życzę Ci, abyś poczuła to dużo, dużo szybciej i już do końca beztrosko czekała na dzieciątko ♥️ Trzymam za Was kciuki !
S. Frytka lubi tę wiadomość
-
Monika33 wrote:Dopiero wracam do żywych. Byłam tak słaba że tylko przy córce leżałam, obiadu nic nie zrobiłam, zjadłam kisiel tak o 16 i trochę mi lepiej. Biegunką się uspokoiła i wymiotów już nie miałam.dzwonilam do gin to powiedziała że jak coś to w domu jest ale żeby nie panikować bo skurczy i plamien nie mam i jej zdaniem zatrucie pokarmowe od mandarynek. Bo jedzenie ich w nocy powoduje że te kwasy źle działają na żołądek i jelita. Tak mnie brzuch bolał że nic jeść nie mogłam ani pić ☹️
Biedna, dobrze, że się uspokoiło. Dbaj o siebie ♥️
Monika33 lubi tę wiadomość
-
Ssilvia wrote:
Brzuszek piękny ale ja zazdroszczę stylizacji i ciepełka 😍
Ssilvia lubi tę wiadomość
-
Sosenka93 wrote:Witaj siostro terminowa 🙂
Biedna, rozumiem emocje. Nasza pierwsza ciąża również była na wysokich obrotach. Wielka niewiadoma aż do 7msc - dopiero wtedy poczuliśmy, że czujemy się bezpiecznie. Życzę Ci, abyś poczuła to dużo, dużo szybciej i już do końca beztrosko czekała na dzieciątko ♥️ Trzymam za Was kciuki !
Witam!
Chociaż u nas termin z om 27.05.2025 to póki co badania wskazują, że mała wykluje się wcześniej - na wszystkich badaniach jest większa, ostatnio przy 13+5 pokazało lekarce 15+2! Wg prenatalnych różnica wynosiła 6 dni i zdecydowano nie korygować wieku ciążowego 🤷🏻♀️
Natt99, Kasieńka lubią tę wiadomość
27.05.2026 🧑🧑🧒 -
S. Frytka wrote:Witam!
Chociaż u nas termin z om 27.05.2025 to póki co badania wskazują, że mała wykluje się wcześniej - na wszystkich badaniach jest większa, ostatnio przy 13+5 pokazało lekarce 15+2! Wg prenatalnych różnica wynosiła 6 dni i zdecydowano nie korygować wieku ciążowego 🤷🏻♀️
Łooo, to bejbik koks, dobrze 😁
U nas póki co idealnie wg. terminu OM. -
Tutaj w grupie mamy trochę większych bobasów. Mój też wykracza poza termin z transferu o 5-9dni.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
U nas tak samo, mniej więcej tydzień do przodu 😊 -
U mnie od transferu dwa dni do przodu. Na początku było 2-3 dni do tyłu. na usg 8+4 się zrównał z terminem transferu, a od 9 tygodnia już dwa dni do przodu i tak się trzyma.8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
*23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
*29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
*06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne 6,23 cm Bobo ☀️- 12+3 - wszystko ok♥️
*5.12 - 200g chłopczyka 🩵 - 17+3
*29.12 - połówkowe
Ciąża z przyczepką leków

-
Ssilvia - już się pięknie zaokrągla ❤️ i też zazdroszczę ciepełka 😊
Dziewczyny a przy każdych badaniach krwi badacie cukier? Bo ja tylko raz do tej pory miałam, nowy lekarz też mi nie odznaczył tego na liście badań do zrobienia 😊
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
15.12 3 kontrola
17.12 II prenatalne

-
S. Frytka witaj na grupie 🥰👶🏼
Ssilvia piękny brzusio 🥹
Ja za to dzisiaj otrzymałam wyniki posiewu i ogólnego badania moczu i czysciutko! Nigdy nie miałam takich wyników 🥹 myślę, że to duża zasługa żurawiny która codziennie pije.
Jutro mam wizytę na 8:15, ciekawe czy bobo się obróci i zobaczymy płeć 🩵🩷
Ps. Jak wasze samopoczucia? Ja w dalszym ciagu zero sił plus płaczliwość i się szybko denerwuje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia, 14:29
Agat99, S. Frytka, Firest lubią tę wiadomość
05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
30.12. - II prenatalne -
Dziewczyny, głównie te które już macie dzieci, co sądzicie o szkole rodzenia online? W sensie taki kurs w formie filmików prowadzony przez położną? Warto czy nie? Jakoś nie trafia do mnie ta forma grupowych spotkań, ćwiczenia oddechu i pozycji porodowych przy innych. Co więcej, dostęp do takiego kursu na który akurat patrzyłam jest przez 9 miesięcy od wykupienia więc jeśli np dzień przed porodem będę chciała jeszcze 20 razy zobaczyć jak nosi się dziecko to będę mogła🙈
Co na ten temat sądzicie? -
Lila777 wrote:Ssilvia - już się pięknie zaokrągla ❤️ i też zazdroszczę ciepełka 😊
Dziewczyny a przy każdych badaniach krwi badacie cukier? Bo ja tylko raz do tej pory miałam, nowy lekarz też mi nie odznaczył tego na liście badań do zrobienia 😊
Dostaję skierowanie na cukier na każdej wizycie od ginekologa i od endokrynologa 😃 ale pewnie dlatego, że pierwsze badanie wyszło wysoko ale przynajmniej mam pewność, że to był przypadek, bo wszystkie kolejne wychodzą ok.
Co do samopoczucia to ja się czuję niby dobrze ale jestem strasznie zmęczona w pracy już w połowie dnia, mimo że bardzo mało robię. I też jestem bardziej nerwowa i płaczliwa.
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Lila777 wrote:Ssilvia - już się pięknie zaokrągla ❤️ i też zazdroszczę ciepełka 😊
Ja też miałam jeden raz, poczas pierwszych badań.
Może częściej trzeba powtarzać jak te pierwsze wyjdą nie do końca dobrze? Albo coś wychodzi z wywiadu.
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Ja mogę powiedzieć z porównania mojej siostry, która niedawno rodziła i w ciąży chodziła lokalnie na zajęcia szkoły rodzenia oraz wykupiła sobie też taką online. Ona osobiście mi mówiła, że z tej online wyniosła więcej wiedzy, tam te tematy były bardzo porządnie omówione i przedstawione, a na zajęciach fizycznych wiele rzeczy po łebkach na szybko, albo wcale.Dalia wrote:Dziewczyny, głównie te które już macie dzieci, co sądzicie o szkole rodzenia online? W sensie taki kurs w formie filmików prowadzony przez położną? Warto czy nie? Jakoś nie trafia do mnie ta forma grupowych spotkań, ćwiczenia oddechu i pozycji porodowych przy innych. Co więcej, dostęp do takiego kursu na który akurat patrzyłam jest przez 9 miesięcy od wykupienia więc jeśli np dzień przed porodem będę chciała jeszcze 20 razy zobaczyć jak nosi się dziecko to będę mogła🙈
Co na ten temat sądzicie?
Dalia lubi tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6,2cm
⏳22.12 II prenatalne

-
Hej

Ja właśnie po wizycie, maluch ma 230 g, płci dalej nie wiemy, uparty po rodzicach 😂 nogi razem prawie na krzyż i pępowina między nogami 😂
No nic, może po porodzie się dowiemy 🙈
Nicole123, Sosenka93, Agat99, Natt99, Cavarathiel, Monika33, aleo_, Lila777, Firest, A_nulka, zosiasamosia, ami_ami, Kasieńka lubią tę wiadomość

https://zapodaj.net/plik-R3SqLutRZ2