🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Nicole123 gratulacje! Od razu mi lepiej w ten kiepski dzien 🥰
Ja dzis poszlam na szybkie zakupy po pracy i ponad 30min próbowałam zamówić taxi.. tragedia nie da sie, tyle ludzi pod galeria. Mam ciężkie torby, az usiadłam na ławce i sie popłakałam z tej bezsilności
Wracam do domu autobusem z przesiadka i chyba usiądę na przystanku i poczekam az moj mąż po mnie przyjdzie bo taka wkurzona jestem. On juz wie ze czeka go ciezki wieczór bo mam popsuty humor.
-
No a u mnie niestety infekcja , dostałam globulki i maść ale i tak już jest lepiej.. dała na 3 dni to mam nadzieję, że będzie później spokój.
Akurat mała spała ale za tydzień połówkowe to się dowiem wszystkiego. A też pytała czy czuje już ruchy, że już czas bo coraz mniej miejsca ma.
A jak wasze zakupy, przepuszczają w kolejkach ?
U mnie dramat 🫣 ja się nie pcham ale nie raz komentuje że eksponuje brzuch itd bo już ciężko 😅
Ludzie widzą a udają że jest inaczej 🤣 jak ekspedientka sama prosi to super miło -
Angolek97017 wrote:No a u mnie niestety infekcja , dostałam globulki i maść ale i tak już jest lepiej.. dała na 3 dni to mam nadzieję, że będzie później spokój.
Akurat mała spała ale za tydzień połówkowe to się dowiem wszystkiego. A też pytała czy czuje już ruchy, że już czas bo coraz mniej miejsca ma.
U mnie dramat 🫣 ja się nie pcham ale nie raz komentuje że eksponuje brzuch itd bo już ciężko 😅
Ludzie widzą a udają że jest inaczej 🤣 jak ekspedientka sama prosi to super miło
Ja stoję normalnie w kolejkach ,ale w czwartek pierwszy raz w diagnostyce skorzystałam z numerku dla kobiet w ciąży 🫢
2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔
O3.3024👼💔
O6.2024👼💔
01.2025 👼💔
21.08.25 ⏸️
12.09.25 ♥️🌈
10.10.25 👶ma 3,87 cm
20.10.2025 👶 ma 6,06 cm
22.11.2025 👶 ma 173g
13.12.2025 👼💔 20t żegnaj synku 🩵 -
Angolek97017 wrote:No a u mnie niestety infekcja , dostałam globulki i maść ale i tak już jest lepiej.. dała na 3 dni to mam nadzieję, że będzie później spokój.
Ludzie widzą a udają że jest inaczej 🤣 jak ekspedientka sama prosi to super miło
Myślę, że też słabo widać te nasze brzuszki w kurtach/plaszczach zimowych. Ja albo chodzę na zakupy w godzinach, w których nikogo praktycznie nie ma w sklepie albo z mężem. Wtedy on stoi w kolejce a ja dreptam, bo jednak stać jest mi trochę niewygodnie.
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Z tymi bólami to jakaś masakra. Ja w nocy muszę co niedługi czas zmieniać pozycję, bo jak śpię na lewym boku to cała lewa strona mi drętwieje, boli, obrócę się na prawy i po czasie to samo. Do tego co przebudzenie spowodowane tymi bólami to od razu muszę koniecznie zaliczyć toaletę więc rano wstaję umęczona i wkurzona.
-
Ja chodzę tylko i wyłącznie do kas samoobsługowych, w 99% nie ma kolejki 😅 tak samo do labu chodzę tam gdzie są maks 2 osoby w kolejce. Bo u mnie w przychodni z rana jest ze 20 osób 🫣. Bardzo szybko się irytuje w ciąży więc im mniej interakcji z obcymi ludźmi tym lepiej dla mnie i dla nich 🤣Angolek97017 wrote:No a u mnie niestety infekcja , dostałam globulki i maść ale i tak już jest lepiej.. dała na 3 dni to mam nadzieję, że będzie później spokój.
Ludzie widzą a udają że jest inaczej 🤣 jak ekspedientka sama prosi to super miło -
Ja też śpię nerwowo.. brzuszek mnie zawsze boli w nocy i jak się obracam na bok to normalnie go biorę w dłonie, bo mam wrażenie że dzidzia mi tam na wszystko uciska 🙈 i w środku wszystko boli i jest spięte. A rano i w ciągu dnia wszystko w porządku, ale ja od początku ciąży się męczyłam z tymi nocnymi bólami. Myślę, ze wtedy tam wszystko rośnie i się rozciąga, bo codziennie rano brzusio jest coraz większy 😂❤️Piwonia37 wrote:Z tymi bólami to jakaś masakra. Ja w nocy muszę co niedługi czas zmieniać pozycję, bo jak śpię na lewym boku to cała lewa strona mi drętwieje, boli, obrócę się na prawy i po czasie to samo. Do tego co przebudzenie spowodowane tymi bólami to od razu muszę koniecznie zaliczyć toaletę więc rano wstaję umęczona i wkurzona.
Piwonia37 lubi tę wiadomość
05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
30.12. - II prenatalne -
Przed ciążą mogłam się obracać w trakcie snu i mnie to nie budziło. Teraz niestety ból w lędźwiach po długim leżeniu w jednej pozycji jest okropny, cycki jeszcze gorsze 🫣 no i ze dwa razy w nocy wstaję na siku. Ale w sumie nie mam czegoś takiego że się nie wysypiam przez to. Chyba jestem przyzwyczajona, wiele lat cierpiałam na bezsenność, więc albo nauczyłam się nie zauważać tego nie wyspania, albo po prostu potrzebuję dużo mniej żeby być wypoczęta 😅 ahh i codziennie budzę się na lajcie o 5-6 i więcej spania nie potrzebuje. Nawet mi to pasuje bo mam więcej czasu w ciągu dnia 😊 ostatnio nawet coraz rzadziej robię drzemki w ciągu dniaPiwonia37 wrote:Z tymi bólami to jakaś masakra. Ja w nocy muszę co niedługi czas zmieniać pozycję, bo jak śpię na lewym boku to cała lewa strona mi drętwieje, boli, obrócę się na prawy i po czasie to samo. Do tego co przebudzenie spowodowane tymi bólami to od razu muszę koniecznie zaliczyć toaletę więc rano wstaję umęczona i wkurzona.
Piwonia37 lubi tę wiadomość
-
Oj tak, samoobsługowe to życie 😁Karpatka95 wrote:Ja chodzę tylko i wyłącznie do kas samoobsługowych, w 99% nie ma kolejki 😅 tak samo do labu chodzę tam gdzie są maks 2 osoby w kolejce. Bo u mnie w przychodni z rana jest ze 20 osób 🫣. Bardzo szybko się irytuje w ciąży więc im mniej interakcji z obcymi ludźmi tym lepiej dla mnie i dla nich 🤣Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6,2cm
⏳22.12 II prenatalne

-
Ciekawe czy Twoja intuicja się sprawdzi 😊 ja bym prawie rękę sobie dała obciąć że to będzie chłopak, mój mąż obstawiał dziewczynkę a reszta znajomych i rodziny raczej chłopaka 😁 a tu pyk - dziewczynka 🥰🥰Nicole123 wrote:Ja od samego początku ciąży wyczuwam dziewczynkę ☺️mąż nie ma żadnych przeczuć więc zdaje się na moją intuicję 😁
Ja też mam problem stania przy kasach, od razu robi mi się źle 🤢 ale brzuszek mam na tyle mały, że by nikt nie uwierzył że jestem w ciąży a na dodatek jakoś głupio mi z tego skorzystać.. ale nie powiem, bo się zaokrągla z każdym dniem bardziej i bardziej 😊
Próbuje odstawić też leki przeciwwymiotne, oby się udało ✊
Natt99, Wiolami, Nicole123 lubią tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
15.12 3 kontrola
17.12 II prenatalne

-
Hej hej,
Dziś szczyt mojej bezsenności przeszedł samego siebie, nie śpię od 4 rano🫣
Proszę o kciuki , dziś mam wizytę 🤞🙏
Mamy to połowa ciąży 😍🤰
Karpatka95, Agat99, IT_Girl, Nicole123, KurtynaMileczenia, Lila777, Cavarathiel, A_nulka, Natt99, Kassialka, Piwonia37, iiaawaak, Monika33 lubią tę wiadomość
2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔
O3.3024👼💔
O6.2024👼💔
01.2025 👼💔
21.08.25 ⏸️
12.09.25 ♥️🌈
10.10.25 👶ma 3,87 cm
20.10.2025 👶 ma 6,06 cm
22.11.2025 👶 ma 173g
13.12.2025 👼💔 20t żegnaj synku 🩵 -
Dziękuję dziewczyny ❤️no ja też już nie mogę się doczekać żeby się dowiedzieć kto mieszka w brzuszku 😁ale jeszcze ta chwilę wytrzymam
A co do pierwszeństwa w kolejkach, ja już brzuszek mam widoczny ale w sumie na razie nie trafiały mi się większe kolejki 😁ale w pierwszej ciąży bardziej inni ludzie sami z siebie mnie przepuszczali niż prosiłam o pierwszeństwo
Wiolami, Lila777 lubią tę wiadomość
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Ja w nocy wstaje kilka razy siku, a co dopiero jak brzuch urośnie i zacznie uciskać dzidzia pęcherz - chyba rozłożę materac przy kibelku 🤣
Swoją drogą, nie wiem czy mi się to samo wyświetla, czy faktycznie jest jakieś bum wokół kobiet w ciąży i porodów? Co chwilę na fb wyświetlają mi się jakieś spory, że kobiety nie chcą rodzić, że brakuje odpowiedniej opieki, że na SOR będzie szło rodzić, potem że przez nieodpowiednią opiekę umiera kobieta po CC, następnie kobieta której odmówili CC i dziecko się zaklinowało podczas porodu i je połamali przy wyciąganiu i naciskaniu na brzuch 🤯 WTF? Bo może tak być że mi się te treści same wyświetlają, już wolę przez to Was zapytać czy to zauważyłyście ?1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
15.12 3 kontrola
17.12 II prenatalne

-
Lila777 wrote:Ja w nocy wstaje kilka razy siku, a co dopiero jak brzuch urośnie i zacznie uciskać dzidzia pęcherz - chyba rozłożę materac przy kibelku 🤣
Swoją drogą, nie wiem czy mi się to samo wyświetla, czy faktycznie jest jakieś bum wokół kobiet w ciąży i porodów? Co chwilę na fb wyświetlają mi się jakieś spory, że kobiety nie chcą rodzić, że brakuje odpowiedniej opieki, że na SOR będzie szło rodzić, potem że przez nieodpowiednią opiekę umiera kobieta po CC, następnie kobieta której odmówili CC i dziecko się zaklinowało podczas porodu i je połamali przy wyciąganiu i naciskaniu na brzuch 🤯 WTF? Bo może tak być że mi się te treści same wyświetlają, już wolę przez to Was zapytać czy to zauważyłyście ?
Też mi się wyświetla pełno ciążowych artykułów, głównie o odmowach zasiłków przez ZUS i tragediach w ciazy, to na pewno algorytmy telefonu, staram się w to nie wchodzić.
Co do kolejek to w kurtce czy bluzie na pewno ciężko jeszcze zauważyć brzuch, na szczęście nie chodzę zbytnio do zatłoczonych sklepów, a chwilke jeszcze jestem w stanie wytrzymac, ale w laboratorium od razu biorę numerek dla ciężarnych skoro mi przysługuje to nie wiem czemu bym miała nie korzystać 😉
Zaraz się zbieram na świąteczny wyjazd firmowy, bardzo mi się nie chce ale mam w planie szybko po kolacji zmyć się do hotelu tłumacząc się zmęczeniem w ciąży 😜
A we wtorek w końcu wizyta! Trzymam kciuki za wszystkie dzisiaj wizytujące i w najbliższych dniach ❤️
Lila777, Cavarathiel, Nicole123 lubią tę wiadomość
-
Lila777 wrote:Ja w nocy wstaje kilka razy siku, a co dopiero jak brzuch urośnie i zacznie uciskać dzidzia pęcherz - chyba rozłożę materac przy kibelku 🤣
Swoją drogą, nie wiem czy mi się to samo wyświetla, czy faktycznie jest jakieś bum wokół kobiet w ciąży i porodów? Co chwilę na fb wyświetlają mi się jakieś spory, że kobiety nie chcą rodzić, że brakuje odpowiedniej opieki, że na SOR będzie szło rodzić, potem że przez nieodpowiednią opiekę umiera kobieta po CC, następnie kobieta której odmówili CC i dziecko się zaklinowało podczas porodu i je połamali przy wyciąganiu i naciskaniu na brzuch 🤯 WTF? Bo może tak być że mi się te treści same wyświetlają, już wolę przez to Was zapytać czy to zauważyłyście ?
Te SORy to tylko wtedy jak nie ma porodówki w promieniu 25km. No i jak nie zdążysz dojechać, problem może być jak mieszkasz w Bieszczadach na przyklad. Ja docelowy szpital i tak mam wybrany 50km od domu, chociaż z 10 innych mam bliżej.
Z tą kobietą co umarła po cc to niestety rodziła w „prywatnym” szpitalu, który miał refundację na NFZ. Tak chyba 75% porodów to cc i nie wynikały one z trudności przypadków tylko z życzenia pacjentki o tym sposobie porodu. Ja mam osobiście mam bardzo sceptyczne podejście do takich placówek. Na dodatek to raczej szpital prywatny-wersja bieda- nie taki, w którym gwiazdy by rodziły. Lepiej jednak rodzić w szpitalu, w którym mają trochę więcej oddziałów, bo jak coś się dzieje to są też jednak lekarze innych specjalizacji. W ogóle jacyś są, nie tak jak w tym „prywatnym” przybytku, w którym rodziła ta kobieta.
Natt99 lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
03.2025- AIH ❌
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
14.08.2025 FET 5BA

-
W moim zapiziałym mieście nie ma czegoś takiego jak numerek dla uprzywilejowany 🤣🤣 jest jedna kolejka i panie kazały po prostu stawać z przodu i wchodzić pierwszej (raz się pan ze mną kłócił, że mogę poczekać ale ludzie go mało nie zjedli), dlatego jeżdżę do punktu , w którym jest pusto , żeby nie przepychać się przez kilkadziesiąt osób i się tłumaczyć czy brzuch widać czy nie . Akurat u mnie już nie da się go przeoczyć. Wczoraj w mięsnym pani sama poprosiła bez kolejki , w sumie pierwszy raz w tej ciąży 😅😅 tak to staram się unikać tych kolejek ale nie zawsze się uda.
Męża nie ma w domu , bo praca , budowa także nie raz to ja robię zakupy z półtora rocznikiem 😅
Powodzenia na wizytach 😁
-
Moja znajoma rodziła w tym szpitalu, gdzie ta kobieta umarła. Byli zadowoleni, chociaż na drugi dzień po porodzie dojechała jakaś pani doktor, która wręcz okrzyczała moją znajomą że to dziecko jest za szybko wyciągnięte i że jest za malutka - a ciążę prowadził lekarz, który tam pracował i to przecież on decydował kiedy ma być poród a nie moja znajoma… oprócz tego incydentu byli zadowoleni 😊 ale koszmar który przeżyła ta kobieta i jej rodzina musiał być straszny… ja akurat też bym chciała CC a i całkiem możliwe że wskazania również na nią będą.1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
15.12 3 kontrola
17.12 II prenatalne

-
Lila777 wrote:Moja znajoma rodziła w tym szpitalu, gdzie ta kobieta umarła. Byli zadowoleni, chociaż na drugi dzień po porodzie dojechała jakaś pani doktor, która wręcz okrzyczała moją znajomą że to dziecko jest za szybko wyciągnięte i że jest za malutka - a ciążę prowadził lekarz, który tam pracował i to przecież on decydował kiedy ma być poród a nie moja znajoma… oprócz tego incydentu byli zadowoleni 😊 ale koszmar który przeżyła ta kobieta i jej rodzina musiał być straszny… ja akurat też bym chciała CC a i całkiem możliwe że wskazania również na nią będą.
Każdy będzie zadowolony jak poród przebiegnie bez komplikacji, ale to jest nie do pomyślenia, żeby nie było lekarza, który się opiekuje oddziałem z pacjentkami po cc. Ja widziałam nawet zainteresowanie wśród kobiet tym szpitalem po tej tragedii, bo część jednak preferuje cc a w Polsce nie ma jednak wyboru. Tam nie trzeba było nawet zaświadczenia o tokofobii. Ja już bym wolała jednak pomęczyć się z załatwieniem zaświadczenia w rodzic w szpitalu z większym zapleczem.
Ja też po cięciu dostałam gorączki, ale w 15 minut po zgłoszeniu tego był u mnie lekarz i pielęgniarka z lekami.
Teraz też wybieram 3 stopień referencyjności do kolejnego cięcia, bo wolę nawet zrezygnować z większego komfortu a jednak, żeby kompetencje personelu były lepsze.
Lila777 lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
03.2025- AIH ❌
14.08.2025 FET 5BA

-
Hej! Mega źle spałam dzisiaj, kręciłam się z boku na bok, żadna pozycja nie była dobra 🥱 Czekam na nowe łóżko i będzie nowy materac, może będzie lepiej.
W kolejce w laboratorium raz mnie przepuściła babka jak na pappie byłam, chyba widziała wtedy też mój stres 😂 A tak to chodzę do labo w Luxmed więc tam jest na godzinę. W jednej przychodni grzecznie czekam, ale uznaje, że póki czuję się dobrze to mi to nie przeszkadza. W sklepie też jeszcze nie korzystałam, zazwyczaj właśnie do samoobsługowej nie ma kolejki 😂
Co do szpitala, to ja właśnie też ze względu na cukrzycę wybrałam taki o 3 stopniu referencyjnosci, bo może się okazać że dziecku może na początku cukier spadać więc chcę żeby miało dobrą opiekę, choćby kosztem mojego komfortu (np. tam chyba nie ma pojedynczych sal które można sobie wykupić).
To co się stało w Bielsku to tragedia, ale tylko mnie utwierdziło w tym żeby wybrać szpital, który wybrałam. -
Melduję się ze szpitala, naszemu synkowi przestało bić serduszko💔
Rozpoczęto procedurę wywołania poronienia.
Nie chce wprowadzać smutnego nastroju, ale czuję się zaobowiazana do poinformowania Was.
Trzymajcie się Kochane , trzymam kciuki za wasze bąbelki 🤞😘
2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔
O3.3024👼💔
O6.2024👼💔
01.2025 👼💔
21.08.25 ⏸️
12.09.25 ♥️🌈
10.10.25 👶ma 3,87 cm
20.10.2025 👶 ma 6,06 cm
22.11.2025 👶 ma 173g
13.12.2025 👼💔 20t żegnaj synku 🩵