🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
O bozziu ale stópcia ❤️Ssilvia wrote:
-
floraviun wrote:Dziewczyny.. Kupiłam detektor tętna jamper, bardzo polecany. Zastosowałam specjalny żel pod USG z apteki. Nie byłam w stanie odnaleźć maluszka.. Teraz się stresuję.. Szukałam godzinę i nic... Jestem w 23 tc.
Kochana spokojnie bez paniki. Poloz sie wygodniebi szukaj swojego miejsca. Mohe malenstwo najpierw złapalam doslownie w lini pomiedzy pępkiem a spojeniem łonowym. Najpierw trafilam na swoje tetno i nie bylam pewna, po chwili jak spokojnie szukalam to juz bylo tetno dziecka- duzo szybsze. Moje malenstwo sie krecilo i tak naprawde po chwili musialam szukac znowu:) wiec spokojnie.
Ja uzywam balsamu bo przeczytalam ze mozna.
O dlugosci szyjki ja pisalam gdy w szpitalu mnie nastraszyla lekarz ze za krotka, a jak inna badala to mowila ze wszystko ok i zeby sie nie przejmowac bo to jeszcze sie zmienia.
Ja jutro jade na prenatalne i chyba zaczynam sie stresowac. Jutro bedzie dokladnie 21.t.c. zobaczymy czy wszystko ok.
Dzis mialam teleporade z endokrynologiem i nue byla zadowolona z moich wynikow. Normalnie tsh mialam ksiazkowe pomiedzy 1-2 a teraz wyskoczylo mi 5, i jeszxze mowila ze albo ft3 albo ft4 mi polecialo i jej sie to nie podoba. Mowi ze moze byc to spowodowane tym krwawieniem i wizyta w szpitalu ale kazala przyjmowac euthyrox 100 codziennie. Za miesiac mam wizyte to mowi ze zobaczymy.
My jeszcze konkretnie nad imieniem nie rozmawialismy. Oboje przezywamy stres w ciazy tylko kazde sie kryje.
A wczoraj wieczorem juz myslalan ze znow na szpital wroce. Przez glupote.
Wczoraj sie golilam. I prawdopodobnie musialam sie gdzies zaciac lekko. Poszlam do lazienki, patrze na bielizne a tam kropelka krwi. Juz panika ale czuje ze cos nie pasuje bo brzuch nie boli, skurczy nie czuc. I potem juz nic kompletnie. Mowie do meza wez zostan moim ginekologiem i zobacz czy sie nigdzie nie zacielam bo ja nie widze xd ale ten juz w panike wpadl xx
-
Ja mam polowkowe w piatek

U nas najprawdopodobniej bedzie Tadzio
Jesli chodzi o wyprawke to w zasadzie nie zaczelam
po corce mam wozek easy walker (mala gondola, ale mega zwrotny, idealny do miasta). Nasza dostawke chicco next to me sprzedalismy jak z niej wyrosla, ale chetnie kupie jeszcze raz (tym razem uzywana), bo bylismy bardzo zadowoleni.
I na razie tyle haha - maluszkowych ciuszkow sie raczej pozbylam, ale kumpele dla nas zbieraja
Natt99, Kasieńka, Lila777 lubią tę wiadomość
♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)
AMH 0.62 (0.37 w 2024)
Drożność ☑️
starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025
03-05.2025 - 3 IUI ❌
21.08 - start stymulacji (Menopur + Cetrotide)
30.08 - punkcja - 3 🥚
4.09 - transfer 4AA
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 13.4
7 dpt beta 52.5
9 dpt beta 92.7
11 dpt 264.5
14 dpt 877.8 prog 83.16
7w0d - CRL 1 cm, ❤️ 140/min

-
Miałaś next2me magic czy forever? Bo też się nad nimi zastanawiam 😊Fiolek100 wrote:Ja mam polowkowe w piatek

po corce mam wozek easy walker (mala gondola, ale mega zwrotny, idealny do miasta). Nasza dostawke chicco next to me sprzedalismy jak z niej wyrosla, ale chetnie kupie jeszcze raz (tym razem uzywana), bo bylismy bardzo zadowoleni.
I na razie tyle haha - maluszkowych ciuszkow sie raczej pozbylam, ale kumpele dla nas zbieraja
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Aurora śliczne ❤️
U nas najprawdopodobniej będzie Blanka albo Kornelia ☺️
Natt99, dracaena, Kasieńka, Firest, Agat99, Lila777, Cavarathiel lubią tę wiadomość
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
A co do wagi maluchów ,mój synek całą ciążę wyprzedzał termin z transferu o kilka dni i przewidywana waga dzień przed cc była 5200 😛urodził się ostatecznie 4700. Teraz córeczka podobno wychodzi taka standardowa wagowo ,w 19+3 waga szacowana na 305g
Lila777 lubi tę wiadomość
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Ja póki co też praktycznie nic nie mam oprócz wózka, ale wózek akurat dostałam używanyFiolek100 wrote:Ja mam polowkowe w piatek

Ciuszki itd będę kupować jak zobaczę co mi brakuje, bo mam dostać „w spadku” od koleżanek 🙈 myślę jedynie nad komodą jakąś ładną żeby była na później i na to kupię gumowy przewijak. No i zastanawiam się ostatnio nad tym łóżeczkiem 7w1 bo i jest w tym dostawka i potem łóżeczko na małego bobasa i większego. Cena też ładna 😅 a o używane niestety w moich stronach, dlatego jeszcze się zastanawiam.
Widzę, że nie tylko ja się waga denerwuje 🙈 u mnie też na połówkowych dzidzia nie była duża, dzisiaj też o 5 dni „młodsza”. Ale pocieszam się, że jeśli lekarz nie zwraca na to uwagi, to musi być dobrze
05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
7.01. - 411 gram 🥰 -
Natt99 wrote:Ja póki co też praktycznie nic nie mam oprócz wózka, ale wózek akurat dostałam używany

Ciuszki itd będę kupować jak zobaczę co mi brakuje, bo mam dostać „w spadku” od koleżanek 🙈 myślę jedynie nad komodą jakąś ładną żeby była na później i na to kupię gumowy przewijak. No i zastanawiam się ostatnio nad tym łóżeczkiem 7w1 bo i jest w tym dostawka i potem łóżeczko na małego bobasa i większego. Cena też ładna 😅 a o używane niestety w moich stronach, dlatego jeszcze się zastanawiam.
Widzę, że nie tylko ja się waga denerwuje 🙈 u mnie też na połówkowych dzidzia nie była duża, dzisiaj też o 5 dni „młodsza”. Ale pocieszam się, że jeśli lekarz nie zwraca na to uwagi, to musi być dobrze
Tak, ja też staram się zaufać lekarzowi i się tym nie stresować. Dodatkowo dziś na wizycie zwykłej pani powiedziała mi, że jeśli ten mniejszy rozmiar czy waga dziecka wynikały np z zatrzymania wzrostu to byłoby to widać po brzuszku tzn byłby mniejszy od reszty ciała a jeśli wszystko jest po prostu mniejsze ale na tym samym poziomie to jest w porządku
Natt99, Lila777 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie kliknęłam spontanicznie przewijak na olx w idealnym stanie za mniej niż połowę ceny sklepowej 😍 Ale radość 🙂
Kasieńka, Agat99, Kassialka, Karpatka95, Natt99, Nicole123, Lila777, Cavarathiel lubią tę wiadomość
-
Te koszulę są naprawdę spoko i dobrej cenie 😉 dzięki za polecajkę.Karpatka95 wrote:Popatrz na formommy.pl, widziałam kilka modeli t-shirtowych i też je rozważam. Bo właśnie tak jak mówisz jest pełno takich co są babcine, albo wyglądają jak sukienka, że na spokojnie wyszłabym w nich na miasto 🤣
https://formommy.pl/product-pol-1856-Koszula-ciazowa-Lisa-czarna.html
https://formommy.pl/product-pol-98-Koszula-ciazowa-LOVE-MY-BABY-szara.html
Bierzesz takie do szpitala na poród, czy po prostu do spania podczas ciąży? 😊
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
IT_Girl wrote:Kupiłam to: https://www.sklep-julia.pl/produkt/drewniane-lozeczko-tapczan-z-szuflada-magda-zloty-dab-120x60cm/
Było na promocji, inne podobne chyba nadal są. Materacyk muszę jeszcze dokupić ale to już może w lutym, żeby nie wszystko na raz 😅
Ciężki dzisiaj powrót do pracy ale w sumie to będzie mój ostatni miesiąc, tak żeby podomykac otwarte rzeczy.
I super dziewczyny, że już czujecie ruchy, to naprawdę mocno uspokaja, nawet jeśli są bardzo delikatne. U mnie też nie widać ich na zewnątrz na razie (pewnie przez łożysko z przodu) a jak już myślę że są i wołam męża to wiadomo, bezruch 😂
Piękne to łóżeczko👍 Kupuję podobne, też 120x60, tylko białe, chcę żeby Maleństwo miało własny mebel, własny kąt w domku. A gdzie tak naprawdę będzie spało, się zobaczy w praktyce, jak dziewczyny wcześniej pisały - może być różnie😁 Do tego będę miała małą mobilną kołyskę taką na pierwsze miesiące życia.
Też mi zostały ostatnie 3tyg pracy, jakie to będzie wspaniałe uczucie tak się uwolnić od tego i zająć się przygotowaniami do macierzyństwa 🤗🥰
Agat99, Kassialka, IT_Girl lubią tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Zazdroszczę Wam tych wybranych imion.
Ja do tej pory nie wiem kto mieszka w brzuszku. Przeczucia mam, że dziewczynka, ale niestety na każdym USG się zasłania 🙈
Mam nadzieję, że w poniedziałek 12.01. na połówkowych już się wreszcie dowiemy 🩷 czy🩵.
Co do imion to mam kilka wybranych zarówno dla chłopca jak i dziewczynki, ale ciężko mi podjąć decyzję. Żebym się wahała między dwoma to byłoby jakoś łatwiej. Dodatkowo co chwilę jakieś nowe mi wpada to głowy. Z mężem ciężko się będzie dogadać, bo podobają nam się zupełnie inne imiona.
Natt99, Lila777 lubią tę wiadomość
-
Co do wyprawki to mam chyba już wystarczająca ilość ubranek (myślę, że nawet za dużo🙈), wanienkę ze stelażem i to by było na tyle.
Jutro jadę kolejny raz pooglądać wózki. Może już będę wiedziała, na który się zdecyduję.
Cały czas się zastanawiam czy jest sens kupowania nowego wózka.
Co do łóżeczka to będę kupowała białe, drewniane że szczebelkami z Woodies albo ze sklepu Julia jak @IT_Girl. -
Ja sie chyba zdecyduję na kinderkraft Koya 4w1. Nie chce kupować 2 łóżeczek ani osobno dostawki a to mysle ze sie sprawdzi na dłużej. Na początek jako dostawka do naszej sypialni. Mobilne po domu mamy chico baby, wiec powinno być idealnie

Ja jeszcze pracuję, na pewno do konca lutego ze względu na formalności a co pozniej - zobaczymy.
Dziewczyny ktore jesteście na L4 powiedzcie mi czy tak serio poświęcacie teraz czas na naukę czegoś nowego, jakies zainteresowania itd ? Bo ciągle o tym słyszałam ze pojde na L4 to bede miec duzo czasu na wszystko. Nie poszlam jeszcze, czasu coraz mniej ale mysle ze ja to bym wolala odpoczywac na kanapie 😅 mimo ze bylam zawsze aktywna, chodziłam na siłownię itd 😆 -
Kasieńka wrote:Zazdroszczę Wam tych wybranych imion.
Ja do tej pory nie wiem kto mieszka w brzuszku. Przeczucia mam, że dziewczynka, ale niestety na każdym USG się zasłania 🙈
Mam nadzieję, że w poniedziałek 12.01. na połówkowych już się wreszcie dowiemy 🩷 czy🩵.
Co do imion to mam kilka wybranych zarówno dla chłopca jak i dziewczynki, ale ciężko mi podjąć decyzję. Żebym się wahała między dwoma to byłoby jakoś łatwiej. Dodatkowo co chwilę jakieś nowe mi wpada to głowy. Z mężem ciężko się będzie dogadać, bo podobają nam się zupełnie inne imiona.
Z tym jednym mieniem u nas też jest ciężko, bo do listy ciągle nam wpadają nowe 😀 na szczęście wiele znajomych mówi, że też mieli problem z wyborem, a finalnie wszystkie dzieci jakoś mają imiona więc nam też się kiedyś uda znaleźć to jedno idealne 😀 nie chce z listy top 10 najpopularniejszych, ani zbyt nowoczesnego, ani zbyt starodawnego.. I jeszcze najtrudniejsze, żeby nie kojarzyło mi się źle z nikim 😜
Ubranek też mam już chyba za dużo.. ale to takie przyjemne I łatwe zakupy 🙂
@IT_Girl świetne łóżeczko! Zapisuję sobie link jeśli zdecydujemy się na klasyczne, dzięki 😀
IT_Girl lubi tę wiadomość
-
Ja tym razem z wyprawka naprawde zwlekam. Zaczne inaczej chybs niz wszyscy bo musze kupic torbe do szpitala nową. Tą co mam to jest za mala i juz swoje przeszla. Boje się ze zamek.moze puscic w kazdej chwili a wiadomo jak do szpitala to torba wypchana

Ja narazie robie rozeznanie w cenach i najpierw chce pokupowac higieniczne rzeczy do szpitala- podklady, majtki etc.
Wczoraj w rossmanie kupilam biustonosz jak radzilyscie i naprawde jest wygodny. Zobacze jak bedzie sie sprawowal to dokupie jeszcze ze 2 szt. Kupilam tez buteleczki podrozne na żel, szampon i odzywke do wlosow zeby nie ciagnac duzych butelek.
Popatrzylam na ceny pampersow roznych marek, chusteczki nawilzane.
Dziewczyny ktore maja blisko siebie Acion lub ewentualnie go odwiedzacie czesto mam pytanie do Was. Czy są tam do kupienia takie myjki z ręcznika jakby? Ze na reke sie bierze? Przy synu mialam takie kupione i byly super do kąpieli- delikatnie myly i z suszeniem nie bylo problemu.
Ja przywiozlam od mamy ze strychu pozostalosci po synu byla tam glownie pościel do lozeczka i pieluchy flanelowe. Byly praktycznie nowe ale raczej wypiore je i na sciereczki pojda a kupie nowe.
Rozwazam zakup lozeczka turystycznego zamiast drewnianego ale waham sie. Musze na zywo je zobaczyc -
Do porodu jeszcze nie wiem, zastanawiałam się nad czymś na ramiączkach (nie typowo do karmienia, ale żeby łatwo było odgiąć do przytulenia bobaska. Wszyscy mówią że ta koszula z porodu i tak będzie do wyrzucenia, więc szkoda kasy.Firest wrote:Te koszulę są naprawdę spoko i dobrej cenie 😉 dzięki za polecajkę.
Bierzesz takie do szpitala na poród, czy po prostu do spania podczas ciąży? 😊
Ale do szpitala i do domu będą super. W ciąży mam swoje wygodne, myślę że do porodu w nich dam radę, zobaczymy 😅
Zastanawiam się kiedy kupić te koszule. Myślę że dobrym pomysłem byłoby już, póki brzuch nie jest bardzo duży i powiedzmy że mam zbliżone wymiary do tego co będzie po porodzie. Jak je kupię w 8mc to może być ciężko z dopasowaniem rozmiaru 😅
Firest lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Ja sobie bez wyrzutów sumienia odpoczywam, spędzam czas z pieskiem, czytam mnóstwo książek, gram w gry, ugotuję coś dobrego. To jest jedyny chyba taki moment w życiu, przy kolejnej ciąży już nie będzie tyle czasu więc korzystam teraz. A jak się źle czuję (ostatnie dni są u mnie ciężkie) to po prostu leżę i dokształcam się z wyprawki. Mam teraz kilka gorszych dni, mam różne bóle podbrzusza, pisałam z lekarzem mówi że to wygląda na bóle wzrostowe, albo kolka jelitowa. Kilka dni temu byłam jeszcze na kontroli w szpitalu po tamtych plamieniach i wszystko było ok. Staram się nie panikować i dużo leżeć bo wtedy nic mnie nie boli, ale główka robi swoje 😢 Więc bardzo doceniam to że mam możliwość l4 i nie muszę się przejmować jeszcze pracą w razie właśnie złego samopoczuciaKassialka wrote:Ja sie chyba zdecyduję na kinderkraft Koya 4w1. Nie chce kupować 2 łóżeczek ani osobno dostawki a to mysle ze sie sprawdzi na dłużej. Na początek jako dostawka do naszej sypialni. Mobilne po domu mamy chico baby, wiec powinno być idealnie

Ja jeszcze pracuję, na pewno do konca lutego ze względu na formalności a co pozniej - zobaczymy.
Dziewczyny ktore jesteście na L4 powiedzcie mi czy tak serio poświęcacie teraz czas na naukę czegoś nowego, jakies zainteresowania itd ? Bo ciągle o tym słyszałam ze pojde na L4 to bede miec duzo czasu na wszystko. Nie poszlam jeszcze, czasu coraz mniej ale mysle ze ja to bym wolala odpoczywac na kanapie 😅 mimo ze bylam zawsze aktywna, chodziłam na siłownię itd 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 08:50
Natt99, Kassialka lubią tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Ja już po ostatniej akcji ze szpitalem mam spakowaną torbę awaryjną, potem w nerwach zawsze się o czymś zapomni i mąż musi jeździć na kilka razy 😬Lavariavel wrote:Ja tym razem z wyprawka naprawde zwlekam. Zaczne inaczej chybs niz wszyscy bo musze kupic torbe do szpitala nową. Tą co mam to jest za mala i juz swoje przeszla. Boje się ze zamek.moze puscic w kazdej chwili a wiadomo jak do szpitala to torba wypchana

Ja narazie robie rozeznanie w cenach i najpierw chce pokupowac higieniczne rzeczy do szpitala- podklady, majtki etc.
Wczoraj w rossmanie kupilam biustonosz jak radzilyscie i naprawde jest wygodny. Zobacze jak bedzie sie sprawowal to dokupie jeszcze ze 2 szt. Kupilam tez buteleczki podrozne na żel, szampon i odzywke do wlosow zeby nie ciagnac duzych butelek.
Popatrzylam na ceny pampersow roznych marek, chusteczki nawilzane.
Dziewczyny ktore maja blisko siebie Acion lub ewentualnie go odwiedzacie czesto mam pytanie do Was. Czy są tam do kupienia takie myjki z ręcznika jakby? Ze na reke sie bierze? Przy synu mialam takie kupione i byly super do kąpieli- delikatnie myly i z suszeniem nie bylo problemu.
Ja przywiozlam od mamy ze strychu pozostalosci po synu byla tam glownie pościel do lozeczka i pieluchy flanelowe. Byly praktycznie nowe ale raczej wypiore je i na sciereczki pojda a kupie nowe.
Rozwazam zakup lozeczka turystycznego zamiast drewnianego ale waham sie. Musze na zywo je zobaczyc
Ale do porodu chciałabym walizkę a nie torbę i mam jedną ale taką dużą i nie wiem czy to nie przesada 🫣👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰