🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Firest wrote:Zainteresuję się tym tematem i postaram się skontaktować z tą przydzieloną położną środowiskową. Niby złożyłam deklarację POZ i w związku z tym wybrałam położną w najbliższej przychodni NFZ, ale nie mówili mi nic, że przysługuje edukacja przedporodowa z nią, raczej że te wizyty po zgłoszeniu narodzin. Dzięki za trop! 😊 Edukacji nigdy za wiele 🤭
U mnie szkoły rodzenia darmowe w szpitalach, zapisałam nas i zaczynamy w lutym. Youtube też robi swoje, ale po stacjonarnej szkole jednak liczę, że poćwiczymy różne pozycje porodowe i pokażą jak mąż może pomóc, jak podtrzymać, a czego nie robić itp.
Czytałam, że ponoć wg jakiejś statystyki średnio na 10 mężczyzn tylko 3 faktycznie pomaga, a pozostałych 7 ogranicza się do trzymania rodzącej za rękę i biernej obecności. Hmm..🤔 Chciałabym więc by mój też się szkolił wraz ze mną😉
Ja nie składałam deklaracji przez portal pacjenta tylko napisałam do konkretnej placówki, oni mi powiedzieli ktora polozna w moim rejonie i wypełniłam deklaracje. Dali do niej numer telefonu, rozmawialysmy wlasnie o spotkaniach i mam przyjść 19tego -
A ja dziewczyny mam maraton wymiotów i silnej biegunki - jakiś wirus 😞 dosłownie od 18 nie potrafię wyjść z łazienki, co gorsza nie potrafię pić a strasznie mnie suszy.. każdy łyk wody to x5 wymioty… jeszcze tak ostrej grypy nigdy nie miałam.. spróbować jechać na szpital? Myślicie że mnie przyjmą ?1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1

-
Kurcze, mimo wszystko próbuj pić, bo odwodnienie jest niebezpieczne w ciąży. Jak wszystko będziesz zwracać to wydaje mi się że szpital i kroplówka 😢Lila777 wrote:A ja dziewczyny mam maraton wymiotów i silnej biegunki - jakiś wirus 😞 dosłownie od 18 nie potrafię wyjść z łazienki, co gorsza nie potrafię pić a strasznie mnie suszy.. każdy łyk wody to x5 wymioty… jeszcze tak ostrej grypy nigdy nie miałam.. spróbować jechać na szpital? Myślicie że mnie przyjmą ?👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Spakuje się i spróbuję pojechać na szpital, obawiam się tylko czy bez skierowania mnie będą chcieli przyjąć a mój ginekolog jest na L4 a do rodzinnego to pół dnia w kolejce.. coś okropnego 🤢🥺 a już mam pierwsze objawy odwodnienia więc nie ma żartów 😞1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1

-
Jedź, powinni przyjąć, dać leki i kroplówkę byś się nie odwodniła. Nie powinni chcieć żadnego skierowania.Lila777 wrote:A ja dziewczyny mam maraton wymiotów i silnej biegunki - jakiś wirus 😞 dosłownie od 18 nie potrafię wyjść z łazienki, co gorsza nie potrafię pić a strasznie mnie suszy.. każdy łyk wody to x5 wymioty… jeszcze tak ostrej grypy nigdy nie miałam.. spróbować jechać na szpital? Myślicie że mnie przyjmą ?
Firest lubi tę wiadomość
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH