Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
Odpowiedz

🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼

Oceń ten wątek:
  • Lavariavel Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odrazu powiedzialam ze nie chce zadnych wizytacji w szpitalu. Przyjechala tylko moja bratowa ( oprocz meza) bo mialam kryzys laktacyjny i ona mi bardzo pomogla ( ma 4 swoich). A pozniej to juz w domu racze spokoj. Fakt ze nie chcialam by ktos malucha calowal.
    Tym razem niestety bedzie chyba gorzej bo termin porodu i komunia synka w zbyt bliskim terminie. I nie wiem jak to rozwiazac;( prawdopodobnie nie bede mogla byc na komunii i niestety raczej na obiedzue tez nie

• Dalia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    Ssilvia

Dzisiaj z rana byłam na krzywej glukozowej i jestem w szoku jak dobrze to zniosłam! Najbardziej dokuczało mi to, że musiałam wstać wcześnie i byłam bardzo niewyspana 🙈 Glukoza smakowała jak słodki soczek i totalnie nic a nic mi po niej nie było, pare razy tylko mi się nią odbiło po godzinie gdzieś. Mam też wyniki i są super ❤️ W nagrodę zagryzłam drożdżówką 😂

Też dziś byłam na tej glukozie, samo wypicie nie najgorsze, była mocno cytrynową ale mi się zrobiło niedobrze już po 10min od wypicia, wytrzymałam 40min🤢nie wiem co teraz ale mam nadzieję, że mi lekarz nie każe jeszcze raz próbować🫣miał ktoś podobne doświadczenia?

👩24 👦27 🐈‍⬛5
    12 cs o Ciebie 👣
    9.09 5+3 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
    24.09 7+4 1,34cm człowieka z ❤️
    2.10 8+5 2cm 🍒
    27.10 12+2 prenatalne i 6cm 🐹
    27.11 17+2 160g 🐥
    5.01 22+6 II prenatalne 452g dziewczynki🦋
    preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam, dlaczego mi dr kazał z tą glukozą zwlekać. Jestem wiekiem ciąży z tych tu bardziej zaawansowanych, a widzę, że większość z Was już ma zrobione to badanie😄 wg zaleceń mam zrobić po skończonym 26tc, hmm…

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia wrote:
    Też dziś byłam na tej glukozie, samo wypicie nie najgorsze, była mocno cytrynową ale mi się zrobiło niedobrze już po 10min od wypicia, wytrzymałam 40min🤢nie wiem co teraz ale mam nadzieję, że mi lekarz nie każe jeszcze raz próbować🫣miał ktoś podobne doświadczenia?

Zależy od lekarza, jeden każe powtarzać, innego zadowoli glukoza na czczo, inny poprosi o mierzenie cukrów glukometrem na czczo i po posiłkach.
    Firest wrote:
    Tak się zastanawiam, dlaczego mi dr kazał z tą glukozą zwlekać. Jestem wiekiem ciąży z tych tu bardziej zaawansowanych, a widzę, że większość z Was już ma zrobione to badanie😄 wg zaleceń mam zrobić po skończonym 26tc, hmm…

Ja miałam zrobić na wizytę 27.01, czyli robiłabym równo w 26+0, ale z powodu tego szwu zmienił mi się harmonogram wizyt i musiałam zrobić w 25+0, ale to nie ma znaczenia. Ważne, żeby było po skończonym 24tc. Twoj doktor wybrał po prostu idealnie środek RAM czasowych dla badania.

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firest wrote:
    Mi powiedział że po skończonym 24. Idę w środę i już się trochę stresuję 😅

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska 🥰
    17.11 128g Synka 🩵
    15.12 300g Chłopczyka 😍
    27.12 426g 🥰
    30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
    22.01 USG 🙏
    03.03 3 prenatalne 🙏

preg.png
‹‹ 294 295 296 297 298
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ