🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika33 wrote:🤣 Szczerze ? To masz prawdziwego męża 😛niech dba i wiadomo chce dobrze, a mój jest mniemania jak jego mama że kiedyś kobiety rodziły też i robiły w polu z brzuchem a dziś ja potrzebuję pomocy. Dla mnie ja nie uważam się za obłożnie chorą ale teraz są czasy jakie są że więcej poronień i jest inaczej niż kiedyś. Moja mama to rozumie to ale tutaj to czasami to ja wymiekam 🤣wystarczyło głośniej emocje wyrazić i przyszedł pomoc😂czyli można hehe
Nie no ja się cieszę, ale nie chce kompletnie nadużywać jego dobroci. Najbardziej mi go szkoda było jak tego mocnego krwawienia dostałam i na sorze tak go wystraszyli, że tylko do toalety pozwolił mi wstawać. Miał wtedy taką super weekendową imprezę zaplanowaną od miesięcy i ją odpuścił a mnie kompletnie nic poza plamieniami już się nie działo.
Ale ja to od zawsze mam duże wsparcie w mężu. Mnie praca zajmowała co najmniej 11 godzin dziennie to zawsze już w tym czasie coś ogarnął. Wiem, że będzie świetnym tatą i chciałabym, żeby siły właśnie dla potomka zbierał.
Monika33 lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Moj mąż tez o mnie bardzo dba. On juz sie cieszy z Kropka, pochwalił się nawet w pracy znajomej 😅
W domu to on robi wszystko, pranie sprzątanie, ja z tych zabieganych jestem. W pierwszej ciąży swirowal bardziej, wszystko mi w sodzie mył 🙈 mysle ze jakby byla decyzja kto zostaje z dzieckiem a kto wraca do pracy to pewnie on by został 😆
Monika33 lubi tę wiadomość
-
No to taki mąż to skarb😉🥰 ja raczej od zawsze sama sobie muszę radzić ale jakoś daje radę 😉kto jak nie my💪zanim zaszłam w ciążę to jeździłam do pracy sprzątać z córką 5 lat i z córcia 5 miesięcy i wózek brałam i z wózkiem wszędzie jeździłam a starsza mega grzeczna była bo zabawki miała po wnukach co tam przyjeżdżają i się bawiła w pokoju, także ja chyba już się do tego przyzwyczaiłam 😂ale czasami nerwy puszczają 😁Acmvj wrote:Nie no ja się cieszę, ale nie chce kompletnie nadużywać jego dobroci. Najbardziej mi go szkoda było jak tego mocnego krwawienia dostałam i na sorze tak go wystraszyli, że tylko do toalety pozwolił mi wstawać. Miał wtedy taką super weekendową imprezę zaplanowaną od miesięcy i ją odpuścił a mnie kompletnie nic poza plamieniami już się nie działo.
Ale ja to od zawsze mam duże wsparcie w mężu. Mnie praca zajmowała co najmniej 11 godzin dziennie to zawsze już w tym czasie coś ogarnął. Wiem, że będzie świetnym tatą i chciałabym, żeby siły właśnie dla potomka zbierał. -
😂No to kochany mąż 😁to tylko ja tutaj będę osamotniona 😛 dziewczyny uwierzcie mi że jak ja kiedyś zwróciłam uwagę że nie wrzuci brudnych rzeczy do kosza to mnie teściowa od razu skwitowała: że co ja jeszcze bym chciała? Żeby wyprał i wyprasowal? No pewnie i jeszcze niby co? Powinnam się cieszyć że do domu wraca 🤣Kassialka wrote:Moj mąż tez o mnie bardzo dba. On juz sie cieszy z Kropka, pochwalił się nawet w pracy znajomej 😅
W domu to on robi wszystko, pranie sprzątanie, ja z tych zabieganych jestem. W pierwszej ciąży swirowal bardziej, wszystko mi w sodzie mył 🙈 mysle ze jakby byla decyzja kto zostaje z dzieckiem a kto wraca do pracy to pewnie on by został 😆
Także ja tu nic nie zdziałam 😂
Prania nigdy nie zrobił a o sprzątaniu to raczej ja chodzę i zbieram po nim wszystko 🤣 -
No właśnie od razu poszłam się położyć i przeszło, gin mi odpisała że może krwiak się opróżnia więc na spokojnie muszę to brać ❤️ dziękuję ❤️Kassialka wrote:Ah Ci mężowie , do tego nasze hormony. Mnie moj tez mocno wkurza 😅
Odpocznij na tyle ile możesz, na pewno to nic groźnego 😊
No hormony u mnie działają ale wiesz jak też nie masz wsparcia i tu dwójką dzieci i tu ciąża z krwiakiem i sama musisz wszystko boaz ci wraca z pracy ale wchodzi na 5 minut i sobie idxie do garażu dłubać coś i siedzi tak do 21 to normalnie ręce opadają -
Dziewczyny, nie wiem co myśleć.
Są dwa zarodki..
Jeden 6mm i było słychać serduszko. Drugiego się nie dało uchwyci.
Albo się schował albo się przestanie rozwijać. Będę musiała powtórzyć niby za 3 tyg. Trochę się stresuje 😭
KurtynaMileczenia, Fox, Lila777, Cavarathiel, kitka_ lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Opowiem Ci historię mojej siostry i wierzę, że to trochę sprawi, że będziesz spokojna.Ssilvia wrote:Dziewczyny, nie wiem co myśleć.
Są dwa zarodki..
Albo się schował albo się przestanie rozwijać. Będę musiała powtórzyć niby za 3 tyg. Trochę się stresuje 😭
Siostra była na pierwszym USG jakoś w 6 tygodniu, lekarka stwierdziła, że może być różnie bo widzi 3 torbiele, więc ciąża jest, ale jak będzie? Trudno przewidzieć.
Półtora tygodnia po wizycie trafiła do szpitala z plamieniem o takim się okazało, że plamienie nie wiadomo skąd, ale są trzy zarodki, było jedno serce i nie było wiadomo co z dwoma.
A skończyło się tak, że biegają teraz 3 radosne ośmiolatki
.
❤️
Ssilvia, Fox, Wiolami lubią tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Opowiem Ci historię mojej siostry i wierzę, że to trochę sprawi, że będziesz spokojna.
Siostra była na pierwszym USG jakoś w 6 tygodniu, lekarka stwierdziła, że może być różnie bo widzi 3 torbiele, więc ciąża jest, ale jak będzie? Trudno przewidzieć.
Półtora tygodnia po wizycie trafiła do szpitala z plamieniem o takim się okazało, że plamienie nie wiadomo skąd, ale są trzy zarodki, było jedno serce i nie było wiadomo co z dwoma.
A skończyło się tak, że biegają teraz 3 radosne ośmiolatki
.
❤️
Dziękuję kochana chciałbym żeby dwa przeżyły ❤️✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
✅ Badania & wyniki
AMH – 2.9 🌟
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Na spokojnie ❤️. U siostry były roznojajowe, u Ciebie mogły być z podziału blatocysty, więc spokojnie. Każdy musiSsilvia wrote:Dziękuję kochana chciałbym żeby dwa przeżyły ❤️
Mieć swój czas. Ej a swoją drogą, miałaś duży wzrost Beta HCG
?
-
Miałam 400% wzrost bety trzy razy. I podwójna owulacje potwierdzona na USG.Bezimienna wrote:Na spokojnie ❤️. U siostry były roznojajowe, u Ciebie mogły być z podziału blatocysty, więc spokojnie. Każdy musi
Mieć swój czas. Ej a swoją drogą, miałaś duży wzrost Beta HCG
?
Lekarz mi nic nie powiedział ile pęcherzyków zoltkowych widzi. Nie wiem czy nie sprawdził a ja zapomniałam spytać. Mam wrażenie że dwa zarodki były w jednym pęcherzyki ale ze stresu już nie jestem pewna✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
✅ Badania & wyniki
AMH – 2.9 🌟
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Jak podwójna owulacja to z tego co rozumiem musiałyby mieć dwa oddzielnie pęcherzyki ale lekarz nie umiał mi odpowiedzieć na to pytanie ..Ssilvia wrote:Miałam 400% wzrost bety trzy razy. I podwójna owulacje potwierdzona na USG.
Lekarz mi nic nie powiedział ile pęcherzyków zoltkowych widzi. Nie wiem czy nie sprawdził a ja zapomniałam spytać. Mam wrażenie że dwa zarodki były w jednym pęcherzyki ale ze stresu już nie jestem pewna
Ten jeden co się udało go zmierzyć to 6+3 czyli idealnie z datą miesiączki. To chyba dobrze co ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 21:48
🌿 Hashimoto
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
✅ Badania & wyniki
AMH – 2.9 🌟
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Ssilvia wrote:Dziękuję kochana chciałbym żeby dwa przeżyły ❤️
Trzymamy mocno kciuki za Twoje podwójne szczęście! Zawsze mnie fascynują ciąże mnogie. Pojedyncza to jest magia a jak słyszę o bliźniętach czy trojaczkach to dla mnie kosmos!
Ssilvia lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
03.2025- AIH ❌
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
14.08.2025 FET 5BA

-
Jak podwójna owulacja to dwa pęcherzyki i dwa pęcherzyki żółtkowe - więc ten drugi mógł mieć też późniejszą implantację - myślęSsilvia wrote:Jak podwójna owulacja to z tego co rozumiem musiałyby mieć dwa oddzielnie pęcherzyki ale lekarz nie umiał mi odpowiedzieć na to pytanie ..
Ten jeden co się udało go zmierzyć to 6+3 czyli idealnie z datą miesiączki. To chyba dobrze co ?
Że w tej sytuacji nawet 2-3 doby dłuższego zagnieżdżania zrobią znaczną różnicę
.
-
Ja pamiętam że strasznie dużo suplementów zaczęłam brać żeby podkręcić te moje jajnik. I jak ruszyły to odrazu podwójna owulacja pierwszy raz i ciąża 😂
Firest, Lila777, melody92, Ania 93 lubią tę wiadomość
🌿 Hashimoto
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
✅ Badania & wyniki
AMH – 2.9 🌟
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Ssilvia wrote:Ja pamiętam że strasznie dużo suplementów zaczęłam brać żeby podkręcić te moje jajnik. I jak ruszyły to odrazu podwójna owulacja pierwszy raz i ciąża 😂
Ja podwójne owulacje miałam często przy stymulacji. W cyklu, w którym zaszłam w pierwszą ciążę też była podwójna, ale jakoś te moje zarodki ( o ile w ogóle powstawaly) nie chciały się implantować. 😁
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
03.2025- AIH ❌
14.08.2025 FET 5BA

-
Ja rok czasu się starałam i chyba też nie było implantacji. W szczęśliwym cyklu brałam enconrton w czasie implantacji. Było na próbę pierwszy raz i zaskoczyłoAcmvj wrote:Ja podwójne owulacje miałam często przy stymulacji. W cyklu, w którym zaszłam w pierwszą ciążę też była podwójna, ale jakoś te moje zarodki ( o ile w ogóle powstawaly) nie chciały się implantować. 😁✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
✅ Badania & wyniki
AMH – 2.9 🌟
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Ssilvia wrote:Dziewczyny, nie wiem co myśleć.
Są dwa zarodki..
Super 😍 to teraz trzymamy kciuki ❤️
Oby te 3 tyg szybko minęły , chociaż powiem Ci ze zdziwiona jestem ze skoro 6 tydzien to az 3 tyg do kolejnej wizyty.
Beta taki przyrost wow 😍 -
Pójdę prywatnie za tydzień raczej. Lekarz po prostu nie chciał mieć wątpliwości dlatego umówił za trzy tygodnie.Kassialka wrote:Super 😍 to teraz trzymamy kciuki ❤️
Oby te 3 tyg szybko minęły , chociaż powiem Ci ze zdziwiona jestem ze skoro 6 tydzien to az 3 tyg do kolejnej wizyty.
Beta taki przyrost wow 😍
Tylko myślę takie cotygniodowe USG nie są jakieś szkodliwe ? Niby się mówi że nie ale warto ograniczać do minimum, więc mam wątpliwości.✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
✅ Badania & wyniki
AMH – 2.9 🌟
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Ssilvia wrote:Pójdę prywatnie za tydzień raczej. Lekarz po prostu nie chciał mieć wątpliwości dlatego umówił za trzy tygodnie.
Tylko myślę takie cotygniodowe USG nie są jakieś szkodliwe ? Niby się mówi że nie ale warto ograniczać do minimum, więc mam wątpliwości.
Nigdy nie słyszałam zeby były szkodliwe
lekarze nie namawiają do tak częstych wizyt bo tydzień moze nie zrobić różnicy po prostu w większości przypadków. U Ciebie ten tydzień moze wiele wyjaśnić
ja bym chyba poczekałam maks 2 w takiej sytuacji 😅 nie jestem z tych cierpliwych
Ssilvia lubi tę wiadomość
-
Nicole, też niestety miałam e.coli, musiałam wziąć antybiotyk w 7 tygodniu. Teraz będę sprawdzać ponownie czy się pozbyłam tego. Ale u mnie odwodnienie robi swoje, mam duży problem z piciem. Powodzenia w leczeniu 🫶👍Nicole123 wrote:Ja dzisiaj od rana zrobiłam badania krwi i moczu i oczywiście standardowo bakterie 😔 nie tęskniłam za sokiem żurawinowym ale chyba czas już zamówić 😛👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷