X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pozatym tez sie Witam i wczoraj mi skoczył 21 tydzien czyli połowa ciąży :)

Negra, Malena91, pasia27, migussia lubią tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od 2-3 dni czuję kopniaczki przez cały dzień ale to już 22 tydzień. Więc dziewczyny, które jesteście np w 20-tym tygodniu nie martwcie się, jeszcze maluszki Was odpowiednio skopią ;)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez juz 20tydz :-)

Nas tez czeka wymiana autka na większe bo teraz mala mazda 3drzwiowa i jest ciasno a co dopiero jak drugi fotelik wciśniemy hehe
    Do marca chce poszukać a później tu przyjechać bo rzeczy dla maluszka i szykowano zacząć :-)
    Juz sie nie mogę doczekać poród :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u mnie tez belly cos tydz do przodu leci hahaha :P ja tak regularnie ruchy to czuje juz od 17 tyg .. Pierwsi raz poczułam w 14 tyg ale były przerwy. A teraz to juz nawet w nocy potrafi mnie obudzić jak mocniej kopnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już pukanie w brzuchu :) od wigilię w sumie :) cały czas zastanawiam się czy to są ruchy mojego bobasa ale z drugiej strony co innego by to mogło być :p

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w wigilie poczułam pierwszy raz jak konkretnie sie wypial maly i jak ja to mowie zrobil koci grzbiet :-) fajne to ale na razie tylko raz tak bylot..teraz tylko na dole trzepotanie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 11:52

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czujecie jak przylozycie rękę do brzucha czy tak poprostu?

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja również witam w tą mroźną sobotę! Jest tak zimno, że chyba nie wychodzę z domu :-)

Czekam do poniedziałku, bo też wtedy wchodzę w 6ty miesiąc. Czas strasznie szybko leci- muszę zwieźć ubranka po synu i posegregować- zostawić te, które nadadzą się dla córci i zrobić jakieś listy zakupów dla małej.

Synek dziś zapytał: "kiedy będzie moja dzidzia? Bo jus się docekać nie mogę" :-D Ciekawe jak będzie, jak mała się urodzi :-)

Negra idziemy łeb w łeb z ciążą :) a wiesz, że jakby była córeczka to też chcieliśmy dać na imię Laura:)

Negra lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:

Pewnie :D mój mąż juz dawno czuje kopniaki :-) często Majki siedź sobie z lewej strony, bo czuje taką górę a z prawej str nic hehehe

Malena91 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to już tak kopie ze Kamila w plecy i bok dzisiaj skopała juz czuć nawet jak ręką czy noga pod skórą jeździ najgorzej juz bolesne się robią kopniaki w bok a musze przytrzymać się za bok bo ciągnie mocno

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Tak do reki i zebym zauwazyla jak brzuch sie rusza to raz.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też jak trzymam rękę na podbrzuszu to czuje uderzenia :)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czasami czuję pod ręką, dziś malutki wreszcie dał o sobie znać, chyba wyczuł że się denerwuję i martwię.

Jeeej co mam zrobić na obiad dziewczyny... normalnie nie wiem...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Negra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wrote:
    Negra idziemy łeb w łeb z ciążą :) a wiesz, że jakby była córeczka to też chcieliśmy dać na imię Laura:)
    Widzialam, ze jestesmy na tym samym etapie.

Jeśli chodzi o imię, to już 4lata temu, gdy byłam w pierwszej ciąży maleństwo miało być Laurą :-) Bo ja mam taką "odwrotną" intuicję, że wtedy byłam przekonana, że noszę córkę, a teraz nastawiłam się na synka. Więc jak teraz okazało się, że córa, to już nie było problemu z imieniem :-) Syn mówi do brzucha Maja, ale to dopuszczam jako drugie imię :-)

Anjaa, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    ja czasami czuję pod ręką, dziś malutki wreszcie dał o sobie znać, chyba wyczuł że się denerwuję i martwię.

Jeeej co mam zrobić na obiad dziewczyny... normalnie nie wiem...

U mnie dzisiaj wykwintnie na obiad : mc wrap, frytki, cola haha ;)

kamisia88, katarzyna_d, xpatiiix3, JusWik, monilia84, Marietta, pasia27, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuuu u nas też mroźno bardzo dzisiaj. trzeba echać do Ikea a taaaaaaaaaaaak mi się nie chce.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) noc miałam ciężką, budziłam się co chwilę w dodatku było mi strasznie gorąco chyba to przeziębienie ze mnie wychodziło ale fakt obudziłam się bez bólu gardła, i czuję się lepiej dziś dalej kuracja wodą z miodemi cytrynką :)

ja na szybko zrobiłam spaghetti :P

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierogi z miesem i kapusta ;). Ja nie wiem co mi sie stalo, przeszla mi ochota na frytki ...

Teraz jadla bym tylko owoce i placki z galaretka na zimno, oczywisvie z owocami haha

Ja narazie odpukac, nie choruje ;). Juz niedlugo kolejna wizyta 13, ale teraz juz tak nie wyczekuje wixyty jak dawniej ;) czas mi szybciej leci ...

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis poleciałam na łatwiznę i wracamy z pyzami z mięsem do domku :)
    A wogole wyszła fajna opcja bo moich rodziców którzy sa w górach przenieśli do 4 osobowego pokoju i tym sposobem jutro rano pakujemy manatki i jedziemy :) szkoda tylko ze moja deseczka musi zostać :( no ale przynajmniej maź pozaciesza na stoku a ja powdycham górskiego powietrza :)
    A śmiesznie bo moi rodzice co chwile dzwonili i no wiecie ile małych dzieci jest takich nawet na cycku w wozkach :P a takie juz maluchy 2 letnie uczyły sie na nartach :) no w przyszłym roku z Mała na pewno pojedziemy :) i bedziemy jezdzic na zmianę ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 14:54

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:

Jak przyłożę rękę do brzucha to dopiero daje czadu :D Dzisiaj po 7 mąż jakoś odruchowo położył rękę to tak go mały skopał, że o spaniu nie było już mowy :)
    Ale i tak najlepiej wychodzi mu kopanie po pęcherzu..

Carolq zazdroszczę wyjazdu w góry. My z mężem nie jesteśmy fanami sportów zimowych ale letnie górskie wycieczki kochamy :) Dlatego w okresie lipiec-wrzesień musimy odwiedzić nasze ukochane Zakopane i choć kawałek w Dolinę Chochołowską czy Kościeliską przejść się z maluszkiem :)

Malena91, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ