X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pozatym tez sie Witam i wczoraj mi skoczył 21 tydzien czyli połowa ciąży :)

Negra, Malena91, pasia27, migussia lubią tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od 2-3 dni czuję kopniaczki przez cały dzień ale to już 22 tydzień. Więc dziewczyny, które jesteście np w 20-tym tygodniu nie martwcie się, jeszcze maluszki Was odpowiednio skopią ;)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez juz 20tydz :-)

Nas tez czeka wymiana autka na większe bo teraz mala mazda 3drzwiowa i jest ciasno a co dopiero jak drugi fotelik wciśniemy hehe
    Do marca chce poszukać a później tu przyjechać bo rzeczy dla maluszka i szykowano zacząć :-)
    Juz sie nie mogę doczekać poród :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u mnie tez belly cos tydz do przodu leci hahaha :P ja tak regularnie ruchy to czuje juz od 17 tyg .. Pierwsi raz poczułam w 14 tyg ale były przerwy. A teraz to juz nawet w nocy potrafi mnie obudzić jak mocniej kopnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już pukanie w brzuchu :) od wigilię w sumie :) cały czas zastanawiam się czy to są ruchy mojego bobasa ale z drugiej strony co innego by to mogło być :p

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w wigilie poczułam pierwszy raz jak konkretnie sie wypial maly i jak ja to mowie zrobil koci grzbiet :-) fajne to ale na razie tylko raz tak bylot..teraz tylko na dole trzepotanie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 11:52

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czujecie jak przylozycie rękę do brzucha czy tak poprostu?

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja również witam w tą mroźną sobotę! Jest tak zimno, że chyba nie wychodzę z domu :-)

Czekam do poniedziałku, bo też wtedy wchodzę w 6ty miesiąc. Czas strasznie szybko leci- muszę zwieźć ubranka po synu i posegregować- zostawić te, które nadadzą się dla córci i zrobić jakieś listy zakupów dla małej.

Synek dziś zapytał: "kiedy będzie moja dzidzia? Bo jus się docekać nie mogę" :-D Ciekawe jak będzie, jak mała się urodzi :-)

Negra idziemy łeb w łeb z ciążą :) a wiesz, że jakby była córeczka to też chcieliśmy dać na imię Laura:)

Negra lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:

Pewnie :D mój mąż juz dawno czuje kopniaki :-) często Majki siedź sobie z lewej strony, bo czuje taką górę a z prawej str nic hehehe

Malena91 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to już tak kopie ze Kamila w plecy i bok dzisiaj skopała juz czuć nawet jak ręką czy noga pod skórą jeździ najgorzej juz bolesne się robią kopniaki w bok a musze przytrzymać się za bok bo ciągnie mocno

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Tak do reki i zebym zauwazyla jak brzuch sie rusza to raz.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też jak trzymam rękę na podbrzuszu to czuje uderzenia :)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czasami czuję pod ręką, dziś malutki wreszcie dał o sobie znać, chyba wyczuł że się denerwuję i martwię.

Jeeej co mam zrobić na obiad dziewczyny... normalnie nie wiem...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Negra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wrote:
    Negra idziemy łeb w łeb z ciążą :) a wiesz, że jakby była córeczka to też chcieliśmy dać na imię Laura:)
    Widzialam, ze jestesmy na tym samym etapie.

Jeśli chodzi o imię, to już 4lata temu, gdy byłam w pierwszej ciąży maleństwo miało być Laurą :-) Bo ja mam taką "odwrotną" intuicję, że wtedy byłam przekonana, że noszę córkę, a teraz nastawiłam się na synka. Więc jak teraz okazało się, że córa, to już nie było problemu z imieniem :-) Syn mówi do brzucha Maja, ale to dopuszczam jako drugie imię :-)

Anjaa, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    ja czasami czuję pod ręką, dziś malutki wreszcie dał o sobie znać, chyba wyczuł że się denerwuję i martwię.

Jeeej co mam zrobić na obiad dziewczyny... normalnie nie wiem...

U mnie dzisiaj wykwintnie na obiad : mc wrap, frytki, cola haha ;)

kamisia88, katarzyna_d, xpatiiix3, JusWik, monilia84, Marietta, pasia27, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuuu u nas też mroźno bardzo dzisiaj. trzeba echać do Ikea a taaaaaaaaaaaak mi się nie chce.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) noc miałam ciężką, budziłam się co chwilę w dodatku było mi strasznie gorąco chyba to przeziębienie ze mnie wychodziło ale fakt obudziłam się bez bólu gardła, i czuję się lepiej dziś dalej kuracja wodą z miodemi cytrynką :)

ja na szybko zrobiłam spaghetti :P

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierogi z miesem i kapusta ;). Ja nie wiem co mi sie stalo, przeszla mi ochota na frytki ...

Teraz jadla bym tylko owoce i placki z galaretka na zimno, oczywisvie z owocami haha

Ja narazie odpukac, nie choruje ;). Juz niedlugo kolejna wizyta 13, ale teraz juz tak nie wyczekuje wixyty jak dawniej ;) czas mi szybciej leci ...

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis poleciałam na łatwiznę i wracamy z pyzami z mięsem do domku :)
    A wogole wyszła fajna opcja bo moich rodziców którzy sa w górach przenieśli do 4 osobowego pokoju i tym sposobem jutro rano pakujemy manatki i jedziemy :) szkoda tylko ze moja deseczka musi zostać :( no ale przynajmniej maź pozaciesza na stoku a ja powdycham górskiego powietrza :)
    A śmiesznie bo moi rodzice co chwile dzwonili i no wiecie ile małych dzieci jest takich nawet na cycku w wozkach :P a takie juz maluchy 2 letnie uczyły sie na nartach :) no w przyszłym roku z Mała na pewno pojedziemy :) i bedziemy jezdzic na zmianę ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 14:54

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:

Jak przyłożę rękę do brzucha to dopiero daje czadu :D Dzisiaj po 7 mąż jakoś odruchowo położył rękę to tak go mały skopał, że o spaniu nie było już mowy :)
    Ale i tak najlepiej wychodzi mu kopanie po pęcherzu..

Carolq zazdroszczę wyjazdu w góry. My z mężem nie jesteśmy fanami sportów zimowych ale letnie górskie wycieczki kochamy :) Dlatego w okresie lipiec-wrzesień musimy odwiedzić nasze ukochane Zakopane i choć kawałek w Dolinę Chochołowską czy Kościeliską przejść się z maluszkiem :)

Malena91, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ