X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Dziewczyny wszystkiego dobrego w 2016:)

mam problem może ktoś mi pomoże, od jakiegoś czasu zauważyłam,że nad ranem budzę się z bólem gardła, gardło dodatkowo strasznie suche, w ciągu dnia nie bolało mnie, teraz prawie codziennie budzę się z bólem i w ciągu dnia też czuję ból, gardło lekko zaczerwienione, nie mam żadnych innych objawów infekcji, byłam u rodzinnej powiedziała,że to przez suche powietrze, krzywa przegrodę nosa - fakt oddycham buzią w trakcie snu a no i zgaga pewnie też podrażnia, zaleciła prenalen do ssania tyle,że nic nie daję a poza tym tam jest propolis i mnie to bardziej drażni. płukam szałwią od wczoraj i piję wodę z miodem i cytryną, co jeszcze mogę zrobić? czy to zagraża dziecku? czy któraś miała może tak?
    Miałam podobnie, pomagają mi tabletki z porostem islandzkim (zdecydowanie preferuję jezynową Fiorde, ale jest też Isla). Nawilżają gardło i pozostawiają na nim taką jakby warstwę oslonową. Kosztują kilkanaście zł i na pewno można je w ciąży :-) Spróbuj- u mnie działają

Anniusia lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny na pewno spróbuję, mam nadzieję,że dodatkowo przeziębienie mnie nie bierze bo jakoś się nie wyraźnie czuję ale zrobiłam sobie drzemkę i fajnie wygrzałam już trochę lepiej, a miód z czosnkiem i cytryną na noc możemy bez problemu tak? :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paris, możemy sobie podać rękę. U mnie też łożysko na przedniej ścianie i synka czuje bardzo nisko nad spojeniem.
    Widzę,że sporo maluchów ostatnio sie rozleniwiło. Moj też dziś i wczoraj bardzo mało ruchliwy...

paris lubi tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zmagam się od ponad tygodnia z bólem gardła. Piję dużo miodu z cytryną, mleko z miodem i islę, która nawilża gardło. Tak się zastanawiam, a czym można płukać gardło?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Ja też zmagam się od ponad tygodnia z bólem gardła. Piję dużo miodu z cytryną, mleko z miodem i islę, która nawilża gardło. Tak się zastanawiam, a czym można płukać gardło?

Sodą (płaska łyżeczka na pół szklanki ciepłej wody) i szałwią :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Dziewczynki macie jakiś sposób na zgage? No od dwóch dni mi spokoju nie daje :\
    Zamiast faszerować się aptecznymi specyfikami, można spróbować imbiru - herbatka z wkrojonym imbirem, z suszonym/sproszkowanym imbirem - albo wręcz plasterki imbiru zalane wrzątkiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku :) mam pytanie dziewczyny bo ostatnio zauważyłam mokre plamy na majtkach gdzies tak od 3 dni mi sie to zdarza . To na pewno nie jest śluz , bardziej jakbym sie podsikiwala delikatnie :/ jest to raz dziennie , dwa ale nie czuje jakbym popuściła :/ Czy któraś tak miała ? Czy sie martwić ? I czy to moze byc możliwe czy raczej to np wody płodowe albo juz nie wiem co :/

• JusWik Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dosc mokro ale na poprzednich wizytach dr nic nie mowil. Terax bede w piątek wiec zobaczymy ;-) staram sie ogolnie nie stresowac tym.

Carolq lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg wrote:
    Paris, możemy sobie podać rękę. U mnie też łożysko na przedniej ścianie i synka czuje bardzo nisko nad spojeniem.
    Widzę,że sporo maluchów ostatnio sie rozleniwiło. Moj też dziś i wczoraj bardzo mało ruchliwy...

ja też tak czuję małą, ale czasem jej się zdarzy kopnąć wyżej a i już zaliczyła kopniaki w żołądek - coś okropnego jak dla mnie :P

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja płukam szałwią, lekarka tak poleciła

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Dzięki dziewczyny na pewno spróbuję, mam nadzieję,że dodatkowo przeziębienie mnie nie bierze bo jakoś się nie wyraźnie czuję ale zrobiłam sobie drzemkę i fajnie wygrzałam już trochę lepiej, a miód z czosnkiem i cytryną na noc możemy bez problemu tak? :)
    Spróbuj jeszcze pić mleko z miodem, czosnkiem i masłem (jeśli dasz radę). Działa nawilżająco, natluszczajaco na błony śluzowe a dodatkowo jeszcze dezynfekuje. Można też robić plukanke z ciepłej wody z łyżeczka soli.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Witam w Nowym Roku :) mam pytanie dziewczyny bo ostatnio zauważyłam mokre plamy na majtkach gdzies tak od 3 dni mi sie to zdarza . To na pewno nie jest śluz , bardziej jakbym sie podsikiwala delikatnie :/ jest to raz dziennie , dwa ale nie czuje jakbym popuściła :/ Czy któraś tak miała ? Czy sie martwić ? I czy to moze byc możliwe czy raczej to np wody płodowe albo juz nie wiem co :/

ja tak miałam i okazało sie ze mam lekka infekcje ale czułam pieczenie lekkie tez

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Spróbuj jeszcze pić mleko z miodem, czosnkiem i masłem (jeśli dasz radę). Działa nawilżająco, natluszczajaco na błony śluzowe a dodatkowo jeszcze dezynfekuje. Można też robić plukanke z ciepłej wody z łyżeczka soli.

tak chodziło mi o mleko z miodem i czosnkiem hehe jakies zacmienie mam umysłu chyba:D

Negra lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała tez ostatnio lenia dostała , chodz jak byliśmy na usg to kopała na poczatku tak ze az dojtor sie śmiał ze chyba jej sie nie podoba :) mam nadzieje ze wkoncu te ruchy beda silniejsze regularne i wyraźniejsze .

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia a brałaś coś na tą infekcję?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Maluszek od dwóch tygodni daje o sobie znać codziennie po kilka razy i to bardzo konkretnie :) Kopa ma po tatusiu :)

OlkaBdg, pasia27, katarzyna_d, bereda11 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Anniusia a brałaś coś na tą infekcję?

właściwie to czuję się lekko przeziębiona dopiero dziś, mimo,że gardło jest lekko zaczerwienione i raczej przesuszone, dziś tylko cały czas woda z miodem i cytryną, płukam szałwią, temperatury nie mam, kataru też nie, lekko rozbita się czuję i ból gardła mam nadzieję,że to początek i nie rozwinie się dalej.

lekarka powiedziała,że jakbym miała temperaturę ale powyżej 38 to mogę paracetamol

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa czy która ma może tak,że jak siedzi długo w jednej pozycji i np. bez oparcia to boli ją w dołku piersiowym ale jakby żebra i kregosłup ja zauważyłam,że od kiedy tak siedzę i urósł mi brzuch to jakby ten brzuch mi żebra obijał i czuję taki ból od ucisku, odbicia nie wiem czy to normalne hm.. jest to lekki ból raczej takie obicie dyskomfort ale tylko jak siedzę w takiej niewłaściwej w sumie pozycji

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa już wiem czytam,że to od macicy która uciska na przeponę :)

ale powiem wam dziewczyny,że wczoraj przed sylwkiem miałam ambitny plan wydepilować nogi i pipkę i sorry ale ja już nie umiem, na nogach to mam szlaki z kłaków :P normalnie brzuch mnie ogranicza :) byłam w szoku :D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

Ja tak mialam I okazala sie infekcja lepiej to od razu leczyc.Jeśli się boisz to zrob sobie test ph z apteki.Ja mialam to wszystko tydz temu

Carolq lubi tę wiadomość

‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ