Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Anniusia wrote:Dziewczyny wszystkiego dobrego w 2016:)
mam problem może ktoś mi pomoże, od jakiegoś czasu zauważyłam,że nad ranem budzę się z bólem gardła, gardło dodatkowo strasznie suche, w ciągu dnia nie bolało mnie, teraz prawie codziennie budzę się z bólem i w ciągu dnia też czuję ból, gardło lekko zaczerwienione, nie mam żadnych innych objawów infekcji, byłam u rodzinnej powiedziała,że to przez suche powietrze, krzywa przegrodę nosa - fakt oddycham buzią w trakcie snu a no i zgaga pewnie też podrażnia, zaleciła prenalen do ssania tyle,że nic nie daję a poza tym tam jest propolis i mnie to bardziej drażni. płukam szałwią od wczoraj i piję wodę z miodem i cytryną, co jeszcze mogę zrobić? czy to zagraża dziecku? czy któraś miała może tak?Spróbuj- u mnie działają
Anniusia lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny na pewno spróbuję, mam nadzieję,że dodatkowo przeziębienie mnie nie bierze bo jakoś się nie wyraźnie czuję ale zrobiłam sobie drzemkę i fajnie wygrzałam już trochę lepiej, a miód z czosnkiem i cytryną na noc możemy bez problemu tak?
-
Paris, możemy sobie podać rękę. U mnie też łożysko na przedniej ścianie i synka czuje bardzo nisko nad spojeniem.
Widzę,że sporo maluchów ostatnio sie rozleniwiło. Moj też dziś i wczoraj bardzo mało ruchliwy...paris lubi tę wiadomość
Pozdrawiam,
Ola -
marzenka06 wrote:Ja też zmagam się od ponad tygodnia z bólem gardła. Piję dużo miodu z cytryną, mleko z miodem i islę, która nawilża gardło. Tak się zastanawiam, a czym można płukać gardło?
Sodą (płaska łyżeczka na pół szklanki ciepłej wody) i szałwiąhttp://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Malena91 wrote:Dziewczynki macie jakiś sposób na zgage? No od dwóch dni mi spokoju nie daje
-
nick nieaktualnyWitam w Nowym Roku
mam pytanie dziewczyny bo ostatnio zauważyłam mokre plamy na majtkach gdzies tak od 3 dni mi sie to zdarza . To na pewno nie jest śluz , bardziej jakbym sie podsikiwala delikatnie
jest to raz dziennie , dwa ale nie czuje jakbym popuściła
Czy któraś tak miała ? Czy sie martwić ? I czy to moze byc możliwe czy raczej to np wody płodowe albo juz nie wiem co
-
OlkaBdg wrote:Paris, możemy sobie podać rękę. U mnie też łożysko na przedniej ścianie i synka czuje bardzo nisko nad spojeniem.
Widzę,że sporo maluchów ostatnio sie rozleniwiło. Moj też dziś i wczoraj bardzo mało ruchliwy...
ja też tak czuję małą, ale czasem jej się zdarzy kopnąć wyżej a i już zaliczyła kopniaki w żołądek - coś okropnego jak dla mnie -
Anniusia wrote:Dzięki dziewczyny na pewno spróbuję, mam nadzieję,że dodatkowo przeziębienie mnie nie bierze bo jakoś się nie wyraźnie czuję ale zrobiłam sobie drzemkę i fajnie wygrzałam już trochę lepiej, a miód z czosnkiem i cytryną na noc możemy bez problemu tak?
-
Carolq wrote:Witam w Nowym Roku
mam pytanie dziewczyny bo ostatnio zauważyłam mokre plamy na majtkach gdzies tak od 3 dni mi sie to zdarza . To na pewno nie jest śluz , bardziej jakbym sie podsikiwala delikatnie
Czy któraś tak miała ? Czy sie martwić ? I czy to moze byc możliwe czy raczej to np wody płodowe albo juz nie wiem co
ja tak miałam i okazało sie ze mam lekka infekcje ale czułam pieczenie lekkie tez -
Negra wrote:Spróbuj jeszcze pić mleko z miodem, czosnkiem i masłem (jeśli dasz radę). Działa nawilżająco, natluszczajaco na błony śluzowe a dodatkowo jeszcze dezynfekuje. Można też robić plukanke z ciepłej wody z łyżeczka soli.
tak chodziło mi o mleko z miodem i czosnkiem hehe jakies zacmienie mam umysłu chyba:DNegra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
marzenka06 wrote:Anniusia a brałaś coś na tą infekcję?
właściwie to czuję się lekko przeziębiona dopiero dziś, mimo,że gardło jest lekko zaczerwienione i raczej przesuszone, dziś tylko cały czas woda z miodem i cytryną, płukam szałwią, temperatury nie mam, kataru też nie, lekko rozbita się czuję i ból gardła mam nadzieję,że to początek i nie rozwinie się dalej.
lekarka powiedziała,że jakbym miała temperaturę ale powyżej 38 to mogę paracetamol
-
aa czy która ma może tak,że jak siedzi długo w jednej pozycji i np. bez oparcia to boli ją w dołku piersiowym ale jakby żebra i kregosłup ja zauważyłam,że od kiedy tak siedzę i urósł mi brzuch to jakby ten brzuch mi żebra obijał i czuję taki ból od ucisku, odbicia nie wiem czy to normalne hm.. jest to lekki ból raczej takie obicie dyskomfort ale tylko jak siedzę w takiej niewłaściwej w sumie pozycji
-
aaa już wiem czytam,że to od macicy która uciska na przeponę
ale powiem wam dziewczyny,że wczoraj przed sylwkiem miałam ambitny plan wydepilować nogi i pipkę i sorry ale ja już nie umiem, na nogach to mam szlaki z kłakównormalnie brzuch mnie ogranicza
byłam w szoku
-
Carolq wrote:Witam w Nowym Roku
Ja tak mialam I okazala sie infekcja lepiej to od razu leczyc.Jeśli się boisz to zrob sobie test ph z apteki.Ja mialam to wszystko tydz temuCarolq lubi tę wiadomość