X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ja moje do kostek zapomnialamw zabrac od tesciow I tylko dlugie mam u siebie.
    Model NC 100
    Mam ten termometr i mimo bardzo różnych opinii w necie, jestem zadowlona. Już nie raz upadł na ziemię, ale nadal działa bez zarzutów. Sprawdził się do pomiaru temp wody w wanience i wody do sporządzania mleka modyfikowanego. Dodam, że użytkujemy go już 3,5 roku.

Teraz, gdybym kupowała pewnie wybrałabym nc150, bo wydaje mi się, że to nowszy model :-D

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli wybierać z takich elektronicznych, o których pisała Kamisia, to chyba najlepiej brać taki z pomiarem do dwóch cyfr po przecinku, nie?

Tyle zapamiętałam z nauk przedmalzenskich (kalendarzyk małżeński) :-D

kamisia88 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten z pomiarem do dwoch miejsc po przecinku tez mialam z microlife i to nam pomoglo też w staraniach:)

Negra, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ten z pomiarem do dwoch miejsc po przecinku tez mialam z microlife i to nam pomoglo też w staraniach:)

Też posiadam właśnie ten ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:20

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miggusia urodzi się to zakochasz się od pierwszego wejrzenia i będziesz najlepszą mamusią dla swojego dziecka jeką tylko by mogło sobie wydarzyć nie martw się ;) Minie Ci to ;)

pasia27, kkasya, Negra, migussia lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 6 miesiącu :) młody w końcu zaczął się ruszać, cały dzień się martwiłam, ale daje o sobie znać także mogę iść spokojnie spać..
    znowu dopadła mnie jakaś infekcja, swędzi mnie pipka niemiłosiernie !!! Smaruje clotrimazolum, nie wiem czy moge ale tylko to mam pod ręką.

Miggusia nie martw się, napewno będziesz wspaniałą mamą, jak zobaczysz swoje maleńswto to się zakochasz bezgranicznie i nie dasz mu krzywdy zrobić :) ja też się zaczynam obawiać czy sobie poradze i w ogóle co to będzie, ale musimy dać radę :) !

Dobranoc :*

xpatiiix3, pasia27, Negra, migussia, Carolq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migusia mnie też takie myśli nachodzą, że nie dam sobie rady, że się nie spelnie jako matka, ale chyba każda ma taką chwilę załamania. Napewno będziemy wspaniałymi matkami!

migussia lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migusiu dziewczyny maja racje..a jezeli masz takie myśli,obawy to zupełnie normalne..u wielu kobiet na poczatku zamiast ogromu uwielbienia przychodzi najpierw zmęczenie ze noce nie przespane,ze kolki,ze dziecko płacze,ze problem z kroczem,rana,cyckami z nie tak sobie zaplanowaly poczatki maciezrzynstwa...no życie ale z dnia na dzień coraz bardziej idzie sie zakochać w dziecku i to jest pewne..

Samej mnie przechodzą przez glow myśli czy pokocham tak bardzo dzidziusia jak pierwszego synka..chce by ta milos byla taka sama..nie slabsza..ale by Kacper tego nie odczul..oczywiście te myśli szybko mi przechodzę bo przy dwójce i więcej milosc sie mnoży nie dzieli <3

Jestem pewna ze kazda kupa,każde odbicie,pirdniecie,kazda nowa minka,uśmiech,zabek itp wszystko będzie Cie tak radowalo ze to jest na "sucho"nie do pomyślenia hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 09:00

Negra, migussia, Carolq lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:20

Negra lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • TakaMama Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mogę jeszcze dołączyć? Też mam termin na maj, wg OM na 21.05 i to moja druga ciąża. Jestem mamą 5letniego chłopca i teraz też już wiemy, że będzie synek:)

xpatiiix3, Negra, Malena91, bereda11, FeliceGatto, migussia, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam ciężka noc. śniło mi się, że plamilam i poronilam :( juz nie mogłam usnac

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ale moje zdziwienie gdy szukalam stanika i dobry byl 70 f a ja zawsze d mialam a tu jeszvze polowy nie ma a jak sie w sieciowce dopytalam to tam tylko do d przywoza rozmiary ehhh ciezko z tym malym obwodem cos znaleźć ale mam jeden tak ze jest w czym chodzic.u nas tez chlod rano bylo gdzies 17 na minusie ale mi to nie przeszkadza zima to zima .i dzis w koncu spokoj swieta potem sylwester potem 2dniowe imieniny tesciowej
    ... Mam dosc odwiedzin

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Witam się w mroźny poranek.
    Migussia Ty sie nic nie martw. My z mezem o ta ciążę walczylismy ponad 3 lata i tez mam duuuzo obaw czy dam radę, czy podolam temu wszystkiemu. .. choc kocham to maleństwo w brzuszku całym sercem. To chyba nie ma kobiety ktora by sie o to nie martwila. ..
    będziemy najcudowniejszymi mamami dla naszych dzieci! !!

Negra, migussia, asioczek86, Carolq lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mam problem z jelitami albo nie wiem czym. Co jakis czas łapie mnie dość nieprzyjemny ból, jakby mi falki sciskalo a szczegolnie w leżącej pozycji. Jak wstanę to przechodzi.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Negra Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Za mną kolejna ciężka noc, zasnęłam dopiero po 3, a przed 8 obudził mnie mąż, który wrócił z pracy... Próbowałam dalej spać, ale syn się obudził i nici z tego...

Leżę z nim w łóżku i nie chce mi się wychodzić spod kołdry :-)

Zabuszka- gdzie udało Ci się zaopatrzyć w cyckonosz?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Kurcze ja mam problem z jelitami albo nie wiem czym. Co jakis czas łapie mnie dość nieprzyjemny ból, jakby mi falki sciskalo a szczegolnie w leżącej pozycji. Jak wstanę to przechodzi.
    Mam podobnie- tzn nie dam rady nawet chwili poleżeć na plecach. Ja czuję się, jakbym miała się udusić, jakby wnętrzności zgniataly mi przepone. Dlatego kładę się głównie na bokach (ba prawym krótko, bo to też niezdrowe)...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi bereda11, ale musisz być optymistka, inaczej się nie da! U Nas w rodzinie też był przypadek, problemu z wielkością nerek i kłębuszków nerkowych i wszystko skończyło się dobrze. Mały dziś ma 2,5 roku i zdrowy jak ryba! Miał zabieg i monitorowane nerki, ale wszystko skończyło się dobrze, także głowa do góry!!! Dużo wiary!

bereda11 lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardy brzuch moze byc od zaparc?coraz ciężej mi się chodzi z brzuchem,gdzies mi uciska przepone,mam wrażenie ze jest za duzy

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda nie martw sie znam przypadek,ze dziecko też mialo za duza nerke,po pół roku wszystko wrocilo do normy od narodzin.Teraz jak już lekarze wiedza,to szybciej się wezma za leczenie,wiec spokojnie:))

‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ