X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:48

bereda11 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków to ja też mam już pare sztuk body na 56 62 i 68 ale mam zamiar kupić w pepco z 5 par z krótkim rękawkiem na 56, jeszcze dostane od szwagierki i siostry ciuszki także muszę zobaczyć ile tego będzie. Już nam niedrapki, pieluchy flanelowe. W lutym się musze zabrać za to na poważnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    My jesteśmy juz w górach jest pieknie wszystko
    Ośnieżone , mroźne powietrze przez które mi sie lepiej oddycha :) Alutka sie rozkopała , chyba jednak nie bedzie spokojnym Maluchem po Tatusiu ;P
    Brenda bardzo współczuje takich przeżyć i nerwów . Duzo siły i wiary , bedzie dobrze .
    Candles Tobie rownież współczuje ze trafiłaś na kogoś takiego , i życzę Ci tego samego co brendzie

Co do ciuszków ja jak ja ale Moja Mam przegina :) mam juz praktycznie cała nowa wyprawkę , plus duzo ciuszków od szwagierki i pare kartonów po bliźniaczkach wiec nie będę na ci narzekać a Mała mogę przebierać co chwilkę . Gorzej by było jakby trafił sie chłopak ;) ale juz swojej księżniczki nie oddam :P

FeliceGatto, JusWik, pasia27, migussia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się znowu z kaszlem i że smyraniem gardła :\

Mój gin przy prenatalnych zrobił swoje pomiary uznał że jest ok ale jeśli chcemy to możemy iść do specjalisty i poszlismy także dwa razy u różnych lekarzy bylam utwierdzona że z maleństwem jest ok
    Teraz czekają mnie połówkowe i zastanawiam się czy też mnie wyśle do tego specjalisty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 07:57

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z zawrotami glowy,w nocy mialam jakies skurcze,musialam wziac no spe.Mam stresa bo do 16 jestem sama I boje sie,ze zemdleje.Wstalam mialam ociezale nogi i poszlo wszystko do głowy..

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Bereda z syneczkiem na pewno będzie wszystko ok, trzymam kciuki <3

Candles to spotkała Cię przygoda z debilną lekarką, jak tak można postępować, szkoda gadać, kobieta w ciąży musi przeżywać tyle stresów że szok, bo jakiś durny lekarz nie potrafie profesjonalnie przeprowadzić badania.

U Nas dzisiaj poranny ból głowy, Klaudia wyprawiona do szkoły, ja mam chwilkę odpoczynku i biorę sie za robotę.

Też powoli myśle o kompletowaniu ubranek dla synka, ale tak na spokojnie, żeby coś było, bo mamy same w wersji rożowej :)

Trzymam kciuki za wizytujące i życzę miłego dnia :)

bereda11 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w mroźny poniedziałek brrrrrrrr
    nie wiem co mi sie z tym brzuchem dzieje ale coraz częściej biorę nospe, szczególnie jakies lekkie skurcze pojawiaja sie na wieczór wiec wole wziąć nospe nim sie np. Nasilą.
    Chyba zainwestuje tez w tą poduszkę bo coraz gorzej sypiam. Krece sie z boku na bok, boje się spac na plecach. Podobno zdrowiej jest spać na lewym boku a mi oczywiście wygodniej na prawym ;-/
    Ach... do tej pory bylo super ale wiadomo ze całą ciążę tak nie bedzie...
    Czekam szczesliwie do maja...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• maimama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się po Świętach, dawno się nie odzywałam, ale na bieżąco czytam. Tez sypiam coraz gorzej,dlatego napiszcie proszę czy ta poducha faktycznie się sprawdza i jakiej firmy kupić. Pod koniec stycznia mam urodziny , więc naciągnę męża na prezent.
    I jeszcze jedno,czy przy badaniu krzywej cukrowej można w tych 2 godz napić się wody? Może jutro się wybiorę, chociaż strasznie mi się nie chce, bo wspominam niemiło wypicie tej okropnej glukozy, ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wody mozesz pic ile chcesz po krzywej i w trakcie nie ma to żadnego wpływu
    Co do skurczów tez zaczęłam odczuwać lekkie skurcze , gdzies przeczytałam ze mogą sie pojawić takie skurcze Ne... Nie pamietam jak sie nazywają ale , maja byc i orzygotowywac macice do porodu wiec ja narazie nie biorę nic nie jest to bolesne i trwa jakieś 5 minut i przestaje .

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej :)
    Wody mozesz pic ile chcesz po krzywej i w trakcie nie ma to żadnego wpływu
    Co do skurczów tez zaczęłam odczuwać lekkie skurcze , gdzies przeczytałam ze mogą sie pojawić takie skurcze Ne... Nie pamietam jak sie nazywają ale , maja byc i orzygotowywac macice do porodu wiec ja narazie nie biorę nic nie jest to bolesne i trwa jakieś 5 minut i przestaje .
    A mi w laboratorium pani mówiła ze mogę tylko przeplukac usta a pić nie wolno :/

pasia27, bimba lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam zamiar jechac jutro na to badanie bo na piatek musze miec wynik. Mam zamiar cytryne zapakowac do torebki bo dr kazal wziac i wcisnac sobie do tej glukozy.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Witam się i ja w mroźny poniedziałek brrrrrrrr
    nie wiem co mi sie z tym brzuchem dzieje ale coraz częściej biorę nospe, szczególnie jakies lekkie skurcze pojawiaja sie na wieczór wiec wole wziąć nospe nim sie np. Nasilą.
    Chyba zainwestuje tez w tą poduszkę bo coraz gorzej sypiam. Krece sie z boku na bok, boje się spac na plecach. Podobno zdrowiej jest spać na lewym boku a mi oczywiście wygodniej na prawym ;-/
    Ach... do tej pory bylo super ale wiadomo ze całą ciążę tak nie bedzie...
    Czekam szczesliwie do maja...
    A to czasem się dzidziuś nie napina tak?
    Ja leżysz ,odpoczywasz właśnie on sie uaktywnia.

JusWik lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Hej dziewczyny, witam się po Świętach, dawno się nie odzywałam, ale na bieżąco czytam. Tez sypiam coraz gorzej,dlatego napiszcie proszę czy ta poducha faktycznie się sprawdza i jakiej firmy kupić. Pod koniec stycznia mam urodziny , więc naciągnę męża na prezent.
    I jeszcze jedno,czy przy badaniu krzywej cukrowej można w tych 2 godz napić się wody? Może jutro się wybiorę, chociaż strasznie mi się nie chce, bo wspominam niemiło wypicie tej okropnej glukozy, ehh
    W czasie 2god nie można pic .jedyne co położona może dać lyczka małego do popocie tego smakolyka he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    A to czasem się dzidziuś nie napina tak?
    Ja leżysz ,odpoczywasz właśnie on sie uaktywnia.
    No wlasnie nie wiem, w piątek mam wizyte to powiem lekarzowi. Mam nadzieje ze z szyjka wszystko ok. Wydaje mi sie tez ze moje jelita leniwe dają mi popalic.

pasia27 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    No wlasnie nie wiem, w piątek mam wizyte to powiem lekarzowi. Mam nadzieje ze z szyjka wszystko ok. Wydaje mi sie tez ze moje jelita leniwe dają mi popalic.
    Na pewno jest ok

JusWik lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:20

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper urodził sie 53cm i 3350..ubranka miałam New born i wszystkie wisialy ..56mialam jedno i byli super.na pewno dokupię bo dzicko na poczatku traci na wadze..schodza wody,sluzy itp które przez 9mc miał z mama..syn osiagnal wagę 3kg..i dopiero pozniej zaczął przybierać z cyca :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokupię w Pepco lub w Auchanie po rozm 56 pajscyki ale to jak poznamy plec :-)
    A właśnie w Auchanie kupowałam po 6-7zl body i nie do zdarcia :-) a koszulki na lato po 5zl i w ogóle te prasowanki nie zlscbodzily w porównaniu z innymi :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Mój plan na dzisiaj, ogarnąć sytuację z ubraniami w szafie bo znów jakiś chochlik chyba się tam wkradł i zacząć pisać ostatni rozdział magisterki.

Powiedzcie mi czy była może któraś teraz na dniach na wyprzedaży w h&m, smyku, cocordillo, reserverdzie lub c&a? Interesują mnie oczywiście ciuszki dla maluchów :) Jest coś ciekawego? Bo mój mi obiecał, że dzisiaj albo jutro pojedziemy do galerii i nie wiem czy warto..

Miłego dnia :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia nie wiem jak w sklepach ale na stronie smyka są wyprzedaże i w tesco ciuszki z f&f, fajne 5paki body są :)

‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ