X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze,chyba znów jelita i zobaczylam na wkladce krew ze strupem,podejrzewam,ze jeszcze jakis hemoroid się przyczepil,nie bylo to z pochwy bo za daleko na wkladce się to znajdowalo ale teraz chodzę i co chwile sprawdzam czy się nie pomylilam://

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tych ostatnich swoich przygodach,zaczne więcej kupowac jak bd po wizycie 11 stycznia,bo boje sie zeby było wszystko ok

• malvva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

juz nie moge sie doczekac w czwartek połowkowe 3d :) moze wreszcie sie dowiem kto tam mieszka.

wow to juz 21 tydzien ale z drugiej strony jeszcze tyle do porodu.

Dzisiaj kobitka u której kupilam ciuszki wysłała paczke ciuszków 28 sztuk :) 56-62
    dodac to co juz mam w domku to z ubrankami jestem gotowa :)

komode i szafe mam, łóżeczko jest teraz zostaje zamówić pościel 9 elementów do łóżeczka a potem to kosmetyki , laktator, butelki i dla nie koszule i staniki do karmienia ;)

a wózeczek dostane od znajomej za dwie paczki pampersów :) moze nie jest śliczny nowy itp. ale sprawny i to najwazniejsze. Ma adaptery do fotelika i fotelik plus parasolke, torbe i moskitiere. Wezme go w sobote ;)

Carolq, Kłosia, bereda11, bimba lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas co do ciuszków to już prawie wszystko mamy, brakuje jeszcze pojedynczych ubranek. A co do rozmiarów to mam też trochę na 56. Ja urodziłam się w terminie mając 49cm i ważąc 2300g więc pewnie mi trochę te małe służyły, natomiast mąż urodził się miesiąc przed terminem i miał już 60cm więc to strasznie ciężko przewidzieć, a wolę mieć i najwyżej nie założyć niż później szukać na szybko w sklepach i jeszcze męża posyłać... Teraz mogę kupić na spokojnie od kogoś czy na przecenach po 2-5zł za sztukę, a potem jak przecen nie będzie to by się więcej wydało :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:20

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupowaliśmy powili ubranka już od 4 miesiąca. Nie chciałam sobie wmawiać, że za wcześnie bo coś się stanie, bo jak będzie miało pójść coś nie tak to i przy porodzie może coś się stać albo nawet i po, a przecież trzeba wszystko kupić przed porodem, bo trzeba dziecko ubrać, położyć gdzieś spać, itd... Znajomym maleństwo umarło przy porodzie bo za późno została podjęta decyzja o cesarskim cięciu...
    Ja wieżę że wszystko będzie dobrze :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ze wzgledu na budzet juz od 3 miesiaca kupujemy, najpierw byl remont pokoju tapety i panele polozone potem szafa komoda, regalik i lozeczko a teraz jak juz mialam meble to ubranka. Co miesiac cos kupujemy inaczej nie dalibysmy rady. Jestesmy młodzi i zdrowi takze ja wykluczam ze cos moze byc nie tak z ciaza i jestem dobrej mysli, jak narazie od poczatku ciazy zadnych krwawien czy bólów brzucha, wszystkie wyniki lepsze od przecietnych wiec tylko do maja <3

JusWik, migussia, Carolq lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie polowkowej:)
    Wszystkie parametry w porządku, wszystko się oczyścilo, krwiaczek się wchłonąl i szyjka urosła..., dużo leżałam i z początkowych 4,2cm zrobiło się 4,7cm.
    Lekarz powiedział, że to normalne i nie muszę już leżeć, ale ja się tak rozleniwilam, że jak weszłam do domu, to od razu łóżko i książka z przyzwyczajenia:)
    Malutka ma 370gr, ale teraz ponoć zacznie konkretnie rosnac, ciesze się, że jest ok no i zostaje Nela:)

Cigaretta, JusWik, klaudia1534, migussia, Malena91, josephinka84, Negra, pasia27, Carolq, Carolq, maimama, bereda11, Dariaaa88, helutka, Madziuśka lubią tę wiadomość

f2w343r81obn8r6j.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam jeszcze ubranek. Szwagierka ma mi dac po swoich synach to przebiore i zostawie a co bedzie brakowac to dokupie. Moj mąż mial podobno prawie 5 kg jak sie urodził ale ja mialam niewiele ponad 3kg. Za to tesciowa to gruba baba i przytyla ponad 30kg w ciazy a ja chudzinka wiec mysle ze dziecię nie bedzie wielkie.
    Wczoraj moj tato powiedzial ze zasponsoruje luzeczko z calym wyposażeniem i komoda z przewijakiem, upatrzylam za okolo 1000zl. Ale to dopiero bede zamawiac tuz przed porodem. Wozek kupimy chyba dopiero po porodzie.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• malvva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris u mnie tez Nela jesli sie potwierdza przypuszczenia na połówkowym co do dziewczynki ;)

JusWik, paris lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo narazie tylko w 17 tygodniu miedzy nogami nie bylo widac siusiaka wiec nic jeszcze nie przesadzone bo moze na połówkowym siusiak sie zajdzie ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paris gratulacje córeczki ! :) dobrze, że wszystko się unormowało i dzidziuś zdrowy ! :)

JusWik, paris lubią tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta byłam wczoraj u siebie w f&f i lipa straszna, nie było żadnych bodziaków o których mówisz.. Były fajne kompleciki po 14-20 zł ale takie maleństwa w rozmiarze 44-50.

Ja zaczęłam już teraz kupować bo po pierwsze nie cierpię robić czegoś na ostatnią chwilę i lubię sobie wszystko rozplanować, po drugie są teraz wyprzedaże i można coś fajnego upolować w okazyjnej cenie a po trzecie kupowanie "na raty" nie pociągnie tak strasznie po kieszeni :)

Poli Ty to leż jak najwięcej możesz a jak sytuacja z krwią się powtórzy to uciekaj na izbę przyjęć.

JusWik, malvva, Carolq lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jestem tego samego zdania. Nie mozna myslec takimi kategoriami jakby mialo sie cos stac. Tez chce miec wszystko naszykowane przed porodem i wybrac sama z mężem. Wiadomo ze niektóre rzeczy mogą poczekac jak np wozek, ale czasami komuś sie trafi okazja w dobrej cenie to dlaczego miałby nie kupic.

paris suuuuuuuper!!!!!!!!

malvva, paris lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Leze,chyba znów jelita i zobaczylam na wkladce krew ze strupem,podejrzewam,ze jeszcze jakis hemoroid się przyczepil,nie bylo to z pochwy bo za daleko na wkladce się to znajdowalo ale teraz chodzę i co chwile sprawdzam czy się nie pomylilam://
    Poli moze lepiej pojechac na IP? Zawsze bys sie troche uspokoila... mam nadzieję ze wszystko jest ok.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paris gratuluję córeczki! :)

Juswik my tam wózek jedziemy zamawiać już jakoś w połowie lub z końcem lutego. Okres oczekiwania wynosi około 1 miesiąca, a w kwietniu jeszcze święta więc ja przezorna wolę go mieć już na strychu, żeby mi później w razie czego mąż sam koloru nie wybierał :D

paris lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego się obserwuje,ale krew z "tamtego"miejsca juz mialam i zglaszalam to lekarzowi pow,ze to są objawy ktorymi nie należy się denerwować,wazne zeby z piczki nie lecialo

• malvva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja za tydzien w 22 tygodniu dzwonie zapisac do szkoly rodzenia ;) znajoma poleciła mi darmowa przy szpitalu fakt ze kawałek mam bo 30-40 min autem ale raz w tygodniu a ja na zwolnieniu wiec mam czas pozatym chwaliła szpital i rodziła tam i ja tez tam zamierzam bo w moim miescie to szpital w ktorym tylko umierać.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Paris gratuluję córeczki! :)

Juswik my tam wózek jedziemy zamawiać już jakoś w połowie lub z końcem lutego. Okres oczekiwania wynosi około 1 miesiąca, a w kwietniu jeszcze święta więc ja przezorna wolę go mieć już na strychu, żeby mi później w razie czego mąż sam koloru nie wybierał :D
    Spoko jak masz juz upatrzony, my narazie ogladalismy tak mniej wiecej. Pokoiku dziecku nie muszę urządzać bo go nie mam hehe tylko taki kącik chcialam zrobić dla malego.
    Święta to juz nawet w marcu beda ;-)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• malvva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wy zapisujecie sie do skoly rodzenia ?

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ