Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny
juz nie moge sie doczekac w czwartek połowkowe 3dmoze wreszcie sie dowiem kto tam mieszka.
wow to juz 21 tydzien ale z drugiej strony jeszcze tyle do porodu.
Dzisiaj kobitka u której kupilam ciuszki wysłała paczke ciuszków 28 sztuk56-62
dodac to co juz mam w domku to z ubrankami jestem gotowa
komode i szafe mam, łóżeczko jest teraz zostaje zamówić pościel 9 elementów do łóżeczka a potem to kosmetyki , laktator, butelki i dla nie koszule i staniki do karmienia
a wózeczek dostane od znajomej za dwie paczki pampersówmoze nie jest śliczny nowy itp. ale sprawny i to najwazniejsze. Ma adaptery do fotelika i fotelik plus parasolke, torbe i moskitiere. Wezme go w sobote
Carolq, Kłosia, bereda11, bimba lubią tę wiadomość
-
U nas co do ciuszków to już prawie wszystko mamy, brakuje jeszcze pojedynczych ubranek. A co do rozmiarów to mam też trochę na 56. Ja urodziłam się w terminie mając 49cm i ważąc 2300g więc pewnie mi trochę te małe służyły, natomiast mąż urodził się miesiąc przed terminem i miał już 60cm więc to strasznie ciężko przewidzieć, a wolę mieć i najwyżej nie założyć niż później szukać na szybko w sklepach i jeszcze męża posyłać... Teraz mogę kupić na spokojnie od kogoś czy na przecenach po 2-5zł za sztukę, a potem jak przecen nie będzie to by się więcej wydało
-
My kupowaliśmy powili ubranka już od 4 miesiąca. Nie chciałam sobie wmawiać, że za wcześnie bo coś się stanie, bo jak będzie miało pójść coś nie tak to i przy porodzie może coś się stać albo nawet i po, a przecież trzeba wszystko kupić przed porodem, bo trzeba dziecko ubrać, położyć gdzieś spać, itd... Znajomym maleństwo umarło przy porodzie bo za późno została podjęta decyzja o cesarskim cięciu...
Ja wieżę że wszystko będzie dobrze -
my ze wzgledu na budzet juz od 3 miesiaca kupujemy, najpierw byl remont pokoju tapety i panele polozone potem szafa komoda, regalik i lozeczko a teraz jak juz mialam meble to ubranka. Co miesiac cos kupujemy inaczej nie dalibysmy rady. Jestesmy młodzi i zdrowi takze ja wykluczam ze cos moze byc nie tak z ciaza i jestem dobrej mysli, jak narazie od poczatku ciazy zadnych krwawien czy bólów brzucha, wszystkie wyniki lepsze od przecietnych wiec tylko do maja
JusWik, migussia, Carolq lubią tę wiadomość
-
Witam się po wizycie polowkowej:)
Wszystkie parametry w porządku, wszystko się oczyścilo, krwiaczek się wchłonąl i szyjka urosła..., dużo leżałam i z początkowych 4,2cm zrobiło się 4,7cm.
Lekarz powiedział, że to normalne i nie muszę już leżeć, ale ja się tak rozleniwilam, że jak weszłam do domu, to od razu łóżko i książka z przyzwyczajenia:)
Malutka ma 370gr, ale teraz ponoć zacznie konkretnie rosnac, ciesze się, że jest ok no i zostaje Nela:)
Cigaretta, JusWik, klaudia1534, migussia, Malena91, josephinka84, Negra, pasia27, Carolq, Carolq, maimama, bereda11, Dariaaa88, helutka, Madziuśka lubią tę wiadomość
-
Ja tez nie mam jeszcze ubranek. Szwagierka ma mi dac po swoich synach to przebiore i zostawie a co bedzie brakowac to dokupie. Moj mąż mial podobno prawie 5 kg jak sie urodził ale ja mialam niewiele ponad 3kg. Za to tesciowa to gruba baba i przytyla ponad 30kg w ciazy a ja chudzinka wiec mysle ze dziecię nie bedzie wielkie.
Wczoraj moj tato powiedzial ze zasponsoruje luzeczko z calym wyposażeniem i komoda z przewijakiem, upatrzylam za okolo 1000zl. Ale to dopiero bede zamawiac tuz przed porodem. Wozek kupimy chyba dopiero po porodzie.
-
nick nieaktualny
-
Cigaretta byłam wczoraj u siebie w f&f i lipa straszna, nie było żadnych bodziaków o których mówisz.. Były fajne kompleciki po 14-20 zł ale takie maleństwa w rozmiarze 44-50.
Ja zaczęłam już teraz kupować bo po pierwsze nie cierpię robić czegoś na ostatnią chwilę i lubię sobie wszystko rozplanować, po drugie są teraz wyprzedaże i można coś fajnego upolować w okazyjnej cenie a po trzecie kupowanie "na raty" nie pociągnie tak strasznie po kieszeni
Poli Ty to leż jak najwięcej możesz a jak sytuacja z krwią się powtórzy to uciekaj na izbę przyjęć.
JusWik, malvva, Carolq lubią tę wiadomość
-
Dokladnie jestem tego samego zdania. Nie mozna myslec takimi kategoriami jakby mialo sie cos stac. Tez chce miec wszystko naszykowane przed porodem i wybrac sama z mężem. Wiadomo ze niektóre rzeczy mogą poczekac jak np wozek, ale czasami komuś sie trafi okazja w dobrej cenie to dlaczego miałby nie kupic.
paris suuuuuuuper!!!!!!!!malvva, paris lubią tę wiadomość
-
Poli9106 wrote:Leze,chyba znów jelita i zobaczylam na wkladce krew ze strupem,podejrzewam,ze jeszcze jakis hemoroid się przyczepil,nie bylo to z pochwy bo za daleko na wkladce się to znajdowalo ale teraz chodzę i co chwile sprawdzam czy się nie pomylilam://
-
Paris gratuluję córeczki!
Juswik my tam wózek jedziemy zamawiać już jakoś w połowie lub z końcem lutego. Okres oczekiwania wynosi około 1 miesiąca, a w kwietniu jeszcze święta więc ja przezorna wolę go mieć już na strychu, żeby mi później w razie czego mąż sam koloru nie wybierałparis lubi tę wiadomość
-
a ja za tydzien w 22 tygodniu dzwonie zapisac do szkoly rodzenia
znajoma poleciła mi darmowa przy szpitalu fakt ze kawałek mam bo 30-40 min autem ale raz w tygodniu a ja na zwolnieniu wiec mam czas pozatym chwaliła szpital i rodziła tam i ja tez tam zamierzam bo w moim miescie to szpital w ktorym tylko umierać.
-
klaudia1534 wrote:Paris gratuluję córeczki!
Juswik my tam wózek jedziemy zamawiać już jakoś w połowie lub z końcem lutego. Okres oczekiwania wynosi około 1 miesiąca, a w kwietniu jeszcze święta więc ja przezorna wolę go mieć już na strychu, żeby mi później w razie czego mąż sam koloru nie wybierał
Święta to juz nawet w marcu beda