X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • TakaMama Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja też mam wizytę 11go, już się doczekać nie mogę. Tyle że znów idę sama, bo mąż w pracy, a szkoda, bo w pierwszej ciąży był praktycznie ze mną na każdej.
    Malvva ja też za ok tydz chce się do szkoły rodzenia zapisać, przy szpitalu w którym rodzę, co prawda to moja druga ciąża, ale i tak siedzę w domu na L4 wiec myślę że warto bedzie sobie co nieco przypomnieć no i poznać część położnych z tego szpitala.
    Co do ciuszków to robiłam ostatnio przegląd tego co mam po synku, ale jakoś wiele tego nie jest, szczególnie w rozmiarach do roczku,bo sporo rozdaliśmy po znajomych i rodzinie. Zakupy w tym miesiącu zamierzam zacząć żeby się z kasą wyrobić, szczególnie że remont nas jeszzcze czeka. Wózek mam po synku, niestety nie sprawdził się jakoś super, jest duży i ciężki, ale niezniszczony więc raczej na pewno zostanie dla maluszka.
    Miłego dnia Wam życzę, ja dziś urzęduje w domu z synkiem, bo rano u nas -20było, więc postanowiłam mu dziś podarować przedszkole :)

malvva lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisuje w 25 tyg mam dzwonić,dwugodzinne indywidualne spotkanie z położna,moze być też maz 50 zl,i przeznaczone są 4 spotkania.Mialam się nie zapisywac ale do szpitala w którym miałabym rodzic mam prawie 50 km,a ona w kazdej chwili moze podjechac i sprawdzić czy to nie falszywy alarm,a potem jest polozna srodowiskowa.
    Chciałam zamówić sobie ksiazke "Szkola Rodzenia" ma bardzo dobre opinie,gdybym się miala nie zapisywać.

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juswik no rzeczywiście pomieszało mi się z datami :D Jesteśmy już na 100% zdecydowani na konkretny model, a pokoiku też nie urządzamy osobnego, tylko łóżeczko dostawimy i mąż przerobi jedną część komody dla młodego.

JusWik, pasia27 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • TakaMama Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvva zapisuj się, nie zastanawiaj nawet :) ja w pierwszej ciąży jak byłam, to też chodziałam, do prywatnej bo w moim mieście nie było takiej przy szpitalu jak teraz i byłam bardzo zaadowoolona i z zajęć i właśnie z tego że ogólnie na personel szpitala moje znajome narzekaly, a ja przy porodzie i po byłam bardzo zadowolona, między innymi przez to ze na szkole rodzenia poznałam 3położne, z tego szpitaala i akurat z dwoma miałam kontakt przy i po porodzie, zajęły się mną super i w ogóle przychodziły i pytały jak się czuję, pomgogły małego do piersi przystawić i dzięki temu że je 'znałam' mieliśmy poród rodzinny, z mężem byłam od 5cm rozwarcia, a ogólnie w tym szpitalu jakieś dziwne podejscie mają do porodów rodzinnych inie zawsze się zgadzają. A Wy już się zastanawiacie czy chcecie swoich mężów/partnerów przy porodzie?

malvva lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w kartę ciąży przy pierwszym porodzi na wizycie lekarz wpisał poród rodzinny i nie bylo problemu.
    Teraz tez mam nadzieje ze będzie mój będzie jednak to jest uzależnione od synka z ktorym nie ma kto zostac :-( będziemy kombinować he

JusWik lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w mojej mieścinie nic takiego raczej nie ma bezpłatnego, prywatne coś mi się obiło o uszy ale troszkę mi szkoda kasy bo i tak wydatków mamy od chu.. i ciut ciut. A książkę chętnie bym poczytała jakąś na ten temat :-)

Co do męża to może i bym chciała ale jak go znam, to widząc jak cierpię podczas porodu to by stał i płakał nade mną bo on strasznie jest uczuciowy, zresztą sam przyznał że mógłby nie wytrzymać tego, dlatego nie będę go zmuszać. Wystarczy mi świadomość, że czeka na korytarzu. :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile płaciłyście za szkołę rodzenia tą prywatną??? Bo jeśli nie drogo to może warto skorzystać.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• migussia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:20

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie jutro zapisuje do szkoly rodzenia u nas w szpitalu jest za darmo :)

kurcze ja tez sie boje r juz robic wyprawke, w dodatku mam infekcje wirusowa w gardle ehh dobrze ze temp nie mam:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia spoczko nikt nie ma absolutnie nic do Ciebie kochana :-)
    Ja np pisząc to miałam na myśli moją wredną teściową która stwierdziła, że cyt."wszystko się kupi jak rodzić pojadę" no to jej powiedziałam że ja sama chce mojemu dziecku wybrać to co mi się podoba a nie ona będzie to robić. Po 1 to jej nie trawie a po 2 na nic nam złotówki nie dała wręcz przeciwnie ciągle pożycza na wieczne oddanie. No nie trawie baby i już! ;-)

pasia27, migussia lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie to ja się nie boję robić wyprawki ale ciężko mi się zebrać jakoś hehehe

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie chodziliśmy do żadnej szkoły rodzenia :) mąż był przy porodzie zachował się jak profesjonalista :) później młodego przebierał, kąpał itp jak by już to kiedyś robił .
    Ja też nigdy nie miałam dziecka małego w rękach!!! byliśmy młodzi po 20 lat i nie doświadczeni a i tak wdrożyliśmy się we wszystko odrazu i bez problemu :)

Dla mnie szkoły rodzenia to tylko zbędny wydatek i strata czasu :P dawniej tego nie bylo i matki radził sobie 7 dzieci lepiej niż teraz nie jedna matka co ma jedno dziecko :)

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ustalilismy ze dokonca marca musimy miec cala wyprawke, ja z om mam termin .na 27.04 a z usg 06.05 dluzsze cykle ale jakos tak mam wrazenie ze urodze w kwietniu:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tam ide do szkoly rodzenia bo jestem ciekawa po za tym dzieki temu bede mogla zwiedzic oddzial no i u nas w miescie jest bardzo polecana ta szkola przy szpitalu. :)

malvva lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze co do krzywej to zależy od tego gdzie sie robi , ja miałam 2 razy robiona raz w diagnostyce w szpitalu bielańskim za każdym razem dostałam informacje ze mogę pic wodę. Wiec z własnego
    Doświadczenia napisałam Wam ze mi pozwolili i nie było żadnego problemu .
    Co do szkoły rodzenia my idziemy z mężem do bielanskiego podobno bardzo fajnie sa te zajecia prowadzone . Mamy sie zapisać od 24 tygodnia ciąży a od 26 można uczestniczyć juz. Spotkań chyba z tego co pamietam jest 6 .
    Co do porodu ja zaczęłam miec jakieś schizy i zastanawiam sie nad cesarka gdzies prywatnie ale narazie ceny mnie załamują :( nie wiem na poczatku tak sie nastawiłam na naturalny a teraz cos mi sie miesza w główce . Z mężem tez nie wiem co bedzie chciałabym by był ale boje sie opowieści typu ,, jak to zobaczyłem to pozniej było złe z seksem czy cos w tym stylu " ile w tym prawdy a ile mitu nie mam pojęcia ale nie wiem czy tez chce ryzykować . Najchętniej chciałabym Mamę swoja ale maź sie wkurza ze wole Mamę niż jego i to tak . I na pewno chce położna jeśli zostanę przy naturalnym bo nie wyobrażam sobie innej opcji .
    Wózek bedziemy mieli juz w czwartek tak sie cieszę i nie mogę sie doczekac :) co do reszty duzo rzeczy mamy resztę dokupujemy powoli. Ale tak jak któraś pisała tez obraliśmy taktykę kupowania od poczatku bo jakos tak Nam lżej finansowo.

A my wlasnie pijemy inkę czytamy książkę a Alutka słucha muzyki :) fajnie sie wtedy rusza :) w górach nie jest tak złe -10 i jest troszkę śniegu :)
    Wizytę mam 12 i to połówkowe ;P

migussia lubi tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:20

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:21

Carolq lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu z mężem ja chcę żeby był obecny, może nie tyle dla wspieranie mnie ale jak ja będę wyczerpana już po wszystkim by miał na oku szkraba :) Jeśli powie, że nie jest przekonany to nie będę go zmuszała, gdy będzie chciał wyjść w trakcie to lepiej niech wyjdzie niż na siłę tam stoi ;)

Do szkoły rodzenia się nie wybieram i podzielam zdanie katarzyny. Nie raz zostawałam z maleńkimi dzieciaczkami i jak jako nastolatka dałam sobie radę to teraz też dam :) Może zakupię sobie jedynie tą książkę, którą polecała Poli, żeby mieć obraz jak się zachowywać podczas samego porodu.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta ksiazka jest do zamówienia na allegro bo w empiku np jej nie ma.Ja swojego tez nie namawiam ale mam nadzieję,ze bd chociaz na początku.Co do krwi to mój mdleje na jej widok,wiec lepiej zeby go stamtad nie zbierali.

• TakaMama Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6lat temu płaciliśmy 300zł za całość, były to spotkania chyba dwa razy w tyg, dokładnie już nie pamiętam, ale z matami przychodziliśmy i fajne zajęcia ruchowe były w tym dla kobiet, a pozniej ok 40min pogadanka za kazdym spotkaniem na inny temat.
    katarzyna ja miałam 19 lat jak urodziłam i myślę że też sobie jako mama dała bym rade bez szkoły rodzenia :P

‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ