X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę i już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moje bąbelki :) a wizyta dopiero o 18stej tak specjalnie ustaliłam dziś bo mam dwa auta zepsute i stoją u mechanika mam więc nadzieje ze któregoś uda się zrobić jutro ....do wieczora .
    A dziś jeszcze czeka mnie kąpiel i modlitwa by się nie zarznąć ;) już z lusterkiem to robie bo nic nie widze :P he he

Negra, pasia27, bimba lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda :( odkąd pojawił sie facebook wiekszości dziewczynom blizej tam :(
    i nie zebym byla zazdrosna czy co ...
    tylko kurcze szkoda mi poprostu tej atmosfery która wytworzyła sie tu na samym poczatku :(

bardzo mi brakuje postów Felice ,Pati , Sylika widzę bywa ale tez juz rzadziej
    Palinas to juz nie widziałam hohoho

kw - to juz wogle dawno dawno ...
    hiacynta ... kamisia.... Luna .... hooop hooop

przykre :(
    toz moge skoczyc na fejsik ,ale mnie tu rodzinniej jakoś ;)
    echhh zrobiłam sie nazbyt sentymentalna >>
    wracajcie babole - niech mnie ktoś przytuli buuuuuuuuuuuuuuuu

pasia27, xpatiiix3, Carolq, migussia, Sylika, JusWik lubią tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że do szpitala w kwietniu/maju lepszy cieplejszy szlafrok czy cienki? tak się zastanawiam... Bo już w kwietniu to pewnie nie grzeją, ale z drugiej strony noworodki to chyba ciepło muszą mieć?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce ja też zastanawiam się, jak to z tą miłością do dzieci będzie. Teraz mamy córcię 5 letnią i bardzo ją kocham, miała być jedynaczką, ale zdecydowaliśmy się na drugie, widząc jak fajnie rośnie i już zapomnieliśmy o pierwszych ciężkich miesiącach. I właściwie przez te 5 lat była tylko ona. Teraz ma być synek, ciekawe jak to będzie ... :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Myślicie, że do szpitala w kwietniu/maju lepszy cieplejszy szlafrok czy cienki? tak się zastanawiam... Bo już w kwietniu to pewnie nie grzeją, ale z drugiej strony noworodki to chyba ciepło muszą mieć?

ja byłam ostatnio w odwiedzinach na Ginekologii i tam jest strasznie ciepło, więc ja akurat mam zamiar kupić coś cieńszego ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Alicce strasznie pusto tutaj jest ostatnio, do maja to już pewnie zostaną tylko pojedyncze osoby.. Pewnie wszytsko się u Ciebie zmieni jak przytulisz maleństwo do piersi :*

Dariaa gratuluję pozytywnej wizyty! To duże już te Twoje dziecię :) Ciekawe jakie duże będzie moje za 2 tygodnie.. Co do ułożenia to myślę, że jeszcze ma troszkę czasu na odwrócenie się :)

Pasia mam pytanie do Ciebie jako mieszkanka Czwy może się orientujesz. Czy przy tesco na Pułaskiego jest też f&f? Bo ostatnio tamtędy przejeżdżałam i coś mi się migło i nie wiem czy dobrze widziałam ;)
    Mieszkam 5min od tego Tesco i niestety na Pulaskiego jest tylko maluteńki dzial f&f Kids i do tego ceny taki..zadnych obniżek..nje opłaca sie jechać..jak cos to tylko Tesco extra przy trasie he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę cienki szlafrok.tam jest z milion stopni hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Też się meczysz?

Niestety dzisiaj tak brzuch jak kamień od wzdęcia i skurcze aż lapaly :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się za to zastanawiam jaki będzie maj skoro teraz fajnej zimy nie me he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce ja ślubem żyje toż to już 30 stycznia :P i pocieszenie Ciebie na fejsie wcale dużo więcej się nie odzywam :P

Za tydzień studniówka (ciazowa) :D heheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:03

bereda11, Carolq, migussia, pasia27, Negra lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Mieszkam 5min od tego Tesco i niestety na Pulaskiego jest tylko maluteńki dzial f&f Kids i do tego ceny taki..zadnych obniżek..nje opłaca sie jechać..jak cos to tylko Tesco extra przy trasie he

Dzięki za informacje, to teraz już wiem że nie ma sensu tam jechać :) W tesco na drogowców byłam w niedzielę i zero jakiegokolwiek wyboru, wszystko przecenione w rozmiarze dla wcześniaków.. może jeszcze coś rzucą

pasia27 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:

jeśli mowa o Tesco, to powiem wam że ja wczoraj nakupowałam za dosłownie 50zł, dość dużo rzeczy na wyprzedaży :D warto zajrzeć

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kogo jeszcze dopisać na pierwszą stronę.?? Bo jestem wolna już wieczorem przez jakąś godzinke i idę spać :P a jutro znowu mam latanie przedszkole potem wyniki do endo drzemka Nel chwilę odsapne i znowu po Marcelka a i poczta bo dzisiaj mi się nie chciało hehehhe brr nie lubię tych mrozów jak arab chodze ludzie się patrzą a mi tylko oczy widać czapką prawie na oczach i chusta na nos aż XD bo gile w nosie zamarzają dzisiaj rano -22° :oooo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:11

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    szkoda :( odkąd pojawił sie facebook wiekszości dziewczynom blizej tam :(
    i nie zebym byla zazdrosna czy co ...
    tylko kurcze szkoda mi poprostu tej atmosfery która wytworzyła sie tu na samym poczatku :(

bardzo mi brakuje postów Felice ,Pati , Sylika widzę bywa ale tez juz rzadziej
    Palinas to juz nie widziałam hohoho

kw - to juz wogle dawno dawno ...
    hiacynta ... kamisia.... Luna .... hooop hooop

przykre :(
    toz moge skoczyc na fejsik ,ale mnie tu rodzinniej jakoś ;)
    echhh zrobiłam sie nazbyt sentymentalna >>
    wracajcie babole - niech mnie ktoś przytuli buuuuuuuuuuuuuuuu
    Ciiii juz dobrze, jestem przy tobie kotek :-P ja Zajrzę na fb ale wole tutaj, nieraz po prostu brakuje weny...

bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Kogo jeszcze dopisać na pierwszą stronę.?? Bo jestem wolna już wieczorem przez jakąś godzinke i idę spać :P a jutro znowu mam latanie przedszkole potem wyniki do endo drzemka Nel chwilę odsapne i znowu po Marcelka a i poczta bo dzisiaj mi się nie chciało hehehhe brr nie lubię tych mrozów jak arab chodze ludzie się patrzą a mi tylko oczy widać czapką prawie na oczach i chusta na nos aż XD bo gile w nosie zamarzają dzisiaj rano -22° :oooo

Pati a mnie wpisywałaś ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:21

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:21

bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    -22 ????????????? OMG , nie powiem wam jak jest u mnie pogoda bo przestaniecie mnie lubiec :-)

Żem się jebła :P -21° ale to nie robi żadnej różnicy... Marcel szedł do przedszkola to płakał że go kości bolą :( tzn ręce to przyniosła mu mega grube rękawice i spodnie narciarskie XD na powrót z przedszkola ;) i już przynajmniej nie narzekał a w przedszkolu tylko co 3-4 dziecko tylko Ci co samochodami a my twardziele na piechotę ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miggusia zdaje się na Kamila cos kombinuje ;) jeżeli chodzi o socjal mam nadzieję że do jesieni przyznają Nam jakieś mieszkanko, na ten moment szukamy coś do wynajęcia bosz chociażby 40m jakieś aby taniej na początek no melanżu nie będzie tylko cywilniak i do widzenia miała teściowa robić obiad najpierw ale że ode mnie miało być tam 4-5 osób więcej to już nie fair i wiecie dogadalismy się że nikt nie będzie ureazony jak wpadną do urzędu szampana wypija i do widzenia i mamy z głowy ;) ! A jak będzie kościelny kiedyś to już wtedy weselicho i to tak oczywiście już wszystko och i ach tylko trzeba na zbierać szkoda że pieniądze mnie rosną na drzewach :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:50

bereda11 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Pati a mnie wpisywałaś ?

Chyba nie a zerknij kochana i podaj TP płeć imie dla malucha jak macie już ustalone ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ