X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam kurczaka i piekę w piekarniku z ziemniaczkami. Nie chciało mi się wymyślać za bardzo...

pasia27 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witamy się w 6 miesiącu ciazy :)

U mnie dzisiaj też słabe pomysły na obiadek były ale mamusia na szczęście się odezwała i zaprosiła nas, jak ja to uwielbiam :)

Co do ruchów, to u mnie jak leże na plecach to widać jak brzuszek faluje także rodzinka wtedy synka obserwuje, ale to każda z Nas ma inaczej, w innym momencie to się dzieje z różną częstotliwością także nie ma co się przejmować dziewczynki, jeszcze jesteśmy na takim etapie że co chwilę nie będziemy odczuwały ruchów, zwłaszcza dziewczyny które mają łożysko na przedniej ścianie.

Widzę że na forum mężczyzni górą eheheeh mamy więcej Panów niż Pani :)

JusWik, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuższej nieobecności. Szczęścia w Nowym Roku i nieskomplikowanych rozwiązań. Ja święta w rozjazdach i myslalam że dzięki temu odpoczne ale nie wyszło. Sama jazda była męcząca a później każdego dnia goście. Dziś pożegnaliśmy ostatnich mam nadzieję. I tyle z mojego odpoczynku. Jak się odsprzatam to się mam nadzieję regularnie odzywać:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchna którejś z Was nogi?

• helutka Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczeń. Teraz już będzie lecieć ten czas jak szalony, ani się obejrzymy, a będzie maj! :)

U mnie 5-mc, wczoraj wieczorem Dzieć mnie smyrnął - bo to nie były jelita ani nic, co znam - czyli wreszcie się leniuch ruszył :D

Złapałam się na tym, że poruszam się krokiem sunącym, z boku na bok - zero gracji :P :D
    Środek ciężkości się zmienił, musi to wyglądać śmiesznie :D

FeliceGatto, Carolq lubią tę wiadomość

• maria85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolg byłam u lekarza i to nie są wody plodowe, zrobił mi posiew i mam się zgłosić w czwartek bo niby mam torbiel na szyjce ale on nie jest pewny i mam czekać do czwartku,z dzieckiem wszystko dobrze a ti najważniejsze :)

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Puchna którejś z Was nogi?

Poli, co prawda na co dzień nie zauważyłam spuchniętych ani ociężałych nóg, ale jak chciałam kupić buty zimowe to w żadnych które mi się podobały w ccc nie umiałam dopiąć się w łydkach, z czy, nigdy nie miałam problemu - były luźne
    Na wadze też w ciąży dużo jak na razie nie przybrałam (obecnie 23tydzień i +4kg), więc zdaje się że mimo iż się tego być może nie zauważa, to puchną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 21:41

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakich używacie termometrów dla dzieci?
    Chcę się rozejrzeć za elektrycznym, którym można zmierzyć temperaturę na czole dziecka (są ponoć takie, że można nim zmierzyć również temperaturę np. wody w wanience czy temperaturę posiłku z odległości).
    Polecacie jakieś konkretne firmy? Bo podobno są i takie które przekłamują i albo zaniżają albo zawyżają temperaturę, nie chcę kupować z ciemno i potem pluć sobie w twarz, bo to wydatek przynajmniej 100zł...

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aptece sa dobre i pewne!!! Ja kiedys kupilam na allegro to szkoda gadac ;\ co chwike pomiar inny

Siostra meza kupila w aptece, rewelacyjny jest, nie znam firmy

• domi05 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mogłabyś przy okazji podpytać?
    Sama słyszałam o jakimś z firmy Microlife, może któraś ma?

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny, jakich używacie termometrów dla dzieci?
    Chcę się rozejrzeć za elektrycznym, którym można zmierzyć temperaturę na czole dziecka (są ponoć takie, że można nim zmierzyć również temperaturę np. wody w wanience czy temperaturę posiłku z odległości).
    Polecacie jakieś konkretne firmy? Bo podobno są i takie które przekłamują i albo zaniżają albo zawyżają temperaturę, nie chcę kupować z ciemno i potem pluć sobie w twarz, bo to wydatek przynajmniej 100zł...
    Najlepszy jest ten elektroniczny, szczerze mówię, bo są najdokładniejsze, jeszcsze dokładniekjsze rtęciowe ale ich już nie kupimy, odradzam te na podczerwień, rzeczywiście przełamuja i to nawet sporo, nawet w szpitalach maja tylko elektroniczne, najlepsze jak dla mnie :)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Najlepszy jest ten elektroniczny, szczerze mówię, bo są najdokładniejsze, jeszcsze dokładniekjsze rtęciowe ale ich już nie kupimy, odradzam te na podczerwień, rzeczywiście przełamuja i to nawet sporo, nawet w szpitalach maja tylko elektroniczne, najlepsze jak dla mnie :)

a jak odróżnić jedne od drugich? Bo spotkałam się już z informacją że termometr elektroniczny na podczerwień... więc skąd wiedzieć że akurat dany elektroniczny jest tylko elektroniczny a nie na podczerwień? jestem w tym zupełnie zielona...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kazdej znajomej co urodzila,kupowalam w prezencie termometr z Microlife.Kazda uzywa u jest zadowolona,jest bezdotykowy,mozna sprawdzic temp mleka,wody.W aptece tez mi się ladnie sprzedawaly.
    No właśnie po kozakach zauważyłam,że nie moge dopiac do końca,i zdziwilam się ,że już by puchly nogi.

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo kosztują niewiele ponad 12 zł w aptece, popytaj właśnie tam,moja siostra pożyczyła mi ten super wypas drogi termometr co sie przykalda do czoła na kilka cm i pokazuje u syna 36,6 a on jęczy, płacze wiec wsadzam mó, tani, zwykły i 39 i do lekarza i angina....także tego:) Moim zdaniem nie ma co przepłacać

f2w3flw19tw30ku4.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli, a który model dokładnie? Może nc150? Czy jakiś inny?
    Ja właśnie teraz w kozakach w ogóle nie chodzę tylko w niskich botkach i jak chciałam kupić to się bardzo zdziwiłam :) Mam nadzieję że zima będzie łaskawa i przechodzę w tych do kostek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 22:25

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Bo kosztują niewiele ponad 12 zł w aptece, popytaj właśnie tam,moja siostra pożyczyła mi ten super wypas drogi termometr co sie przykalda do czoła na kilka cm i pokazuje u syna 36,6 a on jęczy, płacze wiec wsadzam mó, tani, zwykły i 39 i do lekarza i angina....także tego:) Moim zdaniem nie ma co przepłacać

Ale to jest taki pod pachę tak?

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ale to jest taki pod pachę tak?
    pod pachę, do buzi, do tyłka, gdzie chcesz :P z microlife tez można taki kupić
    https://sklep.chde.pl/karta-produktu/88,microlife-termometr-elektroniczny-mt-1931.html

f2w3flw19tw30ku4.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moje do kostek zapomnialamw zabrac od tesciow I tylko dlugie mam u siebie.
    Model NC 100

• domi05 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki Kacper byl maly to uzywalam właśnie elektronicznego zwykłego za 15zl ..teraz dostałam taki do ucha co robi pomiar w 3sek i super.jestem zadowolona bo maly sobie trzyma i 3sek jakos wysiedzi hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ