Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej witamy się w 6 miesiącu ciazy
U mnie dzisiaj też słabe pomysły na obiadek były ale mamusia na szczęście się odezwała i zaprosiła nas, jak ja to uwielbiam
Co do ruchów, to u mnie jak leże na plecach to widać jak brzuszek faluje także rodzinka wtedy synka obserwuje, ale to każda z Nas ma inaczej, w innym momencie to się dzieje z różną częstotliwością także nie ma co się przejmować dziewczynki, jeszcze jesteśmy na takim etapie że co chwilę nie będziemy odczuwały ruchów, zwłaszcza dziewczyny które mają łożysko na przedniej ścianie.
Widzę że na forum mężczyzni górą eheheeh mamy więcej Panów niż PaniJusWik, katarzyna_d lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Witam się po dłuższej nieobecności. Szczęścia w Nowym Roku i nieskomplikowanych rozwiązań. Ja święta w rozjazdach i myslalam że dzięki temu odpoczne ale nie wyszło. Sama jazda była męcząca a później każdego dnia goście. Dziś pożegnaliśmy ostatnich mam nadzieję. I tyle z mojego odpoczynku. Jak się odsprzatam to się mam nadzieję regularnie odzywaćNasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Styczeń. Teraz już będzie lecieć ten czas jak szalony, ani się obejrzymy, a będzie maj!
U mnie 5-mc, wczoraj wieczorem Dzieć mnie smyrnął - bo to nie były jelita ani nic, co znam - czyli wreszcie się leniuch ruszył
Złapałam się na tym, że poruszam się krokiem sunącym, z boku na bok - zero gracji
Środek ciężkości się zmienił, musi to wyglądać śmiesznieFeliceGatto, Carolq lubią tę wiadomość
-
Poli9106 wrote:Puchna którejś z Was nogi?
Poli, co prawda na co dzień nie zauważyłam spuchniętych ani ociężałych nóg, ale jak chciałam kupić buty zimowe to w żadnych które mi się podobały w ccc nie umiałam dopiąć się w łydkach, z czy, nigdy nie miałam problemu - były luźne
Na wadze też w ciąży dużo jak na razie nie przybrałam (obecnie 23tydzień i +4kg), więc zdaje się że mimo iż się tego być może nie zauważa, to puchnąWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 21:41
-
Dziewczyny, jakich używacie termometrów dla dzieci?
Chcę się rozejrzeć za elektrycznym, którym można zmierzyć temperaturę na czole dziecka (są ponoć takie, że można nim zmierzyć również temperaturę np. wody w wanience czy temperaturę posiłku z odległości).
Polecacie jakieś konkretne firmy? Bo podobno są i takie które przekłamują i albo zaniżają albo zawyżają temperaturę, nie chcę kupować z ciemno i potem pluć sobie w twarz, bo to wydatek przynajmniej 100zł... -
nick nieaktualny
-
domi05 wrote:Dziewczyny, jakich używacie termometrów dla dzieci?
Chcę się rozejrzeć za elektrycznym, którym można zmierzyć temperaturę na czole dziecka (są ponoć takie, że można nim zmierzyć również temperaturę np. wody w wanience czy temperaturę posiłku z odległości).
Polecacie jakieś konkretne firmy? Bo podobno są i takie które przekłamują i albo zaniżają albo zawyżają temperaturę, nie chcę kupować z ciemno i potem pluć sobie w twarz, bo to wydatek przynajmniej 100zł...
Kazik :* -
kamisia88 wrote:Najlepszy jest ten elektroniczny, szczerze mówię, bo są najdokładniejsze, jeszcsze dokładniekjsze rtęciowe ale ich już nie kupimy, odradzam te na podczerwień, rzeczywiście przełamuja i to nawet sporo, nawet w szpitalach maja tylko elektroniczne, najlepsze jak dla mnie
a jak odróżnić jedne od drugich? Bo spotkałam się już z informacją że termometr elektroniczny na podczerwień... więc skąd wiedzieć że akurat dany elektroniczny jest tylko elektroniczny a nie na podczerwień? jestem w tym zupełnie zielona... -
Ja kazdej znajomej co urodzila,kupowalam w prezencie termometr z Microlife.Kazda uzywa u jest zadowolona,jest bezdotykowy,mozna sprawdzic temp mleka,wody.W aptece tez mi się ladnie sprzedawaly.
No właśnie po kozakach zauważyłam,że nie moge dopiac do końca,i zdziwilam się ,że już by puchly nogi. -
Bo kosztują niewiele ponad 12 zł w aptece, popytaj właśnie tam,moja siostra pożyczyła mi ten super wypas drogi termometr co sie przykalda do czoła na kilka cm i pokazuje u syna 36,6 a on jęczy, płacze wiec wsadzam mó, tani, zwykły i 39 i do lekarza i angina....także tego:) Moim zdaniem nie ma co przepłacać
Kazik :* -
Poli, a który model dokładnie? Może nc150? Czy jakiś inny?
Ja właśnie teraz w kozakach w ogóle nie chodzę tylko w niskich botkach i jak chciałam kupić to się bardzo zdziwiłamMam nadzieję że zima będzie łaskawa i przechodzę w tych do kostek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 22:25
-
kamisia88 wrote:Bo kosztują niewiele ponad 12 zł w aptece, popytaj właśnie tam,moja siostra pożyczyła mi ten super wypas drogi termometr co sie przykalda do czoła na kilka cm i pokazuje u syna 36,6 a on jęczy, płacze wiec wsadzam mó, tani, zwykły i 39 i do lekarza i angina....także tego:) Moim zdaniem nie ma co przepłacać
Ale to jest taki pod pachę tak?