Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarzyna ale fajny brzusio masz, ja jutro cyknę swojego bebzolka i też się pochwalę
Odnośnie kilogramów to moja ginekolog ma jakiegoś bzika na tym punkcie i strasznie pilnuje wagi i aż się boje ile to mi waga pokaże na następnej wizycieNarazie jest +4 kg od wagi na początku ciąży..
pasia27, Malena91, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
migussia wrote:Ja tam nic a nic nie widzę
Super figura i pozazdrościć
Juswik ależ świątecznie u wasMoże jutro wigilia?? Jest wśród nas ktoś kto jutro świętuje?
-
klaudia1534 wrote:Katarzyna ale fajny brzusio masz, ja jutro cyknę swojego bebzolka i też się pochwalę
Odnośnie kilogramów to moja ginekolog ma jakiegoś bzika na tym punkcie i strasznie pilnuje wagi i aż się boje ile to mi waga pokaże na następnej wizycieNarazie jest +4 kg od wagi na początku ciąży..
-
nick nieaktualny
-
u mnie około 2 kg, brzuszek nie jest duży ok 84 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 19:27
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
Hej dziewczyny:) jak tam Wasze twardniejące brzuszki? ja od kilki dni mam prawie cały czas twardy;/ (23 tc) przed świętami trafiłam do szpitala bo mi się macica spinała, obawiali się że szyjka się skraca ale było wszystko ok i po 3 dniach wyszłam do domu. Od tamtej pory biorę 3 razy dziennie nospę, magnez i duphaston. Od kilku dni przeważnie pod wieczór zaczął napinac mi się cały brzuch i trzyma to bardzo długo:( byłam u lekarza dzisiaj, stwierdził że szyjka OK a napinanie wynika z tego ze maluszek teraz szybko rosnie i niby macica nie nadąża za nim.... kazał zrezygnować z duphastonu i przepisał luteinę 100 2 razy dziennie dopochwowo i nospę rozkurczowo fortę. bardzo się boję co będzie dalej, czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Tydzień temu byłam na badaniu połówkowym i było wszystko ok... nic lekarz nie mówił, że z macica za wolno rośnie:(
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku -
TakaMama wrote:cześć
Pati jak będziesz miała chwilkę to dopisz mnie, tp 21.05.2016 synek Wojtuś
Podziwiam Cię,dwójka dzieci, egzaminy, ślub na głowie..jak Ty to ogarniasz?
Myśmy też właśnie przetapiali sygnet, ktory mąż dostał dawno jak był dzieckiem, i 1/3 ceny za obrączki mniej zapłaciliśmy, więc się 'opłaciło' szczególnie że wesele robiliśmy sami dopiero w tamtym roku, a jesteśmy razem od 2008
Czasem sama nie wiem skąd ja mam tyle siłyno juz jesteś na pierwszej stronie
Kłosia wrote:Hej
Ja byłam wczoraj na glukozie miałam do tego kiepskie nastawienie bo większość dziewczyn tak narzeka. Nie ma to może cudownego smaku ale idzie wypić pielęgniarka 3 razy mi mówiła ze musze w 5 minut maksymalnie zajęło mi to nie wiem z minute ? Potem grzecznie siedziałam 2 h pobrali mi krew i poszłam na śniadanie.
Wiec polecam nie nastawiać się źle bo może okazać się bardzo lajtowe jak u mnie.
Bleee dla mnie tragedia tak słodkie aż w gardło piecze ale ja z tych co to nie śledzą ani kawy ani herbaty i średnio słodycze jedzą
Iwa81 wrote:mnie to właśnie czeka, a glukozę w aptece kupowałaś ?
U mnie w lab sami dają a w paru robiłam
Felice wrote:Hej dziewczyny
Jaka to strona na fb? Jak Was znaleźć?
Wyślij mi Kkasya albo katarzyna_d zaproszenie do przyjaciółek i wyślij linka profilu z fejsą na priv grupa jest tajna wiec nikt nic zupełnie nie widzimoże zaprosić któraś z Nas
Ok lecę dalej hahhaa
Rozstępy..
Mam po Marcelu i wiecie co mam to w duuuupie głęboko w ciąży z Nelka chodziłam po plaży w tym roku też normalnie w bikini są jasniutkie i widoczne ale najazniejsze to mam się podobać dla mojego przyszłego męża nikomu innemu i mam się czuć dobrze ja a mi to nie przeszkadza to tylko moje paski tygrysa po tych cudownych 9 miesiącachpo Nel tylko 3 czy 4 mini 1cm kreseczki na biodrach teraz nic nowego nie widzę no i nie smaruje się od dawna nie chce mi się po prostu ;P
Waga na razie +6kg mam..
Hmm w obwodzie mam już ponad 20cm może i prawie 30 juz ostatnio ze 3 tyg temu było 99cm teraz nie wiem wsiąkł mi centymetrhehhhe
Jutro zaczynamy 26 tydzieńKurde leci strasznie szybko..
Dzisiaj młoda okopuje szyjkę ;o aaaa
I mam meeega skurcze łydek i rąk.. tak kur.. rąk i łydki da się rozmasować a przedramienia juz nie albo bicepsa... wrr..helutka, katarzyna_d, katarzyna_d lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
JusWik wrote:klaudia mój gin też ciągle powtarza ze mało tyję a ja chudzina jestem ogólnie i przytyłam już 6kg więc uważam że normalnie a ten ciągle mi truje że mało
Twój, że mało a mój że dużoA na poprzedniej wizycie było jakieś +3 kg od wagi początkowej. Ale niech se gada co chce ale ja się głodzić nie będę a jem normalnie.
pasia27 lubi tę wiadomość
-
helutka wrote:wg Centrum Sodowski: "Drugie badanie prenatalne powinno być przeprowadzone między 18 i 23 tygodniem i 6 dniem ciąży, trzecie między 30 i 32 tygodniem ciąży."
Ja prenatalne I i II mam za darmo (skończone 35 lat), ale za III już podobno będę płacić
Helutka , a czemu za III płacisz ?
-
domi05 wrote:Ja też chodząc do pierwszego ginekologa na początku ciąży na NFZ miałam robione USG na każdej wizycie i było to w zasadzie jedyne badanie jakie wykonywał... (zmieniłam po tym jak wcisnął mi kit że muszę zapłacić za cytologię bo refundowana jest dopiero od 25r.ż. mimo że jestem w ciąży, a jak się okazało to nie prawda)
I teraz co rozumieć poprzez wyrażenie badania prenatalne? Bo po zmianie lekarza on zrobił mi takie USG (wydaje mi się że takie) Na zwykłym aparacie 2D zupełnie za darmo (podczas gdy poprzedni od razu kazał przyjść do siebie prywatnie i zażyczył sobie 250zł to już chyba 3D), USG 2D u mojego obecnego lekarza obejmowało to takie pomiary jak przezierność karkową i sprawdzenie kości nosowej- - czyli jak mi się wydaje wykluczenie wad genetycznych? Ten lekarz jeśli podczas tego badania zauważa coś nieprawidłowego kieruje na dodatkowe, szczegółowe badania genetyczne (tutaj już nie wiem jak z ceną bo ich nie robiłam, ale zdaje się że to już jest potem na podstawie pobrania krwi?) Dodam że dziewczyna w rodzinie, która jest też w ciąży a chodzi prywatnie zupełnie do innego miasta, a nie ma 35 lat i innych obciążeń genetycznych dostała od swojego lekarza skierowanie na takie samo badanie prenatalne na 2D i nic za nie nie płaciła...
Więc może ktoś rozjaśni jak to jest? A może to po prostu zależy od lekarzy, którzy chcą naciągnąć nieświadome pacjentki na niby "badanie prenatalne", które tak na prawdę jest podstawą w ciąży i owy lekarz powinien wykonać je bez dodatkowych opłat (bynajmniej jeśli chodzi się na NFZ)? Bo dlaczego jeden lekarz do którego chodziłam na początku stwierdził że NFZ tego nie obejmuje i kazał przyjść do siebie i zapłacić 250zł, a drugi do którego poszłam był w szoku jak się o tym dowiedział i stwierdził że to jest normalne darmowe badanie w ciąży!
Troszkę się rozpisałam - wybaczcie
hejka
Do końca to nie wiadomo jak to jest, moja gin robiąc mi co wizytę USG tez mówiła o kości nosowej, ale Ci lekarze robiący badania prenatalne mają jakiś certyfikat po którym mogą wykonywać te badania, i tez jak dostałam opis zarówno po I jak i II etapie jest zupełnie inny niż po zwykłym USG, ma o wiele więcej szczegółów i parametrów, niż kość nosowa lub też przezierność karku, ja w każdym razie jestem spokojniejsza
-
Jestem po wizycie wszystko z bąbelkami ok synek jest synkiem pokazal jajka bez zadnego wstydu a córcia tylko na chwile pokazała co ma między nóżkami chwaliła się za to buźką i warzy 460g a synuś 510g małe klocki już
nóżki długie i synek przegonił córcie a był mniejszy od niej
a reszta jak książka pisze
xpatiiix3, bereda11, Cigaretta, klaudia1534, JusWik, Poli9106, pasia27, Dariaaa88, kamisia88, Różyczka, Negra, Malena91, migussia, paris, Iwa81, josephinka84, Alicce, maimama, Diabla85, Madziuśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też dziś po połówkowych, mały został małym, waży około 450 gramów, serduszko 4 komorowe, dwie nózie, dwie rączki, jelitka w powlokach zamknięte, dwie nereczki, pęcherz pracuje! Ogólnie wszystko w normie, maluszek jest zdrowy! ❤️
Malena91, Dariaaa88, pasia27, Iwa81, bereda11, klaudia1534, josephinka84, xpatiiix3, Sylika, Cigaretta, maimama, bimba, JusWik, Różyczka lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualny