Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
NatiB wrote:Dziewczyny, pamietam ze niedawno byl temat wozkow, ktory troche omijałam, bo uznalam ze "jest jeszcze duzo czasu" gdy nagle jednego dnia mnie tak trafilo na zbieranie rzeczy do wyprawki ze gdybym nie kupila czegos to bym umarła. Kupilam wozek 3w1, firmy Mutsy, "sportowy", duze, wielkie, pompowane koła z bieznikiem, nosidelko z funkcja fotelika, gondola i spacerowka - wszystko tak mocne i solidne ze az nie wierze, ze produkuja takie wozki. Nowy kosztuje ponad 2 tys - wykracza to poza moje fundusze jakos kilkukrotnie - kupilam uzywany w stanie idealnym za 400zl - OLX.pl - Polecam wozek bo w zyciu solidniejszego nie widzialam - mega! I sprawdzajcie OLX albo allegro ( tak tylko wspominam choc wiem ze ameryki nie odkrywam wspominajac o uzywanych). Juz wczoraj z godzine jezdzilismy po domu tym wozkiem, jak psychiczni xD NIe mozemy sie doczekac maja
http://static.pokazywarka.pl/i/6240335/229965/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6240335/757610/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6240335/131110/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6240335/690814/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6240335/948095/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6240335/951827/image.jpg
No serio jestem podjarana wozkiem
Fura fajna
Pozdro dla modela hahah
-
Guem wrote:Witam się niedzielnie. Zaszalałam od rana i kupiłam kilka słodkich ubranek, w Pinokio jest do dziś darmowa dostawa więc nie mogłam się powstrzymać
Tak się zastanawiam, wszyscy mówią, że nie opłaca się kupować najmniejszych rozmiarów bo dzieciaczki szybko rosną ale co to właściwie znaczy szybko? Raczej nie spodziewam się dużego bobasa mim,o że na każdym USG jest kilka dni do przodu ale to raczej kwestia przesuniętej owulacji. Oboje z mężem urodziliśmy się 51cm i jesteśmy raczej drobnej budowy (szczególnie ja). Na początek myślałam o body z długim rękawem plus półśpiochy alb pajacyki bo jednak u nas maje ostatnio nie są szczególnie gorące. A te następne rozmiary 62-68 założę po miesiącu czy później? Bo na lato to chyba lepiej więcej body z krótkim rękawkiem i ewentualnie kaftanik , tylko w jakim rozmiarze? Podpowiedzcie coś z własnego doświadczenia :)Chyba zaczynam panikować że źle przemyślę wyprawkę i czegoś potrzebnego nie będę miała a za to nieprzydatnych rzeczy za dużo.
Wszystko tez zalezy od firmy..body bodom nie równe..wiesz wczoraj oglądałam komplecik body krótkie i spodenki krótkie 56 i sama się zastanawiam jakie będzie to moje dziecko..he bo drugi dziecko ponoc jest większe...hmm kscper miał 53cm i 3350.do mc chyba chodzil w,56..
-
pasia27 wrote:Ja doszłam do wniosku ze do szpitala i do 1mc będę miała 56 a resztę na mega upaly krotki rękaw to juz 62..
Wszystko tez zalezy od firmy..body bodom nie równe..wiesz wczoraj oglądałam komplecik body krótkie i spodenki krótkie 56 i sama się zastanawiam jakie będzie to moje dziecko..he bo drugi dziecko ponoc jest większe...hmm kscper miał 53cm i 3350.do mc chyba chodzil w,56..I też przez miesiąc, dwa chodził w 56. W szpitalu to nawet mąż mi pajaca na 50 przywiózł i był idealny. Także myślę że 56 na pierwszy miesiąc będzie jak najbardziej dobry. A wiadomo taki maluszek w pierwszym miesiącu musi być troszkę cieplej ubrany więc kaftaniki i śpiochy albo body na krótki i cienki pajacyk to idealne rozwiązanie. Na 62 i 68 kupiłam kilka rampersów i body na krótki bo pewnie w sierpniu będzie upał. Z resztą z naszą pogodą nigdy nic nie wiadomo więc trzeba mieć na wszelki wypadek też jakiś cieplejszy ciuszek np. bluzę czy sweterek na dwór.
pasia27, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
Negra - wszystko ok u mnie
Mój dzieć jest nadal chłopcem
Po połówkowym wszystko, ok, po ostatniej wizycie jeszcze lepiej. Postaram się zaglądać częściej do Was
Nati - wózek super. Czytałam dobre opinie o tych mutsy, są jeszcze wózki firmy MIKRUS - robione na styl Mutsy, nowe w cenie 1500 a ja do mniej więcej takiej ceny szukam. Ale chyba też kupimy używany, super, że Ci się udało złapać okazję
Ja powoli też myślę o wyprawce, choć u nas na pierwszy rzut meble pójdą - jak już będę miała gdzie upychac te wszystkie słodkie bodziaki to zacznę je kupowaćNegra, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
miussia - ja rzuciłam jak zobaczyłam 2 kreski. Niestety ciągnie mnie nadal do jarania
Bardzo bym chciała rozstać sie już na zawsze z papierochami, ale nie wiem jak to będzie jak skończę karmić, czy nie wrócę...
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyAgnieszka0812 wrote:3 dzień mnie głowa boli i nic nie pomaga
zaraz zwariuje
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatiB fajna bryka, widać że solidna !
Ja chyba będę miała bebetto luca używany z fotelikiem cyber anton 3, na kwiecień mam odłożony
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1967652a8a63.jpg o taki o ! Spacerówka mi się podoba teżWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 16:19
Agnieszka0812, Carolq, Sylika lubią tę wiadomość
-
Tutaj jest tak, ze kazdy sie boi wczesniej okreslac plec z uwagi na ryzyko pomylki. Moglismy oczywiscie juz okolo 15 tyg jechac na ultrasoud 3d, wtedy podali by plec ale mielismy ogrom innych spraw urzedowych, poza tym to Usg jest daleko od nas, wiec to bylaby praktycznie wyprawa na caly dzien. I wlasciwie nam sie nie spieszylo wiec uznalismy, ze spokojnie mozemy poczekac. Tutaj na miejscu zalatwiam wszystko sama bo pan P zaczal niedawno nowa prace i nie moze ciagle sie rozstawali zwalniac na zzalatwanie tylu spraw, wiec tylko jak jego obecnosc jest niezbedna to bierze wolne. Jesli chodzi o komplikacje. Ja poza wymiotowanien 4 razy dziennie do nieco ponad 3 miesiaca nie doswiadczylam niczego inn3go. Wiem natomiast, ze na poczatku rzeczywiscie wizyty sa b rzadkie przy czym pierwsza dopiero okolo 10 tyg o ile mnie pamiec nie myli. Natomiast ja mieszkam na bazie wojskowej i tutaj tez jest inaczej. Na plus oczywiscie. Mam swojego provider, do ktorego mam numer telefonu i gdy tylko mam potrzebe moge dzwonic, ale w kazdej chwili moge jechac do szpitala i jesten przyjeta od reki. Zadnych skierowan, po prostu przyjezdzam i juz. Wiem, ze poza baza jest inaczej-gorzej ale przyznam ze nie znam szczegolow. Zaskoczylo mnie natomiast kilka rzeczy np. fakt jak dbaja o swoich przyszlych obywateli. Juz na 1 wizycie dowiedzialam sie, ze jesli tylko bysmy potrzebowali to wojsko bedzie finansowalo mi jedzenie, pozniej moze finansowac mleko dla mlodego (zakladamy ze chlopiec) i cos z czego skorzystalam to zaproponowali mi ulozenie diety dla mnie w ciazy i opieke dietetyka
takze ogrom benefitow jest wlasnie dlatego, ze nalezymy do Armii. A jeslli chodzi o brzuch to nie chyba nie jest duzy
Agnieszka0812, Diabla85 lubią tę wiadomość
-
Cigaretta wrote:NatiB fajna bryka, widać że solidna !
Ja chyba będę miała bebetto luca używany z fotelikiem cyber anton 3, na kwiecień mam odłożony
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1967652a8a63.jpg o taki o ! Spacerówka mi się podoba też
Nie wiem jak z tą firmą, ale bardzo dużo negatywnych opinii sie naczytałam o osiach kół z takim zwęzeniem z przodu, niby niestabilne, ciezko skrętne i jakies pierdoły, ale jak serio jest to nie mam pojęcia, tylko czytalam tak na kilku stronach, dlatego wzielam ten z rownolegle rozlozymi kolamiBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
bereda11 wrote:no to rozumiem twoje zdenerwowanie , wiem ze slowa bardzo bola zwlaszcza jak ktos nie ma racji i jeszcze obgaduje nas za plecami no i niby dorosli ludzie ...ja staram sie chociaz nie zawsze mi sie udaje nie przejmowac takimi glupimi wypowiedziami ale mysle sobie ja wiem jaka jestem i ze jestem dobrym czlowiekiem i jak ktos mowi inaczej to po prostu malo mnie zna i tyle ..
Ostatnio apropo dzidziusia ze ma te problemy z nerkami wiadomo ze sie przejmuje i powiedzialam na glos ze moze to moja wina ze moze nie powinnam miec juz w tym wieku dzieci a bliska mi osoba mowi ze Ona na moim miejscu juz wczesniej by sie zastanowila czy po raku powinnam miec dzieci ? no rece mi opadly bo to nie byl zlosliwy i pomyslalam sobie ze malo ta osoba wie na ten temat i tyle
O fuckJak można takim tekstem trzasnąć...
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Marta USA wrote:Chyba nie wyslala sie cala wiadomosc. W kazdyn razie chyba potrzevuje konta premium zeby dodac tu zdjecie wiec wysle Ci i sama ocenisz brzuch ale chyba niewielki jak patrze na inne brzuchyFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Dziewczyny co do wózków - ja nie mam pojęcia za dużo, bo to moje pierwsze dziecko, ale czy na prawdę takie szczególiki jak nie wiem... mała torba, mały kosz na zakupy i inne drobnostki są aż tak ważne? Bo ja czytam masę opinii i żaden wózek nie ma pozytywnych samych, bo dziewczyny wymyślają różne rzeczy. Wiem, że ważna jest stabilność czy wymiary, żeby maluch miał wygodnie, ale ja jestem przerażona wyborem bo tego tyle jest...
Agnieszka0812, helutka lubią tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek