X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    My prawie wszystkie ubranka mamy z olx jak już pisałam, mam całą szafę ubrań (gdzieś dałam zdjęcie na wcześniejszych stronach), ubranka są w bdb stanie, część nawet nowe, a jak przeliczyłam ile nas na sztukę wyszło: 2-3zł/sztukę ubranka :) Także cena śmieszna, nawet na promocjach i w ciuchalandach za tyle się nie kupi, a Dzidziuś bardzo szybko z tego wyrośnie :)
    Domi05 Bardzo dziękuję, przekonałas mnie i teraz będę szukała okazji z pięknymi ciuszkami.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    no to rozumiem twoje zdenerwowanie , wiem ze slowa bardzo bola zwlaszcza jak ktos nie ma racji i jeszcze obgaduje nas za plecami no i niby dorosli ludzie ...ja staram sie chociaz nie zawsze mi sie udaje nie przejmowac takimi glupimi wypowiedziami ale mysle sobie ja wiem jaka jestem i ze jestem dobrym czlowiekiem i jak ktos mowi inaczej to po prostu malo mnie zna i tyle ..
    Ostatnio apropo dzidziusia ze ma te problemy z nerkami wiadomo ze sie przejmuje i powiedzialam na glos ze moze to moja wina ze moze nie powinnam miec juz w tym wieku dzieci a bliska mi osoba mowi ze Ona na moim miejscu juz wczesniej by sie zastanowila czy po raku powinnam miec dzieci ? no rece mi opadly bo to nie byl zlosliwy i pomyslalam sobie ze malo ta osoba wie na ten temat i tyle
    Kazdy ma jakies zyciowe problemy i rozterki ale od strony babki matki mojego ojca nigdy nie mialam wsparcia i nigdy dobrego slowa nie uslyszalam na swoj temat ale ten weekend byl tak naprezony atmosfera ze siekiera w powietrzu wisiala i tak az w koncu spadla... Bo starej malpie wciaz cos sie nie podoba mowie ja mam matke i do matki przyjezdzam nie do Ciebie i nie potrzebuje twoich komentarzy a ona swoje ....to sie wydarlam az z nerwow sie poplakalam. I nareszcie jestem w domu i chyba nie prędko tam pojade .

A ty wystarczajaco masz zmartwien zeby tez sobie dokladac bo kazda kobieta ma prawo posiadac potomstwo nawet po ciezkiej chorobie jesli tylko tego chce i pragnie :)

Agnieszka0812, Iwa81, bereda11 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam się i ja :) Rzadko piszę,trochę podczytuję:)
    U mnie potwierdzona płeć, czyli będzie drugi chłopak a ja w zdecydowanej mniejszości w domu:)
    No i nie ma pretekstu na zakupy, żadnych sukieneczek itp.
    Wszystko zachomikowałam po starszaku, łącznie z łóżeczkiem, wózkiem itd.
    Muszę poszukać worek z ciuchami i przejrzeć co tam jest, zakupy małe też się pewnie zrobi, ale co najwyżej nowe ręczniki itp duperelki.
    Jestem ciekawa jaki duży się urodzi, starszak miał niecałe 3kg, ale też pora roku trochę inna, wtedy koniec stycznia teraz koniec kwietnia/początek maja/, więc zobaczymy.
    Jestem po drugim usg genetycznym i podobno wszystko okej, zaniepokoiłam się jedynie pytaniem lekarza o cukrzycę bo mu brzuszek wyszedł starszy o dwa tygodnie niż reszta. Ale ogólnie potwierdził że jest ok.
    Mały ma już ponad 600g.
    Okazuje się że cukrzycy nie ma, w pt odebrałam wyniki obciążenia i jest ok.
    Jeszcze tego by mi brakowało do kompletu ze zbyt wysokim ciśnieniem :(
    Na wizytach standardowo 150/100 pomimo brania tabletek :(
    Lekarka mówi byle do 38tc wytrzymać, tym razem będę mądrzejsza i nie odpuszczę tematu, żeby nie powtórzyło się to co za pierwszym razem.
    Dostaję skierowania na więcej badań, zwłaszcza moczu :)

aaa i tym razem mam łożysko na tylnej ścianie więc ruchy są zdecydowanie bardziej wyczuwalne i intensywne, aż się boję co będzie pod koniec/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 18:58

pasia27, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

1usai09kwwuzztpj.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też widziałam fajne paki, ale mocno tematyczne, byłyby moje, ale muszę poczekać do jutra :)

43kt82c31nhz2sid.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie też na tapecie wyprawka; )
    Chciałam tylko polecić textil market, ale e-sklep, dużo rzeczy i przecenione do -70 wszystko dla noworodków. Można zamówićdarmowa dostawę do sklepu, bo w sklepie stacjonarnym przebrane raczej.

helutka, pasia27 lubią tę wiadomość

f2w343r81obn8r6j.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:38

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Nie wytrzymałam i zrobiłam zakupy na stronie h&m. Resztę kupię na olx i pozbieram od koleżanek. Potem będę uzupełnieć, najważniejsze, żeby na start nie brakło czyli pierwsze 3 miesiące. Teraz mamy mają ułatwioną sprawę bo mogą robić zakupy przez internet :)
    Wózek chyba też kupię na Olx.
    A co do lekarza to mimo tego ze robiłam USG ( genetyczne i połówkowe ) w przychodni na NFZ u rożnych lekarzy, ani razu nie zabronili obecności męża podczas badania usg.
    We wtorek koleżanka ma dowieźć łóżeczko i kołyskę :) Dzieje się!
    Przydałaby się szafa na ciuchy dla albo raczej garderoba dla mojej pierworodnej bo cos czuję, że szybko będzie miała więcej ciuchów ode mnie :)

pasia27, Negra lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz za tydzien zaczynam 6 miesiac :) ale ten czas leci ostatnio robiac zakupy w markecie dorzuciłam szczotke do mycia butelek, patyczki do uszu dla dzieci, przypinke zeby smoczek sie nie gubil i rozowy kocyczek bo w koncu wiem ze to córunia <3

pasia27 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dla mnie to paranoja... przecież to dziecko jest tak samo jego więc ma prawo je zobaczyć... Mój lekarz nie robi z tym najmniejszych problemów, jest miły, uprzejmy i 3x bardziej szczegółowo tłumaczy aby mąż zczaił;p Co prawda mąż zawsze czeka na korytarzu, a wołam go tylko na samo USG, jak już resztę badań lekarz zrobi :)

cześć dziewczynki

U Nas jest dokładnie tak samo, po badaniu ginekologicznym wołam ja albo Pani Doktor mojego męża na USG :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    nie wiem czemu, koleżanka powiedziała że opieprzył na cała przychodnię że facet nie może być przy badaniu i tyle, jej znajomi też nie mogli.. Co za ciemnogród :(

Matko kochana ja to bym uciekała od niego gdzie pieprz rośnie.Ja praktycznie na każdej wizycie jestem z córą 6 lat i na usg też jak mogę to zabieram M.Nigdy nie pytałam i nie będę pytać, choć ja to taka jestem,że bym mu pewnie podziękowała jak by nie pozwolił i poszła prywatnie gdzie indziej.Raz miałam taka sytuację,ze wchodzę z córą a lekarz pyta ale to będzie też dopochwowe to dziecko ma być, ja do niego ja nie mam z tym problemu, on do mnie w takim razie ok i zero dyskusji :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • Monia_82 Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Dziewczyny, przepraszam, że wchodzę na Wasz wątek, ale szukam kontaktu do xpatiiix3 - przypadkiem trafiłam na Twoje posty dotyczące nadczynności tarczycy, a tu widzę, że już 3 dzieciątko w drodze. Wszystkiego dobrego!
    Ja leczę się na nadczynność i w 2015 r. straciłam już 2 ciąże prawdopodobnie przez to. Chciałam zasięgnąć informacji, jakie leki brałaś, z jakimi dawkami zachodziłaś i utrzymywałaś ciążę. Najlepiej, jakbyś mi na prv napisała, bo ja jestem nowa na belly i ovu i za bardzo nie wiem, jak to działa.
    Wszystkiego dobrego dziewczyny! :)
    xpatiiix3 - odezwij się proszę :), bo jednak nadczynność jest mniej popularna niż niedoczynność!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 21:29

26.12.2015 r. - poronienie - 4 tc
    14.08.2015 r. - poronienie - 11 tc (obumarcie 8 tc)
    03.03.2013 r. - synek
  • migussia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:38

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia_82 wrote:
    Witam, Dziewczyny, przepraszam, że wchodzę na Wasz wątek, ale szukam kontaktu do xpatiiix3 - przypadkiem trafiłam na Twoje posty dotyczące nadczynności tarczycy, a tu widzę, że już 3 dzieciątko w drodze. Wszystkiego dobrego!
    Ja leczę się na nadczynność i w 2015 r. straciłam już 2 ciąże prawdopodobnie przez to. Chciałam zasięgnąć informacji, jakie leki brałaś, z jakimi dawkami zachodziłaś i utrzymywałaś ciążę. Najlepiej, jakbyś mi na prv napisała, bo ja jestem nowa na belly i ovu i za bardzo nie wiem, jak to działa.
    Wszystkiego dobrego dziewczyny! :)
    xpatiiix3 - odezwij się proszę :), bo jednak nadczynność jest mniej popularna niż niedoczynność!

Wysłałam Ci wiadomość na priv ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez byłam kiedyś u takiej ginki co nie pozwalała wejść a w dodatku robiła mi usg dopochwowe które wręcz bolało i zaczęłam plamić po nim i nic nie wiedziała a na następny dzień na usg w szpitalu okazało się ze mam krwiaka dosyć sporego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 22:04

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to jest mega rozwiązane. Wchodzi się do gabinetu gdzie ginek ma biurko i duży telewizor, na którym osoba towarzysząca może oglądać usg. W pokoju obok jest cały duży gabinet gdzie gin robi swoje :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Jutro się przekonam faktycznie jak to będzie, jeżeli nie pozwoli to tylko utwierdzi mnie w tym, że nie będę tam dalej prowadzić ciąży. Może późno na zmianę lekarza ale potrzebuje tego dla swojego spokoju.

Nie przejmuj się późno czy nie, musisz mieć komfort psychiczny i zaufanie do lekarza. Ja w pierwszej ciąży obleciałam 6 lekarzy, szukałam do skutku aż znalazłam takiego do którego miałam zaufanie.W tej ten do którego chodzę jest drugi i ostatni ;-)Trzymam kciuki :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta na 9,już się nie moge doczekac,choc niestety sama jade bo maz w pracy,zawsze bral wolne ale teraz to nowa praca wiec musze sie przemeczyc..

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:44

pasia27, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli powodzenia jutro !!! :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Jutro się przekonam faktycznie jak to będzie, jeżeli nie pozwoli to tylko utwierdzi mnie w tym, że nie będę tam dalej prowadzić ciąży. Może późno na zmianę lekarza ale potrzebuje tego dla swojego spokoju.
    No pewnie. Nigdy nie jest za późno skoro on nie spełnia Twoich oczekiwań,jest chamski lub olewa..nie szczyp sie..
    Jak powie ze nie to powiedz spokojnie ze dziękujesz i rezygnujesz..a i ze wystawisz mu odpowiednia opinie w Internecie :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ