Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu_leczka wrote:Matko kochana ja to bym uciekała od niego gdzie pieprz rośnie.Ja praktycznie na każdej wizycie jestem z córą 6 lat i na usg też jak mogę to zabieram M.Nigdy nie pytałam i nie będę pytać, choć ja to taka jestem,że bym mu pewnie podziękowała jak by nie pozwolił i poszła prywatnie gdzie indziej.Raz miałam taka sytuację,ze wchodzę z córą a lekarz pyta ale to będzie też dopochwowe to dziecko ma być, ja do niego ja nie mam z tym problemu, on do mnie w takim razie ok i zero dyskusji
Aniu_leczka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
Mnie mój wkurza..jest tyle do zrobienia w domu a ten do niczego sie nie garnie..eh..pracuje na zmiany i dzień wolnego wiec dla mnie to bardzo denerwujące..nic sie nie chce..eh..wczoraj mowi zeby mu listę zrobić i będzie robił..no jedna rzecz na tydzień i może do porodu sie wyrobi..
Juz sie wkurzam i mowie ze komuś zaplsce za by zrobil ...ale ten ze nie ze zrobi sam..wkurza.. -
Migussia lekarz nie może wyrzucić Twojego partnera z gabinetu bez wyraźnego powodu, masz prawo do jego obecności! Ja zrobiłabym straszną awanturę w przychodni a nawet wysłała skargę do rzecznika praw pacjenta.
Ustawa o prawach pacjenta:
Art. 21. 1. Przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych może być obecna osoba bliska. 2. Osoba wykonująca zawód medyczny udzielająca świadczeń zdrowotnych pacjentowi może odmówić obecności osoby bliskiej przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych, w przypadku istnienia prawdopodobieństwa wystąpienia zagrożenia epidemicznego lub ze względu na bezpieczeństwo zdrowotne pacjenta. Odmowę odnotowuje się w dokumentacji medycznej.pasia27, Różyczka lubią tę wiadomość
-
Agnieszka0812 wrote:Nie, zdjęcie dodajesz przez np zapodaj i kopiujesz tu ten link z bbcode i to wystarczy, żeby dodać zdjęcie
Dziekiw takim razie probuje wkleic zdjecie:
22 tydzien
mam nadzieje, ze bedzie widac zdjecieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 01:11
xpatiiix3, Agnieszka0812, Carolq, pasia27, monilia84, luna91 lubią tę wiadomość
-
Marta USA wrote:Dzieki
w takim razie probuje wkleic zdjecie:
22 tydzien
mam nadzieje, ze bedzie widac zdjecieBędziesz miała śliczną piłeczkę!
Miłego dnia dziewczynki!Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było. W zeszłym tyg byłam na badaniu polowkowym i potwierdzilo się ze będzie dziewczynka
chcemy dac jej na imię Laura:) a co najważniejsze jest zdrowiutka i rozwija się prawidłowo, termin porodu przesunął mi się o 2 dni z 23 na 21 maja. Brzuch juz sporo urósł i prawie 6kg+. Malenstwo na ostatniej wizycie w czwartek ważyło 320g a był to mój 20t5d ciąży i położenie główkowe.jeśli chodzi o jakie kolwiek dolegliwości to doskwierają mi bóle pachwin ale tak poza tym wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Pozdrawiam wszystkie majówkowe mamusieCarolq, pasia27, Agnieszka0812, Dariaaa88, bereda11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny czas wrócić do rzeczywistości po takim odpoczynku
piekne brzuszki i wózeczek
Tez mi sie wydaje ze lakarz nie moze Ci zabronić przyprowadzić meza jak tak zrobi to radzę zmienic lekarza bo to jest chore .
Mój maź był ze mną od samego poczatku lekarz go zawsze wyprasza na badanie ginekologiczne i pozniej na usg każe wołać , ale przed usg jest rozmowa zawsze i tez prosi by był , sie śmiałam jak weszłam kiedyś sama a on a gdzie maź ja mowię ze na korytarzu ze zawaliłam go na usg a on o nie nie maź musi wiedzieć co sie dzieje z jego kobieta , jakie sa zmiany dolegliwości musi sie orientować w którym jest tygodniu itd w razie czego .
A w DDTVN jest dieta dla kobiet w ciąży
Powodzenia na wizytach ja juz łapie stresują przed jutremWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 08:38
pasia27, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa karcie nie musisz miec tego wypisanego , moze patrzył ale nie wpisywał w dane chodz chyba powinnien. Podejrzewam ze jak by nie mogl czegoś zrobić to na pewno by zlecił Ci pójście do innego lekarza
Chyba nie ma co panikować Malena moze po prostu twoj lekarz nie jedyna bardzo wylewny .Malena91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalena91 wrote:Dziewczyny nie dają mi spokoju te połówkowe
Czy wy mialyscie połówkowe na usg w 3d?
Na pierwsze prenatalne gin pomierzył mi małego we własnym zakresie i powiedział że mogę się wybrać do kliniki i zrobić prenatalne u specjalisty. Teraz powinnam mieć połówkowe w piątek pomierzył małego powiedział że wszystko prawidłowo ale nie zalecił mi robienia połowkowych na specjalistycznym sprzęcie. Ja już zglupialam?
Tu dziewczyny piszą że gin spradzal nerki, pęcherz, przełyk a ja mam kartce zwykle pomiary głowy, uda, brzuszka wagi.
Jeśli lekarz nie badał serca nerek itd to powinnaś mieć takie badanie. na karcie tez powinnaś mieć napisany wynik szczegółowo wypisane co było badane po to, że gdyby okazało się, że dziecko ma wady , które można było wykryć na tym połowkowym i podjąć działania w tym kierunku to wtedy masz czarno na białym , że lekarz to badał , a tak to masz informacje , które lekarz przekazuje na zwykłym usg.
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Malena91 wrote:Dziewczyny nie dają mi spokoju te połówkowe
Na pierwsze prenatalne gin pomierzył mi małego we własnym zakresie i powiedział że mogę się wybrać do kliniki i zrobić prenatalne u specjalisty. Teraz powinnam mieć połówkowe w piątek pomierzył małego powiedział że wszystko prawidłowo ale nie zalecił mi robienia połowkowych na specjalistycznym sprzęcie. Ja już zglupialam?
Tu dziewczyny piszą że gin spradzal nerki, pęcherz, przełyk a ja mam kartce zwykle pomiary głowy, uda, brzuszka wagi.
Teraz chodzę na nfz i jak dla mnie to gorszy sprzęt..tez 2d ..i umówiłam sie dodatkowo do specjalisty na to usg..ale tez 3d ..czytalam opinie o tym lekarzu i ma certyfikaty i uprawnienia,opinie super wiec sprawdzi wszystko dokladnieAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Malena91 wrote:Dziewczyny nie dają mi spokoju te połówkowe
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37a54f5f7ab6.jpgpasia27 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
Hej laseczki
Trzymam kciuki za wizyty
Marta śliczny brzusio
Ja na połówkowym mam taki sam wydruczek jak Aga, czyli wszystko opisane, każdy element ciałka syneczka.
A co do formy to miałam 2d badanie, 3d chyba wogóle nie załączali.Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
nick nieaktualny