Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalena ja mam z ginkiem tą samą sytuacje, na prenatalne mnie wysłał sam a teraz połówkowe robił ale bez wydruku, wszystko posprawdzał i pomierzył i jest ok. Nawet zrobił bez dodatkowych opłat 3d bo chciał mi pokazać dorodnego siusiaka
i dał mi wszystko nagrane na płytke. Zresztą to bardzo dobry lekarz i nie ma co wyolbrzymiać i się stresować na zapas, trzeba poprostu ufać
Malena91, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się kochane po długiej nieobecności
Koniec urlopu męża, mały wrócił do przedszkola od dziś więc wszystko wraca do normalności.
Widzę że prężnie podejmujecie już tematy wyprawkowe dla maluszków no i badania połowkowe. Ja też już po tym badaniu. Mała rozwija się dobrze, ruchy też są także spokojnie rosnę. Mam tylko cholerny kłopot z tą rwą kulszową. Nikomu nie życzętakmnie wykręca, że nie mogę sama podnieść nic z podłogi, ostatnio nawet deski toaletowej nie mogłam podnieść bo nie mogłam się schylić tak mnie blokuje to dziadostwo. Przed Sylwestrem mnie taki ból dopadł że słabłam normalnie. Pojechaliśmy na pogotowie zbadali wszystko, z małą wszystko ok a ja mam sobie radzić : Dostałam czopki z morfiną i tyle. Tak jak czytam Wasze posty jaką macie opiekę to się poprostu podłamuje a szwedzka służba zdrowia mnie osłabia. No ale nic uważam na siebie nie forsuje sie żeby jak najdłużej wytrzymać. jeśli chodzi o wyniki badan , doumentacje to nie mam nic prócz 6 zdjęc małej. Bo tu wszystko jest w systemie komputerowym u lekarzy i koniec
Także polegać mogę jedynie na tym co lekarz mi powie. dziewczyny jeśli chodzi o ruchy waszych maluchów, wiem że kazda ciąża jest inna i wogle, jeddnak jak byłam z małym w pierwszej ciąży to czułam ruchy koło pępka i jak młody sobie figlował, a córcia ułożona jest bardzo nisko i ruchy czuje też bardzo nisko bo praktycznie na samym spojeniu łonowym pod linią majtek. lekarz ostatnio zwrócił mi uwagę że mała bardzo nisko leży ale nie wiem czy to może jakoś wpłynąć na przebieg ciąży?? Może któraś ma doświedczenia podobne do moich??
Pozdrawiam wszystkie cieplutko : -
Ja juZ po wizycie corcia dobrze się rozwija dzisiaj mamy 23t i 5 dz,i wazy 670 g,ja dalej bede leczyć infekcje niestety Pimafucinem.Przytylam 2 kg od października wiec nie jest zle:)moja dzisiejsza waga to 64 kg,na początku ciazy schudłam z 63,5 do 61 wiec nadrabiamy:)Zmniejszamy dawke luteiny do 100 mg na dzien i tak do przyszlego tyg a potem koniec.I za 2 tyg test z glukoza.
Malena91, Carolq, luna91, klaudia1534, josephinka84, katarzyna_d, pasia27, xpatiiix3, migussia, bereda11, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
mamamiśka, z rwą kulszową nie jesteś sama! Mnie też ostatnio tak złapało w wc, że nie umiałam się podnieść;/ czopki z morfiną? nieźle, mi lekarz tylko powiedział, że ćwiczenia i liczyć na to, że maluch się przesunie. Mój maluch też chyba nisko leży, bo czuje podobnie ruchy jak Ty, ale lekarz powiedział, że wszystko jest ok.
-
Właście wróciliśmy z wizyty
Oczywiście nie zrobił USG, tak jak myślałam, ale on to z tych, którzy jak nie ma potrzeby i wszystko z ciążą w porządku to nie robi na każdej, bo to też fale, itd... dowiedziałam się że kolejne zrobi ok. 30tyg., a następne ok. 36tyg
Ale zbadał dokładnie, zadawał dość dużo pytań, tłumaczył jak zwykle dokładnie
U położnej posłuchałam serduszka - bije pięknie i równo
Za tydzień idę wypić glukozę, położna podała mi całą listę co mam ze sobą zabrać: glukozę 75g, wodę niegazowaną, szklankę, łyżeczkę i cytrynę
U nas to robią trochę później, 26-28tydz. (w laboratorium dowiedziałam się że w musi być zrobione między 24 a 28tyg.) ale że u mnie obciążenie rodzinne cukrzycy i z początku cukier miałam w górnej granicy normy (94), kazał zrobić krzywą już teraz.
I PATRZCIE CO DOSTAŁAM!!!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/74fd11a31a4b.jpg
Próbki kremu na odparzenia nivea i mleczka do prania loveli, pampers dada1 + miarkę wzrostu, książeczki z poradami, listami wyprawek i ćwiczeniami, oraz czasopismo twój maluszekpasia27, helutka, josephinka84, migussia, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Malena91 wrote:Zadzwoniła dziewczyny do mojego gina i się zapytałam czy ją mam sobie prywatnie zrobic te połówkowe. On mi mówi że nie widzi takiej potrzeby bo na tym etapie on u siebie wszystko widzial i jest z dzieckiem wporzadku i dlatego też mi nie wspominał o tym badaniu ale oczywiście jeśli mam życzenie to sobie mogę iść.
Ale po tym telefonie do mojego gina stwierdzilismy z mężem że w takim razie nie ma co byc nadgorliwym i sobie na trzecie prenatalne pojdziemy tak o żeby mieć spokój ale też żeby dostać zdjęcie w 3d buzi naszego malucha:)
Malena91 lubi tę wiadomość
-
domi05 wrote:Właście wróciliśmy z wizyty
Oczywiście nie zrobił USG, tak jak myślałam, ale on to z tych, którzy jak nie ma potrzeby i wszystko z ciążą w porządku to nie robi na każdej, bo to też fale, itd... dowiedziałam się że kolejne zrobi ok. 30tyg., a następne ok. 36tyg
Ale zbadał dokładnie, zadawał dość dużo pytań, tłumaczył jak zwykle dokładnie
U położnej posłuchałam serduszka - bije pięknie i równo
Za tydzień idę wypić glukozę, położna podała mi całą listę co mam ze sobą zabrać: glukozę 75g, wodę niegazowaną, szklankę, łyżeczkę i cytrynę
U nas to robią trochę później, 26-28tydz. (w laboratorium dowiedziałam się że w musi być zrobione między 24 a 28tyg.) ale że u mnie obciążenie rodzinne cukrzycy i z początku cukier miałam w górnej granicy normy (94), kazał zrobić krzywą już teraz.
I PATRZCIE CO DOSTAŁAM!!!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/74fd11a31a4b.jpg
Próbki kremu na odparzenia nivea i mleczka do prania loveli, pampers dada1 + miarkę wzrostu, książeczki z poradami, listami wyprawek i ćwiczeniami, oraz czasopismo twój maluszek
ja mialam w 18 tc -
mamamiśka wrote:Witam się kochane po długiej nieobecności
Koniec urlopu męża, mały wrócił do przedszkola od dziś więc wszystko wraca do normalności.
Widzę że prężnie podejmujecie już tematy wyprawkowe dla maluszków no i badania połowkowe. Ja też już po tym badaniu. Mała rozwija się dobrze, ruchy też są także spokojnie rosnę. Mam tylko cholerny kłopot z tą rwą kulszową. Nikomu nie życzętakmnie wykręca, że nie mogę sama podnieść nic z podłogi, ostatnio nawet deski toaletowej nie mogłam podnieść bo nie mogłam się schylić tak mnie blokuje to dziadostwo. Przed Sylwestrem mnie taki ból dopadł że słabłam normalnie. Pojechaliśmy na pogotowie zbadali wszystko, z małą wszystko ok a ja mam sobie radzić : Dostałam czopki z morfiną i tyle. Tak jak czytam Wasze posty jaką macie opiekę to się poprostu podłamuje a szwedzka służba zdrowia mnie osłabia. No ale nic uważam na siebie nie forsuje sie żeby jak najdłużej wytrzymać. jeśli chodzi o wyniki badan , doumentacje to nie mam nic prócz 6 zdjęc małej. Bo tu wszystko jest w systemie komputerowym u lekarzy i koniec
Także polegać mogę jedynie na tym co lekarz mi powie. dziewczyny jeśli chodzi o ruchy waszych maluchów, wiem że kazda ciąża jest inna i wogle, jeddnak jak byłam z małym w pierwszej ciąży to czułam ruchy koło pępka i jak młody sobie figlował, a córcia ułożona jest bardzo nisko i ruchy czuje też bardzo nisko bo praktycznie na samym spojeniu łonowym pod linią majtek. lekarz ostatnio zwrócił mi uwagę że mała bardzo nisko leży ale nie wiem czy to może jakoś wpłynąć na przebieg ciąży?? Może któraś ma doświedczenia podobne do moich??
Pozdrawiam wszystkie cieplutko :
-
Malena91 wrote:Zadzwoniła dziewczyny do mojego gina i się zapytałam czy ją mam sobie prywatnie zrobic te połówkowe. On mi mówi że nie widzi takiej potrzeby bo na tym etapie on u siebie wszystko widzial i jest z dzieckiem wporzadku i dlatego też mi nie wspominał o tym badaniu ale oczywiście jeśli mam życzenie to sobie mogę iść.
Ale po tym telefonie do mojego gina stwierdzilismy z mężem że w takim razie nie ma co byc nadgorliwym i sobie na trzecie prenatalne pojdziemy tak o żeby mieć spokój ale też żeby dostać zdjęcie w 3d buzi naszego malucha:)jeszcze 8 dni
Malena91, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Super wieści z wizyt
A JA MAM DZISIAJ STUDNIÓWKĘ HEHEHEHE
TYLKO 100 DNI DO TERMINU..!
Dopiero sobie przypomniałam
Wrzuce Wam potem z tej okazji fotencje bebzunka
Ale to już jak wrócę z synkiem z przedszkolaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 13:44
Malena91, Carolq, pasia27, helutka, JusWik, migussia, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Malena91 wrote:Ja dostałam tylko takie pomiary
http://static.pokazywarka.pl/i/6241845/781843/img-20160111-101041.jpg
Dziewczyny tak patrze na te Wasze pomiary i wydruki i już sama nie wiem co mam myśleć... Ja nigdy nic takiego nie dostałam, mam 2 zdjęcia od początku ciąży, jedno z 14tyg, drugie z 21 z podstawowymi pomiarami... (poprzedni lekarz do którego chodziłam nie umiał z tego sprzętu wydrukować), co prawda lekarz w 21tyg. pytał mnie czy idę gdzieś na usg, ale nie mówił dlaczego, nie sugerował że on nie może tego wszystkiego sprawdzić... myślałam że pyta z ciekawości, że wtedy nie robiłby mi już u siebie w tym czasie... W 21tyg wiem że badał serduszko, bo mówił że wszystko w porządku, badał je dość długo, oglądał też rączki, nóżki, co do innych organów wewnętrznych to nie wiem...
Teraz to już i tak "po ptakach" bo już jestem w 24tyg...Ale mam nadzieję że mogę mu ufać, na każdej wizycie jest bardzo dokładny, przegląda kilka razy kartę, dopytuje, wszystkie badania krwi zleca w terminie, wiem np. że za miesiąc będę powtarzać toksoplazmozę i znów tam jakieś badania...
Co o tym myślicie? Może nie drukuje bo nie ma takiej możliwości? W tym aparacie jest tylko taki mały otwór właśnie na druk zdjęć a innej drukarki ani komputera w gabinecie nie ma więc może nie ma jak wydrukować? -
nick nieaktualny
-
Mi te prenatalne w 30 tyg czy jak to się tam nazywa zrobi w ramach wizyty.Ale musze sie dowiedzieć jeszcze o pobieranie krwi pepowinowej do banku jak to dziala:)
Ja takie wydruki dostawalam tylko na prenatalnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 13:56