Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Dziewczyny.
Dawno mnie tutaj nie było. Ja już po badaniach połówkowych.
Wszystko w porządku poza troszkę powiększonymi miedniczkami nerkowymi u synka ale nadal mieszczącymi się w normach.
Na pewno są tutaj mamy, które znają się na cukrzycy ciążowej... Odebrałam dziś wyniki obciążenia glukozą 75g i moje wyniki są takie:
glukoza na czczo: 95,10mg/dl
po 1 godzinie: 116,42mg/dl
po 2 godzinach: 118,12mg/dl
zaczęłam się już martwić czy któraś z was miała tez podwyższoną glukozę na czczo?
Czy tak nieznacznie podwyższona glukoza na czczo może już świadczyć o cukrzycy ciążowej? -
nick nieaktualny
-
pasia27 wrote:będzie dobrze!tego się trzymajmy!!
Gin za długo oglądał serduszko, poza tym po cholerę pytałby się o wady serca w rodzinie? Nie podoba mi się to wszystko
Buuuu...((
bereda11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
helutka wrote:No właśnie trzymałam się 3 dni, zaczynam pękać..
Gin za długo oglądał serduszko, poza tym po cholerę pytałby się o wady serca w rodzinie? Nie podoba mi się to wszystko
Buuuu...((
-
Podobno większość wad serca dzieciaczków wykrywa się teraz - po 20tc a do 24tc - bo potem podobno jak serduszko większe, to inaczej widać... i ich nie widać
Wiem - lepiej wiedzieć od razu jeśli coś jest nie tak, ale kurde... No jest stres.. Aż mi się Bereda przypomniała jak pisała o nereczkach...
Chyba sobie melisę zacznę popijać..bereda11 lubi tę wiadomość
-
Efendis wrote:Witam Dziewczyny.
Dawno mnie tutaj nie było. Ja już po badaniach połówkowych.
Wszystko w porządku poza troszkę powiększonymi miedniczkami nerkowymi u synka ale nadal mieszczącymi się w normach.
Na pewno są tutaj mamy, które znają się na cukrzycy ciążowej... Odebrałam dziś wyniki obciążenia glukozą 75g i moje wyniki są takie:
glukoza na czczo: 95,10mg/dl
po 1 godzinie: 116,42mg/dl
po 2 godzinach: 118,12mg/dl
zaczęłam się już martwić czy któraś z was miała tez podwyższoną glukozę na czczo?
Czy tak nieznacznie podwyższona glukoza na czczo może już świadczyć o cukrzycy ciążowej?
Ja co prawda nie miałam cukrzcy ale cukry podwyższone..sama dieta i samokontrola udalo mi sie je zbić ... -
helutka wrote:Podobno większość wad serca dzieciaczków wykrywa się teraz - po 20tc a do 24tc - bo potem podobno jak serduszko większe, to inaczej widać... i ich nie widać
Wiem - lepiej wiedzieć od razu jeśli coś jest nie tak, ale kurde... No jest stres.. Aż mi się Bereda przypomniała jak pisała o nereczkach...
Chyba sobie melisę zacznę popijać.. -
nick nieaktualnyhelutka wrote:No właśnie trzymałam się 3 dni, zaczynam pękać..
Buuuu...((
Bardziej pod tym kontem . Pytał tez o problemy z ciśnieniem , nowotwory , i inne choroby w rodziniespokojnie bedzie dobrze Twoje stresy na pewno wpływają gorzej na Maluszka
Marietta, helutka lubią tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Może za późno i za bogato zjadlas kolacje?
Ja co prawda nie miałam cukrzcy ale cukry podwyższone..sama dieta i samokontrola udalo mi sie je zbić ... -
nick nieaktualnyJa naprzyklad mam naczo podwyższony cukier jak nie jem wieczorem tylko kolacje . W cukrzycy chodzi o to by był stały poziom glikemii i jak moze jadłaś wcześnie kolacje mogło Ci podskoczyć . Nam na przykład mówili na szkoleniu ze nawet jak siedzimy do 1 w nocy to aby przed samym spaniem zjeść jeszcze cos .
A co do powtarzania można oczywiście powtórzyć . Niektórzy powtarzają do skutku az wyjdzie dobra . Ale czy to pomaga ? Chyba lepiej miec to pod kontrola .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 15:05
-
helutka wrote:No właśnie trzymałam się 3 dni, zaczynam pękać..
Buuuu...((
Carolq, helutka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, co do polowkowego też nie dostałam żadnego opisu, ale przy usg wszystko mi gin mówiła,w sumie to jestem zaskoczona, że Wy opisy dostajecie. Mam usg na każdej wizycie i jutro następna, oczywiście nie mogę się juz doczekać,mamy podglądać buzke, bo ostatnio dzidzia nie chciała pokazać. A powiedzcie czy tylko ja nie mam wybranego imienia? Jakoś nic dla dziewczynki nie podoba mi się w 100%. Gdyby był chłopiec nawet bym się nie zastanawiała,ehh
-
nick nieaktualnyMi niby zdecydowalismy się na Alicję
ale mamy pare imion wybranych bo ostatnio wsyztskie Alicje jakie spotykamy są rude
a Nasza bedzie miała czarne włoski
zreszta imie musi pasowac do dziecka
dlatego postanowilismy ze jak na razie jest Alicja ale mamy z 7 imion w zanadrzu i jak się urodzi postanowimy które do niej pasuje najbardziej
maimama lubi tę wiadomość
-
CZEŚĆ DZIEWCZYNKI. Jeśli chodzi o połówkowe to też dostałam chyba ze 3 kartki ze wszystkimi pomiarami i po prenatalnych również. Na normalnych wizytach mi już nie daje ale też wszystko mi mierzy i tłumaczy więc nawet jakbym nie dostała tych kartek to raczej bym się nie martwiła tym.
Helutka nie dziwię Ci się, że się martwisz. Podobno wiele dzieciątek ma niewielkie wady serduszek które z czasem znikają więc trzeba być dobrej myśli. Może tak zapytał poprostu, nie denerwuj się, napewno jakby to było coś poważnego to by Ci powiedział.
Dostałam dziś od siostry czapeczkę, niedrapki i 2 szt bodziaków... ale ślicznehelutka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość