Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Malena91 wrote:Nie zawsze takia kartke od niego dostaje.
Kurde ale skoro na prenatalne mnie wysłał a teraz nic nie mówił to może on sam sobie wszystko pomierzył?
Niestety mój ginek nie należy do wylewnych żeby opisywać mi coś szczegółowoFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
Malena91 wrote:Nie. Wiec prawdopodobnie miałam poprostu zwykłą wizytę z pomiarami bez badania polowkowego
pasia27 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualnyno nie wygląda to na połówkowe badanie ;/
może nie być wylewny ale powinnaś mieć przynajmniej wypisane narządy zbadane .
ja miałam coś takiego na pierwszym usg
serce prawidłowo, kończyny górne prawidłowo ... itd
a tutaj to miałaś tylko normalna wizytę z mierzeniem , a kiedy idziesz do niego ? bo może zaplanował połówkowe na następna wizytę ja byłam 19,4 i chciał bym przyszła za 2 tyg na połówkowe bo woli mierzyć i patrzyć na większe dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 10:26
Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam dwa połówkowe, jedno na NFZ i tu poza podstawowymi pomiarami jednie serduszko było dokładnie sprawdzane a reszta opatrzona opisem budowa prawidłowa. Nawet nie mogłam zobaczyć dzidzi bo jak usłyszałam to lekarz musi widzieć nie ja. Drugie USG prywatne na dobrym sprzęcie i robione przez lekarza z certyfikatem. Wymierzony, pokazany i opowiedziany każdy kawałeczek ciałka naszej córeczki
Byłam dużo spokojniejsza po tym drugim badaniu szczególnie że nie czułam jeszcze ruchów dziecka więc dużo mi dało kiedy usłyszałam gdzie dzidzia ma główkę gdzie nóżki i że wszystko jest sprawdzone. Przykre jest że na NFZ nie dostałam choć połowy tych informacji i wydaje mi się że nie jest to kwestia tego, że druga wizyta była prywatna tylko wszystko zależy od lekarza, jednemu się chce a inny ma wszystko w nosie. A przecież tak niewiele trzeba żeby kobieta poczuła się lepiej.
Chwalę się, wczoraj poczułam wyraźne ruch dzidzijestem taka szczęśliwa bo już się bałam, że ze mną coś nie tak że nic nie czuję
Carolq, Agnieszka0812, Marietta, luna91, pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny, ale miałam beznadziejną noc, budził mnie ból pleców co dwie godz:( Nie mogłam się ułożyć wygodnie, w dodatku zaczęłam się stresować wizytą dzisiejszą i o niej rozmyślałam w nocy... U mnie pogoda fatalna, a ja tak nie lubię jezdzić kiedy nie czuję się pewnie bo ulice oblodzone, pada marznący deszcz ze śniegiem:/ wizyta na 16.30 więc mam nadzieję że się warunki polepszą. Powodzenia na wizytach, samych dobrych wiadomości:)
pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A co do połówkowego to ja właśnie dziś takie mam, na pierwszym prenatalnym dostałam podobne wydruki do Was, i na koniec opis taki dla mnie żebym cokolwiek zrozumiała. Moja pani doktor zawsze mi wszystko mówi co oglądamy, lubię kiedy się 'zachwyca' maluszkiem, wręcz trochę mnie to śmieszy. Z wejsciem męża na usg nie ma problemu, tyle że mój ze mną był tylko raz bo ciągle pracuje
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTaka Mama wiem co przezywasz ja pewnie dziś nie prześpię ;/ chodz czuję ze bedzie ok i wiem to to jednak i tak się denerwuję. duzo właśnie daje mi odczuwanie Małej
wytrzymasz do wizyty i się przekonasz ze wsyztsko jest ok
posłuchaj sobie muzyki relaksacyjnej, dzidzia też się denerwuje jak czuje twój niepokój
Guem to też prawda jest bardzo duza róznica miedzy usg prywatnym. Chodź tak nie powinno być. -
Nio to rzeczywiście to nei było połówkowe Marlenko
Nie wiem w jakim dokładnie tygodniu robi się połówkowe do którego, niby od 18 ale nie wiem czy 24tc to nie za późno.
Guem gratuluje kopniaczka - cudowne uczucie
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malena91 wrote:Na prenatalnych też miałam całą kartkę wszystko ladnie opisane, bo mnie mój wysłał a teraz mi nigdzie nie kazał iść robić połowkowych
Carolq lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
Malena91 wrote:Nie mam pojęcia. To nie jest jakiś konowal sprawdzony dobry lekarz. Nie rozumiem tego w takim razieFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny