X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Mój ważył 373 w 21w2

Czyli nie mam się co martwić, uff.Pisałam z dziewczynami na fb i stwierdziłyśmy, że każde dziecko w swoim tempie teraz rośnie a ja sobie głupoty wkręcam, tym bardziej,że inne parametry w normie :-)Przydałby mi się kopniak w tyłek ;-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Moja infekcja się rozkręciła, chyba będe musiała iść na wizyte w ten wtorek bo do 19tego nie wytrzymam... mam niefajne upławy i brzuch mnie boli. Co jest przyczyną grzybicy ?? Dopiero co miałam globulki i minął miesiąc i znowu ! :(

Ja brałam provag doustnie żeby nic się nie przyplątało i było ok.Dziewczyny polecały też multigyn żel spróbuj to, i potem na wizytę.Pilnuj się bo w ciąży infekcja to nic dobrego

relg3e5e9ky1omot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Ja brałam provag doustnie żeby nic się nie przyplątało i było ok.Dziewczyny polecały też multigyn żel spróbuj to, i potem na wizytę.Pilnuj się bo w ciąży infekcja to nic dobrego
    Musze coś zakupić chociaż teraz już za późno. W pon zadzwonie do gina, nie bede czekać do wizyty bo sie tylko pogorszy do tego czasu.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg to sprzęt...ciazko tak dokladnie zważyć dziecko..
    U mnie w dzień porodu na super szpitalnym usg wyliczylo wagę Kacperka 2700 a urodził siw kilka godz pozniej 3350..masakra..straszna roznica wiec biorę te wagi z przymrużeniem oka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 19:29

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Musze coś zakupić chociaż teraz już za późno. W pon zadzwonie do gina, nie bede czekać do wizyty bo sie tylko pogorszy do tego czasu.

I bardzo dobrze nie ma co zwlekać.Ja ostatni swoją gin molestowałam bo mi się wydzielina nie podobała, ale nic nie szczypało i nie piekło, powiedziała, że ok, tak więc odpuściłam.Odpukać od początku ciąży nic się nie przyplątało takiego dowcipnego, tylko pęcherz troszkę szwankuje

relg3e5e9ky1omot.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Byłam dziś w smyku nastawiona na mega zakupy i wyszłam tylko ze skarpetki i bólami, a to dlatego, że nie ma pojęcia w co ubiera się dziecko od 0-3 m
    w czym takie dziecko powinno spać?
    w co ubierać jak jest np 20 stopni.
    Kaftaniki do czego się ubiera. Normalnie nic nie wiem...

Ja nie mam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o dzieci. Ale na okres 0-3 miesiące kupuje Kacprowi pajacyki bo wydaje mi się że dziecku w tym najwygodniej a i ubrać łatwiej. Kupię może z 2 komplety śpioszków z kaftanikiem a tak to same śpioszki i bodziaki do tego bo kaftaników osobiście strasznie nie lubię. I jeszcze pół śpiochy, bo zakładasz do nich body i dziecko ubrane. Do spania będę zakładała któryś z wymienionych zestawów. No i mam już też jeden komplecik bluzka+spodnie oczywiście bawełniane do tego skarpety i gotowe ;)
    Co do temperatury mówi się, że dziecko powinno być ubrane jedną warstwę cieplej niż my, ale jeśli latem będą znów takie upały jak w tym roku na przełomie lipca i sierpnia pewnie będę małemu zakładać jakieś rampersy.

tola2014 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam doświadczenia ale słyszałam ze najlepsze sa body kopertowe , kaftaniki kopertowe , śpioszki i pajacyki :) wiec raczej tak staram sie wybierać :) moja Mama ma schize na temat zapinania z przodu wszystkiego wiec wszystko jest zapinane z przodu i w żadnym wypadku z tylu :) kazdy ma swoje teorie :)

• Gosiaczek0408 Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w 20tc (dokładnie 19t5d), termin na 30 maja:) Będzie córa.
    Do tej pory przytyłam 4,5 kg.
    Pozdrawiam wszystkie majóweczki:)

Kłosia, monilia84, pasia27, Carolq, Marietta, Negra, bereda11, asioczek86, JusWik lubią tę wiadomość

Nasza oczekiwana Amelia- termin na 30 maja 2016 :)

thumb
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tylu to niewygodne , nie polecam tez ma początek bluz z kapturem, body rzecxywiscie najlepsze kopertowe a u mnie przy córci sprawdziły sie najlepiej pajacyki :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej majoweczki!

Witam się z Wami po dwóch dniach nieobecności. Gratuluję udanych wizyt i życzę zdrowia wszystkim maluszkom!

Jeśli chodzi o ubranka, to w te dwa dni przejrzałam 9(!!!) kartonów ubranek, które mąż przywiózł z naszego mieszkania w Łodzi. Wyrzuciłam wszystkie rzeczy z najmniejszymi choćby plamkami i nadal zostało tego mnóstwo w kolorach nadających się dla córci. Więc ubranek w rozm. do roku nie musze kupować :-)

Z ubranek dla maluszka, my zdecydowanie na codzień preferowalismy zestawy: body+śpiochy/półśpiochy/leginsy. Do spania w chłodniejsze dni body+pajacyk, a w cieplejsze sam pajacyk.

Nie sprawdzają się raczej komplety spodenek/śpiochów z kaftanikami/bluzeczkami, bo te są krótkie i lubią się podwijać, odsłaniając plecki. Więc kaftanikow na pewno nie kupię...

Body kopertowe są wg mnie super na pierwsze dni/tygodnie,kiedy "uczymy" się maluszka i możemy mieć problem z ubieraniem przez główkę. Później mnie irytowaly, bo jakoś rozjezdzaly się na piersiach, więc w rozm 56,62 ok, później w mojej ocenie wkurzające :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 22:06

Agnieszka0812, Marietta, bereda11, asioczek86 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Sprawdzałam książeczkę i swoją i młodego i jedynej szczepionki, której nie dostałam a którą on dostał to wzw typu b także mało się zmieniło przez 27 lat. Wiadomo można szczepić na pneumo, meningo, rota, ospe itp ale ja dodatkowych nie brałam bo nie czułam potrzeby.
    Sporo się zmieniło - m.in. terminy podawania szczepionek :)
    Polecam: https://www.facebook.com/stowarzyszeniestopnop/posts/765885000105597
    pasia27 wrote:
    Nasz prezydent zasponsorowal darmowe pneumokoki do dzieci miedzy 2-3lata ale się zastanawiam.mam czas do sierpnia :-)
    Tym bardziej dziękuję :P
    Szczepionka p/grypie też jest za friko np. w wielu zakładach pracy - nigdy wcześniej nie chorowałam tak bardzo jak po niej. Nigdy więcej.

No ale nic. Temat-rzeka. Każda z nas będzie robić po swojemu.

• Negra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mówi się, żeby ubierać maluszka we wszystko to, co założyłabyś na siebie wiedząc, że całe dnie będziesz leżeć. Więc odpada wszystko zapinane na plecach, za wąskie, sztywne i ciasne (np rureczki), z niewygodnymi gumkami w pasie. Bluzy właśnie bez kapturów (te z kapturami sprawdzą się tylko, jeśli kwiecień/maj będzie wietrzny lub zimny, bo kaptur można wtedy założyć na główkę. Dziewczynkom raczej nie zakłada się w pierwszych tygodniach sukieneczek i spódniczek, więc też się nie przydadzą- dopiero w większych rozmiarach :-)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może w przyszłym tygodniu wyślę męża do piwnicy. Tam mam pudło po mojej córci ubranka do 6 miesięcy. Może coś się nada, ale niewiele dla naszego synka. Ale i tak większość różowych ciuszków mamy. Na razie mi się nie spieszy, bo nie mam gdzie tego trzymać :)

pasia27 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Daawno mnie nie było tu, jaoś przerzuciłam się na FB, ale ogólnie mam trochę więcej zajęć teraz więc już nie siedzę tylko w necie :D Trochę zatęskniłam za forum, bo dziś z Carolq rozmawiałam i mi się zatęskniło :) Mam nadzieję, że uda mi się częściej wpadać do Was ;)

Agnieszka0812, Carolq, migussia, JusWik lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:44

pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Daawno mnie nie było tu, jaoś przerzuciłam się na FB, ale ogólnie mam trochę więcej zajęć teraz więc już nie siedzę tylko w necie :D Trochę zatęskniłam za forum, bo dziś z Carolq rozmawiałam i mi się zatęskniło :) Mam nadzieję, że uda mi się częściej wpadać do Was ;)
    Jezuuuu Luna, nie znikaj tak bez słowa! Przestraszyłas mnie nie na żarty, aż bałam się zapytać, czy ktoś wie, co u Ciebie...

Mam nadzieję, że wszystko u Ciebie ok i że jenak czasem się pojawisz?

luna91 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Marta USA Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Cześć Marta! Poznajesz? :)
    Ja właśnie czekam na echo serduszka u małej. Mam nadzieję że poza serduszkiem wszystko inne też lekarka zbada. Może w końcu uda się jakaś focie
    buźki zrobić ale ta lekarka podobno bardzo zasadnicza i niemiła. Ale za to kardiolog dziecięcy więc najważniejsze żeby sprawdzić czy z serduszkiem wszystko dobrze.

Jasne, ze poznaje :) Widze, ze imie juz wybrane. My mamy wybrane imie dla chlopca, 19 stycznia zobaczymy, czy bedziemy musieli sie zastanawiac nad imieniem dla dziewczynki. A jak u Ciebie zakupy i przygotowania na maj? Pewnie czesc rzeczy juz masz z poprzednich przygotowan. A ubranka juz kupione? Gratuluje tez udanej wizyty. Przyznam, ze tutaj lekarze to inna bajka, a tym bardziej na bazie wojskowej. W sumie nie zalezalo mi na tym, zebym miala ciagle jedna Pania doktor, bo wiadomo bylo, ze niebawem przeprowadzka, wiec mialam juz wizyte u 3 roznych i kazda swietna z usmiechem od ucha do ucha - ale to dla nich cos normalnego. Do 6 mca wizyty mam co miesiac i praktycznie na kazdej pobieraja mi hektolitry ;) krwi na potrzeby najprzerozniejszych badan pod katem chorob dziecka. No i teraz zostalo juz tylko czekanie na 19 stycznia :) Pozdrawiam

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e44ce764979b.jpg

Mój wielki bebzon na dobranoc :D

xpatiiix3, Negra, josephinka84, Różyczka, Agnieszka0812, Malena91, Carolq, pasia27, Marietta, Sylika, klaudia1534, Diabla85, bereda11, Aniu_leczka, Iwa81, migussia, JusWik, Magenta, helutka, luna91 lubią tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta jaki ładny :)
    Ja podobnie jak Daria na 56cm kupię po kilka sztuk body ( sprawdzę te kopertowe ) z długim i krótkim rękawkiem, kilka pajaców i getry oraz półśpiochy, do tego czapeczki cienki, jedna grubsza, skarpetki i niedrapki. Chętnie zakupię sukieneczki, ale też na 3 miesiąc, nie wcześniej. Śliczne ubranka są ma stronie h&m tylko przecen nie ma :( w tym tygodniu pojadę do galerii i może coś na przecenach jeszcze znajdę ;) przynajmniej trochę mi się rozjaśniło co kupić :)
    W przyszłym tyg pierwszy raz będę robić to badanie ma cukrzycę. Mam
    Nadzieję, że nie będzie źle :) dziś zaczęłam 25 tydzień ;)

Agnieszka0812, Carolq, pasia27, Cigaretta lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać od ponad godziny, więc udało mi się Was nadrobić, ale dziewczyny skrobiecie naprawdę sporo ;-) no i dobrze!
    Mnie kolejny dzień dokucza ból głowy i już nie wiem co ze sobą zrobić :-(
    Dzisiaj rano idę trochę popływać i mam nadzieję, że mi się polepszy ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ