X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Mój ważył 373 w 21w2

Czyli nie mam się co martwić, uff.Pisałam z dziewczynami na fb i stwierdziłyśmy, że każde dziecko w swoim tempie teraz rośnie a ja sobie głupoty wkręcam, tym bardziej,że inne parametry w normie :-)Przydałby mi się kopniak w tyłek ;-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Moja infekcja się rozkręciła, chyba będe musiała iść na wizyte w ten wtorek bo do 19tego nie wytrzymam... mam niefajne upławy i brzuch mnie boli. Co jest przyczyną grzybicy ?? Dopiero co miałam globulki i minął miesiąc i znowu ! :(

Ja brałam provag doustnie żeby nic się nie przyplątało i było ok.Dziewczyny polecały też multigyn żel spróbuj to, i potem na wizytę.Pilnuj się bo w ciąży infekcja to nic dobrego

relg3e5e9ky1omot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Ja brałam provag doustnie żeby nic się nie przyplątało i było ok.Dziewczyny polecały też multigyn żel spróbuj to, i potem na wizytę.Pilnuj się bo w ciąży infekcja to nic dobrego
    Musze coś zakupić chociaż teraz już za późno. W pon zadzwonie do gina, nie bede czekać do wizyty bo sie tylko pogorszy do tego czasu.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg to sprzęt...ciazko tak dokladnie zważyć dziecko..
    U mnie w dzień porodu na super szpitalnym usg wyliczylo wagę Kacperka 2700 a urodził siw kilka godz pozniej 3350..masakra..straszna roznica wiec biorę te wagi z przymrużeniem oka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 19:29

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Musze coś zakupić chociaż teraz już za późno. W pon zadzwonie do gina, nie bede czekać do wizyty bo sie tylko pogorszy do tego czasu.

I bardzo dobrze nie ma co zwlekać.Ja ostatni swoją gin molestowałam bo mi się wydzielina nie podobała, ale nic nie szczypało i nie piekło, powiedziała, że ok, tak więc odpuściłam.Odpukać od początku ciąży nic się nie przyplątało takiego dowcipnego, tylko pęcherz troszkę szwankuje

relg3e5e9ky1omot.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Byłam dziś w smyku nastawiona na mega zakupy i wyszłam tylko ze skarpetki i bólami, a to dlatego, że nie ma pojęcia w co ubiera się dziecko od 0-3 m
    w czym takie dziecko powinno spać?
    w co ubierać jak jest np 20 stopni.
    Kaftaniki do czego się ubiera. Normalnie nic nie wiem...

Ja nie mam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o dzieci. Ale na okres 0-3 miesiące kupuje Kacprowi pajacyki bo wydaje mi się że dziecku w tym najwygodniej a i ubrać łatwiej. Kupię może z 2 komplety śpioszków z kaftanikiem a tak to same śpioszki i bodziaki do tego bo kaftaników osobiście strasznie nie lubię. I jeszcze pół śpiochy, bo zakładasz do nich body i dziecko ubrane. Do spania będę zakładała któryś z wymienionych zestawów. No i mam już też jeden komplecik bluzka+spodnie oczywiście bawełniane do tego skarpety i gotowe ;)
    Co do temperatury mówi się, że dziecko powinno być ubrane jedną warstwę cieplej niż my, ale jeśli latem będą znów takie upały jak w tym roku na przełomie lipca i sierpnia pewnie będę małemu zakładać jakieś rampersy.

tola2014 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam doświadczenia ale słyszałam ze najlepsze sa body kopertowe , kaftaniki kopertowe , śpioszki i pajacyki :) wiec raczej tak staram sie wybierać :) moja Mama ma schize na temat zapinania z przodu wszystkiego wiec wszystko jest zapinane z przodu i w żadnym wypadku z tylu :) kazdy ma swoje teorie :)

• Gosiaczek0408 Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w 20tc (dokładnie 19t5d), termin na 30 maja:) Będzie córa.
    Do tej pory przytyłam 4,5 kg.
    Pozdrawiam wszystkie majóweczki:)

Kłosia, monilia84, pasia27, Carolq, Marietta, Negra, bereda11, asioczek86, JusWik lubią tę wiadomość

Nasza oczekiwana Amelia- termin na 30 maja 2016 :)

thumb
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tylu to niewygodne , nie polecam tez ma początek bluz z kapturem, body rzecxywiscie najlepsze kopertowe a u mnie przy córci sprawdziły sie najlepiej pajacyki :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej majoweczki!

Witam się z Wami po dwóch dniach nieobecności. Gratuluję udanych wizyt i życzę zdrowia wszystkim maluszkom!

Jeśli chodzi o ubranka, to w te dwa dni przejrzałam 9(!!!) kartonów ubranek, które mąż przywiózł z naszego mieszkania w Łodzi. Wyrzuciłam wszystkie rzeczy z najmniejszymi choćby plamkami i nadal zostało tego mnóstwo w kolorach nadających się dla córci. Więc ubranek w rozm. do roku nie musze kupować :-)

Z ubranek dla maluszka, my zdecydowanie na codzień preferowalismy zestawy: body+śpiochy/półśpiochy/leginsy. Do spania w chłodniejsze dni body+pajacyk, a w cieplejsze sam pajacyk.

Nie sprawdzają się raczej komplety spodenek/śpiochów z kaftanikami/bluzeczkami, bo te są krótkie i lubią się podwijać, odsłaniając plecki. Więc kaftanikow na pewno nie kupię...

Body kopertowe są wg mnie super na pierwsze dni/tygodnie,kiedy "uczymy" się maluszka i możemy mieć problem z ubieraniem przez główkę. Później mnie irytowaly, bo jakoś rozjezdzaly się na piersiach, więc w rozm 56,62 ok, później w mojej ocenie wkurzające :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 22:06

Agnieszka0812, Marietta, bereda11, asioczek86 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Sprawdzałam książeczkę i swoją i młodego i jedynej szczepionki, której nie dostałam a którą on dostał to wzw typu b także mało się zmieniło przez 27 lat. Wiadomo można szczepić na pneumo, meningo, rota, ospe itp ale ja dodatkowych nie brałam bo nie czułam potrzeby.
    Sporo się zmieniło - m.in. terminy podawania szczepionek :)
    Polecam: https://www.facebook.com/stowarzyszeniestopnop/posts/765885000105597
    pasia27 wrote:
    Nasz prezydent zasponsorowal darmowe pneumokoki do dzieci miedzy 2-3lata ale się zastanawiam.mam czas do sierpnia :-)
    Tym bardziej dziękuję :P
    Szczepionka p/grypie też jest za friko np. w wielu zakładach pracy - nigdy wcześniej nie chorowałam tak bardzo jak po niej. Nigdy więcej.

No ale nic. Temat-rzeka. Każda z nas będzie robić po swojemu.

• Negra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mówi się, żeby ubierać maluszka we wszystko to, co założyłabyś na siebie wiedząc, że całe dnie będziesz leżeć. Więc odpada wszystko zapinane na plecach, za wąskie, sztywne i ciasne (np rureczki), z niewygodnymi gumkami w pasie. Bluzy właśnie bez kapturów (te z kapturami sprawdzą się tylko, jeśli kwiecień/maj będzie wietrzny lub zimny, bo kaptur można wtedy założyć na główkę. Dziewczynkom raczej nie zakłada się w pierwszych tygodniach sukieneczek i spódniczek, więc też się nie przydadzą- dopiero w większych rozmiarach :-)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może w przyszłym tygodniu wyślę męża do piwnicy. Tam mam pudło po mojej córci ubranka do 6 miesięcy. Może coś się nada, ale niewiele dla naszego synka. Ale i tak większość różowych ciuszków mamy. Na razie mi się nie spieszy, bo nie mam gdzie tego trzymać :)

pasia27 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Daawno mnie nie było tu, jaoś przerzuciłam się na FB, ale ogólnie mam trochę więcej zajęć teraz więc już nie siedzę tylko w necie :D Trochę zatęskniłam za forum, bo dziś z Carolq rozmawiałam i mi się zatęskniło :) Mam nadzieję, że uda mi się częściej wpadać do Was ;)

Agnieszka0812, Carolq, migussia, JusWik lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:44

pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Daawno mnie nie było tu, jaoś przerzuciłam się na FB, ale ogólnie mam trochę więcej zajęć teraz więc już nie siedzę tylko w necie :D Trochę zatęskniłam za forum, bo dziś z Carolq rozmawiałam i mi się zatęskniło :) Mam nadzieję, że uda mi się częściej wpadać do Was ;)
    Jezuuuu Luna, nie znikaj tak bez słowa! Przestraszyłas mnie nie na żarty, aż bałam się zapytać, czy ktoś wie, co u Ciebie...

Mam nadzieję, że wszystko u Ciebie ok i że jenak czasem się pojawisz?

luna91 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Marta USA Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Cześć Marta! Poznajesz? :)
    Ja właśnie czekam na echo serduszka u małej. Mam nadzieję że poza serduszkiem wszystko inne też lekarka zbada. Może w końcu uda się jakaś focie
    buźki zrobić ale ta lekarka podobno bardzo zasadnicza i niemiła. Ale za to kardiolog dziecięcy więc najważniejsze żeby sprawdzić czy z serduszkiem wszystko dobrze.

Jasne, ze poznaje :) Widze, ze imie juz wybrane. My mamy wybrane imie dla chlopca, 19 stycznia zobaczymy, czy bedziemy musieli sie zastanawiac nad imieniem dla dziewczynki. A jak u Ciebie zakupy i przygotowania na maj? Pewnie czesc rzeczy juz masz z poprzednich przygotowan. A ubranka juz kupione? Gratuluje tez udanej wizyty. Przyznam, ze tutaj lekarze to inna bajka, a tym bardziej na bazie wojskowej. W sumie nie zalezalo mi na tym, zebym miala ciagle jedna Pania doktor, bo wiadomo bylo, ze niebawem przeprowadzka, wiec mialam juz wizyte u 3 roznych i kazda swietna z usmiechem od ucha do ucha - ale to dla nich cos normalnego. Do 6 mca wizyty mam co miesiac i praktycznie na kazdej pobieraja mi hektolitry ;) krwi na potrzeby najprzerozniejszych badan pod katem chorob dziecka. No i teraz zostalo juz tylko czekanie na 19 stycznia :) Pozdrawiam

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e44ce764979b.jpg

Mój wielki bebzon na dobranoc :D

xpatiiix3, Negra, josephinka84, Różyczka, Agnieszka0812, Malena91, Carolq, pasia27, Marietta, Sylika, klaudia1534, Diabla85, bereda11, Aniu_leczka, Iwa81, migussia, JusWik, Magenta, helutka, luna91 lubią tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta jaki ładny :)
    Ja podobnie jak Daria na 56cm kupię po kilka sztuk body ( sprawdzę te kopertowe ) z długim i krótkim rękawkiem, kilka pajaców i getry oraz półśpiochy, do tego czapeczki cienki, jedna grubsza, skarpetki i niedrapki. Chętnie zakupię sukieneczki, ale też na 3 miesiąc, nie wcześniej. Śliczne ubranka są ma stronie h&m tylko przecen nie ma :( w tym tygodniu pojadę do galerii i może coś na przecenach jeszcze znajdę ;) przynajmniej trochę mi się rozjaśniło co kupić :)
    W przyszłym tyg pierwszy raz będę robić to badanie ma cukrzycę. Mam
    Nadzieję, że nie będzie źle :) dziś zaczęłam 25 tydzień ;)

Agnieszka0812, Carolq, pasia27, Cigaretta lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać od ponad godziny, więc udało mi się Was nadrobić, ale dziewczyny skrobiecie naprawdę sporo ;-) no i dobrze!
    Mnie kolejny dzień dokucza ból głowy i już nie wiem co ze sobą zrobić :-(
    Dzisiaj rano idę trochę popływać i mam nadzieję, że mi się polepszy ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ