Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Pasia ja też z okazji wypłaty mam ochotę na zakupy dla maluszka
Co do szczepień, to u nas wszystko poszło co 'obowiązkowe' tzn za darmo, nie mieliśmy za bardzo pieniędzy wtedy na dodatkowe, poza tym mam w rodzinie lekarza i on był zdania żeby jednak dodatkowych nie brać. A teraz to myślę że zrobimy jak wtedy, czyli szczepimy na te obowiązkowe.
Poli mnie też dość często boli głowa, kilka razy brałam apap, bo nie dawałam rady. Ale myślę, że u mnie to przez niskie ciśnienie, bo tak jak niektóre z Was przewaznie mam 90/60. Od początku ciąży piję kawe, jedną lub dwie dziennie, co prawda słabsze jak przed ciążą i tylko rozpuszczalna z mlekiem. Na mnie działa, ale niestety nie na długo. Upewniałam się chyba na 2 wizytach czy na pewno mogę pić tą kawę i pani doktor potwiedziła. Przed ciążą i to chyba z dwa lata trwało, że niestety u mnie oprócz kawy też na porządku dziennym był przynajmniej jeden redbull czy inny energetyk. I chyba od tego najciężej było mi się odzwyczaić,bo od fajek mnie od razu odrzuciło, z reszta nie dużo paliłam, paczkę na 3-4dni i to tylko poza domempasia27 lubi tę wiadomość
-
hejka, ja też jestem po pierwszych zakupach dla małej
akurat też w tesco udało nam się takie słodkie małe skarpetki kupić
jejku jakie to wszystko malutkie dla dzieci jest a te brzuchy to takie ogromne
mój mąż już zaczął na mnie mówić wielorybica hehe przytyłam już z 9 kg! a tyle miesięcy jeszcze przede mną! muszę się pohamować z jedzeniem bo będę najwiekszym wielorybem na świecie
Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość
-
asioczek nie jesteś sama, u mnie na ostatniej wizycie były +7kg, a teraz po miesiącu już się boję co waga pokaże w poniedziałek. W domu wagi nie mam, może to i dobrze... Ale apetyt mam okropny, dwie godz po obiedzie a ja już głodna jestem
W pierwszej ciąży przytyłam 16kg, więc nie mało i niestety tak szybko mi kilogramów nie ubyło jak przybyło. Dopiero po 1,5roku wróciłam do wagi sprzed ciązy. No ale ja szczuplutka nigdy nie byłam. Zeby utrzymywać te 60-62kg musiałam rezygnować ze słodyczy, fastfoodow, białego pieczywa idt,bo jak się zapuściłam na 2-3miesiące to od razu było 65 na wadzeasioczek86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymigussia wrote:U mnie na ostatniej wizycie też było +4 kg ale kilka miesięcy przed ciążą przytyłam 5 kg bo rzuciłam palenie, także w sumie mam 9 nadprogramowych już.. Ale jestem dobrej myśli, aby dzieciątko zdrowe było to i sie później zrzuci
takze uważam aby za duzo nie przytyć , mam cukrzyce i tak lekarka mi powiedziała ze maksymalnie powinnam 7 kg przytyć w ciąży .
migussia lubi tę wiadomość
-
Malena91 wrote:Dziewczyny zjadłam zapiekanke i mi po niej bardzo nie dobrze , mdli mnie. Mam zgage i mi się odbija boje się żebym się nie zatrula. Wzielam espumisan i co jeszcze moge? Renni?
Ja nawet malemu daje pól na pól z woda jak ma problemy z brzuchem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 18:24
Malena91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja infekcja się rozkręciła, chyba będe musiała iść na wizyte w ten wtorek bo do 19tego nie wytrzymam... mam niefajne upławy i brzuch mnie boli. Co jest przyczyną grzybicy ?? Dopiero co miałam globulki i minął miesiąc i znowu !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 18:43
-
nick nieaktualnyByłam dziś w smyku nastawiona na mega zakupy i wyszłam tylko ze skarpetki i bólami, a to dlatego, że nie ma pojęcia w co ubiera się dziecko od 0-3 m
w czym takie dziecko powinno spać?
w co ubierać jak jest np 20 stopni.
Kaftaniki do czego się ubiera. Normalnie nic nie wiem...pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cigaretta wrote:Moja infekcja się rozkręciła, chyba będe musiała iść na wizyte w ten wtorek bo do 19tego nie wytrzymam... mam niefajne upławy i brzuch mnie boli. Co jest przyczyną grzybicy ?? Dopiero co miałam globulki i minął miesiąc i znowu !
Zmienia się ph u kobiet w ciazy,moze jesz duzo słodyczy...