Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
klaudia1534 wrote:Tak sobie przeglądam te wszystkie akcesoria i gadżety dla dzieci i jest taka masa smoczków, że nie mam pojęcia na co się zdecydować
Polecacie jakieś konkretne?
-
nick nieaktualnyU mnie w bielańskim dostałam numer od położnej z kliniki gdzie chodzę do gina. Na kursy można zapisywać sie od 22 tyg , zaczyna sie 15 lutego trwa 5 tyg , co tydzien 45 min ćwiczeń i 1,5 godz wykładów , czyli zajecia 2 razy w tygodniu. Miła Pani była , kazała podać datę porodu imię nazwisko i przychodzić z mężem
warunkiem było zameldowanie w wawie no i szkoła jest bezpłatna . Meldunek moze byc tymczasowy takze ja akurat z tego skorzystałam
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
helutka wrote:Tak, o tą mi chodzi
Jakos po czasie przyszla tez pielęgniarka srodowiskowa z.deklaracja..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 23:35
-
Marta USA wrote:Witam Was Dziewczyny
Ja aktualnie w 22 tyg ciazy, 19 stycznia wizyta na sprawdzenie plci. Przede mna na poczatku lutego przeprowadzka, wiec poki co zajmuje sie przygotowaniami wlasnie do niej. Czeka nas daleka podroz wiec wszystko musi byc idealnie przemyslane. Jedyny zakup, ktorego dokonalismy z mezem to wczoraj zakup car seat
Z pewnoscia bedzie to ostatni zakup do przeprowadzki a pozniej powoli bede kompletowala potrzebne rzeczy, choc przyznam, ze nadal do konca nie wiem co bedzie nam potrzebne a co nie. Za to widze, ze tu juz daleko posuniete przygotowania, wyprawki, ubrania, meble
Jesli chodzi o sama ciaze to jest to pierwsza i pojedyncza ciaza. Raczej nie czuje jeszcze zadnych ruchow, czasem jakies przelewanie, burczenie, natomiast pani doktor nie kazala sie zupelnie przejmowac, bo przy 1 ciazy mozna czekac dluzej na te objawy. Nie moge doczekac sie kolejnej wizyty i ultrasound! Pozdrawiam cieplo Marta
Ja właśnie czekam na echo serduszka u małej. Mam nadzieję że poza serduszkiem wszystko inne też lekarka zbada. Może w końcu uda się jakaś focie
buźki zrobić ale ta lekarka podobno bardzo zasadnicza i niemiła. Ale za to kardiolog dziecięcy więc najważniejsze żeby sprawdzić czy z serduszkiem wszystko dobrze.Marta USA lubi tę wiadomość
-
Ja po usg. Serduszko książkowe, Marianka jest nadal Marianką i waży 493g. Zdrowa jak ryba
Oczywiście zdjęcia buzi nie mam.
maimama, pasia27, Malena91, JusWik, Dariaaa88, TakaMama, xpatiiix3, Anjaa, bereda11, migussia, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzieńdoooooberek!!!!
Dziewczyny gratuluję wizyt!!! Bereda skoro lekarz nie kazał się martwić tą wadą serduszka to napewno wszystko jest ok a wada zniknie z czasem. Ale wiadomo że lepiej mieć pod kontrolą maluszka.
Wstałam dzisiaj przed 6.00 i powiem wam że wyspana jestem jak niewiem. o 7 już na zakupy pognałam bo potem stać w tych kolejkach to porażka. Teraz gotuję flaki bo mąż uwielbia więc zrobię mu niespodziankę. Mały wali w brzuch od rana, może będzie mały bokser albo jakiś piłkarz heheheh. Dobry mam humor dziś i mam nadzieję że nikt-nic mi go dziś nie popsuje!!!
Miłego dnia dziewczyny!!!Malena91, TakaMama, bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość
-
hej i jeszcze ja wczoraj miałam wizytę ale ne zdarzyłam napisać bo nie dość spóźnienie godzinne to jeszcze małż nie lubi jak przesiaduje na forum jak jest w domu. Dziś niestety poszedł do pracy ehhh nie lubię byc sama z małym i teściami oni tak na siebie nadają i maja gorsze pomysły niż dzieci ;(.
To tak jeśli chodzi o wizytę to szyjka długa i nic się z nią nie dzieje serducho tylko widziałam biło i główkę sprawdził a za 2 tyg jade na RZE to tam lepszy sprzęt i pomiary dokładne tylko muszę sie umówić albo 21 albo 22. Chyba jako ostatnia mam połówkowe.Coś zmęczony był ten mój ginek. Ogólnie wszystko dobrze chociaż mi sie wydawało że to serduszko jakieś nierówne ...nic nie ma sobie co wmawiać bede za 2 tyg wiedzieć.
Spytałam też go o to moje nieszczęsne prawe oko - wzrok przez 2 miesiące strasznie mi sie popsuł mam nadzieję że to tylko na czas ciąży ,zanotował i mam iść do okulisty. Niby takie cuda w ciąży mogą być w końcu to obciążenie .Wagi i wymiarów nie mam nie mówiąc o zdj tak że nawet nie mam co porównywać.
Nowe osóbki się odzywają i nagle forum ruszyło choć brakuje tych starszych których tu już nie widać .
a i jeszcze jeśli o środowiskową chodzi to jak juz byłam w domu to S pojechał do ośrodka i go zgłosił byla chyba na 2 dzien i potem jeszcze raz .Mi pisała wszystko w książeczkę którą dostaliśmy w szpitalu .Malena91, TakaMama, bereda11, JusWik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć kochane, gratuluje wizyt !!!
Ja mam od rana nerwy, wnuki przyjechały do babci bo szwagierka na 8 do roboty i zamiast siedzieć u babki to znieśli graty na góre i tu robią bajzel... zero prywatności na serio...
Mały kopie od rana to mnie uspokaja -
Cigaretta u mnie ciągle to samo !! Doskonale Cię rozumiem. A co najgorsze nawet jak nas nie ma w domu to jak brat mojego męza przyjedzie z dzieckiem "do teściów" to sobie idą na górę do nas jak na jakiś plac zabaw ! a nie za bardzo mam jak drzwi założyć od schodów, więc wypada od każdego pokoju drzwi zamykać
a w dodatku nas do siebie to nigdy nie zaproszą
Cigaretta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTakaMama wrote:Cigaretta u mnie ciągle to samo !! Doskonale Cię rozumiem. A co najgorsze nawet jak nas nie ma w domu to jak brat mojego męza przyjedzie z dzieckiem "do teściów" to sobie idą na górę do nas jak na jakiś plac zabaw ! a nie za bardzo mam jak drzwi założyć od schodów, więc wypada od każdego pokoju drzwi zamykać
a w dodatku nas do siebie to nigdy nie zaproszą
TakaMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiggusia kciuki zaciśnięte
! Dobry lekarz to podstawa !!!
Ja szukam zestawu pościeli dla młodego, mam taka ba oku: http://allegro.pl/showitem/description/5894139308.html turkusowa w słonie szare, tylko myśle jaki rozmiar ma to łóżeczko które dostane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:50
migussia lubi tę wiadomość
-
Dobra, no to nie pozostaje mi nic innego jak przedzwonić do szpitala i spytać co i jak ze szkołą rodzenia - do Wawy mi daleko
a wiem, że u mnie działa bezpłatna szkoła przy oddziale.
Z tą przychodnią, to też u mnie będzie inaczej, bo nie zamierzam zapisywać dziecka do tzw. lekarza rodzinnego /pediatry, mam LuxMed i coś jak prywatne ubezpieczenie, więc to też trochę inaczej działa. Z kolei położną mam właśnie jakąś w przychodni rodzinnej (gdzie i tak nie chodzę)
Co do szczepienia w 1 dobie, to na chwilę obecną nie zamierzam
Polecam poczytać http://www.stopnop.pl/ i ich profil na fb. Ja wiem - super, hiper szczepionki, alleluja! Ale o odczynach poszczepiennych już nie nagłaśniają spraw. A ja zdrowia swojego wyczekanego dziecka narażać nie będę.
Ale to tylko moje skromne zdanie. Mam swój rozum
FeliceGatto - gdzie Ty jesteś jak Cię nie ma??? -
Witam jestem po wizycie wszystko pięknie
,dzidzia zdrowiu tka i nadal MajeczkaBędzie znacznie drobnejsza niż Iwo,dzisiaj niecałe 400gr bez paru.Ws5awie za chwile jej buźke.Ja 3kg przytyłam i teraz 61kg wiec na razie bardzo ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 12:06
Carolq, xpatiiix3, migussia, klaudia1534, pasia27, bereda11, Negra, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość