X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszczesniej miałam insulinoodpormosc i miałam wykonywana w 12 tyg. z 75

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam test obciążenia jakos w 21 tygodniu. Wyszlo ok.
    dziewczyny macie takie kłucie w prawym boku, jakby jajniku. Staram sie lezec bo jak chodze to bardziej boli.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam , nie możesz chodzić ? miałam to samo a po chwili przechodzi ? mi powiedział ze to są kolki . Mówił że gdyby ból nie ustępował to wziasc nospę i lezec i jak nie przejdzie to na IP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 12:35

• JusWik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak kolka takie uczucie. Chodzic mogę tyle ze bardziej kluje jak chodze. Moze tez nospe wezmę a jak nie przejdzie to pojade na IP. Choc nie sądzę ze to cos poważnego. Ogolnie mam problem ze wzdeciami i moze to od tego.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    dziewczyny czy ma może któraś ikeowską wanienkę? Mamy okazję odkupić za 10zł, ale jakoś wydaje się mała i boimy się że po kilku miesiącach będziemy musieć kupić większą, a że jedną łazienkę na razie mamy na dole, to wolelibyśmy u siebie na górze jak najdłużej kąpać w sypialni...
    Ja chce ja kupić, nowa kosztuje 17zł wiec żadna kasa....mała wanienka i poręczna, chce tylko stojak kupić i gra gitara :-P

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

JusWik- masz na myśli okolice jajnika sprzed ciąży, czy teraz? Bo teraz nasze jajniki znajdują się na wysokości pępka- tam Cię boli, czy w dole brzucha? Jeśli nisko, to może naciągające się więzadła?

JusWik lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Cześć dziewczyny!

JusWik- masz na myśli okolice jajnika sprzed ciąży, czy teraz? Bo teraz nasze jajniki znajdują się na wysokości pępka- tam Cię boli, czy w dole brzucha? Jeśli nisko, to może naciągające się więzadła?
    Ooo nawet nie wiedziałam ze jajniki teraz na wysokosci pępka. Raczej to na wysokosci jajników sprzed ciazy.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienki to tez mam ochote na tą z ikea wraz ze stelażem.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się pytałam o to wczoraj na wizycie bo też mi się zdażało parę razy takie akcje ze mnie tak zaczeło boleć nie nic nie mogłam ani isc ani się schylić . Lekarz zapytał dokładnie w jakich sytuacjach , w jakim miejscu i powiedział że najprawdopodobniej to kolki. ja potwierdziłam bo rzeczywiście te uczucie było podobne. I dostałąm takie informacje jak Ci pisałam , mi też pomagało picie wody.

JusWik lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozciągająca się macica podnosi je do góry. Wiem, bo w pierwszej ciąży byłam dwa razy operowana, pierwszy raz w 22tc i jak jakiś lekarz widzi bliznę, pyta: wyrostek? A ja: nie, jajnik :-) Więc jeśli to ból nisko i nie jest bardzo dokuczliwy i po no-spie zmaleje lub przejdzie, to raczej nic poważnego. Ale jeśli będzie się nasilał lub będziesz się martwić, to jedź na IP

JusWik lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    ja się pytałam o to wczoraj na wizycie bo też mi się zdażało parę razy takie akcje ze mnie tak zaczeło boleć nie nic nie mogłam ani isc ani się schylić . Lekarz zapytał dokładnie w jakich sytuacjach , w jakim miejscu i powiedział że najprawdopodobniej to kolki. ja potwierdziłam bo rzeczywiście te uczucie było podobne. I dostałąm takie informacje jak Ci pisałam , mi też pomagało picie wody.
    Dzieki, kochana jesteś. Dobrze ze to forum mamy ;-)

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Rozciągająca się macica podnosi je do góry. Wiem, bo w pierwszej ciąży byłam dwa razy operowana, pierwszy raz w 22tc i jak jakiś lekarz widzi bliznę, pyta: wyrostek? A ja: nie, jajnik :-) Więc jeśli to ból nisko i nie jest bardzo dokuczliwy i po no-spie zmaleje lub przejdzie, to raczej nic poważnego. Ale jeśli będzie się nasilał lub będziesz się martwić, to jedź na IP
    Dzieki Negra. Myślę ze to nic poważnego. Zobaczymy co będzie sie działo do wieczora, jak nie minie to pojade na IP

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xpatiiix3 jak tam????

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Negra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie- Pati przeżyłaś glukozę? Byłaś na IP?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed wizyta w pon miałam te same bole,aż tak rwalo,lekarz pow że to macica bo dziecko z tyg na tydzień przybiera więcej na wadze jak na początku.Weź no spe i magnez zacznij brac

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    ja karmienie piersią wspominam okey, może 2 pierwsze tygodnie nie były jakieś rewelacyjne, ale później już z górki :) na szczęście mi nikt cycków nie tarmosił, ja z natury jestem zbyt zimna, nie lubię jak mnie ktoś obcy dotyka i mówię wprost. tylko partner i dzieci mogą, inni jakoś nie są mi aż tak bliscy żeby macali moje ciało czy całowali po policzkach, przytulali itd, nigdy tego nie lubiłam. jedyne co dopuszczam to podanie ręki.

To jak my brudzia wypijemy? :P

Carolq lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ja przed wizyta w pon miałam te same bole,aż tak rwalo,lekarz pow że to macica bo dziecko z tyg na tydzień przybiera więcej na wadze jak na początku.Weź no spe i magnez zacznij brac
    Poli magnez biorę od początku ciąży i nospe juz wzielam. Najgorsze jest to ze jak noge prawą unosze do gory to boli.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie przejdzie to skocz na IP

• JusWik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się czy to nie wyrostek. ..

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• migussia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:46

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ