X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja chyba będę pobierać.
    Dowiadywalas sie moze o koszt??

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze zbytnio się nie zaglebialam , ale z tego co wiem to koszt pobrania i przebadania to 1800-2500 zł plus 400-500zl rocznie za przechowywanie.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie takie kłucie w prawym boku, jakby jajniku. Staram sie lezec bo jak chodze to bardziej boli.[/QUOTE]

Ja takie klucie miałam w wigilię tyle że w lewym boku,faktycznie jak jajnika bolało, Noga nie mogłam ruszyć, chodzić nie,leżeć nie,siedzieć nie po prostu nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Po jednym dniu przeszło.Ale ból przeszywajacy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 20:46

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    ja mam zrobić krzywą po 24 tc. Co do ruchów, też mam łożysko na przedniej ścianie, więc stąd nie czuję tak wyraźnie ruchów, najczęściej jak już leżę w łóżku :)

Ja łożysko też na przedniej ściance j ruchy czuje głównie wieczorem takie delikatne.
    Dziś zapisałam się do szkoły rodzenia-pierwsze spotkanie 27 styczeń-jeszcze zdążyłam dołączyć do grupy☺

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie miedzy nogami boli,jakby klucie po bokach aż do kości ogonowej idzie nie wiem co to

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    będziecie pobierać krew pepowinowa?
    Ja nie

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:47

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe moj misiek głaszcze brzuszek i mowi niech ona juz stamtąd wyjdzie ;) doczekac sie nie może kochany <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 21:19

pasia27, bereda11, katarzyna_d, Marietta lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się słabo czuje, byliśmy na zakupach bo w lodówce echo i jakoś padam na pysk. Byłam taka głodna a zjadłam kanapke z masłem i czuje się pełna, niedobrze mi..

Właśnie się wykąpałam, zaaplikowałam żel na grzybka i uciekam do wyrka wypoczywać. Młody daje o sobie znać, wczoraj od północy do 2 się wiercił tak, że nie umiałam zasnąć ;) mam nadzieje, że po porodzie zmieni sobie godziny harcowania..

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    hehe moj misiek głaszcze brzuszek i mowi niech ona juz stamtąd wyjdzie ;) doczekac sie nie może kochany <3

Ojj niech lepiej siedzi jeszcze ;) chociaż do 9msc :) Ją z Livką też pogadać sobie muszę na poważnie :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM mnie wczoraj jajnik bolał, a przynajmniej tak w tym miejscu i też się przestraszyłam. ALe dziś jest ok. Wizytę mam w środę za tydzień, to się zapytam, czy to normalne.
    A mnie ostatnio męczy spanie. Dziś wzięłam sobie urlop w pracy, bo nie miałam siły wstać. Tak mi się spać chciało, że wstałam o 7.30 zjadłam śniadanie, wyprawiłam dziecko do przedszkola i poszłam znowu spać i wstałam o 10 :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ojj niech lepiej siedzi jeszcze ;) chociaż do 9msc :) Ją z Livką też pogadać sobie muszę na poważnie :P

pewnie teraz jeszcze za malutka niunia ale juz nie mozemy sie doczkac naszej pierworodnej <3

xpatiiix3, migussia lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    zazdroszcze , moj tak nie mowi ,czasami poglaszcze chyba jeszcze nie przyzswojony ze bedzie dzidzius ach

Moj ostatnio w kościele włożył ręce miedzy guziki od płaszcza i pogłaskał brzuszek :P wystraszył die jak kipnęłam na mszy :P...

bereda11, Marietta lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    zazdroszcze , moj tak nie mowi ,czasami poglaszcze chyba jeszcze nie przyzswojony ze bedzie dzidzius ach

nie martw sie dopiero od paru dni najpierw musial przetrawić ze nie synek a córeczka bedzie ale teraz widze ze juz pokochał

bereda11 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To napisze do zainteresowanych ...

My po wizycie .. Skurcze nadal są ale dostałam reklamówkę leków na to i ta nieszczęsna luteinę :-\ a dopiero sie z nią pożegnałam ehhhh

Szyjka narazie długa zamknięta :)

Trzeba uważać teraz nie latać nie dźwigać!! U męża chyba windę zamontować albo ze sznurka sie spuszczać hahaha

I dietę trzymać aby unikać zaparć bo od tego plamki krwi mi sie pojawiały .

Majkiego widziałam tylko chwilkę bo lek badała łożysko i ilość wód plodowych, oczywiście jak to chłopak przeszkadzał w badaniu bo kopal w głowice :P

No i na tyle :) teraz czekają mnie same słodkości do picia ;-)

malvva, Negra, bereda11, Agnieszka0812, mejbi lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to hiacynta teraz lezysz, odpoczywasz i pachniesz ha ha ha dbaj o siebie kochana

katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    bo moj P to taki malo wylewny ,ostatnio jak byl w pracy to dostalam pieknego sms :kocham was sloneczka moje : to bylo wzruszajace ...a jak wraca z pracy to pyta jak tam zenek ? ha ha ha zenus nasz no

Mój do Mikołaja mówi Spajki :) hahaha

bereda11 lubi tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś dziewczyna pisała o pobieraniu krwi pepowinowej, gdybym miała pieniądze to na pewno bym pobrala. Samo pobranie 2,5 tyś potem płaci się za przechowywanie w banku komórek macierzystych, z tego co ostatnio się dowiadywalam to 500 zł za mc chyba, już nie pamiętam, ale czasem robią jaką promocję i wtedy za rok jakoś nawet nie tak źle wychodzi.

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam gdzies ,że ta dawka krwi pepowinowej co jest pobierana jest w stanie uratować czlowieka ale wazacego do 30 kg

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja w koncu dzis trochę wyspana ;;) Alek juz na glowie babci ja sie zbieram do tego okulisty.... jakoś wizja okularów jest dziwna nic zobaczymy . oby dojechać calo bo ponoć ślisko ze hej

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ