X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Któraś dziewczyna pisała o pobieraniu krwi pepowinowej, gdybym miała pieniądze to na pewno bym pobrala. Samo pobranie 2,5 tyś potem płaci się za przechowywanie w banku komórek macierzystych, z tego co ostatnio się dowiadywalam to 500 zł za mc chyba, już nie pamiętam, ale czasem robią jaką promocję i wtedy za rok jakoś nawet nie tak źle wychodzi.

400-500 zł rocznie

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Czytałam gdzies ,że ta dawka krwi pepowinowej co jest pobierana jest w stanie uratować czlowieka ale wazacego do 30 kg

ta krew przede wszystkim pobiera się z myślą o dziecku i rodzeństwo dziecka. może uratować jego życie. a o 30 kg nie słyszałam.

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ta krew przede wszystkim pobiera się z myślą o dziecku i rodzeństwo dziecka. może uratować jego życie. a o 30 kg nie słyszałam.
    To z tą opłatą roczną mi się znacząco popierdzielilo :-P dorosłym też, waga nie ma znaczenia.
    Ja to ostatnio mam wrażenie u siebie, że im brzuch większy tym rozum mniejszy, połowę spraw zapominam co mam zrobić. Ostatnio miałam problem z kluczami od domu, bo nie mogłam ich znaleźć jak wychodzilam, a ja miałam je w ręku razem z komórką i chusteczkami :-P także teraz za nic nie daję sobie głowy uciąć, bo bym już ją straciła ;-)

Carolq lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    To z tą opłatą roczną mi się znacząco popierdzielilo :-P dorosłym też, waga nie ma znaczenia.
    Ja to ostatnio mam wrażenie u siebie, że im brzuch większy tym rozum mniejszy, połowę spraw zapominam co mam zrobić. Ostatnio miałam problem z kluczami od domu, bo nie mogłam ich znaleźć jak wychodzilam, a ja miałam je w ręku razem z komórką i chusteczkami :-P także teraz za nic nie daję sobie głowy uciąć, bo bym już ją straciła ;-)

właśnie zaglebialam się w temat. rzeczywiście 1 próbka starcza na osobę do 30 kg. jeśli chodzi o osobę dorosła to 1 próbka to za mało. do tego musi występować zgodność tkankowa.

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ...zycze milego dnia , spokojnego I nie mroznego ....

migussia, Agnieszka0812, mejbi, katarzyna_d lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Rozśmieszył mnie post o stracie głowy :) bowiem ja mam tak samo ;P wszystko zapominam , nic nie pamietam , gubię rzeczy po czym je znajduje w najbardziej oczywistym
    Miejscu , nawet przyłapałam sie na tym znaczy maź mnie przyłapał ze pary razy sie go pytałam o jedna rzecz :) czuje sie jakby mi pol mózgu ktos odebrał ;P juz nie mówiąc o zmianie decyzji co chwile na jakis temat , i trudnościach jak trzeba jakaś decyzje podjąć :) hehe mam nadzieje ze w maju powróci

Co do krwi tez sie zastanawiałam nad tym jednak chyba sie nie zdecydujemy , medycyna idzie cały czas do przodu :)

My sie w miarę wyspaliśmy , ostatnio cos słabo sie dogaduje z mężem :( jakos on mnie tak zlewa ze az mi przykro , nie twierdze ze moze to przez hormony moze sie mi tak wydawać :/

• migussia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:48

katarzyna_d lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy mówią też, że przecież jak jest dzieciaczek chory to ta krew pepowinowa tez jest obciążona i potem może być wznowa choroby..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśne mój to samo ze nie ze wsyztsko ok , ze Nas kocha itd. ale wkurza mnie to bo jakoś sie mniej mna interesuje :( a ja trzymam to w sobie i w pewnym momencie wybucham płaczem ;/ on się wkurza że płaczę i tak w kółko ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:24

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    no właśne mój to samo ze nie ze wsyztsko ok , ze Nas kocha itd. ale wkurza mnie to bo jakoś sie mniej mna interesuje :( a ja trzymam to w sobie i w pewnym momencie wybucham płaczem ;/ on się wkurza że płaczę i tak w kółko ...
    Skąd ja to znam...hmmm mój facet to samo,mam wrażenie jak by go nic nie interesowało i nie był świadomy że jestem w ciąży. Wczoraj mu mówię że zapisałam się do szkoły rodzenia,a on nawet tego nie skomentował więc go opieprzylam ze się nie interesuje i wtedy dopiero zaczął się dopytać o zajęcia itd.Wkurza mnie to i często też nie wytrzymuje i rycze.Jesli chodź o zakupy dla dziecka to też zostawia to na mojej głowie, ale wózka i łóżeczka to już nie odpuszczę niech też się zaangażuje! Ahhhh FACECI czasami sił brakuje.

Carolq lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam,że tylko mój taki jest.Już nie chciałam mu mowic,że jak raz dotknal brzucha to mnie brzuch bolal cala noc bo to powienien robic delikatnie

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 na kiedy masz termin?Bo ja teraz 24 tydz i 2 dzień a termin 11 maj.

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    bereda11 na kiedy masz termin?Bo ja teraz 24 tydz i 2 dzień a termin 11 maj.
    Też mam na 11 maja ale pewnie koniec kwietnia już się rozpakuje :-P

monilia84, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak to mi się pomyliło, we wtorek skończyłam 23 tydz więc mam 23 i 2 dni chiba☺już sama się pogubiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:11

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Też mam na 11 maja ale pewnie koniec kwietnia już się rozpakuje :-P
    Ja bym chciała tak na samym początku maja bo na wesele 28 do męża siostry i już bym trochę się ogarnęła i malutka jakąś księżniczkowa sukieneczke by mogła włożyć,a tak to będzie ciężko.

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam na 4 maja termin z usg a tydz ciazy 24 tydz i 0 d,dziś.A z ostatniej miesiaczki na 28 kwietnia

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc teraz mi również 24 leci.Z miesiaczki na 11 maja,a na USG w 14 tyg wyszedl mi 5 maj

• mejbi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Katarzyna, najważniejsze że wszystko ok :) i że szyjka nie świruje :) oszczędzaj się i będzie na pewno wszystko dobrze :)

Co do zapominalstwa to ja mam to samo :D w ogóle czasem mam wrażenie jakbym głowę zgubiła tydzień temu :P i niestety mam wrażenie że gorzej prowadzę samochód, jeżdżę czasem jak ostatnia pierdoła :P

A co do facetów do wiecie. My to dziecko nosimy, mamy wszystkie dolegliwości, czujemy pierwsze ruchy i w ogóle czujemy dziecko cały czas. Oni są mimo wszystko trochę z boku tego wszystkiego. A najważniejsze to jest mówić o swoich potrzebach, oni często się nie domyślają że fajnie by było gdyby się bardziej zatroszczyli, pogłaskali po brzuchu czy coś. Jak tego nie robią to same połóżcie mu rękę na swoim brzuchu, jak poczuje kopniaki parę razy sam zacznie przychodzić :)

Ja martwię się trochę tym że mam termin na 26.05 i jak będę w tym czasie w szpitalu to przegapię dzień mamy w przedszkolu u córci i będzie jej przykro. W zeszłym roku tylko do jednego chłopca mama nie przyszła i tak biedny płakał jak dzieci rozdawały prezenty że masakra tak mi go żal było :(

katarzyna_d, Malena91, Carolq lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus mamy umowe idziemy razem rodzić :P hahahaha zobaczysz jeszcze ze razem urodzimy hahahahah

Migussia wiesz co lekarka mi mówiła że dzidzus tam szaleje kopie i przez to macica się napina i ćwiczy do porodu, ale jesli za duzo się napina może się skrócić szyjka !! do 10 skórczy to jest ok poźniej już trzeba kontrolować

u mnie juz po 8 skurczy jest a gdzie tam do Maja i muszę się pilnować

Moja sąsiadka skorzystała z tego Banku w Krakowi i wzieła tą krew pępowinową !! wzieła na 18 lat nie wiem ile już tysiaków zapłaciła, ale nie mało !!!! ja myśle tak samo jak :

PATI :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi sliczny brzusiu :) na awatarku :P moze dasz juz swoją fotke albo z USG
    :)

Ja w sobote mam akademie syna i nie mogę isc na nią bo tam bedzie długo a ja po godzinie siedzenia dostaje skurczy!! lekarka mi odradziła pójscie :/

Żadko byłam na akademi bo mi kierowniczka wolnego nie dawał nigdy ...

Nie myśl na przód róznie to moze być :) mozesz być już po albo przed :)

mejbi lubi tę wiadomość

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ