X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helutka pewnie wszystko będzie dobrze ! :) wiem, że ciężko jest się nie przejmować, ja bym pewnie się stresowała po takich wiadomościach, ale trzeba być dobrej myśli :)

Ja odprawiłam męża na pępkowe i mam samotny wieczór :P chyba zrobie zakupy dla młodego na necie.

helutka lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helutka, rozumiem, że się zmartwiłaś, bo każda matka chce usłyszeć, że z jej dzieckiem wszystko jest w 100% dobrze. A u Was jest odwrotnie. Ale nadal Twoje dziecko jest zdrowe. I Dziewczyny mają rację. Wszystko będzie dobrze :)

helutka, Alicce lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    dziewczyny zobaczcie te koszulki :D

http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-4mum-i5236129165.html
    suuuper

malvva lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno się nie odzywałam, ale śledzę Was na bieżąco:* ja od miesiąca borykam się z twardniejącym brzuchem .... i mam już dosyć;/ czuję się wykończona psychicznie .... borę nospę forte, duphaston i magne b6 codziennie i jakoś poprawy nie widać;/ byłam półtora tygodnia temu na usg sprawdzić jak tam maluszek czy wszystko ok i lekarz powiedział, że mały ułozony poprzecznie, ja szczupła i dlatego tez czuję dyskomfort w postaci twardego brzucha;/ Dobija mnie to trochę.... nie powiem skurcze bezbolesne się zmiejsyzły, ale codziennie przychodzi tak godz 12-13 i brzuch mi się robi napompowany i już jest taki do końca dnia;/ Szyjka tydzień temu niby ok..... ale bardzo martwię się ten ciągle twardy brzuch .... lekarz mi mówi, że taka moja natura ale jakoś to do mnie nie przemawia;/
    U mnie stopień dojrzałości łożyska I.

POzdrawiam:****

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Witam się sobotnio ;)

Ja też nie wiem który stopień łożyska mam :D

Co do wagi to ja miałam huśtawki trochę, zaczęłam od 55kg, najpierw trochę przybrałam, potem schudłam przez wymioty, następnie waga stała a ostatnio już na plusie. Ważę 58kg wiec mam 3kg do przodu od początku ciąży. Ale apetyt mi dopisuje ostatnio więc zobaczymy jak to będzie :P

A jeśli mogę Wam rzucić temat to może te z Was które mają już wózek albo chociaż upatrzony już model to się podzielą tutaj wyborem? Ja zaczęłam oglądać trochę na allegro ale ogólnie taki mam mętlik w głowie że szok i trochę liczę ze może macie coś fajnego na oku :)

miłego popołudnia :)

Ja dziś zamówiłam na allegro używanego xlandera trójkołowego 3 in 1.Wózki nie do zajechania za całe 400 zł.Potem tylko spacerówkę parasolkę dokupię samą i będzie po sprawie :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja w tych wózkach łóżeczkach butelkach smoczkach mebelkach ubrankach to gorzej niż zielona jestem oglądam różne stronki z tymi rzeczami ale nie mam bladego pojecia co się sprawdza a co nie...a na dodatek wszyscy mi mówią ze nie dużo czasu juz a mi sie wydaje ze mam go jeszcze duuzzoo cale 4 miesiące przeciez jeszcze..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będe miała wózek bebetto luca z fotelikiem cybex anton 3, odkupuje go dopiero w kwietniu :)
    Aniuleczka masz racje x lander jest mega porządnym wózkiem, szwagierka obwoziła nim 2 dzieci rok po roku, jeszcze do tego miała dostawke i nieraz po 5 siatek zakupów zawieszonych na rączce i dawał rade :) a za 400 zł to się opłaca.

Zakupiłam w końcu cotton ballsy do pokoju młodego, narazie będą służyć nam :)

• migussia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:56

helutka lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha nudy wszystkie śpią xD a ja od 3.30 juz nie...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Ty Pati nie możesz spać? :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie niedzielnle milego dnia

bereda11 lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patii jak Nelusia ? lepeij juz ? przeszla jej biegunka ?

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczynki ja dziś też słabo spalam,w lewym dole brzucha mnie bolało i na żadnym boku nie mogłam spac.Milego dzionka wam życzę.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zrobiłam na platynowy blond :-D normalnie przemiana 100%

bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja siedzę sama, mąż w pracy. Co do spania, czekam na poduszkę do spania, odkupiłam używaną, mam nadzieję że szybko do mnie dotrze bo czekam już tydzień a wstaję z bólem pleców mimo w sumie niezbyt dużego brzuszka. Co do wózka, ja odkupiłam zestaw mutsy 4rider z dopasowanym fotelikiem maxi cosi i innymi dodatkami (torba, dodatkowy koszyk na zakupy, śpiworek) za całe 500 zł, więc też jestem zadowolona.

pasia27 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    A co Ty Pati nie możesz spać? :)

No nie dopiero do domu wróciłam egzaminy zdane indeks zdany z głowy mam ;)
    bereda11 wrote:
    patii jak Nelusia ? lepeij juz ? przeszla jej biegunka ?

Tak kochana przeszło trochę jęczała przez sen ale spala całą noc ;) dzisiaj jedna kupa i jakoś normalnie juz je także super ;)

migussia lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim Majóweczkom!! Sama jestem tu nowa, ale rowniez termin mam na maj [24.05]:)

pasia27 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    helutka jesli lekarz mowi ze nie ma sie przejmowac bo nie bedzie z tego powodu nastepstw zadnych ani powiklan to tego sie trzeba trzymac.lekarze wiedza co mowia w tej kwesti bo sporo mieli takich przypadkow i pozniej dzieciaczki zdrowe byly .Mi tez tak mowia , a wczoraj dowiedzialam sie ze znajomej synek tez urodzil sie z dziurka w serduszku do 5 miesiaca mu sie zrosla i chlopak ma teraz 5 lat i zdrowy jest ..my musimy sie pocieszac helutka bedzie dobrze ja w to wierze i u mnie i u Ciebie .Dlatego tez zdecydowalam ze zadnej aminipunkcji nie bede robic ani teraz ani pozniej .
    Ech... nerwy są, chociaż staram się przejść nad tym do porządku dziennego.. Po prostu na początku marca dowiem się co dalej - czy zostawiamy to jak jest, bo nic nie uciska, czy uciska i będzie trzeba poszerzać.
    Chyba trzeba zaufać i zostawić.
    Bereda - mam nadzieję, że na początku czerwca to się tylko śmiać będziemy na wspomnienie o tych stresach z teraz :)

Edit:
    co może kłuć z lewej strony zaraz pod żebrem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 14:55

bereda11 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Cześć wszystkim Majóweczkom!! Sama jestem tu nowa, ale rowniez termin mam na maj [24.05]:)
    Hej

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratuluję zdanych egzaminów ☺

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ