Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nie trzeba tylko mozesz miec jak chcesz i masz zaplanowane czy chcesz zeby miec znieczulenie czy chcesz byc nacinana itp tak mi sie wydaje. Przy pierwszym porodzie nie mialam i teraz tez nie robie.
Dzis zamowilam sportowe staniki . oby rozmiar byl ok. I mierzylam brzucha w narszerszym miejscu 89 no i pewnie jakies 1,5 kg na plusie. Ale tak mam napiety brzuch caly czas cps maly sie wypycha do przodu chyba . i czuc go juz bardzo wyraznie. Dzis leniwa niedziela. Za tydzien bedzie urwanie glowy bo to na babcie i dziadkow zjazd znow bedzie ehhhb.... Nic jakos przezyje. Iii juz wiadomo ze moj synus bedzie mial jeszcze 2 kuzynow lub kuzynek w tym roku. -
Możesz taki plan wykonać i pokazać położnej jeżeli taką wykupisz i będzie z Tobą cały poród pomoże Ci się zastosować do planu
ew w szpitalu przedstawić tym z NFZ ale te nie koniecznie muszą się zastosować a ja od razu im mówiłam żeby sobie zapisali ze nie zgadzam się na nacinanie
i zapisali i nienacinali mnie z resztą ona mówiła ze jeżeli będzie taka potrzeba to poinformuje ale nie było
a i wtedy wcześniej dają ankietę dla anestezjologa do wypełnienia i jak jest wolny po 3cm przychodzi
zawsze pytają na początku u mnie czy pani będzie chciała zzo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 21:06
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:ja właśnie się maruje od czasu do czasu po prostu mi się nie chce . po kąpieli jakoś tak posmarować się jeszcze zimnym kremem brrrr. ale dziś chyba wprowadze systematyczność w tej czynności
Ja z Marcelem spęka łam jak brzuchol opadł porządnie już tydzień przed porodem jakoś a smarowałam się 2-3 razy dziennie dzień w dzień od 3 miesiąca i nic to nie dało z Nel różnie jak pamiętała a w tej ciąży parę razy się posmarowalam i ostatnio jakoś ze 2 msc temu chyba no nie chce mi się zimno mi wieczorem i nie chce mi się zimnym kremem tego brzucha masować z resztą boje się trochę żeby sobie skurczy nie wywołać bo jakiś delikatny ten mój brzuch znowu..kamisia88 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ja sie smarowalam jak opętana w 1ciazy a teraz tylko 1raz wieczorem codziennie tym balsamem z rosmana. Na biodrze mam z 5glebokich z 36tyg w tamtej ciszy he i na brzuchu kolo pępka mam pajączka jakby który wyszedł po porodzie..
W szpitalu po porodzie sie oliwka smarowalam..uzaleznienie delikatne -
Witam ..
Jestem z czerwcówek będę miała córeczkę...
Chciałam zapytać czy jest tu jakaś mamusia któa boryka się z nadciśnieniem w ciąży ? Bo u nas takiej nie ma a Chciałam zapytac o jakieś podpowiedzi jak sobie z tym radzic obecnie jestem od 3dni na leku dopegyt 2x1 ale wieczorem złapał mnie okropny bół głowy kreciło mi się w głowie ciśnienie ponad 140 wciąż mi skacze zadzwoniłam do gin kazał wziąść naastepną tabletke pomimo ze o 20 wziełam 2gą ,,, i jesli nie spadnie mam przyjechać na Odział spadło do 137 po godzinie.... nie wiem co robic;(Ollaala lubi tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Witam ..
Jestem z czerwcówek będę miała córeczkę...
Chciałam zapytać czy jest tu jakaś mamusia któa boryka się z nadciśnieniem w ciąży ? Bo u nas takiej nie ma a Chciałam zapytac o jakieś podpowiedzi jak sobie z tym radzic obecnie jestem od 3dni na leku dopegyt 2x1 ale wieczorem złapał mnie okropny bół głowy kreciło mi się w głowie ciśnienie ponad 140 wciąż mi skacze zadzwoniłam do gin kazał wziąść naastepną tabletke pomimo ze o 20 wziełam 2gą ,,, i jesli nie spadnie mam przyjechać na Odział spadło do 137 po godzinie.... nie wiem co robic;(kamenkaa lubi tę wiadomość
Kazik :* -
kamisia88 wrote:Hej ja mam ten sam problem z ciśnieniem, mam dopegyt ale nie chce się faszerowac wiec kupiłam w aptece taki syrop 100% żurawina i z aronii i na zmianę je pije np do herbaty czy soku bo same są niedobre, spróbuj, mi ciśnienie z ponad 150/100 doszło w 2 dni do 120\89. Nie namawiam cie na nie branie tabsow ale jako dodatek, mam nadzieję, że pomoglam:-)
witaj BArdzo dziekuje że odpisałaś .. Spróbuje i tych soków mam nadzieje że pomoga i tez bede miec 120Bardzo sie przeraziłam tym .
Juz nie bierzesz Dopegytu? Czy on szkodliwy jest dla Dziecka?Ollaala lubi tę wiadomość