X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojna az za bardzo córcia malutko i słabo sie dzis rusza

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny o co chodzi z planem porodu? trzeba go mieć ze sobą?

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba tylko mozesz miec jak chcesz i masz zaplanowane czy chcesz zeby miec znieczulenie czy chcesz byc nacinana itp tak mi sie wydaje. Przy pierwszym porodzie nie mialam i teraz tez nie robie.
    Dzis zamowilam sportowe staniki . oby rozmiar byl ok. I mierzylam brzucha w narszerszym miejscu 89 no i pewnie jakies 1,5 kg na plusie. Ale tak mam napiety brzuch caly czas cps maly sie wypycha do przodu chyba . i czuc go juz bardzo wyraznie. Dzis leniwa niedziela. Za tydzien bedzie urwanie glowy bo to na babcie i dziadkow zjazd znow bedzie ehhhb.... Nic jakos przezyje. Iii juz wiadomo ze moj synus bedzie mial jeszcze 2 kuzynow lub kuzynek w tym roku.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, dano mnie tu nie było..u nas w szpitalu obowiązkowo trzeba mieć plan porodu :) jutro wizytuję mam stresa :)

bereda11 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz taki plan wykonać i pokazać położnej jeżeli taką wykupisz i będzie z Tobą cały poród pomoże Ci się zastosować do planu ;) ew w szpitalu przedstawić tym z NFZ ale te nie koniecznie muszą się zastosować a ja od razu im mówiłam żeby sobie zapisali ze nie zgadzam się na nacinanie :P i zapisali i nienacinali mnie z resztą ona mówiła ze jeżeli będzie taka potrzeba to poinformuje ale nie było :) a i wtedy wcześniej dają ankietę dla anestezjologa do wypełnienia i jak jest wolny po 3cm przychodzi ;) zawsze pytają na początku u mnie czy pani będzie chciała zzo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 21:06

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak ja dużo jeszcze nie wiem...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie masz jeszcze czas ten plan nie jest strasznie ważny ja nie miałam ani przy synu ani przy córce ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie znalazłam mój pierwszy różowy wielki rozstep! aaaa aaaa aaa! !!!!!! :((((

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję :/ a ja się nie smaruje i nic a nic, tzn no nic z nowych ;P stary tygrys po Marcelu tylko jest ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam planu porodu ..szlam na żywioł he
    Teraz tez i mam nadzieje ze pójdzie gładko i nie będą mnie nacinać..tego będę pilnowala w miare możliwości..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie się maruje od czasu do czasu po prostu mi się nie chce . po kąpieli jakoś tak posmarować się jeszcze zimnym kremem brrrr. ale dziś chyba wprowadze systematyczność w tej czynności

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja właśnie się maruje od czasu do czasu po prostu mi się nie chce . po kąpieli jakoś tak posmarować się jeszcze zimnym kremem brrrr. ale dziś chyba wprowadze systematyczność w tej czynności

Ja z Marcelem spęka łam jak brzuchol opadł porządnie już tydzień przed porodem jakoś a smarowałam się 2-3 razy dziennie dzień w dzień od 3 miesiąca i nic to nie dało z Nel różnie jak pamiętała a w tej ciąży parę razy się posmarowalam i ostatnio jakoś ze 2 msc temu chyba no nie chce mi się zimno mi wieczorem i nie chce mi się zimnym kremem tego brzucha masować z resztą boje się trochę żeby sobie skurczy nie wywołać bo jakiś delikatny ten mój brzuch znowu..

kamisia88 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lezy chyba na pecherzu i co 5 min dajemy pauze na filmie bo leje jak kobyla....hehe

Carolq, Marietta, pasia27, Kłosia lubią tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystraszyłam się,że moze to wody...ze tak często chodze ,oczywiście panika....

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie smarowalam jak opętana w 1ciazy a teraz tylko 1raz wieczorem codziennie tym balsamem z rosmana. Na biodrze mam z 5glebokich z 36tyg w tamtej ciszy he i na brzuchu kolo pępka mam pajączka jakby który wyszedł po porodzie..
    W szpitalu po porodzie sie oliwka smarowalam..uzaleznienie delikatne :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuch smaruje oliwka w zelu.Johnsona i odpukac nic nie mam a brzuch jest dosyc duzy i naciagniety,pośladki i ramiona smaruje balsamem sexy mama

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ..
    Jestem z czerwcówek będę miała córeczkę...

Chciałam zapytać czy jest tu jakaś mamusia któa boryka się z nadciśnieniem w ciąży ? Bo u nas takiej nie ma a Chciałam zapytac o jakieś podpowiedzi jak sobie z tym radzic obecnie jestem od 3dni na leku dopegyt 2x1 ale wieczorem złapał mnie okropny bół głowy kreciło mi się w głowie ciśnienie ponad 140 wciąż mi skacze zadzwoniłam do gin kazał wziąść naastepną tabletke pomimo ze o 20 wziełam 2gą ,,, i jesli nie spadnie mam przyjechać na Odział spadło do 137 po godzinie.... nie wiem co robic;(

Ollaala lubi tę wiadomość

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Witam ..
    Jestem z czerwcówek będę miała córeczkę...

Chciałam zapytać czy jest tu jakaś mamusia któa boryka się z nadciśnieniem w ciąży ? Bo u nas takiej nie ma a Chciałam zapytac o jakieś podpowiedzi jak sobie z tym radzic obecnie jestem od 3dni na leku dopegyt 2x1 ale wieczorem złapał mnie okropny bół głowy kreciło mi się w głowie ciśnienie ponad 140 wciąż mi skacze zadzwoniłam do gin kazał wziąść naastepną tabletke pomimo ze o 20 wziełam 2gą ,,, i jesli nie spadnie mam przyjechać na Odział spadło do 137 po godzinie.... nie wiem co robic;(
    Hej ja mam ten sam problem z ciśnieniem, mam dopegyt ale nie chce się faszerowac wiec kupiłam w aptece taki syrop 100% żurawina i z aronii i na zmianę je pije np do herbaty czy soku bo same są niedobre, spróbuj, mi ciśnienie z ponad 150/100 doszło w 2 dni do 120\89. Nie namawiam cie na nie branie tabsow ale jako dodatek, mam nadzieję, że pomoglam:-)

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do dziewczyn mam pytanie bo od kilku godzin dziś mam co 10 minut bardzo twardy brzuch, skurcze. Nie wiem co jest, mialyscie tak?

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Hej ja mam ten sam problem z ciśnieniem, mam dopegyt ale nie chce się faszerowac wiec kupiłam w aptece taki syrop 100% żurawina i z aronii i na zmianę je pije np do herbaty czy soku bo same są niedobre, spróbuj, mi ciśnienie z ponad 150/100 doszło w 2 dni do 120\89. Nie namawiam cie na nie branie tabsow ale jako dodatek, mam nadzieję, że pomoglam:-)

witaj BArdzo dziekuje że odpisałaś .. Spróbuje i tych soków mam nadzieje że pomoga i tez bede miec 120 :( Bardzo sie przeraziłam tym .
    Juz nie bierzesz Dopegytu? Czy on szkodliwy jest dla Dziecka? :(

Ollaala lubi tę wiadomość

‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ