X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    A do dziewczyn mam pytanie bo od kilku godzin dziś mam co 10 minut bardzo twardy brzuch, skurcze. Nie wiem co jest, mialyscie tak?

Zapewne są to skurcze macicy kiedy masz wizytę ? Jesli daleko do wizyty to kup sobie nospe forte !!
    Ja biorę magnez ASMAG FORTE i ASPARAGINIAN EXTRA WSZYSTKO 2X1 Zwykly magnez mi nie pomagał.

Jeszcze luteine dopochw mam.

Zadzwon do gina zapytaj !!

kamisia88 lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Sok z żurawiny na prawdę aż tak obniża ciśnienie? czy to w połączeniu z tym drugim? Bo ja pije strasznie dużo soku 100% żurawiny ale to ze względu na częste problemy z pęcherzem jeszcze z przed ciąży i właśnie zawsze mam mega niskie ciśnienie. Więc może to przez ten sok?

Nie potrafię Ci ja odpowiedzieć narazie będe piła może mi obniży :( tak bardzo bym tego chciała ... też słyszałam że żurawina na pęcherz... Ale Ci Zazdroszcze że masz niskie .. JA to się boje z łózka wychodzić by mi nie podskoczylo :( A to dopiero 17tydz. boje sie co będzie dalej...

Są tu jeszcze jakies mamusie które mają problem z ciśnieniem?

Ollaala lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Klaudia i Marvva trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i Bereda za czwartkową ;)
    Jeżeli chodzi o bóle brzucha to ja miałam jakis czas temu taki bol, jakby kolkę, że ciezko mi było wysiadać z auta itp. Przeczytałam, że takie bóle ( w rożnych miejscach i o rożnym nasileniu ) zazwyczaj są objawem powiększającej się macicy.
    Zanim poszłam do lekarza samo przeszło. Oczywiście nie namawiam do bagatelizowania takich objawow jak kłucie w boku czy ból brzucha. Piszę tylko, że u mnie przeszło samo.
    Co do wyprawki nie kupiłam jeszcze nic z wyjątkiem paru ciuszków i w sumie dobrze bo znajomi ciagle cos dają lub pożyczają dzieki czemu duzo pieniędzy zaoszczędzę. Mam piękny kosz Mojżesza, łóżeczko, matę edukacyjną, kołyskę,a bedzie chodzik, leżaczek i nosidełko. Przeglądam na bierząco olx i Allegro, wiem co maja w Ikea. Moja przyjaciółka tez mi prześle termometr i wyprawkę dla noworodka. Mowila ze duzo sie dostaje i to sie sprawdza jak widac :) oczywiście cześć rzeczy kupie nowych i sama chetnie je komuś w przyszłości sprezentuje ;) a co do wózka to moj wymarzony to holenderski Joolz. Cena nowego zbyt wysoka ale jakby udało sie kupic używany byłoby super :)
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;)

malvva, bereda11 lubią tę wiadomość

• mamamiśka Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :)
    Ja też pomału zbieram za przygotowanie wszystkiego. Dużą część ciuszków mam po małym a jeszcze większą część dziele na koleżanki które mają chłopców bo przecież mi dla małej się to wszystko nie przyda. Muszę to wszystko uporządkować póki w miarę chodzę jeszcze.
    Jeśli chodzi o nadciśnienie i aronię to naprawdę pomaga. Soki, dżemy i inne przzetwory mamusie możecie zjadać.

Życze spokojnych i udanych wizyt :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

ganndqk37higo3kl.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyprawka powoli się kompletuje :) Ubranka już chyba wszystkie mamy, wczoraj dokupiliśmy ostatnie potrzebne, jeszcze ewentualnie kilka body kopertowych 56, jakieś nowe skarpetki 0-3 i może jakiś cieplejszy pajacyk 62 w razie czego :)
    Kosmetyki i akcesoria typu chusteczki czy proszki kompletujemy powoli przeglądając promocje np. w rossmannie, co tydzień mają coś co się przyda, w tamtym tygodniu kupiłam chusteczki nawilżone i kilak innych drobiazgów :)
    Łóżeczko będzie do końca stycznia, komoda w połowie lutego, a wózek kupimy w marcu :)
    Resztę z listy również chyba kupię w gemini bo mają nawet pieluszki, więc z jednego miejsca będzie taniej, i zostaną do dokupienia jakieś kocyki, pościel do wózka i dla mnie koszule i szlafrok do szpitala :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie do mam :) Czy zużywacie przy dzieciach dużo soli fizjologicznej w ampułkach? Bo w gemini mają tylko po 50 i 100szt, nie jest podana data ważności (o ile sól fizjologiczna taką posiada?) i nie wiem czy warto kupować taką ilość czy lepiej 5szt na początek w aptece i potem dokupić jak będzie potrzebna?

tb732n0a0czusv9c.png
  • mamamiśka Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda i Halutka napewno wasze dzieciaczki będą silne i zdrowe.
    Stres jest zawsze i każda mama się denerwuje. Pamiętam jak dziś jak lekarz mi oznajmił że mały może mieć Downa to była poprostu dla mnie załamka. Nie mogłam normalnie funkcjonować , więc trzymam kciuki zeby było wszystko w porządku.

helutka, bereda11 lubią tę wiadomość

ganndqk37higo3kl.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Sok z żurawiny na prawdę aż tak obniża ciśnienie? czy to w połączeniu z tym drugim? Bo ja pije strasznie dużo soku 100% żurawiny ale to ze względu na częste problemy z pęcherzem jeszcze z przed ciąży i właśnie zawsze mam mega niskie ciśnienie. Więc może to przez ten sok?
    Jest dobry na pęcherz ale i na obniżenie ciśnienia. Ja to mam sok taki bez cukru tylko owoce i jest mało smaczny ale pomaga, arenie mam bo sama robiłam ma zimę :-P

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • mamamiśka Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie do mam :) Czy zużywacie przy dzieciach dużo soli fizjologicznej w ampułkach? Bo w gemini mają tylko po 50 i 100szt, nie jest podana data ważności (o ile sól fizjologiczna taką posiada?) i nie wiem czy warto kupować taką ilość czy lepiej 5szt na początek w aptece i potem dokupić jak będzie potrzebna?

Domi bardzo mało mi tego szło przy małym także na spokojnie, zazwyczaj tylko do noska, albo do przemywania oczek :)

ganndqk37higo3kl.png
  • mamamiśka Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:

Domi bardzo mało mi tego szło przy małym także na spokojnie, zazwyczaj tylko do noska, albo do przemywania oczek :)

ganndqk37higo3kl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 ja uwielbiam ten sok z żurawiny, piję go bez żadnych dodatków a mąż się krzywi na sam widok butelki :D Ostatnio w SuperPharm był w promocji za 10,99 zł. Niskie ciśnienie nie jest takie złe poza fatalnym samopoczuciem ale póki co mogę leżeć i nic nie robić a jednak zapalenia pęcherza bardzo się boję więc nadal będę pić.
    Tak się zastanawiam nad pościelą do łóżeczka. Czy od razu jej używałyście przy maluchach? Bo tak czytam, że poduszki nie można podkładać, jak już to tylko płaską więc może na początek lepiej zrezygnować? Kołderką dzidzia może się nakryć za bardzo więc też może lepiej bez? Od początku używałyście kołdry i poduszki czy dopiero później (kiedy)? Oglądałam śpiworki ale one są w większości od 3 m-ca albo ja tylko takie wyszukałam to co do tego czasu, rożek? W pełni ubrane łóżeczko jest cudne ale czy praktyczne?

patkaaxx90 lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nigdy nie wyjde z tej infekcji,tylko skonczylam brac Pimafucin i dziś od rana znowu mam wiecej wydzieliny takiej przezroczystej i wodnistej.Już nie wiem czy to tak ma być w ciazy czy co...
    My w ten weekend kupilismy wszystkie ciuszki,zostaly mi do kupienia meble ktore mialam zamówić na allegro ale jak zobaczylam na żywo w hurtowni to są tragiczne ich,wykończenie i ogólnie wyglad szalu macicy nie robi,i mozna powiedziec że wybralismy już wozek bebetto murano ale ten model z 2016 jest o wiele lzejszy jak tamten

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 12:39

• malvva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :)

wróciłam z wizyty i Nelka ma juz 488 g !! jeszcze 11 dni temu na polowkowym bylo 384 :O
    mała jest polozona miednicowo moze dlatego cos od wczoraj slabiej ja czuje wczesniej byla glowkowo

wyniki z krwi wyszly mi slabo i musze zelazo przyjmowac

helutka, xpatiiix3, Dariaaa88, migussia, JusWik, pasia27, Agusia ;), Różyczka lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    witaj BArdzo dziekuje że odpisałaś .. Spróbuje i tych soków mam nadzieje że pomoga i tez bede miec 120 :( Bardzo sie przeraziłam tym .
    Juz nie bierzesz Dopegytu? Czy on szkodliwy jest dla Dziecka? :(
    Ogólnie aronia obniża ciśnienie, więc wszelkie soki, dżemiki wskazane :)
    Wiem o tym, bo sama mam niskie i nie mogę spożywać aronii :)

Z naturalnych sposobów tu masz link: https://hipokrates2012.wordpress.com/2014/02/19/10-naturalnych-sposobow-na-obnizenie-cisnienia-krwi/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli

Może przelecz swojego Męża!! Ja stale łapałam infekcje !! Od kiedy męża przeleczylam w raz ze sobą jest spokój !! Jak nigdy cisza :)

Ja znowu mam bóle jelitowe :-( horror ..... Leze i umieram z bólu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 13:19

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    ja jutro i juz sie nie mogę doczeka..o 19dopoero ..
    Ja dziś idę do gina z powodu twardnienie brzucha...

f2w3flw19tw30ku4.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah podskoczylo mi pomimo ze leże na 138/75 nie wiem co robic dziewczyny :( Czy jechac na szpital czy leżeć i obserwować .... :(

strasznie sie boje..

Ollaala lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u nas jest 100 % wstrzemięźliwość:)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Ah podskoczylo mi pomimo ze leże na 138/75 nie wiem co robic dziewczyny :( Czy jechac na szpital czy leżeć i obserwować .... :(

strasznie sie boje..
    Jedz na Ip lepiej niech coś ci podadza a tak sama się denerwujesz i podnosisz sobie cisnienie

kamenkaa, mamamiśka lubią tę wiadomość

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:

strasznie sie boje..
    To nie jest takie złe jeszcze, jak się sama nakręcasz to będzie roslo wiec dla spokoju pojedz na ip

Marietta, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ