Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamisia88 wrote:A do dziewczyn mam pytanie bo od kilku godzin dziś mam co 10 minut bardzo twardy brzuch, skurcze. Nie wiem co jest, mialyscie tak?
Zapewne są to skurcze macicy kiedy masz wizytę ? Jesli daleko do wizyty to kup sobie nospe forte !!
Ja biorę magnez ASMAG FORTE i ASPARAGINIAN EXTRA WSZYSTKO 2X1 Zwykly magnez mi nie pomagał.
Jeszcze luteine dopochw mam.
Zadzwon do gina zapytaj !!kamisia88 lubi tę wiadomość
-
Guem wrote:Sok z żurawiny na prawdę aż tak obniża ciśnienie? czy to w połączeniu z tym drugim? Bo ja pije strasznie dużo soku 100% żurawiny ale to ze względu na częste problemy z pęcherzem jeszcze z przed ciąży i właśnie zawsze mam mega niskie ciśnienie. Więc może to przez ten sok?
Nie potrafię Ci ja odpowiedzieć narazie będe piła może mi obniżytak bardzo bym tego chciała ... też słyszałam że żurawina na pęcherz... Ale Ci Zazdroszcze że masz niskie .. JA to się boje z łózka wychodzić by mi nie podskoczylo
A to dopiero 17tydz. boje sie co będzie dalej...
Są tu jeszcze jakies mamusie które mają problem z ciśnieniem?Ollaala lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
Klaudia i Marvva trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i Bereda za czwartkową
Jeżeli chodzi o bóle brzucha to ja miałam jakis czas temu taki bol, jakby kolkę, że ciezko mi było wysiadać z auta itp. Przeczytałam, że takie bóle ( w rożnych miejscach i o rożnym nasileniu ) zazwyczaj są objawem powiększającej się macicy.
Zanim poszłam do lekarza samo przeszło. Oczywiście nie namawiam do bagatelizowania takich objawow jak kłucie w boku czy ból brzucha. Piszę tylko, że u mnie przeszło samo.
Co do wyprawki nie kupiłam jeszcze nic z wyjątkiem paru ciuszków i w sumie dobrze bo znajomi ciagle cos dają lub pożyczają dzieki czemu duzo pieniędzy zaoszczędzę. Mam piękny kosz Mojżesza, łóżeczko, matę edukacyjną, kołyskę,a bedzie chodzik, leżaczek i nosidełko. Przeglądam na bierząco olx i Allegro, wiem co maja w Ikea. Moja przyjaciółka tez mi prześle termometr i wyprawkę dla noworodka. Mowila ze duzo sie dostaje i to sie sprawdza jak widacoczywiście cześć rzeczy kupie nowych i sama chetnie je komuś w przyszłości sprezentuje
a co do wózka to moj wymarzony to holenderski Joolz. Cena nowego zbyt wysoka ale jakby udało sie kupic używany byłoby super
Pozdrawiam i życzę miłego dniamalvva, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Hej mamuski
Ja też pomału zbieram za przygotowanie wszystkiego. Dużą część ciuszków mam po małym a jeszcze większą część dziele na koleżanki które mają chłopców bo przecież mi dla małej się to wszystko nie przyda. Muszę to wszystko uporządkować póki w miarę chodzę jeszcze.
Jeśli chodzi o nadciśnienie i aronię to naprawdę pomaga. Soki, dżemy i inne przzetwory mamusie możecie zjadać.
Życze spokojnych i udanych wizyt
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
U nas wyprawka powoli się kompletuje
Ubranka już chyba wszystkie mamy, wczoraj dokupiliśmy ostatnie potrzebne, jeszcze ewentualnie kilka body kopertowych 56, jakieś nowe skarpetki 0-3 i może jakiś cieplejszy pajacyk 62 w razie czego
Kosmetyki i akcesoria typu chusteczki czy proszki kompletujemy powoli przeglądając promocje np. w rossmannie, co tydzień mają coś co się przyda, w tamtym tygodniu kupiłam chusteczki nawilżone i kilak innych drobiazgów
Łóżeczko będzie do końca stycznia, komoda w połowie lutego, a wózek kupimy w marcu
Resztę z listy również chyba kupię w gemini bo mają nawet pieluszki, więc z jednego miejsca będzie taniej, i zostaną do dokupienia jakieś kocyki, pościel do wózka i dla mnie koszule i szlafrok do szpitala -
dziewczyny mam pytanie do mam
Czy zużywacie przy dzieciach dużo soli fizjologicznej w ampułkach? Bo w gemini mają tylko po 50 i 100szt, nie jest podana data ważności (o ile sól fizjologiczna taką posiada?) i nie wiem czy warto kupować taką ilość czy lepiej 5szt na początek w aptece i potem dokupić jak będzie potrzebna?
-
Bereda i Halutka napewno wasze dzieciaczki będą silne i zdrowe.
Stres jest zawsze i każda mama się denerwuje. Pamiętam jak dziś jak lekarz mi oznajmił że mały może mieć Downa to była poprostu dla mnie załamka. Nie mogłam normalnie funkcjonować , więc trzymam kciuki zeby było wszystko w porządku.helutka, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Guem wrote:Sok z żurawiny na prawdę aż tak obniża ciśnienie? czy to w połączeniu z tym drugim? Bo ja pije strasznie dużo soku 100% żurawiny ale to ze względu na częste problemy z pęcherzem jeszcze z przed ciąży i właśnie zawsze mam mega niskie ciśnienie. Więc może to przez ten sok?
kamenkaa lubi tę wiadomość
Kazik :* -
dziewczyny mam pytanie do mam
Czy zużywacie przy dzieciach dużo soli fizjologicznej w ampułkach? Bo w gemini mają tylko po 50 i 100szt, nie jest podana data ważności (o ile sól fizjologiczna taką posiada?) i nie wiem czy warto kupować taką ilość czy lepiej 5szt na początek w aptece i potem dokupić jak będzie potrzebna?
Domi bardzo mało mi tego szło przy małym także na spokojnie, zazwyczaj tylko do noska, albo do przemywania oczek -
domi05 wrote:dziewczyny mam pytanie do mam
Domi bardzo mało mi tego szło przy małym także na spokojnie, zazwyczaj tylko do noska, albo do przemywania oczek -
kamisia88 ja uwielbiam ten sok z żurawiny, piję go bez żadnych dodatków a mąż się krzywi na sam widok butelki
Ostatnio w SuperPharm był w promocji za 10,99 zł. Niskie ciśnienie nie jest takie złe poza fatalnym samopoczuciem ale póki co mogę leżeć i nic nie robić a jednak zapalenia pęcherza bardzo się boję więc nadal będę pić.
Tak się zastanawiam nad pościelą do łóżeczka. Czy od razu jej używałyście przy maluchach? Bo tak czytam, że poduszki nie można podkładać, jak już to tylko płaską więc może na początek lepiej zrezygnować? Kołderką dzidzia może się nakryć za bardzo więc też może lepiej bez? Od początku używałyście kołdry i poduszki czy dopiero później (kiedy)? Oglądałam śpiworki ale one są w większości od 3 m-ca albo ja tylko takie wyszukałam to co do tego czasu, rożek? W pełni ubrane łóżeczko jest cudne ale czy praktyczne?patkaaxx90 lubi tę wiadomość
-
Ja chyba nigdy nie wyjde z tej infekcji,tylko skonczylam brac Pimafucin i dziś od rana znowu mam wiecej wydzieliny takiej przezroczystej i wodnistej.Już nie wiem czy to tak ma być w ciazy czy co...
My w ten weekend kupilismy wszystkie ciuszki,zostaly mi do kupienia meble ktore mialam zamówić na allegro ale jak zobaczylam na żywo w hurtowni to są tragiczne ich,wykończenie i ogólnie wyglad szalu macicy nie robi,i mozna powiedziec że wybralismy już wozek bebetto murano ale ten model z 2016 jest o wiele lzejszy jak tamtenWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 12:39
-
hej laski
wróciłam z wizyty i Nelka ma juz 488 g !! jeszcze 11 dni temu na polowkowym bylo 384
mała jest polozona miednicowo moze dlatego cos od wczoraj slabiej ja czuje wczesniej byla glowkowo
wyniki z krwi wyszly mi slabo i musze zelazo przyjmowachelutka, xpatiiix3, Dariaaa88, migussia, JusWik, pasia27, Agusia ;), Różyczka lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:witaj BArdzo dziekuje że odpisałaś .. Spróbuje i tych soków mam nadzieje że pomoga i tez bede miec 120
Bardzo sie przeraziłam tym .
Juz nie bierzesz Dopegytu? Czy on szkodliwy jest dla Dziecka?
Wiem o tym, bo sama mam niskie i nie mogę spożywać aronii
Z naturalnych sposobów tu masz link: https://hipokrates2012.wordpress.com/2014/02/19/10-naturalnych-sposobow-na-obnizenie-cisnienia-krwi/kamenkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoli
Może przelecz swojego Męża!! Ja stale łapałam infekcje !! Od kiedy męża przeleczylam w raz ze sobą jest spokój !! Jak nigdy cisza
Ja znowu mam bóle jelitowehorror ..... Leze i umieram z bólu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 13:19
-
kamenkaa wrote:Ah podskoczylo mi pomimo ze leże na 138/75 nie wiem co robic dziewczyny
Czy jechac na szpital czy leżeć i obserwować ....
strasznie sie boje..
kamenkaa, mamamiśka lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Ah podskoczylo mi pomimo ze leże na 138/75 nie wiem co robic dziewczyny
Czy jechac na szpital czy leżeć i obserwować ....
strasznie sie boje..Marietta, kamenkaa lubią tę wiadomość
Kazik :*