Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie było po 5 tyg a że znowu urlop giną to znowu po 5 tyg wypada nie wiem jak teraz będzie bp wizyta teraz w 29tc (28+6) za 2 tyg będzie ,czyli 3 trym może być że już co 3 albo i 2 tyg bo z Nelką co tydzień dwa prywatnie chodziłam w 3 trym, no zobaczymyLivia
Nela
Marcel
-
Kamisia88
Dzis od rana sok jak wspomniałaś z Aronii , Banany Pomidory .... i woda do picia z tym sokiem ...
o 16wzielam lek .....teraz po 2h zmierzyłam i mam 127/75 aż nie wierze powaga ucieszyłam sie MEga ! Byc może sok czyni cudaOllaala lubi tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Kamisia88
Dzis od rana sok jak wspomniałaś z Aronii , Banany Pomidory .... i woda do picia z tym sokiem ...
o 16wzielam lek .....teraz po 2h zmierzyłam i mam 127/75 aż nie wierze powaga ucieszyłam sie MEga ! Byc może sok czyni cudakamenkaa lubi tę wiadomość
Kazik :* -
Kochane, przeglądam swoją listę i tak mi się przypomniało, że któreś polecała jakieś cudowne odplamiające mydełko z rossmana- jakie?
Kupujecie od razu aspirator do noska?
Zastanawiam się też nad czymś cieplejszym dla dziecka. Nie wiem czy kupować jakiś cienki polarowy kombinezonik, czy może jakąś bluzę na wyjście ze szpitala i te pierwsze spacerki? Ciężko wyczuć jaka pogoda będzie w maju a ja termin mam na 6.05 choć wszyscy mi wróżą koniec kwietnia. I tak się dzisiaj pół dnia zastanawiam, bo przecież nawet w maju śnieg mieliśmy -
bereda11 wrote:tak zwane placebo , ale sok swoja droga
no w sumie tak dziewczyny ale mysle ze ten sok tez duzo mi musiał pomóc w pewnym sensie napewno
Obecnie dokladnie 16tydz i 5dni .. Nie czuje mega mocnych ruchów czasem wogóle ..... Kiedy wyście czuły takie juz pewne ruchy ? Bo ja nie umiem sie doczekac.....Ollaala lubi tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:no w sumie tak dziewczyny ale mysle ze ten sok tez duzo mi musiał pomóc w pewnym sensie napewno
Obecnie dokladnie 16tydz i 5dni .. Nie czuje mega mocnych ruchów czasem wogóle ..... Kiedy wyście czuły takie juz pewne ruchy ? Bo ja nie umiem sie doczekac.....kamenkaa lubi tę wiadomość
Kazik :* -
kamisia88 wrote:Jak pierwsza ciąża to około 20 tygodnia możesz czuć, z reszta każda inaczej, cierpliwości
Wiec to normalne że nie czuje jeszcze ?
Dzieki Wam jestescie kochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 18:51
Ollaala lubi tę wiadomość
-
klaudia1534 wrote:Kochane, przeglądam swoją listę i tak mi się przypomniało, że któreś polecała jakieś cudowne odplamiające mydełko z rossmana- jakie?
Zastanawiam się też nad czymś cieplejszym dla dziecka. Nie wiem czy kupować jakiś cienki polarowy kombinezonik, czy może jakąś bluzę na wyjście ze szpitala i te pierwsze spacerki? Ciężko wyczuć jaka pogoda będzie w maju a ja termin mam na 6.05 choć wszyscy mi wróżą koniec kwietnia. I tak się dzisiaj pół dnia zastanawiam, bo przecież nawet w maju śnieg mieliśmy
Aspiratora typu frida chyba nie będziemy na razie kupować, natomiast kupimy gruszkę do noska z canpola z wymiennymi końcówkami, wydaje mi się taka najbardziej praktyczna
ja termin mam na 5.05 i cieplejsze pajacyki polarkowe z kapturkiem mam dwa, ale mimo iż na metce 62, to wydają się duże względem bawełnianych pajacyków i na moje oko to 68 i nie wiem właśnie czy rozglądać się za czymś mniejszym, czy może mimo wszystko ubrać w razie czego w to? Jak myślicie? Sweterków na 62 mam kilka, natomiast na 56 nic, może ze 2 welurowe pajace -
klaudia1534 wrote:Kochane, przeglądam swoją listę i tak mi się przypomniało, że któreś polecała jakieś cudowne odplamiające mydełko z rossmana- jakie?
Zastanawiam się też nad czymś cieplejszym dla dziecka. Nie wiem czy kupować jakiś cienki polarowy kombinezonik, czy może jakąś bluzę na wyjście ze szpitala i te pierwsze spacerki? Ciężko wyczuć jaka pogoda będzie w maju a ja termin mam na 6.05 choć wszyscy mi wróżą koniec kwietnia. I tak się dzisiaj pół dnia zastanawiam, bo przecież nawet w maju śnieg mieliśmy -
Dziewczyny! Jutro mam ultrasound na plec!
nie moge sie doczekac. Mama chce sie zajac wszystkimi ubrankami, wprawdzie juz kupila troche rzeczy-ubranek, kocyk, rozek takie neutralne a z wlasciwymi zakupami czeka do jutra do wiadomosci jaka bedzie plec. Wtedy kupi juz konretnie pod wnuka lub wnuczke
jesli chodzi o ruchy to ja jestem prawie w 24 tyg i dopiero niedawno zaczelam czuc takie delikatne ruchy - szzegolnie wieczorem jak juz leze w lozku. Moja pani doktor powiedziala ze w 1 ciazy trzeba czekac nawet do 24 a czasem przez uksztaltowanie wnetrza brzucha mozna naprawde czuc pozniej i bardzo delikatne dlatego tym nie trzeba mysle sie przejmowac a jedynie na wizytach powiedziec ze jeszcze nie czujemy to moga dla pewnosci dokladniej wyslachac dziecka na ultrasound
pasia27, xpatiiix3, mamamiśka lubią tę wiadomość
-
Poli9106 wrote:Ile najdłużej nie czulyscie ruchow? Ja zaczynam się denerwować
Ja cala niedziele nie czulam dzis akurat mialam wizyte i z mala wszystko dobrze dzos teoszke czulam albp slabo mlze dlatego ze ulpzyla sie posladkowo a wczesniej byla glowkowa no i mam lozysko na przedniej scianie