X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było po 5 tyg a że znowu urlop giną to znowu po 5 tyg wypada nie wiem jak teraz będzie bp wizyta teraz w 29tc (28+6) za 2 tyg będzie ,czyli 3 trym może być że już co 3 albo i 2 tyg bo z Nelką co tydzień dwa prywatnie chodziłam w 3 trym, no zobaczymy ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już tylko zadzwonilam do swojego gina i powtórzyć mam kuracje Pimafucinem...

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia88

Dzis od rana sok jak wspomniałaś z Aronii , Banany Pomidory .... i woda do picia z tym sokiem ...
    o 16wzielam lek .....teraz po 2h zmierzyłam i mam 127/75 aż nie wierze powaga ucieszyłam sie MEga ! Byc może sok czyni cuda :)

Ollaala lubi tę wiadomość

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Kamisia88

Dzis od rana sok jak wspomniałaś z Aronii , Banany Pomidory .... i woda do picia z tym sokiem ...
    o 16wzielam lek .....teraz po 2h zmierzyłam i mam 127/75 aż nie wierze powaga ucieszyłam sie MEga ! Byc może sok czyni cuda :)
    Raczej twoje podejście i nastawienie czyni cuda :-)

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, przeglądam swoją listę i tak mi się przypomniało, że któreś polecała jakieś cudowne odplamiające mydełko z rossmana- jakie?
    Kupujecie od razu aspirator do noska?
    Zastanawiam się też nad czymś cieplejszym dla dziecka. Nie wiem czy kupować jakiś cienki polarowy kombinezonik, czy może jakąś bluzę na wyjście ze szpitala i te pierwsze spacerki? Ciężko wyczuć jaka pogoda będzie w maju a ja termin mam na 6.05 choć wszyscy mi wróżą koniec kwietnia. I tak się dzisiaj pół dnia zastanawiam, bo przecież nawet w maju śnieg mieliśmy :D

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    tak zwane placebo , ale sok swoja droga

no w sumie tak dziewczyny ale mysle ze ten sok tez duzo mi musiał pomóc w pewnym sensie napewno :)

Obecnie dokladnie 16tydz i 5dni .. Nie czuje mega mocnych ruchów czasem wogóle ..... Kiedy wyście czuły takie juz pewne ruchy ? Bo ja nie umiem sie doczekac.....

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    no w sumie tak dziewczyny ale mysle ze ten sok tez duzo mi musiał pomóc w pewnym sensie napewno :)

Obecnie dokladnie 16tydz i 5dni .. Nie czuje mega mocnych ruchów czasem wogóle ..... Kiedy wyście czuły takie juz pewne ruchy ? Bo ja nie umiem sie doczekac.....
    Jak pierwsza ciąża to około 20 tygodnia możesz czuć, z reszta każda inaczej, cierpliwości

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Jak pierwsza ciąża to około 20 tygodnia możesz czuć, z reszta każda inaczej, cierpliwości
    to druga ciąża w pierwszej nie pamietam kiedy czułam,ale to było 14lat do tyłu całkiem zapomniałam hehe ;-)
    Wiec to normalne że nie czuje jeszcze ?

Dzieki Wam jestescie kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 18:51

• domi05 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Kochane, przeglądam swoją listę i tak mi się przypomniało, że któreś polecała jakieś cudowne odplamiające mydełko z rossmana- jakie?
    Zastanawiam się też nad czymś cieplejszym dla dziecka. Nie wiem czy kupować jakiś cienki polarowy kombinezonik, czy może jakąś bluzę na wyjście ze szpitala i te pierwsze spacerki? Ciężko wyczuć jaka pogoda będzie w maju a ja termin mam na 6.05 choć wszyscy mi wróżą koniec kwietnia. I tak się dzisiaj pół dnia zastanawiam, bo przecież nawet w maju śnieg mieliśmy :D

Aspiratora typu frida chyba nie będziemy na razie kupować, natomiast kupimy gruszkę do noska z canpola z wymiennymi końcówkami, wydaje mi się taka najbardziej praktyczna
    ja termin mam na 5.05 i cieplejsze pajacyki polarkowe z kapturkiem mam dwa, ale mimo iż na metce 62, to wydają się duże względem bawełnianych pajacyków i na moje oko to 68 i nie wiem właśnie czy rozglądać się za czymś mniejszym, czy może mimo wszystko ubrać w razie czego w to? Jak myślicie? Sweterków na 62 mam kilka, natomiast na 56 nic, może ze 2 welurowe pajace

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to moja mnie dzisiaj oszczedza w kopniaki

• migussia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:28

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile najdłużej nie czulyscie ruchow? Ja zaczynam się denerwować

malvva lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    No ja z rosmana uzywalam dr.becker?jakos tak..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    to druga ciąża w pierwszej nie pamietam kiedy czułam,ale to było 14lat do tyłu całkiem zapomniałam hehe ;-)
    Wiec to normalne że nie czuje jeszcze ?

Dzieki Wam jestescie kochane
    U mnie druga ciaza i dop w 19tyg poczulam

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Co ile macie wizyty u swoich ginekologow?
    ja mam co 4 tygodnie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakich kremów używacie przeciw rozstępom?
    Ktoś robił krzywą cukrową 75g. Jak to wygląda? pobierają krew po 30 minutach a potem? trzeba siedzieć na miejscu, czy można łazić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 20:15

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw pobierają Ci z palca żeby sprawdzić czy mogą robić. Następnie po godzinie i po dwóch :) trzeba być na czczo i siedzieć tam grzecznie ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Marta USA Znajoma

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Jutro mam ultrasound na plec! :) nie moge sie doczekac. Mama chce sie zajac wszystkimi ubrankami, wprawdzie juz kupila troche rzeczy-ubranek, kocyk, rozek takie neutralne a z wlasciwymi zakupami czeka do jutra do wiadomosci jaka bedzie plec. Wtedy kupi juz konretnie pod wnuka lub wnuczke :D jesli chodzi o ruchy to ja jestem prawie w 24 tyg i dopiero niedawno zaczelam czuc takie delikatne ruchy - szzegolnie wieczorem jak juz leze w lozku. Moja pani doktor powiedziala ze w 1 ciazy trzeba czekac nawet do 24 a czasem przez uksztaltowanie wnetrza brzucha mozna naprawde czuc pozniej i bardzo delikatne dlatego tym nie trzeba mysle sie przejmowac a jedynie na wizytach powiedziec ze jeszcze nie czujemy to moga dla pewnosci dokladniej wyslachac dziecka na ultrasound :)

pasia27, xpatiiix3, mamamiśka lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ile najdłużej nie czulyscie ruchow? Ja zaczynam się denerwować

Ja cala niedziele nie czulam dzis akurat mialam wizyte i z mala wszystko dobrze dzos teoszke czulam albp slabo mlze dlatego ze ulpzyla sie posladkowo a wczesniej byla glowkowa no i mam lozysko na przedniej scianie

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    U mnie druga ciaza i dop w 19tyg poczulam

Ja czułam dwa razy i ogólnie cisza :D
    Mam łożysko na przedniej ścianie, więc Młody jak kopnie to nie po brzuchu :)

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ