WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    no w sumie tak dziewczyny ale mysle ze ten sok tez duzo mi musiał pomóc w pewnym sensie napewno :)

Obecnie dokladnie 16tydz i 5dni .. Nie czuje mega mocnych ruchów czasem wogóle ..... Kiedy wyście czuły takie juz pewne ruchy ? Bo ja nie umiem sie doczekac.....
    Wyraźne ruchy to ja poczułam ok 21 tygodnia ;) wczesniej praktycznie nic wiec masz jeszcze czas ;)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Mam iść jutro na oddział na 2 dni... Jasne a co z synem? Biere wolne i leże w domu 3 dni, nic nie będę robić. Dzidzia zdrowa, miałam usg za darmo w ramach uspokojenia, pięknie rośnie, fika, tylko te skurcze z przemęczenia i za dużo robie, zatem odpoczynek

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    LARISA masz taki avatarek jak ja ciuszki ktore przyszly mi kilka dni temu , no identyczne:-)

To ubranko kupiłam mojemu synkowi i mi się miło kojarzy :) bardzo dobry zakup ;)

bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    kamisia dobrze ze poszlas i Cie zbadali przynajmniej wiesz ze masz wiecej czasu sobie poswiecic i ODPOCZYWAJ ... A ty tez jeszcze pracujesz ?
    Pracuje ale w domu mam przedszkole, parę dni mi dobrze zrobi bez dzieciaków i hałasu

f2w3flw19tw30ku4.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, my też meldujemy się po wizycie. Kacperek ma się dobrze, rośnie, wszystko z nim ok, jestem przeszczęśliwa <3 Oby tak dalej :)

bereda11, klaudia1534, Dariaaa88, JusWik, pasia27, migussia, xpatiiix3, Malena91, Aniu_leczka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa i kamisia88 z nadciśnieniem w ciąży ostrożnie.
    Nie straszę , ale....
    Moja pierwsza ciąża była z nadciśnieniem od połowy ciąży, duże dawki dopegytu aby je opanować, przykaz diety małosolnej zakończona cc z powodu zatrucia ciążowego :(
    Ostatnie, przed porodem, badania moczu pokazały białko w moczu co świadczyło o zatruciu, obrzęków żadnych nie miałam.
    Mały urodził się przez cc, mało wód, wody zielone itd. Nieciekawie.
    Teoretycznie ok, ale teraz po 3 latach nie jestem pewna czy właśnie ten poród nie miał wpływu na dzisiejsze nasze problemy, dziecko fizycznie ok, ale czy nie było jakiegoś niedotlenienia nie wiem, nikt badan nie robił w tym kierunku.Już od kilku osób usłyszałam pytanie czy miał np usg główki po takim porodzie?
    Aktualnie szukamy co mu jest( neurolog, badanie słuchu itp ), czy to nie autyzm, opóźnienie czy też jednak jest ok, główny problem dziecko nie mówi :( Ostatnio coś zaczyna dopiero.
    Od kilku miesięcy jesteśmy pod opieką poradni autystycznej i mamy terapię w kierunku autyzmu.
    Ta ciąża powtórka z rozrywki :( ciśnienie od połowy ciąży podwyższone, zwłaszcza w czasie wizyt u lekarza, 150/100 :( aktualnie dawka 4tabletki dziennie + 3x magnez
    Dopegyt to chyba jedyny lek dopuszczalny w ciąży.
    Tym razem jestem uważniej obserwowana przez lekarza, pomimo wizyt na NFZ, badania moczu co wizytę, i już drugi raz kontrola prób wątrobowych.

kamisia88 dzięki za podpowiedź o sokach, dołączę do tabletek :) Jeśli Tobie pomogły może i mi coś dadzą :) każdy sposób trzeba wykorzystać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 22:33

1usai09kwwuzztpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    hiacynta a ty jak sie czujesz ?

Szczerze dalej źle!! :-\ brzuch mnie cały czas pooblewa !! Jeszcze jak młody kopie z prawej strony to bardzie mi uraża...
    :-( :-( :-(

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj przykro mi bidulko, odpoczywaj duzo i dbaj o siebie , mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka78 wrote:
    kamenkaa i kamisia88 z nadciśnieniem w ciąży ostrożnie.
    Nie straszę , ale....
    Moja pierwsza ciąża była z nadciśnieniem od połowy ciąży, duże dawki dopegytu aby je opanować, przykaz diety małosolnej zakończona cc z powodu zatrucia ciążowego :(
    Ostatnie, przed porodem, badania moczu pokazały białko w moczu co świadczyło o zatruciu, obrzęków żadnych nie miałam.
    Mały urodził się przez cc, mało wód, wody zielone itd. Nieciekawie.
    Teoretycznie ok, ale teraz po 3 latach nie jestem pewna czy właśnie ten poród nie miał wpływu na dzisiejsze nasze problemy, dziecko fizycznie ok, ale czy nie było jakiegoś niedotlenienia nie wiem, nikt badan nie robił w tym kierunku.Już od kilku osób usłyszałam pytanie czy miał np usg główki po takim porodzie?
    Aktualnie szukamy co mu jest( neurolog, badanie słuchu itp ), czy to nie autyzm, opóźnienie czy też jednak jest ok, główny problem dziecko nie mówi :( Ostatnio coś zaczyna dopiero.
    Od kilku miesięcy jesteśmy pod opieką poradni autystycznej i mamy terapię w kierunku autyzmu.
    Ta ciąża powtórka z rozrywki :( ciśnienie od połowy ciąży podwyższone, zwłaszcza w czasie wizyt u lekarza, 150/100 :( aktualnie dawka 4tabletki dziennie + 3x magnez
    Dopegyt to chyba jedyny lek dopuszczalny w ciąży.
    Tym razem jestem uważniej obserwowana przez lekarza, pomimo wizyt na NFZ, badania moczu co wizytę, i już drugi raz kontrola prób wątrobowych.

kamisia88 dzięki za podpowiedź o sokach, dołączę do tabletek :) Jeśli Tobie pomogły może i mi coś dadzą :) każdy sposób trzeba wykorzystać

spoko, oby wam pomogło, tak jest, że jak idę do lekarza to mam ciśnienie 150\100 a w domu już 120\80 :P
    Dzieci różnie zaczynaja mówić, ja jak już pisałam w domu mam przedszkole i tak pracuję z dziećmi i widzę, że jedne rozwijaja się szybciej, inne wolniej, są chłopcy którzy mają po 3 latka i mówią tylko mama, właściwie to mami :D Ja w pierwszej ciązy tez miałam nadciśnienie i tachykardię, urodziłam w 34 miesiącu sama (20h) i młody jest taki jak powinien a może nawet za bardzo :)
    Oczywiście wiem, że trzeba uważać i się pilnowac, postaram się nie brać leków, na chwilę obecna mój plan działa;)
    Tobie życzę wszystkiego dobrego i zdrówka

Majóweczka78 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt ! :*
    Kamisia wypoczywaj i relaksuj się ! :)

Larisa i Bereda skąd takie śliczne ubranko ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 23:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ruchów przez ostatnie 2 dni nie czułam , później takie delikatne , że aż nie byłam pewna czy to dziecko.

malvva lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Gratuluje udanych wizyt ! :*
    Kamisia wypoczywaj i relaksuj się ! :)

Larisa i Bereda skąd takie śliczne ubranko ? :)
    ja na ebayu kupilam

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co się stało z Anna255? dopiero dziś zobaczyłam ja na pierwszej stronie w mama ch aniołków?

• migussia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:28

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    spoko, oby wam pomogło, tak jest, że jak idę do lekarza to mam ciśnienie 150\100 a w domu już 120\80 :P
    Dzieci różnie zaczynaja mówić, ja jak już pisałam w domu mam przedszkole i tak pracuję z dziećmi i widzę, że jedne rozwijaja się szybciej, inne wolniej, są chłopcy którzy mają po 3 latka i mówią tylko mama, właściwie to mami :D Ja w pierwszej ciązy tez miałam nadciśnienie i tachykardię, urodziłam w 34 miesiącu sama (20h) i młody jest taki jak powinien a może nawet za bardzo :)
    Oczywiście wiem, że trzeba uważać i się pilnowac, postaram się nie brać leków, na chwilę obecna mój plan działa;)
    Tobie życzę wszystkiego dobrego i zdrówka

Tzw. Syndrom białego fartucha :D hehe trzymaj się i odpoczywaj dużo ;)

Anna 255 usunęła konto no i straciła maluszka jakoś w 14-15tc ale nie odzywasz się tutaj dziewczyny mi doniosly potem to usunięte konto?.. :/

AAA co do krzywej 75g u mnie tak 3 razy z żyły najpierw na czczo potem w ciągu 5min wypicmkubeczek glukozy i po godzinie i po dwóch pobranie ale krwii żylnej w ciągu trzech lat duzo sie zmienilo ;)

Marta powodzenia na USG ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia,bereda11,pasia27 Różyczka Dzieki Wam kochane troche mnie uspokoiłyście :) Aż mi lżej na serduchu :)
    Wiec cierpliwie czekam aż Niunia zacznie kopać :)

kamisia88 odpoczywaj ! Bedzie dobrze:)

Majóweczka78 mi ciśnienie te drugie nigdy nie siegało do 100 ..... Najcześciej 70 lub 80
    te pierwsze do 140 .teraz obecnie spadło i mam nawet czasem 2jke z przodu czyli ponad 120 uff oby tak dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 23:53

bereda11, Majóweczka78, migussia, Ollaala lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc my też już dawno na nogach mały budzik nie da pospac. Ja z ciśnieniem nie mam problemów chyba że za niskie bo 80/50 to u mnie nie rzadkość

Miłego dnia kochane i powodzenia na wizytach.

kamenkaa, bereda11 lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:42

cd9bskjojgq3qzff.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez siedzę w przychodni. Masakra ze 2 godziny będę pewnie minimum.
    Daria ka tez glukoza, ale przy tym dużo ludzi jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 08:27

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Kwitnę w laboratorium a kolejka taka, że szkoda gadać. I to wszystko prywatnie. Pewnie do 11 posiedzę bo ta nieszczęsna glukoza.
    Dariaaa88 ja wczoraj się nasiedziałam,muszę właśnie skoczyć po wyniki ale cos mnie siły opuscily, szpital widzę z okien mieszkania hehe tyle że śniegu u nas dziś dosypalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 08:31

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ