WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę wychodzi mi ósemka, tzn ona wychodzi już od 2 lat! i już częściowo jest na wierzchu ale oczywiście akurat teraz w trakcie ciąży postanowiła sobie dalej wychodzić od 3 dni towarzyszy mi cudowny dyskomfort :D a żeby było śmiesznej na górze moje ósemki też właśnie postanawiają wyjść na zewnątrz jupi jupi :):)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!
    Wczoraj byłam u gina :) szyjka super 5 cm, wody w porządku, przepływy dobre :)
    No i mam iść na glukozę, chyba pójdę za tydzień, dwa, bo następna wizyta dopiero 15 lutego :)
    Miłego dnia kochane i trzymam kciuki za te co piły dziś drineczka z glukozy :P

Anniusia, Dariaaa88, Carolq, katarzyna_d, Agusia ;), bereda11, Anjaa lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a mi gin nie zlecił krzywej :( może zapomniał nie wiem...następna wizyta w 28 tygodniu będę mieć czy to nie za późno na krzywą wtedy?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj piłam glukozę... fuuuuuuuj... no ale samo wypicie jest do przeżycia, gorzej później to siedzenie... Strasznie chciało mi się spać, a po pół godziny zrobiło mi się słabo i prawie zemdlałam, pół godziny przeleżałam na kozetce w zabiegowym... Kolejną godzinę już przesiedziałam na korytarzu, ale było mi strasznie niedobrze... ale to już chyba z głodu też...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 12:28

tb732n0a0czusv9c.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny a mi gin nie zlecił krzywej :( może zapomniał nie wiem...następna wizyta w 28 tygodniu będę mieć czy to nie za późno na krzywą wtedy?
    Ja robię prywatnie, też możesz zrobić, między 24 a 28 tc, dopytaj tylko w labo czy misisz kupić glukozę w aptece czy jest u nich :)

Anniusia lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i u nas pobierają z żyły, najpierw przed wypiciem, potem godzinę po i za dwie godziny.
    Anniusia może zadzwoń do lekarza i zapytaj, bo potem to faktycznie trochę późno, chyba że każe Ci iść od razu, bo do końca 28 tygodnia chyba się robi (27w6d)

Agnieszka0812, Anniusia lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    aa i u nas pobierają z żyły, najpierw przed wypiciem, potem godzinę po i za dwie godziny.
    Anniusia może zadzwoń do lekarza i zapytaj, bo potem to faktycznie trochę późno, chyba że każe Ci iść od razu, bo do końca 28 tygodnia chyba się robi (27w6d)
    To wszędzie tak robią, bo to jest test obciązenia, nie zwykła krzywa, tylko taka dla ciężarówek ;)tak ja Ty miałaś pobrane to jest właśnie prawidłowo, a najgorsze, że trzeba to też długo pić około 3-5 minut ble, jak sobie pomyśle to już mi słabo i te dwie godziny w labo :/

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:41

Anniusia, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie tak myślałam,że zrobi prywatnie już pytałam w labo, a do lekarza nie idzie zadzwonić bo tylko na rejestracje ale napiszę e-mail z zapytaniem do położniej ona pracuję u niego to może zapyta go albo coś poradzi hmm.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Anniusia, Carolq lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Miałam podejrzenie, ale na szczęście badania wyszły ok i mam tylko tabletki na rozrzedzenie krwi a miałam brać clexane. Ja robiłam bo w każdej ciąży miałam plamienia i 2 poronienia. Przy czym kariotyp i reszta badań ok. Jak nic się nie dzieje to nie warto się martwić. Ja w tej ciąży od początku biorę zaax i zero plamień.

dziękuję Ci za odpowiedź:) fakt może nie warto tylko jak sobie pomyśle o jakiś zakrzepach albo coś to aż ciarki mi przechodzą. A robiłaś jakie badania? tzn tylko te przeciwciała kardio... w klasie igm igg czy jeszcze jakieś?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Acard 150 i też żadnych plamień nie miałam, ale jak miałam krwiaka to lekarz uprzedzał, że po acardzie mogę mieć, że od niego może krwiak się ewakuować na zewnątrz. A biorę dlatego, że przepływy miałam średniawe

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Robiłam przeciwciała antycardiolipinowe w dwóch klasach igg i igm. Koszt całości ok 120zł. Dla świętego spokoju można zrobić :) a zakrzepica to paskudna i podstępna choroba, często nie daje objawów bo żylaki np też mogą być wewnętrzne i ich nie widać. Ja po ciąży idę na usg żył i będę robić zabieg skleroterapii jeśli będę mieć jakieś żylaki bo na nogach mam widoczne tylko żyły ale to jak na całym ciele bo cienka skóra.

ooo to ja dziś te zrobiłam ze zniżą miałam za 80 złotych :)ja właśnie miałam robione usg dopplera chwile przed ciążą bo mnie bolała łydka a poza tym mam widoczne pajączki no i u mnie to rodzinne problemy z żylakami, na szczęście okazało się,że nie mam żylaków tylko jeden niewydolny performator i nie wymaga leczenia operacyjnego ani nie niesie żadnych konsekwencji ale właśnie rozmawiałam z ginem i zalecił mi na wszelki wypadek abym zaczęła chodzić w rajstopach ale dowiedziałam się od chirurga naczyniowego,że często problemy z żylakami są skutkiem problemów z kręgosłupem lędźwiowym i fakt u mnie te bóle łydki były spowodowane przeciążeniem tego odcinka co utrudniało przepływ krwi

3jgxxzkra9730jiu.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    To wszędzie tak robią, bo to jest test obciązenia, nie zwykła krzywa, tylko taka dla ciężarówek ;)tak ja Ty miałaś pobrane to jest właśnie prawidłowo, a najgorsze, że trzeba to też długo pić około 3-5 minut ble, jak sobie pomyśle to już mi słabo i te dwie godziny w labo :/
    Mi nic nie mówili żeby pić 3-5minut, wypiłam to od razu, max minutę mi to zajęło;p Pani powiedziała tylko że w 5 minut muszę to wypić

tb732n0a0czusv9c.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie przepływy mam ok, tylko niestety anemia mi lekka wyszła w morfologii, ehh ale widzę,że moja dieta była uboga w żelazo po prostu no ale już od wczoraj nadrabiam :) tylko jakoś do picia soku z buraków nie mogę się przekonać a wiem,że jest pomocny :/

3jgxxzkra9730jiu.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Ja na razie przepływy mam ok, tylko niestety anemia mi lekka wyszła w morfologii, ehh ale widzę,że moja dieta była uboga w żelazo po prostu no ale już od wczoraj nadrabiam :) tylko jakoś do picia soku z buraków nie mogę się przekonać a wiem,że jest pomocny :/
    Ja teraz przepływy też mam dobre, piję sok z buraków na obniżenie ciśnienia a hemoglobinę mam bez zmian, chyba bardziej oczyszcza krew, bo mnie wyników nie poprawiły, cały czas mam 12,9

Anniusia lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś super ze wszystko dobrze !! <3

A mnie dzis tesciowa wkurwila, bo mi wylała moją wode ze śliwkami co sobie na wieczór zaparzyłam !!! Jeszcze bym się tak nie wkurwila jak by się przyznała!!! A ona nalała wody spowrotem i udawała ze to ta sama woda!!!

Poznałam odrazu ze to nie jest woda wczorajsza bo zero smaku śliwek i nie było miodu a ja wczoraj dalam miód

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ja teraz przepływy też mam dobre, piję sok z buraków na obniżenie ciśnienia a hemoglobinę mam bez zmian, chyba bardziej oczyszcza krew, bo mnie wyników nie poprawiły, cały czas mam 12,9

hmm to ja go nie będę pić bo mam niskie i tak a przy tej anemii czuję to cholerne kołatanie serca ehh :/ ale to masz dobrą hemoglobinę:) , ja mam 11.2 :/

3jgxxzkra9730jiu.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Aguś super ze wszystko dobrze !! <3

A mnie dzis tesciowa wkurwila, bo mi wylała moją wode ze śliwkami co sobie na wieczór zaparzyłam !!! Jeszcze bym się tak nie wkurwila jak by się przyznała!!! A ona nalała wody spowrotem i udawała ze to ta sama woda!!!

Poznałam odrazu ze to nie jest woda wczorajsza bo zero smaku śliwek i nie było miodu a ja wczoraj dalam miód
    i ta woda z wieczora taka mętna od śliwek się robi
    Ja na temat swojej to lepiej nic nie będę pisała :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ