X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis umieram z bólu jelit, nie stosowałam diety jak lekarka kazała, no to teraz mam i zyc mi sie nie chce :(

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie i wszystko z maluszkiem w porządku. Pani doktor posprawdzała jeszcze raz wszystkie narządy dokładnie i wszystko super. Mały jest ze wszystkimi wymiarami do przodu 2 tygodnie, przeważnie na 26t 4d, waży 792 g więc już kawał chłopa z niego :) Moja waga też w porządku, mam za tydzień zrobić bakteriologiczny posiew moczu bo znów mi bardzo liczne bakterie wyszły. A na następną wizytę morfologia, mocz i nieszczęsne obciążenie glukozą..

helutka, katarzyna_d, Carolq, migussia, xpatiiix3, Dariaaa88, pasia27, JusWik, bereda11, maimama, mamamiśka, patkaaxx90, josephinka84, Agusia ;), Różyczka lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny trzymajcie sie :( co zaglądam to którejś cos dolega ...
    Ja wlasnie siedze w poczekalni u ortodontki i czekam na wizytę kontrolna po zdjęciu aparatu co prawda miałam byc w październiku ale jakos mi ten czas uciekł ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia naprawde kawał chłopa ;P

• migussia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:27

malvva lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ile macie wizyty u swoich ginekologow?

• migussia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:27

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:42

cd9bskjojgq3qzff.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszym trymestrze co 2 tygodnie, teraz co 3, a za niedługo znowu chyba będzie co 2 tygodnie :) Raz miałam miesięczną przerwę między wizytami (4 tygodnie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:06

tb732n0a0czusv9c.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:

Ja mam wizyty co 4 tygodnie, teraz następna 15 lutego :)

Carolqa waga pewnie większą bo jak malec 2 tygodnie do przodu wypruł to się nie ma czemu dziwić :D

Carolq lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Co 3tyg

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wizytuje co 4 tygodnie. Ogolnie szybko mi leci.
    Dziewczynki gratuluje udanych wizyt!!!
    My zjedlismy obiadek i teraz odpoczywamy a malutki mnie kopie po brzuszku!!!

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• maimama Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 4 tyg,pod koniec ciąży będą co 2 tyg

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja nie mam zadnych dolegliwosci oprocz wiecznego plakania i nerwow na wszystko. Ale same powiedzcie jestem sama z malym czy ze slawkiem i z nim i dziecko samo sie zabawi i spokojne w miare i zjesc zje bez zlosci . wystarczy tylko tesciowa wyczaji to diabel wcielony krzyki darcia mnie ma w d .. Jesc nic nie wezmie tylko oczywiscie slodkie...ehhh ta wychodzi na podworko i dziecko od razu inne... Mam szczerze dosc wieczne klotnie i wogole ja rozumiem slawka bo to jego mam niech sobie zyje i 150 lat ale kurde oddzielnie.

Ja mam polowkowe w piatek jeeee.
    Co do wyprawki nie szaleje bo tam po synku prawie wszyatko jest tylko kosmetyki i jakies drobiazgi.
    A o przytulanie jesli chodzi to u mnie checi ni nico.... W niedziele rankiem cos mnie naszlo po snie jakim ero ale ledwo sie zaczelo i tup tup Alek u nas na lozku... Cieszcie sie ze jeszcze macie tego problemu.

Ooo nie jest u mnie jedna dolegliwosc lapia mnie dusznosci i slabosci w sklepach wczoraj w kosciele wyatalam cale 10 minut i musialam wyjsc bo bym fikla.dusznosc ciezie oddychanie i sama nie wiem co mi wtedy sie dzieje.

Rozebrałam choinke i chwila spokoju bo babcia wyszla z domu. Ehhh moze i tesciowe nie sa zle ale tylko na odleglosc i na chwile

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Poli

Może przelecz swojego Męża!! Ja stale łapałam infekcje !! Od kiedy męża przeleczylam w raz ze sobą jest spokój !! Jak nigdy cisza :)

Ja znowu mam bóle jelitowe :-( horror ..... Leze i umieram z bólu

katarzyna_d jak te bóle jelitowe się u Ciebie objawiają i czy masz jakiś sposób na to?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jaki mi post wyszedl ... Ja tez wizytuje co 4 tyg i kiedys liczylam to juz duzo ich nie zostalo

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:

na nfz co 4 tygodnie czasem ide prywatnie pomiedzy

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez co 4 tygodnie chodzę do lekarza no chyba ze jakieś święto albo urlop to wtedy inaczej to wypada :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia już duży chłopak :) ja mam jutro wizyte i też już się nie moge doczekać.
    Ja wizytuje co 4 tyg.

Byliśmy właśnie w hurtowni dziecięcej, nakupiliśmy rzeczy dla młodego więc jestem zadowolona - mamy łóżeczko, wanne i wkład, przewijak, becik i 2 ręczniki. Zostało tylko zamówić pościel i zrobić zakupy w gemini.

klaudia1534, pasia27, migussia, katarzyna_d, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    katarzyna_d jak te bóle jelitowe się u Ciebie objawiają i czy masz jakiś sposób na to?

Lekarka kazala mi diete zastosowac lekkostrawna, i lactuloze pic, ale nie kupiłam bo myslalam ze juz to cholerstwo nie wróci.
    Zaparzylam suszone sliwki i ranno na czczo wypije i zjem sliwki, podobno ta kkuracja pomaga i jeszcze tarte jabłka tez sa dobre, tylko ze mi sie ostatnio nje chcialo trzec, a bardziej chciało mi sie jesc słodkości

‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ