X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sie nie moge doczekac swojej wizyty a tu jeszcze 3 tygodnie...
    Dobrze,że wizyty udane:)
    Nie wiecie czy jak mi się skończy ten abonament premium to dalej bede mogla udzielac się na forum?
    Ja na fb też nie byłam i nie zamierzam tam uciekac:-

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Już sie nie moge doczekac swojej wizyty a tu jeszcze 3 tygodnie...
    Dobrze,że wizyty udane:)
    Nie wiecie czy jak mi się skończy ten abonament premium to dalej bede mogla udzielac się na forum?
    Ja na fb też nie byłam i nie zamierzam tam uciekac:-
    bedziesz mogla bo ja w ogole nie wykupiłam a pisze z wami

JusWik, katarzyna_d lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! z "wyprawki" kupiłam dziś przewijak rozkładany. Z ciuszkami nadal się wstrzymuję, mam nadzieję że w czwartek uda się podejrzeć i że gin oceni co z moimi plecami, bo ciężko mi wysiedzieć w pracy, licząc dojazd robi się prawie 10 h...OD wczoraj mam też poduszkę do spania, moja jest w kształcie siódemki - bardzo wygodna.
    Co polecacie na zgagę, żeby się opłacało? póki co rennie działa na mnie najlepiej, bo ja i bez ciąży mam wrażliwy zołądek pod tym kątem, a teraz to już przesada ;)

43kt82c31nhz2sid.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:28

JusWik, Carolq lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

katarzyna_d lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, z młodym wszystko ok, waży 630 g położony miednicowo - gin powiedzial, że mogę przez to położenie odczuwać ból i ucisk w dole brzucha przy siadaniu i schylaniu się. Mam skierowanie na glukoze, krew i mocz no i oczywiście globulki na grzyba.. następna wizytacja 16 luty ;)

JusWik, kamisia88, migussia, Dariaaa88, maimama, Sylika, bereda11, klaudia1534, katarzyna_d, Carolq, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Kokoszanel mi na zgagę pomaga kilka łyków mleka a gdy jest gorzej, Rennie też świetnie daje sobie u mnie radę. Czytałam gdzieś, że migdały też pomagają :)
    Ja już od jakiegoś czasu jem ranigast bo ta zgaga doprowadzała mnie do szaleństwa, dosłownie obłęd. Jedna tabletka i spokoj na cała dobę :)

migussia, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Dobrze, że jeszcze trochę nas tu zostało :) Może za to uda nam się lepiej poznać :)
    Przypadkiem trafiłam na taki artykuł: http://www.supermamy.pl/ciaza/6556/4/Zmiany-w-opiece-medycznej-nad-ciezarna-i-noworodkiem.html Ciekawe, czy faktycznie będzie lepiej mamom i dzieciom :)
    program może być fajny. Widzę że będą sprawdzać ilość przedwczesnych porodów i CC. Co do CC to obawiam się że szpitale będą na silę dążyć do porodów SN i współczuje tym mamom.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Już po wizycie, z młodym wszystko ok, waży 630 g położony miednicowo - gin powiedzial, że mogę przez to położenie odczuwać ból i ucisk w dole brzucha przy siadaniu i schylaniu się. Mam skierowanie na glukoze, krew i mocz no i oczywiście globulki na grzyba.. następna wizytacja 16 luty ;)
    miednicowo to jak??? w poprzek???

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• migussia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

JusWik lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:40

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    miednicowo to jak??? w poprzek???
    W poprzek wciśnięty pupą w miednice :p

JusWik lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:40

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria kopniaki czuje bardzo nisko tak jakby przy pęcherzu ale czasami koło pępka też uderzy :)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!

Kilka dni się nie odzywałam, ale czytam Was na bieżąco i też jestem tylko tutaj (nie mam i nie zamierzam mieć fejsa :-) ).

Gratuluję wszystkim mega udanych wizyt. Nasze majowe dzieci są już takie duże- strasznie się cieszę, bo to oznacza, że w razie czego miałyby szanse- ale oczywiście mam nadzieję, że wszystkie dotrwają do 9 miesiąca!

Carolq- śliczna ta pościel! Dużo buszuje ba Allegri, ale takiej nie widziałam- już dodałam sprzedającego do ulubionych :-)

A położenie miednicowe oznacza, że dziecko jest skierowane nóżkami w dół, wzdłuż naszego kręgosłupa (tzw podłużne miednicowe). A położenie poprzecze- czyli dziecko leży "w poziome" do ziemi i prostopadle do osi kręgosłupa :-)

Cigaretta, kamisia88, Carolq lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja chyba źle skumałam, myślałam że leży w poprzek bo tak jakoś na usg wyglądał. Dobrze, że was mam bo bym nie wiedziała haha :D

Negra lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ostatnio strasznie się wierci i też często leży pośladkowo.
    Nie lubię tego uczucia, kiedy kopie mnie po pęcherzu, bo mam wrażenie, jakbym była podłączona pod prąd i ktoś co chwilę mnie nim delikatnie raził... A pozostałą część czasu leży poprzecznie i wtedy kopie omijając łożysko, że aż cały brzuch mi faluje. Jak zaczyna wariowac w nocy (a tak ma zazwyczaj), to nie ma mowy o spaniu... I tak chodzę ostatnio jak zombie- wiecznie niewyspana... ehhh tak źle i tak niedobrze :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny RATUNKU!! Wyniki z krzywej mam fatalne... (dostajemy kod do sprawdzenia w internecie stąd już je mam)
    Na czczo 89
    Po godzinie 166
    a po dwóch 206 (!)...
    Co teraz? Będę jutro dzwonić do położnej czy czekać do wizyty za dwa tygodnie czy iść wcześniej... Co w takiej sytuacji się robi? Powtarza się od razu, czy po 30tc? Będę musiała brać jakieś tabletki? Insulinę? Dieta? I czy cesarka w takiej sytuacji jest konieczna?
    Podejrzewałam że coś z tym cukrem będzie nie tak, z początku ciąży miałam ponad 90 na czczo, dopiero na powtórce spadło do 77... I na dodatek mam obciążenie genetyczne - babcia i dziadek też mieli cukrzyce...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi- niestety nie pomogę, bo nie mam żadnej wiedzy w tym temacie. Ale jednocześnie mam przeczucia, że mnie ten problem również będzie dotyczył. Nie mam obciążenia w rodzinie, ale pochłaniam tyle słodyczy, że właściwie mogłabym się żywić tylko nimi :-( zawsze lubiłam słodkie, ale w tej ciąży moje obzarstwo osiąga apogeum. A na to wszytsko mąż kupił mi w prezencie najwiekszy sloik Nutelli... nie potrafię opanować tej chęci na słodkie... :-(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra niekoniecznie ilość spożywanych słodyczy może mieć tu znaczenie ja też kocham słodycze i często jem dzień przed obciążeniem zjadłam wielkiego batona marcepanowego i o dziwo krzywa wyszła mi w normie :)

Domi - pewnie czeka Cię dietka niestety :/

Negra, Carolq lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ