WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sie nie moge doczekac swojej wizyty a tu jeszcze 3 tygodnie...
    Dobrze,że wizyty udane:)
    Nie wiecie czy jak mi się skończy ten abonament premium to dalej bede mogla udzielac się na forum?
    Ja na fb też nie byłam i nie zamierzam tam uciekac:-

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Już sie nie moge doczekac swojej wizyty a tu jeszcze 3 tygodnie...
    Dobrze,że wizyty udane:)
    Nie wiecie czy jak mi się skończy ten abonament premium to dalej bede mogla udzielac się na forum?
    Ja na fb też nie byłam i nie zamierzam tam uciekac:-
    bedziesz mogla bo ja w ogole nie wykupiłam a pisze z wami

JusWik, katarzyna_d lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! z "wyprawki" kupiłam dziś przewijak rozkładany. Z ciuszkami nadal się wstrzymuję, mam nadzieję że w czwartek uda się podejrzeć i że gin oceni co z moimi plecami, bo ciężko mi wysiedzieć w pracy, licząc dojazd robi się prawie 10 h...OD wczoraj mam też poduszkę do spania, moja jest w kształcie siódemki - bardzo wygodna.
    Co polecacie na zgagę, żeby się opłacało? póki co rennie działa na mnie najlepiej, bo ja i bez ciąży mam wrażliwy zołądek pod tym kątem, a teraz to już przesada ;)

43kt82c31nhz2sid.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:28

JusWik, Carolq lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

katarzyna_d lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, z młodym wszystko ok, waży 630 g położony miednicowo - gin powiedzial, że mogę przez to położenie odczuwać ból i ucisk w dole brzucha przy siadaniu i schylaniu się. Mam skierowanie na glukoze, krew i mocz no i oczywiście globulki na grzyba.. następna wizytacja 16 luty ;)

JusWik, kamisia88, migussia, Dariaaa88, maimama, Sylika, bereda11, klaudia1534, katarzyna_d, Carolq, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Kokoszanel mi na zgagę pomaga kilka łyków mleka a gdy jest gorzej, Rennie też świetnie daje sobie u mnie radę. Czytałam gdzieś, że migdały też pomagają :)
    Ja już od jakiegoś czasu jem ranigast bo ta zgaga doprowadzała mnie do szaleństwa, dosłownie obłęd. Jedna tabletka i spokoj na cała dobę :)

migussia, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Dobrze, że jeszcze trochę nas tu zostało :) Może za to uda nam się lepiej poznać :)
    Przypadkiem trafiłam na taki artykuł: http://www.supermamy.pl/ciaza/6556/4/Zmiany-w-opiece-medycznej-nad-ciezarna-i-noworodkiem.html Ciekawe, czy faktycznie będzie lepiej mamom i dzieciom :)
    program może być fajny. Widzę że będą sprawdzać ilość przedwczesnych porodów i CC. Co do CC to obawiam się że szpitale będą na silę dążyć do porodów SN i współczuje tym mamom.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Już po wizycie, z młodym wszystko ok, waży 630 g położony miednicowo - gin powiedzial, że mogę przez to położenie odczuwać ból i ucisk w dole brzucha przy siadaniu i schylaniu się. Mam skierowanie na glukoze, krew i mocz no i oczywiście globulki na grzyba.. następna wizytacja 16 luty ;)
    miednicowo to jak??? w poprzek???

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• migussia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

JusWik lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:40

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    miednicowo to jak??? w poprzek???
    W poprzek wciśnięty pupą w miednice :p

JusWik lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:40

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria kopniaki czuje bardzo nisko tak jakby przy pęcherzu ale czasami koło pępka też uderzy :)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!

Kilka dni się nie odzywałam, ale czytam Was na bieżąco i też jestem tylko tutaj (nie mam i nie zamierzam mieć fejsa :-) ).

Gratuluję wszystkim mega udanych wizyt. Nasze majowe dzieci są już takie duże- strasznie się cieszę, bo to oznacza, że w razie czego miałyby szanse- ale oczywiście mam nadzieję, że wszystkie dotrwają do 9 miesiąca!

Carolq- śliczna ta pościel! Dużo buszuje ba Allegri, ale takiej nie widziałam- już dodałam sprzedającego do ulubionych :-)

A położenie miednicowe oznacza, że dziecko jest skierowane nóżkami w dół, wzdłuż naszego kręgosłupa (tzw podłużne miednicowe). A położenie poprzecze- czyli dziecko leży "w poziome" do ziemi i prostopadle do osi kręgosłupa :-)

Cigaretta, kamisia88, Carolq lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja chyba źle skumałam, myślałam że leży w poprzek bo tak jakoś na usg wyglądał. Dobrze, że was mam bo bym nie wiedziała haha :D

Negra lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ostatnio strasznie się wierci i też często leży pośladkowo.
    Nie lubię tego uczucia, kiedy kopie mnie po pęcherzu, bo mam wrażenie, jakbym była podłączona pod prąd i ktoś co chwilę mnie nim delikatnie raził... A pozostałą część czasu leży poprzecznie i wtedy kopie omijając łożysko, że aż cały brzuch mi faluje. Jak zaczyna wariowac w nocy (a tak ma zazwyczaj), to nie ma mowy o spaniu... I tak chodzę ostatnio jak zombie- wiecznie niewyspana... ehhh tak źle i tak niedobrze :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny RATUNKU!! Wyniki z krzywej mam fatalne... (dostajemy kod do sprawdzenia w internecie stąd już je mam)
    Na czczo 89
    Po godzinie 166
    a po dwóch 206 (!)...
    Co teraz? Będę jutro dzwonić do położnej czy czekać do wizyty za dwa tygodnie czy iść wcześniej... Co w takiej sytuacji się robi? Powtarza się od razu, czy po 30tc? Będę musiała brać jakieś tabletki? Insulinę? Dieta? I czy cesarka w takiej sytuacji jest konieczna?
    Podejrzewałam że coś z tym cukrem będzie nie tak, z początku ciąży miałam ponad 90 na czczo, dopiero na powtórce spadło do 77... I na dodatek mam obciążenie genetyczne - babcia i dziadek też mieli cukrzyce...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi- niestety nie pomogę, bo nie mam żadnej wiedzy w tym temacie. Ale jednocześnie mam przeczucia, że mnie ten problem również będzie dotyczył. Nie mam obciążenia w rodzinie, ale pochłaniam tyle słodyczy, że właściwie mogłabym się żywić tylko nimi :-( zawsze lubiłam słodkie, ale w tej ciąży moje obzarstwo osiąga apogeum. A na to wszytsko mąż kupił mi w prezencie najwiekszy sloik Nutelli... nie potrafię opanować tej chęci na słodkie... :-(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra niekoniecznie ilość spożywanych słodyczy może mieć tu znaczenie ja też kocham słodycze i często jem dzień przed obciążeniem zjadłam wielkiego batona marcepanowego i o dziwo krzywa wyszła mi w normie :)

Domi - pewnie czeka Cię dietka niestety :/

Negra, Carolq lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ