WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    miggusia rzeczywiście mniej nas tutaj i o wiele spokojniej ale ja też nigdzie indziej się nie ruszam i zostaje :)

kokoszanel ja na zgagę stosuje zawiesinę gaviscon i na mnie działa bardzo dobrze.

Cigaretta to z wizytami od początku idziemy łeb w łeb, teraz ja w lutym 15 a Ty 16 masz :D

Byłam niedawno w pepco, bo biustonosz mi się jakoś bardzo za mały zrobił i pojechałam czegoś poszukać a z ostatniego kupionego tam byłam zadowolona. Przy okazji Kacperkowi kupiłam czapeczkę i taki fajny jaśniutko beżowy kocyk w małe brązowe serduszka :)

Muszę kupić magnez, polecicie jakiś konkretny? :)
    Też kupilam ten kocyk:)ja biore asmag a wizytujemy 8 lutego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 21:34

klaudia1534 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Klaudia mi lekarka zasugerowała Asmag forte ( powinnam zażywać 3xdziennie, ale zazwyczaj udaje mi się tylko 2x piłknąć tabletkę :()

No ja ten magnez biorę na skurcze i naprawde jest dobry !!

Jeśli chodzi o krzywa to z młodym pojechalam na badanie a i wczesniej zjadłam kromkę z nutella :) i wynik tez bym w normie haha 7 lat temu to było

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 2 rodzaje magnezów naraz 2x1 masakra i wszystko jest nie powlekane aż staje w gardle

Ja tu na forum jestem od 4 tyg ciąży chyba albo od 5 :P nie pamiętam hahaha

Nie zostawie was babeczki hahaha <3 kto was będzie wkurwial jak nie ja :P :P :P

JusWik, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi ja mogę pomóc dowiedziałam się o cukrzycy ciążowej w 16 tyg mniej więcej podaję linka tam masz dietę.

http://www.szpitalkarowa.pl/dieta-dla-ciezarnej-chorej-na-cukrzyce

Skierowanie dostaniesz od lekarza prowadzącego . nie wiem skąd jesteś , bo jak z Wawy to pewnie wylądujesz na Karowej na jednodniowe szkolenie :) spokojnie idzie przeżyć :) najgorsze pierwsze tygodnie , aby się przyzwyczaić , jak będziesz chciała się czegoś dowiedzieć napisz na prv to Ci wyjaśnię :)

co do allegro dziś przeszukałam całe chyba z 5 godzin a miałam pracować :P hehe jakoś tak czas mi szybko upłynoł :)

dzwonili jeszcze do mnie wieczorem z kliniki przełożyli mi wizytę z 2 na 9 bo robią remont i zamknięte maja mieć cały tydzień :( masakra , jeszcze te 3 tygodnie wytrzymuje ale w czwartym dostaję porządnych schizek :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 10:00

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł heloł melduje, że obrączki i sukienkę mam ,ale zamówiona pochwalę się jak przyjdzie ;)

Jutro też wrzucę Wam bebzunka, bo ooo jutro zaczynam 28tydzien 7 miesiąc i tym samym ostatni najcięższy etap 3 trymestr, ale za to uwieńczony cudowną nagrodą na mecie ;)

Dobrej nocki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 23:00

Carolq, bereda11, Negra, Różyczka, katarzyna_d, JusWik, Aniu_leczka, maimama, Agnieszka0812, helutka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marta USA Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Najpierw pobierają Ci z palca żeby sprawdzić czy mogą robić. Następnie po godzinie i po dwóch :) trzeba być na czczo i siedzieć tam grzecznie ;)

Larisa, gdzie taki komplecik mozna dostac z avatarka? Musze mamie podeslac :D

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstrzymalam sie z aplikacja tego pimafucinu,dzisiaj jakoś nie zauwazylam tych uplawow i nie wiem czy w razie w wziac dzisiaj czy poczekac i się obserwowac do jutra.Nie wiem co robic nie chce szkodzic dziecku tymi wszystkimi lekami.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej doleczyć się i mieć spokój niż zaraz mieć nawrót ;) Poza tym takie infekcje są groźniejsze dla dziecka niż lek na infekcje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 23:23

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To raczej wezme lekarz mowil zeby powtórzyć globulki na razie wykupilam tylko 3,zarazilyscie mnie ta zgaga...

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta USA wrote:
    Larisa, gdzie taki komplecik mozna dostac z avatarka? Musze mamie podeslac :D
    nie wiem gdzie kupila Larisa ale ja na Ebay taki sam i sa jeszcze inne kolory

kamenkaa, Marta USA, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEjka kochane:)
    Jakos mi sie spac nie chce a Wam?

Cisnienie mi sie jaks wynormowało bo 120/75 wiec ksiązkowe mozna powiedzieć byc moze leki zaczeły działać .... ;-)

Odetchnełam z ulgą :)

Agnieszka0812, migussia, Ollaala lubią tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie Mała kopie, to jej pora :)
    Po tych kopniakach wiem, że nadal ułożona jest miednicowo czyli nóżkami w dół.
    Jestem bardzo zadowolona bo udało mi die znaleźć świetna położna ktora przyjmie mnie s pt.
    Od marca mam zacząć szkole rodzenia a jakby co bedzie mnie indywidualnie przyjmować. Zna moją lekarkę i ma dobrą opinię o szpitalu, w którym będę rodzić. Cieszy mnie, że jakoś się to wszystko zaczyna składać :)
    Jeszcze tylko zakupy wyprawkowe ii będę spokojniejsza :)
    Jutro rano czeka mnie przyjemność wypicia glukozy bo mam badanie na obciążenie ;)
    Musze naładować telefon i wziąć książkę, żeby się nie zanudzić w poczekalni...
    Dobranoc :)

• Marta USA Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2016, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    nie wiem gdzie kupila Larisa ale ja na Ebay taki sam i sa jeszcze inne kolory

A jaka to firma?

• Marta USA Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie! Dowiedzialam sie, ze to chlopiec :D Dostalismy miedzy innymi takie slodkie zdjecie z zaznaczona stopka!

2j5e341.jpg

Widzielismy bijace serduszko, wszystkie organy w porzadku ale wszystkie zdjecia zostaly wyslane do analizy 2 pietra wyzej gdzie zawsze chodze na wizyty-dzisiejsza to tylko ultrasound w celu poznania plci. Na kolejnej wizycie czyli 1 lutego dowiem sie wszystkiego co bylo na dzisiejszym usg 3D ale juz bardziej pod katem wymiarow narzadow - dokladnej wielkosci itp. Z tej okazji szybko pojechalismy do sklepu i zakupilismy taki oto kocyk:

qysbjc.jpg

Z pewnoscia oczywiscie dokupie na jednostce jeszcze pare militarnych ciuszkow - juz nie moge sie doczekac ale to dopiero w lutym - po przeprowadzce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 01:59

xpatiiix3, Kłosia, Diabla85, Carolq, Dariaaa88, klaudia1534, Agnieszka0812, mamamiśka, katarzyna_d, Cigaretta, migussia, Agusia ;), kamenkaa lubią tę wiadomość

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie ci można stosować na bol gardła bo przełykać nie mogę

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum verde

Carolq lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;)

Dzisiaj zaczynamy 28 tydzień, 7 miesiąc i 3 trymestr w końcu jeszcze aby 3 z przodu wskoczyła, następny szczebel pokonany ;)

My już, bo i mojej córeczce coś się odwidziało spanie już, a jak poszła spać dalej to już ja musze wstawać zaraz i budzić synuśka może babcia zaprowadzi kurde aby się zlitowała :P dzisiaj młody choinkę ma i Mikołaj będzie przebieramy go za pająka :D Bo mnie niestety masakrycznie rozłożyło i to 10 dni przed ślubem, ledwo oddycham mam tak zawalone gardło i nos że szok.. Także odwiedzę dzisiaj lekarza.. No nie mogę teraz się rozchorować.. wgl to mam taką chrypa ze gadam jak facet :o

Buziaki, miłego dnia kochane i udanych wizyt ;)

JusWik, Carolq, Agnieszka0812, mamamiśka, katarzyna_d, migussia lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I apartamencik Liv :D

j67uhh.jpg

Malena91, malvva, Kłosia, Carolq, Dariaaa88, klaudia1534, Agnieszka0812, mamamiśka, katarzyna_d, Cigaretta, migussia, JusWik, tola2014, helutka, storczyk, bereda11 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co do zylakow ja bylam na ich usg z jakues 2 tyg temu i od tego czasu gdzies nosze ponczochy uciskowe. Jedna zyla ktora jest widoczna to bedzie do usuniecia ale to gdzies na jesieni sobie zrobie.a te wewnątrz lydki coz z nimi nic sie nie da tylko trzeba zyc i jakos przecierpiec od nich lydka mbie czasem bolala no teraz bez bolu.
    Nooo juz do piatku coraz blizej.

Wczoraj bylam w tesco ale u mnie przebrane a ja chce cos rozpinane na szputal kupic dla Błażka .
    Pepek mi jyz wypycha robi sie guziczek . ooo musze wstac bo mi dziecko zwialo z lozka . milego dnua mamusie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

No piękny Livcia ma ten apartamencik.Ja też jakoś niebawem cykne focie.Badania odebrane wydaje się że jest Oki, standardowo nieliczne bakterie w moczu ale jest lepiej niż poprzednio.Zakupilam sok z żurawiny i mam zamiar spożywać ☺Miłego dzionka majoweczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 08:30

xpatiiix3, Agnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ