WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie zgadzalam bo był do odbioru 2 tyg przed naszym weselem i trzeba było mu poszukac nianki na 2.dni bo każdy z rodziny był u nas na weselu.Ale znalezlismy na szczęście:)ale nie zaluje jest tak kochany,nie broi,ale trzeba było pracować nad nim,zeby zalatwial się na dworze.I chyba przez niego nam się wlaczyl instynkt:)ciekawe jak będzie jak sie mala urodzi,na razie siostra urodzila to siedzi przy kanapie jak mała sobie lezy i pilnuje a jak się poruszy to strasznie się cieszy

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mamy powod zeby wyjsc na dwor:)

malvva lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8df067adef12.jpg

dwie łobuzice jednajuz 7 lat a druga w maju skonczy rok ;p

Różyczka, klaudia1534, pasia27, migussia lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    czyzby tardyferon-fol ? ;p

yes yes :)

malvva lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny jakie slodkie :))ja z tel nie umiem zrzucic zdjec,bo na tel tylko dzialam,juz próbowałam brzuchola wstawić i nie umiem.ja mam psiaka West Highland terier:) w marcu rok konczy

malvva lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam sie do psich miłośników ja mam Maltanke w grudniu kończyła 3 lata :)

malvva, pasia27 lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dołączam sie do psich miłośników ja mam Maltanke w grudniu kończyła 3 lata :)

ja sobie nie wyobrazam nie miec psa, tego malego to dostalam 7 lat temu na urodziny jako moj 2 pies a w wakacje zapragnelam szczeniaczka i znalazlam w ogloszeniu slodziaka a potem okazalo sie ze jestem w ciazy hehe

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) ja sie martwię jak to bedzie pies dziecko . Moja Di jest spokojnym psem od małego miała kontakt z dziećmi ale kocha lizać bez opamiętania tak ze az jak dopadnie wpycha jęzor w nos ;P stanem sie jej tego oduczyć ale ona nawet liże ubrania koce wszystko , uwielbia lizać a jak juz ktos sie balsamem posmarował czy cos to ma przechlapane . Ogólnie jest grzeczna i kochana ale przeraża mnie to jej lizanie , mam nadzieje ze jakos sobie poradzimy z tym :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwale swoim :) miał być jamnik :P

łapy przednie z jamnika a reszta z hieny :P hahaha

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c59e5fb0c858.jpg

kamisia88, Poli9106, pasia27, Carolq, migussia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Zastanawiam się kto napisał, że w 2 trymestrze jest super samopoczucie, energia itd.itp. ? :P
    Rozumiem, że w pierwszym wiele z kobiet ma mdłości i wymioty i zero sił - no ja nie miałam. Za to teraz jestem tak słaba i wypluta, że nie da się normalnie funkcjonować. Wyspać się nie da, sił na nic nie ma.. Porażka :(

W pierwszym trymestrze dramat!! Teraz właśnie mam pałera, ale muszę siedzieć na dupie bo zaraz mnie skurcze łapią !!;/

Chciała bym latać !!! bo mam na to siły..

Dzis sprzątałam pokój i mąż mnie przyłapał i zjebke dostałam, że po co tak sprzątam ? żeby znowu był problemy .... No ale ja nie wysiedze !!!

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEjka :)

Mam do Was pytanko :)

Ile Ważyły Wasze pociechy w 18tyg ciązy ??
    Moja waży ponad 150g czy to nie za mało?

Ollaala lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co te psy maja z lizaniem,mój ma to samo dzisiaj jak mi sie przyczepil do lydki to nie było bata zeby odpuscil:)

kamenkaa, Carolq lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Wczoraj w koncu doczekalaM sie USG polowkowego prywatnie i oprócz tego ze dzidziuś zdrowy dowiedzieliśmy sie w koncu Plec :-)
    Na 95% jest DZIEWCZYNKA!!
    Maz zapytal w gabinecie,uslyszalam ze kobietka to powiedziałam ze nie możliwe zaczelam raczej,szok,mój stary tez hehhd lekarz się śmiał..
    Wracaliśmy do domu w ciszy zupełnej i raz na jakiś czas Tomek mruczal pod nosem ze dziewczynka hehehe
    W domu twsciowa czekala z.malym wiec tez jej z płaczem oznajmilam ze zdrowe dziecko z dziewczynka tez ryczala hehcza
    A w szoku bylam i jestesmy bo tak jak pisałam kiedys u nas w rodzinie nie ma dziewczynek!ja mam braci,mój ma braci oni maja synów hahah wiec nawet przez Czajnik mi nie przeszlo z corka..synek mowie ze brat,ja oglądałam chlopoeca wyprawke...imie Gabriel...i wielki,wielki szok teraz haha
    Oczywiście bardzo się cieszę ale dopiero dzis na spokojnie dochodzi do mnie ta myśl :-)

bereda11, klaudia1534, Carolq, kamenkaa, Agusia ;), Dariaaa88, Negra, Cigaretta, Malena91, kamisia88, JusWik, JusWik, Agnieszka0812, Różyczka, KokoszaNell, helutka, xpatiiix3, katarzyna_d, migussia, bimba lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    HEjka :)

Mam do Was pytanko :)

Ile Ważyły Wasze pociechy w 18tyg ciązy ??
    Moja waży ponad 150g czy to nie za mało?
    Ja nawet nie wiem ile wazy mala..nie pytalam skoro lekarz mowil ze parametry i wody w normie..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczynki u mnie moj byl zszokowany ze dziewczynka bo caly czas nastawial sie ze syn i wymyslal jak to bedzie z nim na xbox gral i w pilke a tu corunia ja sie bardzo ciesze :) a Facet moj powoli zaakceptowal i teraz juz pyta kiedy ta Nelka bedzie

kamenkaa, pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje:)mój też nie mogl przebolec ale już się oswoil z tą mysla:)no i poprawil swoje zachowanie przychodzi glaszcze brzuch,caluje.Dzisiaj pokazuje brzuch i mowie zobacz czy on nie jest nizej jak zwykle a on się śmieje,że nie ale jest coraz wiekszy

pasia27, bimba lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja nawet nie wiem ile wazy mala..nie pytalam skoro lekarz mowil ze parametry i wody w normie..

mi lekarz mówił właśnie że waży ponad 150gram moja dziewczyneczka i tak sie zastanawiam czy to dobra waga jak na ten tydzien:)

Ollaala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka ze dziewczynki to oczko w głowie tatusiów :) i tak beda miały lepiej :P
    Ja tez nie mam pojęcia bo jakos w tych tygodniach nie podawał ktos podał linka do tabelki z waga , wiec mozesz poszukać i sprawdzić ale nie wiem czy to nie za wcześnie na porównywanie , dziecko Ci bedzie teraz najszybciej rosło :) moja wiem ze w 21 tyg ważyła 330g , a 23 - 430g i lekarz mówił ze sie mieści w widełkach ale drobna jest . Jak Ci lekarz nic nie mówił to znaczy ze ok tak by Ci powiedział ze musisz wiecej przybierać albo cos :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:26

pasia27, kamenkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia no i super, będzie parka ! :)
    Ja w 18tyg nie pamiętam ile ważył młody ale w 19t5d miał 308 g a wczoraj 23t5d 630g czyli ponad raz tyle przybrał w ciągu miesiąca.

Dziewczyny gdyby waga była za mała to lekarz napewno by wam powiedział, nia ma ci się zamartwiać na zapas ! :)

pasia27, kamenkaa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na suwaczku pisze, że maluch waży prawie pół kg od 24tyg.

kamenkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ