WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta, ale piękne ciuszki masz! :D W ogóle.. cholerka jestem po tyłach na maksa :P
    Dzięki za linki! <3

• migussia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:29

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Ale fajne rzeczy dla maluszków. My ostatnio kupiliśmy szafę i komodę więc czekam kiedy mąż skończy remont pokoiku dzidzi żebym mogła zobaczyć jak będą wyglądać. Myślę że do końca remontu akurat uda się kupić łóżeczko i już będzie pokoik mógł czekać na córcię. Jeszcze marzył mi się fotel bujany ale czytałam że mało wygodny jest do karmienia więc jednak zrezygnuję chyba, że mąż mi sprawi taki prezent :) Jutro mam w planie posegregować ubranka które już mam wg rozmiarów żeby zobaczyć czego i ile jeszcze powinnam dokupić to się pochwalę. A resztę listy wyprawkowej będę realizować powoli przez luty i marzec, już nie dużo zostało, głównie zakupy w aptece.
    Dziewczyny jak urządzacie pokoiki/kąciki dla swoich maluchów? Szukam inspiracji i tyle mi się podoba że, nie potrafię się zdecydować na konkretny styl/motyw.

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ja tez jeszcze nie poszalalam. Musze meza pogonic zeby ze strychu sciagnal ciuszki przebiore i co ladniejsze zostawie a reszta pojdzie pewnie na scierki.

Zoladek dalej nawala wymiotow ciag dalszy.
    Bede musiec popatrzec za ubrAnkami chcialam kupic jeden maly pajacyk ale w pepci i tesco nie widzialam malutkich a to tykko na szpital chcialam jakieś 54 . alek mial 52 jak sie urodzil wiec chyba gigant sie nieprzytrafi.

Jutro 9 15 wizyta... Nawet nie wiem jak do porzadku sie doprowadze

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola to są ciuszki z jednej szuflady, mam jeszcze 3 ale nie chce mi się robić zdjęc :D niedawno tu wstawiałam fotki :) skarpetki też są i paputki, rajstopek nie kupuje :) to są 56 do 68 :)

pasia27, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    My myślimy dużo o stylu marynarskim, ale nie jestem jeszcze w 100% przekonana. Ostatnio podobają mi się też połączenia błękitu/mięty z szarością. Hm może coś takiego? :) Dla córeczki myślałam o szaro - pudrowym :)
    My mamy szaro błekitny pokoik z białymi mebelkami do tego plakaty skandynawskie ze zwierzakami :)

migussia lubi tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migussia właśnie połączenie szarości z pudrowym różem jest na pierwszym miejscu :) mąż się trochę burzy na za duże ilości różu więc jeszcze rozważam błękit lub żółty w połączeniu z szarością. Generalnie szary jest u mnie numer jeden i najchętniej przemalowałabym całe mieszkanie na ten kolor :) Więc myślę, że zostaną szare ściany z elementami innego koloru i dodatki w tym kolorze (zasłony, pompony, oświetlenie). Zastanawiam się jeszcze czy nie pójść w stronę jakiegoś konkretnego motywu ale nie mam pomysłu bo dla dziewczynki od razu nasuwa się pokój księżniczki a nie chcę jednak jej już tak od urodzenia ukierunkowywać, niech sama wybierze czy woli korony i falbanki czy korki i kopanie piłki :D

pasia27, migussia, helutka lubią tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie moge zdecydować na meble,w ogóle dopadła mnie jakaś panika,że skoro tak czuje mala jak kopie i tak to widac gołym okiem to czy mogę mieć za mało wód plodowych,od ostatniej wizyty u lekarza czyli ponad 2 tyg temu przez przytylam tylko 0,5kg.I tak waze tylko 64,6.A moja siostra miała właśnie malowodzie,i donosila mala do 34 tyg.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moja krzywa wyszła fatalnie. Po godzinie 189 a po dwóch 169. Żelazo 10, w moczu mam ketony i leukocytów trochę. Lekarz dał mi skierowanie do szpitala i mam w niedzielę stawić się na Izbie :( Wczoraj było mi smutno, ale dziś już sobie ułożyłam w głowie. Szkoda mi mojej córci, która powiedziała, że będzie tęsknić :(
    Niby, jak będą wyniki ok, to po 4 dniach wyjdę. Lekarz chce mi porobić badania w szpitalu bo się boi o cukrzycę, bo sytuacja się powtarza. W pierwszej ciąży też miałam taką wysoką.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Hej moja krzywa wyszła fatalnie. Po godzinie 189 a po dwóch 169. Żelazo 10, w moczu mam ketony i leukocytów trochę. Lekarz dał mi skierowanie do szpitala i mam w niedzielę stawić się na Izbie :( Wczoraj było mi smutno, ale dziś już sobie ułożyłam w głowie. Szkoda mi mojej córci, która powiedziała, że będzie tęsknić :(
    Niby, jak będą wyniki ok, to po 4 dniach wyjdę. Lekarz chce mi porobić badania w szpitalu bo się boi o cukrzycę, bo sytuacja się powtarza. W pierwszej ciąży też miałam taką wysoką.
    no troche wysoko ale czemu az 4 dni??i to jeszcze weekend co gowno robia??
    ja mialam w pierwszej ciazy po 2 h 157 lekarz zalecil diete i kolejna krzywa zbilam do 152 po tygodniu i wtedy na dobe do szpitala na profil glikemi..badali mi cukier po kazdym posilku i z tego wyciagneli srednia..dali glukometr do samokontroli..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    pochwal się pościelą :) mnie brakuje jeszcze właśnie pościeli i takich kosmetycznych rzeczy wanienka zestaw do pielęgnacji w sumie nie wiem nawet co pasuje kupić. a butelki jakieś kupowałas? ja będę miała cesarke i nie wiem czy od razu pokarm poleci wiec pewnie będę musiała mieć ze sobą. no i to mleko w proszku wtedy też trzeba mieć? kurcze nic nie wiem
    u nas dawali mleko w jednorazowych malutkich buteleczkach.bebilona.
    byla tez jedna polozna ktora podawala ze strzykawki i polewala mi sutka by maly poczul mleko i dossal sie juz do cycka :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta mam taka samo pościel dla małej tylko z różem a nie niebieskim ;)
    Jest bardzo fajna wlasnie otworzyłam paczkę ;P
    Muszę chyba tez Wam sie pochwalić ciuszkami tylko ze ja narazie tutaj w domu mam dość mało wiecej mam w domu rodziców bo dziadkowie maja szal ;P
    Kurde ale dzis dzien w biegu praca , wróciłam
    Wstawiłam szybko mrożonkę na zupkę , poszłam z psem po przesyłkę teraz 5 minut leżenia i spadam na ćwiczenia :) tak mi sie nie chce motywuje mnie to ze za nieodwołane zajecia 30
    Zł kaucji zabierają i trzeba znów wpłacać ;P wiec zbieram dupeczke ;P

pasia27 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Hej dziewczynki, widzę Cigaretta zakupy pełną parą, śliczniutkie masz te ubraneczka i widzę wanienka, łóżeczko, u Nas na tym polu na razie cisza tzn. troszkę ubranek pokupowaliśmy ale na tym narazie poprzestajemy.

Ostatnio mało czasu na pisanie mam, bo oczywiście pracę w domu robię, bo koleżanki prosiły bo nie nauczyły się za mnie pewnych rzeczy robić i siedzialam prawie cały tydzień nad papierami. Dopiero skonczyłam, także spróbuje sie udzieląć i nadrobić Was troszkę :)

W poniedziałek mieliśmy wizytkę, mały waży 730g czyli nadal nisko w centylach jest ale dla mnie to żadne zmartwienie poprostu będzie malutki, łatwiejszy poród, byle rósł zdrowo :)

Mam do Was pytanie, bo zaczyna mnie rozkładać, generalnie mam delikatny katar i ból gardła, co polecacie na taki początek leczenia ?? Myślałam o tabletkach z serii Prenatal do ssania, nie wiem czy jescze coś dorzucić ??? Doradźcie moje specjalistki :)

no wlasnie wzystko naturalne.cytrynka,miod,czosnek,imbir.rutinoscorbin mozna,cala seria prenalen jest syrop krople do nosa,tantym werde bralam na podraznione gardlo,tabletki Isla do ssania,mozesz ten napar z majeranku zrobic..gardlo woda z sola plukac..hmm no jest tego he

Negra, monilia84 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    A na gorączkę coś można brać??? , tzn teraz mam 37,3' czyli taki stan podgorączkowy, zobaczymy czy się rozwinie
    ja od 38,5 dopiero podaje cos malemu i sama wtedy reaguje..
    przy goraczce organizm walczy i podnosi temp..spokojnie :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudowne ciuszki macie!ja jestem w czarnej d...hehehe
    dzis pisalam z kolezanka by oddala mi becik bo zolty wiec dla malej ok..
    a poza tym reszta synkowa hehe cos neutralnego sie znajdzie ale jednak na lato chcce wystroic moja malutka :-) 2 polki na razie zrobione wiec to juz cos.2 posciele nowki mam po synku nie uzyte hehe
    do tego jeszcze czeka nas kupno lozka dla Kacperka fiu fiu wygrana w totka by sie przydala haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 na przeziębienie najlepszy chyba imbir, bierzesz kawałek 6-8cm, trzesz drobno na tarce, zalewasz wrzątkiem (1l) i zostawiasz przykryte na noc. Rano przecedzasz, odciskasz imbir, napar zostawiasz, a imbir wyrzucasz. Pijesz kilka kubków dziennie: 1/3 szklanki naparu, resztę dolewasz wrzątku, możesz dodać cytrynę, miód, sok malinowy. :)
    Też jestem teraz przeziębiona i wedle zaleceń gina kupiłam syrop prenalen, 15,50zł/115ml czyli na 3dni, a jak przeczytałam tego skład to nie wiem co tam ma pomagać... Na pierwszym miejscu syrop glukozowo-fruktozowy, potem woda, a koncentratów z soku z czarnej porzeczki i malin jest po niecałe 2% !!!! potem przy reszcie typu wyciąg z czosnku i witamina C to już nawet wartości nie podają tak niewiele tego... Lepiej wypić chyba domowy sok z malin (jak masz taką możliwość) i zjeść kanapkę z czosnkiem... I taniej wyjdzie i bardziej pomoże..

Negra, helutka, monilia84 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pokoiku osobnego nie mamy, będzie mały miał kącik u nas w sypialni, remont i tak był przewidziany i kolory też już wybrane wcześniej, także za wąską stroną łóżeczka ściana będzie granatowa, a główna za łóżeczkiem i komodą jasno szara (taka brudna biel żeby za ciemno nie było) Łóżeczko i komodę mamy zamówione białe, a pościel będzie szara w białe grochy, do tego pewnie jakieś granatowe i białe dodatki dodam :)

migussia, pasia27 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:

Mi po godzinie co prawda 166, ale po dwóch podskoczyła do 206!! Od razu diete trzymam, a w poniedziałek do diabetologa, mam nadzieję że na diecie i mierzeniu cukru się skończy i że z małym będzie wszystko ok...

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ