Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Widzę, że jakiś czas na robienie glukozy nastał
Ja za jakieś 2 tygodnie pójdę bo muszę mocy i odwagi nabrać
U mnie śnieżek piękne sypie i cudnie biało jest, plan na dzisiaj spacer do lasu za domem tylko nie wiem kiedy czas na to znajdę ;/ Muszę pisać dalej magisterkę, żeby ją już tak idealnie ogarnąć do końca miesiąca i zanieść promotorce, mężowi obiecałam naleśniki na obiad a 3 sztukami to on się nie zadowoli a jeszcze babuszki nasze jedziemy odwiedzić wieczorkiem
Carolq lubi tę wiadomość
-
o matko co za noc:( śniło mi się,że mi wody odeszły za wcześnie i strasznie płakałam, obudziłam się przerażona a mała kopała sobie
stałam wcześniej bo się tylko męczyłam.
dziewczyny czy wy suplementujecie witaminę d? coś mi się zdaję,że chyba niedobór znów mami tak się zastanawiam czy w ciąży można.
u nas też sypie..zima w pełni:D -
nick nieaktualnyklaudia1534 - wiem mgr jest cieżki
ja kończyłam jakoś w wrześniu i też już broniłam się z córeczką w brzusiuuu... wszyscy spali I trymestr a ja musiałam siedzieć i kończyć
ale dasz rade . Zawsze lepiej teraz skonczyć szybko niż później się z tym bujać przy Maluszku
trzymam kciuki i dajesz dajesz ogarniasz i po temacie
Anniusia - ja biorę pregne plus tam jest dawka 2000 witaminy D a do tego lekarz mi jeszcze zalecił Vigantoletten 1000 na okres ziomowy . Dziecko wypłukuje wsyztsko wiec trzeba brać większe dawki
ten lek jest dostępny juz od miesiace bez recepty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 10:23
Anniusia, helutka lubią tę wiadomość
-
Anniusia można a nawet trzeba suplementowac wit. D.
A tak w ogóle to dawno się tu nie odzywałam, ale jakoś tak nie bardzo nadążam i później już nie wiem co miałam napisać.
Ja na glukozę idę w przyszłym tygodniu, chyba w środę bo syn ma na 8 to od razu smignę jak go odprowadzę.
Pati jak znajdziesz chwilę zmień mi córeczkę na synka DavidaCarolq, xpatiiix3, Anniusia, pasia27 lubią tę wiadomość
-
carolq ja obronę to i tak dopiero jakoś koło lipca będę miała, ale pracę chcę mieć już klepniętą i poprawioną jakoś w marcu, żeby w okolicach porodu sobie nią już głowy nie zaprzątać, a tylko te 2 tygodnie przed obroną zanieść ją wydrukowaną do dziekanatu i dopełnić całej papierologii
Carolq lubi tę wiadomość
-
Wszystko się przedłużylo, bo wyniki bez glukozy dlugo nie przychodziły. Wypiłam kubek, ale aż mnie przełyk pali- mimo, że lubię słodkie
Chyba dam radę nie zwymiotowac...
Teraz o 11:15 pierwsze pobranie po cukrze i 12:15 drugie. Zakwitnę tu...
Wzięłam tylko banana, ale mąż do mnie dojedzie i coś więcej przywiezieMalena91 lubi tę wiadomość
-
Negra wrote:Wszystko się przedłużylo, bo wyniki bez glukozy dlugo nie przychodziły. Wypiłam kubek, ale aż mnie przełyk pali- mimo, że lubię słodkie
Chyba dam radę nie zwymiotowac...
Teraz o 11:15 pierwsze pobranie po cukrze i 12:15 drugie. Zakwitnę tu...
Wzięłam tylko banana, ale mąż do mnie dojedzie i coś więcej przywiezieNegra lubi tę wiadomość
-
Ja idę glukoze w sobote robic,bo mężu ma wolne to niech ze mną tam siedzi.To bd moje 3 badanie glukozy w zyciu to wiem,że zawsze mi slabo i niedobrze,cos czuje ze ta krzywa wyjdzie zle,wczoraj zjadlam pół batona bounty i scielo mnie z nog,jakbym kg cukru zjadla.
-
nick nieaktualnyja glukozy póki co nie robie bo wiem , że ja zwrócę. co drugi dzień zwracam śniadanie to co dopiero taka pyszna glukozę. u mnie też sypie sniezek, ale nie wychodzę bo mam leki , że gdzieś się przewroce. Tyle sprzątania w domu, pranie od 3 tyg leży i nie chce mi się sprzątać. spałabym tylko chociaż jak się położę to mi się nie chce spać w sumie to nie wiem sama co ki się chce a co nie.
ps. zastanawiam się jaki kupić kombinezon na jesień taki pajacowy, ale nie wiem jaki rozmiar. Czy 68 wystarczy tez na wiosnę 2017? -
Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale podczytuję, i oglądałam wasze piękne brzuszki. Byłam wczoraj na wizycie u dermatologa, mam kontaktowe zapalenie skóry na dłoniach i dostałam steryd do smarowania na 7dni... kupiłam, ale mam obawy, oczywiście w ulotce jest napisane że w ciąży nie można i nie wiem co robić ? Jak myślicie,może któraś z was miała taki problem w ciąży ? Skóra swędzi, wysypka jest, nie wiem czy małemu taki stan zapalny nie zaszkodzi
ehhh, w tamtej ciązy nic, a teraz co jakiś czas jakiś problem wychodzi... na szczęście po pimafucinie powtórzyłam mocz i wyniki super, leukocytów brak. Miłego dnia Wam życzę
-
tola2014 wrote:ja glukozy póki co nie robie bo wiem , że ja zwrócę. co drugi dzień zwracam śniadanie to co dopiero taka pyszna glukozę. u mnie też sypie sniezek, ale nie wychodzę bo mam leki , że gdzieś się przewroce. Tyle sprzątania w domu, pranie od 3 tyg leży i nie chce mi się sprzątać. spałabym tylko chociaż jak się położę to mi się nie chce spać w sumie to nie wiem sama co ki się chce a co nie.
ps. zastanawiam się jaki kupić kombinezon na jesień taki pajacowy, ale nie wiem jaki rozmiar. Czy 68 wystarczy tez na wiosnę 2017?
Zależy jakiego malucha masz moja na rok jeszcze 68 nosiłaale moja ogólnie jest drobna z kolei syn na rok 92.. ;P
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyHello u mnie też śnieżyca na całego, sypie od rana
obleciałam z koleżanka ginka, byłyśmy na kawie i ciachu, także młody jest zaspokojony. W przyszłym tygodniu też się wybieram na tą słynną glukoze plus jeszcze mocz i morfologia..
Przyszły mi dziś pościele do łóżeczka, są śliczne ! Ogólnie mamy już chyba wszystkoxpatiiix3, pasia27, Agusia ;), tola2014, JusWik, Carolq lubią tę wiadomość
-
Ja mam pod pacha swedzaca plame taka srednicy 5 cm.Czasami mi wyskakiwala jeszcze przed ciaza to wtedy smarowalam ja sterydem i schodzilo.w listopadzie byłam z tym u dermatologa i mam jedynie żel do mycia Pharmacerisu z ichtiolem,bo nie chciala dac mi sterydu,i niestety czasami mozna sie zadrapac,mialam też na szyji ale po tym zelu szybko zeszlo,zostala tylko ta pod pacha.
-
Ja Wam powiem, że inaczej przechodzi się pierwsza a druga ciążę, pierwsza od 8 tc l4 wiec leżałam, odpoczywalam na spacery chodziłam a teraz mając 14 miesięczne dziecko w domu, człowiek zapomina, że jest w ciąży, trzeba posprzątać, ugotować obiad, zrobić kaszki czy iść na zakupy, ululac do snu i tak cały dzień latam......a siadam dopiero godziny 20.30 chwila odpoczynku, później prysznic i sen. W nocy wstajesz kilka razy do małego a to jeść a to monio a to się odkryje i wstajesz rano i od nowa
takie to przemyślenia ciąży po ciąży
ja oczywiście chciałam drugie tak szybko i szczerze nie wiem skąd czerpie siły
-
nick nieaktualny