WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Widzę, że jakiś czas na robienie glukozy nastał :P Ja za jakieś 2 tygodnie pójdę bo muszę mocy i odwagi nabrać :D

U mnie śnieżek piękne sypie i cudnie biało jest, plan na dzisiaj spacer do lasu za domem tylko nie wiem kiedy czas na to znajdę ;/ Muszę pisać dalej magisterkę, żeby ją już tak idealnie ogarnąć do końca miesiąca i zanieść promotorce, mężowi obiecałam naleśniki na obiad a 3 sztukami to on się nie zadowoli a jeszcze babuszki nasze jedziemy odwiedzić wieczorkiem :)

Carolq lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko co za noc:( śniło mi się,że mi wody odeszły za wcześnie i strasznie płakałam, obudziłam się przerażona a mała kopała sobie :) stałam wcześniej bo się tylko męczyłam.

dziewczyny czy wy suplementujecie witaminę d? coś mi się zdaję,że chyba niedobór znów mam :/ i tak się zastanawiam czy w ciąży można.

u nas też sypie..zima w pełni:D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 - wiem mgr jest cieżki :P ja kończyłam jakoś w wrześniu i też już broniłam się z córeczką w brzusiuuu... wszyscy spali I trymestr a ja musiałam siedzieć i kończyć :P ale dasz rade . Zawsze lepiej teraz skonczyć szybko niż później się z tym bujać przy Maluszku :) trzymam kciuki i dajesz dajesz ogarniasz i po temacie :P
    Anniusia - ja biorę pregne plus tam jest dawka 2000 witaminy D a do tego lekarz mi jeszcze zalecił Vigantoletten 1000 na okres ziomowy . Dziecko wypłukuje wsyztsko wiec trzeba brać większe dawki :)
    ten lek jest dostępny juz od miesiace bez recepty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 10:23

Anniusia, helutka lubią tę wiadomość

• bimba Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia można a nawet trzeba suplementowac wit. D.
    A tak w ogóle to dawno się tu nie odzywałam, ale jakoś tak nie bardzo nadążam i później już nie wiem co miałam napisać.
    Ja na glukozę idę w przyszłym tygodniu, chyba w środę bo syn ma na 8 to od razu smignę jak go odprowadzę.
    Pati jak znajdziesz chwilę zmień mi córeczkę na synka Davida ;)

Carolq, xpatiiix3, Anniusia, pasia27 lubią tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolq ja obronę to i tak dopiero jakoś koło lipca będę miała, ale pracę chcę mieć już klepniętą i poprawioną jakoś w marcu, żeby w okolicach porodu sobie nią już głowy nie zaprzątać, a tylko te 2 tygodnie przed obroną zanieść ją wydrukowaną do dziekanatu i dopełnić całej papierologii :)

Carolq lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko się przedłużylo, bo wyniki bez glukozy dlugo nie przychodziły. Wypiłam kubek, ale aż mnie przełyk pali- mimo, że lubię słodkie :-) Chyba dam radę nie zwymiotowac...
    Teraz o 11:15 pierwsze pobranie po cukrze i 12:15 drugie. Zakwitnę tu...

Wzięłam tylko banana, ale mąż do mnie dojedzie i coś więcej przywiezie :-)

Malena91 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. U nas tez noc ciężka. Poszlam spac po 1 malutki kopal jak szalony a potem glupoty mi się snily straszne.
    Bimba tez moj malutki bedzie mial na imię Dawidek :-)

bimba lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vigantoletten 1000 oo mam to sobie będę brać od dzisiaj, też biorę pregna plus :)

dzięki dziewczyny za pomoc :)

bimba lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Wszystko się przedłużylo, bo wyniki bez glukozy dlugo nie przychodziły. Wypiłam kubek, ale aż mnie przełyk pali- mimo, że lubię słodkie :-) Chyba dam radę nie zwymiotowac...
    Teraz o 11:15 pierwsze pobranie po cukrze i 12:15 drugie. Zakwitnę tu...

Wzięłam tylko banana, ale mąż do mnie dojedzie i coś więcej przywiezie :-)
    Negra to kciukas za Ciebie!!! Dasz radę :-)

Negra lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę glukoze w sobote robic,bo mężu ma wolne to niech ze mną tam siedzi.To bd moje 3 badanie glukozy w zyciu to wiem,że zawsze mi slabo i niedobrze,cos czuje ze ta krzywa wyjdzie zle,wczoraj zjadlam pół batona bounty i scielo mnie z nog,jakbym kg cukru zjadla.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja glukozy póki co nie robie bo wiem , że ja zwrócę. co drugi dzień zwracam śniadanie to co dopiero taka pyszna glukozę. u mnie też sypie sniezek, ale nie wychodzę bo mam leki , że gdzieś się przewroce. Tyle sprzątania w domu, pranie od 3 tyg leży i nie chce mi się sprzątać. spałabym tylko chociaż jak się położę to mi się nie chce spać w sumie to nie wiem sama co ki się chce a co nie.
    ps. zastanawiam się jaki kupić kombinezon na jesień taki pajacowy, ale nie wiem jaki rozmiar. Czy 68 wystarczy tez na wiosnę 2017?

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis i mnie wymioty dopadly i jeszcze dalej ciezko na żołądku maly uspiony to spróbuje cos zjeec i klade sie na chwilke

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • TakaMama Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale podczytuję, i oglądałam wasze piękne brzuszki. Byłam wczoraj na wizycie u dermatologa, mam kontaktowe zapalenie skóry na dłoniach i dostałam steryd do smarowania na 7dni... kupiłam, ale mam obawy, oczywiście w ulotce jest napisane że w ciąży nie można i nie wiem co robić ? Jak myślicie,może któraś z was miała taki problem w ciąży ? Skóra swędzi, wysypka jest, nie wiem czy małemu taki stan zapalny nie zaszkodzi :( ehhh, w tamtej ciązy nic, a teraz co jakiś czas jakiś problem wychodzi... na szczęście po pimafucinie powtórzyłam mocz i wyniki super, leukocytów brak. Miłego dnia Wam życzę

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja glukozy póki co nie robie bo wiem , że ja zwrócę. co drugi dzień zwracam śniadanie to co dopiero taka pyszna glukozę. u mnie też sypie sniezek, ale nie wychodzę bo mam leki , że gdzieś się przewroce. Tyle sprzątania w domu, pranie od 3 tyg leży i nie chce mi się sprzątać. spałabym tylko chociaż jak się położę to mi się nie chce spać w sumie to nie wiem sama co ki się chce a co nie.
    ps. zastanawiam się jaki kupić kombinezon na jesień taki pajacowy, ale nie wiem jaki rozmiar. Czy 68 wystarczy tez na wiosnę 2017?

Zależy jakiego malucha masz moja na rok jeszcze 68 nosiła :P ale moja ogólnie jest drobna z kolei syn na rok 92.. ;P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello u mnie też śnieżyca na całego, sypie od rana :) obleciałam z koleżanka ginka, byłyśmy na kawie i ciachu, także młody jest zaspokojony. W przyszłym tygodniu też się wybieram na tą słynną glukoze plus jeszcze mocz i morfologia..

Przyszły mi dziś pościele do łóżeczka, są śliczne ! Ogólnie mamy już chyba wszystko :D

xpatiiix3, pasia27, Agusia ;), tola2014, JusWik, Carolq lubią tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pod pacha swedzaca plame taka srednicy 5 cm.Czasami mi wyskakiwala jeszcze przed ciaza to wtedy smarowalam ja sterydem i schodzilo.w listopadzie byłam z tym u dermatologa i mam jedynie żel do mycia Pharmacerisu z ichtiolem,bo nie chciala dac mi sterydu,i niestety czasami mozna sie zadrapac,mialam też na szyji ale po tym zelu szybko zeszlo,zostala tylko ta pod pacha.

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że inaczej przechodzi się pierwsza a druga ciążę, pierwsza od 8 tc l4 wiec leżałam, odpoczywalam na spacery chodziłam a teraz mając 14 miesięczne dziecko w domu, człowiek zapomina, że jest w ciąży, trzeba posprzątać, ugotować obiad, zrobić kaszki czy iść na zakupy, ululac do snu i tak cały dzień latam......a siadam dopiero godziny 20.30 chwila odpoczynku, później prysznic i sen. W nocy wstajesz kilka razy do małego a to jeść a to monio a to się odkryje i wstajesz rano i od nowa :-) takie to przemyślenia ciąży po ciąży :-) ja oczywiście chciałam drugie tak szybko i szczerze nie wiem skąd czerpie siły :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szybko wyrósł z małych ubranek 56 nosił 3 dni w szpitalu, teraz nosi 86-92 :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Vigantoletten 1000 oo mam to sobie będę brać od dzisiaj, też biorę pregna plus :)

dzięki dziewczyny za pomoc :)

Vigantolen polecam brałam z Adrianem i teraz tez :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta poka posciel ;)

‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ