X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wiekszość 68 :P 62 :P 56 mam 3 sztuki tylko bodów 59 3 szt pajacy :P

kamenkaa lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak włąsnie myslalam zeby wiekszosci 68 mieć bo te bodziaki 56 takie malenstwa ...

Dzis dziewczyny w Nocy czułam mega ruchy pierwsze mojej malenkiej:)

Carolq, Marietta, Ollaala lubią tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne ubranka i inne akcesoria macie :) Patrząc na to przypomniało mi się, że na liście nie mam śliniaków :P

Wzięłam się W KOŃCU za porządek z moimi ubraniami siedzę na podłodze w samej bieliźnie i przymierzam wszytsko po kolei. Ze spodni została mi jedna para ciążowych dżinsów a reszta to same getry i legginsy, z górną częścią garderoby tez jakoś mało ciekawie się zrobiło, większość ciasna w piersiach albo przykrótkawa na brzuchu także chyba czas w końcu kupić też coś dla siebie ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopierko mam dwie pary bodziaków ;) Koleżanka ma mi pożyczyć ubranka po synku, który urodził się w kwietniu. Więc na razie o tym nie myślę.
    Za to sobie kupiłam 3 bluzeczki dłuższe, luźniejsze, bo chodzę do pracy, więc trzeba jakoś wyglądać :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no!
    Jestem pod wrażeniem jak niektóre dziewczyny pięknie skompletowały wyprawkę!
    Fajnie jest mieć w rodzinie lub wsród przyjaciółek mamy dzieci, po których możemy ubrać nasze dzieci. Taka pomoc jest nieoceniona :) Pamietajcie, że często dostaje się w prezencie maleńkie bodziaki, czapeczki, skarpeteczki, śpioszki itp. więc nie ma co kupiwać na zapas. Ja się w przyszłym tygodniu wybiorę na ciucholandy i juz tsk bede regularnie chodzić i łowić perełki bo jak tak sobie policzę ile kady wydałam juz na nowe ciuszki .... Myślę że z 800zł a wcale nie ma ich tak dużo... Teraz juz tylko olx i lumpeksy!
    Co do łóżeczka to nie zamierzam narazie kupować pościeli, tylko prześcieradło, śpiworki, sama nie wiem,
    Muszę doczytać czy noworodek powinien spac na poduszcze a co do ochraniaczy to chyba zalezy od dziecka czy potrzebuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:05

bereda11, Carolq, Marietta lubią tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się :D

Bereda - cudowne wieści! Brawo dla serduszka, a może i z nereczką sprawa się rozwiąże :) Moja ciotka po 60tce dopiero dowiedziała się, że ma jedną nerkę - dwoje dzieci urodziła, nic się nie działo. W razie czego z jedną nerką też można normalnie żyć, oby tylko sprawna była :)
    ~~~~~~~~~~~~

Dawno nie miałam tak dobrego dnia! Spędziłam iks godzin w laboratorium /krzywa/ oczywiście NIKT mnie nie przepuścił w kolejce (ani żadnej z 3 ciężarnych, które też były - kurde, może faktycznie za mały mam brzuch :P ).

Glukoza ohydna! :P Za pierwszym razem jak robiłam na początku ciąży, to jakoś lekko mi weszła.. a dzisiaj to była walka, żeby nie zwymiotować. Nawet dodana cytryna nie pomogła.. Bllleehh..!

Ale jest cudnie, wyniki mam prawie piękne :D
    Mocz ok, morfologia ok - hemoglobina mi lekko skoczyła do 12,4 i to pewnie zasługa soku z kiszonych buraków i koktajli z jarmużu, banana, pomarańczy i wszystkiego co wpadnie w mikser ;)
    Glukoza na czczo 90, po 1h 138, a po 2h 121 - a norma jest do 140 :)
    Życie jest piękne! :D
    Z tej okazji wrąbałam miseczkę lodów po południu :P :D
    Mam niecałe 3kg do przodu, więc jest czadowo!

KokoszaNell, bereda11, migussia, Carolq, pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kupiłam mojej dziewczynce buciczki te różowe jak Wam sie podobaja?

20r4wh0.jpg

bereda11, migussia, Carolq, pasia27, Ollaala lubią tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    dziewczyny kupiłam mojej dziewczynce buciczki te różowe jak Wam sie podobaja?

20r4wh0.jpg
    Dla noworodka ?? :D

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMENKAA sliczne sa , alebedzie cudna ksiezniczkaz niej

kamenkaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:39

bereda11, kamenkaa lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na ip,i ten lekarz dał mi w razie w luteine,już nie wiem kogo się sluchac,mój prowadzący kazal odstawić a ten kazal brac już mnie wkurza to raz bierzemy raz nie.Jeszcze zaszkodze dziecku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:43

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka pisze od 0-3miesiąca :)

helutka lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    KAMENKAA sliczne sa , alebedzie cudna ksiezniczkaz niej

też mi się podobały ;-) Juz nie moge sie doczekać jak w lipcu w lato jej ubiore i pojadę z nią na spacerek hihi :)

bereda11 lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:39

cd9bskjojgq3qzff.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helutka super że masz dobre wyniki. Ja przez tą krzywą muszę iść do szpitala. Tylko ciekawe, czy będę musiała znów pić glukozę? Czy po prostu zrobią mi badania i mimo wszystko będę musiała przestrzegać diety?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pewnie znajdę czas na buszowanie w lumpeksach w marcu :) przy pierwszej ciąży dużo miałam używanych rzeczy i były śliczne :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko bosko, dziewczyny pomocy, takie mam hemoroidy, że umieram, dziś mi wylazły, wiecie co można tam zasadzić żeby nie bolało?

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia ponoć są jakieś czopki które przynoszą ulge, Felice ostatnio pisała trzeba by jej zapytać bo nie pamiętam nazwy :D
    Felice odbiór !

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Jestem! Procto Glyvenol w czopkach :) Mistrzostwo świata. Można używać w ciąży i w czasie karmienia :) Na początek, jak macie duże problemy (ból przy kupie, przy siedzeniu, pękanie hemoroidów itp), przez kilka dni trzeba sobie takiego czopa aplikować rano i wieczorem. Potem tylko wieczorem, a potem co drugi dzień już można. Tadaaaam!!!! :D

Carolq, Różyczka, kamisia88 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku piekne te buciki ja narazie mam jedne granatowe tez 0-3 :) dawaj linka gdzie je wyczaiłas :) my ogólnie idziemy w pod koniec sierpnia na wesele wiec jeszcze w trakcie muszę dorwać małej jakaś piękna sukieneczkę :)

‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ