X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wiekszość 68 :P 62 :P 56 mam 3 sztuki tylko bodów 59 3 szt pajacy :P

kamenkaa lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak włąsnie myslalam zeby wiekszosci 68 mieć bo te bodziaki 56 takie malenstwa ...

Dzis dziewczyny w Nocy czułam mega ruchy pierwsze mojej malenkiej:)

Carolq, Marietta, Ollaala lubią tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne ubranka i inne akcesoria macie :) Patrząc na to przypomniało mi się, że na liście nie mam śliniaków :P

Wzięłam się W KOŃCU za porządek z moimi ubraniami siedzę na podłodze w samej bieliźnie i przymierzam wszytsko po kolei. Ze spodni została mi jedna para ciążowych dżinsów a reszta to same getry i legginsy, z górną częścią garderoby tez jakoś mało ciekawie się zrobiło, większość ciasna w piersiach albo przykrótkawa na brzuchu także chyba czas w końcu kupić też coś dla siebie ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopierko mam dwie pary bodziaków ;) Koleżanka ma mi pożyczyć ubranka po synku, który urodził się w kwietniu. Więc na razie o tym nie myślę.
    Za to sobie kupiłam 3 bluzeczki dłuższe, luźniejsze, bo chodzę do pracy, więc trzeba jakoś wyglądać :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no!
    Jestem pod wrażeniem jak niektóre dziewczyny pięknie skompletowały wyprawkę!
    Fajnie jest mieć w rodzinie lub wsród przyjaciółek mamy dzieci, po których możemy ubrać nasze dzieci. Taka pomoc jest nieoceniona :) Pamietajcie, że często dostaje się w prezencie maleńkie bodziaki, czapeczki, skarpeteczki, śpioszki itp. więc nie ma co kupiwać na zapas. Ja się w przyszłym tygodniu wybiorę na ciucholandy i juz tsk bede regularnie chodzić i łowić perełki bo jak tak sobie policzę ile kady wydałam juz na nowe ciuszki .... Myślę że z 800zł a wcale nie ma ich tak dużo... Teraz juz tylko olx i lumpeksy!
    Co do łóżeczka to nie zamierzam narazie kupować pościeli, tylko prześcieradło, śpiworki, sama nie wiem,
    Muszę doczytać czy noworodek powinien spac na poduszcze a co do ochraniaczy to chyba zalezy od dziecka czy potrzebuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:05

bereda11, Carolq, Marietta lubią tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się :D

Bereda - cudowne wieści! Brawo dla serduszka, a może i z nereczką sprawa się rozwiąże :) Moja ciotka po 60tce dopiero dowiedziała się, że ma jedną nerkę - dwoje dzieci urodziła, nic się nie działo. W razie czego z jedną nerką też można normalnie żyć, oby tylko sprawna była :)
    ~~~~~~~~~~~~

Dawno nie miałam tak dobrego dnia! Spędziłam iks godzin w laboratorium /krzywa/ oczywiście NIKT mnie nie przepuścił w kolejce (ani żadnej z 3 ciężarnych, które też były - kurde, może faktycznie za mały mam brzuch :P ).

Glukoza ohydna! :P Za pierwszym razem jak robiłam na początku ciąży, to jakoś lekko mi weszła.. a dzisiaj to była walka, żeby nie zwymiotować. Nawet dodana cytryna nie pomogła.. Bllleehh..!

Ale jest cudnie, wyniki mam prawie piękne :D
    Mocz ok, morfologia ok - hemoglobina mi lekko skoczyła do 12,4 i to pewnie zasługa soku z kiszonych buraków i koktajli z jarmużu, banana, pomarańczy i wszystkiego co wpadnie w mikser ;)
    Glukoza na czczo 90, po 1h 138, a po 2h 121 - a norma jest do 140 :)
    Życie jest piękne! :D
    Z tej okazji wrąbałam miseczkę lodów po południu :P :D
    Mam niecałe 3kg do przodu, więc jest czadowo!

KokoszaNell, bereda11, migussia, Carolq, pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kupiłam mojej dziewczynce buciczki te różowe jak Wam sie podobaja?

20r4wh0.jpg

bereda11, migussia, Carolq, pasia27, Ollaala lubią tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    dziewczyny kupiłam mojej dziewczynce buciczki te różowe jak Wam sie podobaja?

20r4wh0.jpg
    Dla noworodka ?? :D

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMENKAA sliczne sa , alebedzie cudna ksiezniczkaz niej

kamenkaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:39

bereda11, kamenkaa lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na ip,i ten lekarz dał mi w razie w luteine,już nie wiem kogo się sluchac,mój prowadzący kazal odstawić a ten kazal brac już mnie wkurza to raz bierzemy raz nie.Jeszcze zaszkodze dziecku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:43

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka pisze od 0-3miesiąca :)

helutka lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    KAMENKAA sliczne sa , alebedzie cudna ksiezniczkaz niej

też mi się podobały ;-) Juz nie moge sie doczekać jak w lipcu w lato jej ubiore i pojadę z nią na spacerek hihi :)

bereda11 lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:39

cd9bskjojgq3qzff.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helutka super że masz dobre wyniki. Ja przez tą krzywą muszę iść do szpitala. Tylko ciekawe, czy będę musiała znów pić glukozę? Czy po prostu zrobią mi badania i mimo wszystko będę musiała przestrzegać diety?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pewnie znajdę czas na buszowanie w lumpeksach w marcu :) przy pierwszej ciąży dużo miałam używanych rzeczy i były śliczne :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko bosko, dziewczyny pomocy, takie mam hemoroidy, że umieram, dziś mi wylazły, wiecie co można tam zasadzić żeby nie bolało?

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia ponoć są jakieś czopki które przynoszą ulge, Felice ostatnio pisała trzeba by jej zapytać bo nie pamiętam nazwy :D
    Felice odbiór !

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Jestem! Procto Glyvenol w czopkach :) Mistrzostwo świata. Można używać w ciąży i w czasie karmienia :) Na początek, jak macie duże problemy (ból przy kupie, przy siedzeniu, pękanie hemoroidów itp), przez kilka dni trzeba sobie takiego czopa aplikować rano i wieczorem. Potem tylko wieczorem, a potem co drugi dzień już można. Tadaaaam!!!! :D

Carolq, Różyczka, kamisia88 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku piekne te buciki ja narazie mam jedne granatowe tez 0-3 :) dawaj linka gdzie je wyczaiłas :) my ogólnie idziemy w pod koniec sierpnia na wesele wiec jeszcze w trakcie muszę dorwać małej jakaś piękna sukieneczkę :)

‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ