WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:31

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:31

pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Staraj się zapobiegać zaparciom:
    Ćwicz mięśnie kegla
    Śpij na boku
    Unikaj długotrwałego stania i siedzenia
    Nie siedź długo na kibelku
    Podstaw stołek pod nogi siedząc na kibelku
    Co przynosi ulgę:
    Okłady z oczaru, lodu lub kory dębu łagodzą pieczenie
    Inna metoda to ciepłe kąpiele
    Źródło " w oczekiwaniu na dziecko " H.

Czyli teraz lód lub kąpiel lub chociaż wyprysznicuj ciepłą wodą te hemoroidy a jutro zakup te czopki ;)

a ja znowu czytałam że ciepłe kąpiele nie są dobre na hemoroidy ponieważ ciepło jeszcze bardziej rozszerzają naczynia krwionośne, kurcze tyle różnych źródeł informacji w necie że nie wiadomo w co wierzyć ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Melduję się :D

Bereda - cudowne wieści! Brawo dla serduszka, a może i z nereczką sprawa się rozwiąże :) Moja ciotka po 60tce dopiero dowiedziała się, że ma jedną nerkę - dwoje dzieci urodziła, nic się nie działo. W razie czego z jedną nerką też można normalnie żyć, oby tylko sprawna była :)
    ~~~~~~~~~~~~

Dawno nie miałam tak dobrego dnia! Spędziłam iks godzin w laboratorium /krzywa/ oczywiście NIKT mnie nie przepuścił w kolejce (ani żadnej z 3 ciężarnych, które też były - kurde, może faktycznie za mały mam brzuch :P ).

Glukoza ohydna! :P Za pierwszym razem jak robiłam na początku ciąży, to jakoś lekko mi weszła.. a dzisiaj to była walka, żeby nie zwymiotować. Nawet dodana cytryna nie pomogła.. Bllleehh..!

Ale jest cudnie, wyniki mam prawie piękne :D
    Mocz ok, morfologia ok - hemoglobina mi lekko skoczyła do 12,4 i to pewnie zasługa soku z kiszonych buraków i koktajli z jarmużu, banana, pomarańczy i wszystkiego co wpadnie w mikser ;)
    Glukoza na czczo 90, po 1h 138, a po 2h 121 - a norma jest do 140 :)
    Życie jest piękne! :D
    Z tej okazji wrąbałam miseczkę lodów po południu :P :D
    Mam niecałe 3kg do przodu, więc jest czadowo!
    brawo Helutka - same plusy :)

helutka lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Justyś pięknie wyglądasz ! :)

Co do pieluch ja narazie mam jedną flanelową, bo siostrzenica była w pepco i nie mogła się oprzeć - jest milutka i ma fajny wzór. Myślę,że dokupie jeszcze 2 flanelowe i z 5 tetrowych. Flanelowe będę miała na podkład do przewijania czy do łóżeczka i do przykrycia na upalne dni ;) zresztą... wyndzie w praniu jak to będzie.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babeczki, czy któraś z Was dostała może receptę na immunoglobulinę Rhopylac, na konflikt żeby wziąć zastrzyk w 28 tyg ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, od wczoraj czuję małego strasznie nisko - niżej już się nie da... mam chwilami wrażenie jak kopnie że zaraz mu noga wyjdzie... A wczoraj na papierze w ubikacji miałam niewielki kawałek jakby ślubu - przeźroczysty, ale bardzo galaretkowaty, i teraz powtórka - znowu... czy możliwe że czop po kawałku wypada? Jak byłam w nocy w ubikacji zrobić siku to czułam jak leci ale tak jakby bez mojego parcia.. nie czułam już potrzeby sikania a przez chwilkę wolnym strumieniem jeszcze leciało... Nie wiem czy to mogły być wody? Trochę się martwię...

tb732n0a0czusv9c.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/676e18fd87ab.jpg

25 tydz= 818g❤

Hej Justyś, tak patrzę i wiedzę, ze mamy taki sam układ mieszkania i na dodatek identyczne meble w kuchni, haha, co za zbieg okolczności:)

f2w343r81obn8r6j.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Teraz 62 :) Nie krzyczcie że za dużo;] bo o tym wiem :) ale cóż... połowę dostaliśmy już pod koniec jak odkupowaliśmy, dorzucali gratisy i dostaliśmy najwięcej skarpetek, czapeczek, bodów i rampersów;p
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24b3f7106f70.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c249389f3d1b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/275bed6d7d5b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/397e08739078.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eb49ef6e7d3.jpg

i takie różne w różnych rozmiarach:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/356163552382.jpg

Domi myślę że u mnie niewiele mniej tych ciuszków się nazbierało, jak się rozchulałam :), jeśli chodzi o ten śluz to niestety nie wiem zerknęłam na necie to tylko piszą że lepiej zapytać gina, ale może dziewczyny które już wcześniej były w ciąży cos podpowiedzą.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi mój jest połóżony miednicowo i też czuje kopniaki bardzo nisko, bo jest nogami w dół. Przy sikaniu czuje ucisk i ból ale gin powiedział, że tak może się dziać. Tylko śluzu nie obserwuje żadnego ale może dlatego,że mam infekcje i biore antybiotyk dopochwowo..

Carolq lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a ja znowu czytałam że ciepłe kąpiele nie są dobre na hemoroidy ponieważ ciepło jeszcze bardziej rozszerzają naczynia krwionośne, kurcze tyle różnych źródeł informacji w necie że nie wiadomo w co wierzyć ;)
    Podałam źródło. Te informacje wzięłam z książki, ktora uważana jest za " Biblię " dla ciężarnych ;)
    Mało tego, miałam kiedyś mały epizod z hemoroidami i pomagały mi właśnie gorące kąpiele ;)

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie, od wczoraj czuję małego strasznie nisko - niżej już się nie da... mam chwilami wrażenie jak kopnie że zaraz mu noga wyjdzie... A wczoraj na papierze w ubikacji miałam niewielki kawałek jakby ślubu - przeźroczysty, ale bardzo galaretkowaty, i teraz powtórka - znowu... czy możliwe że czop po kawałku wypada? Jak byłam w nocy w ubikacji zrobić siku to czułam jak leci ale tak jakby bez mojego parcia.. nie czułam już potrzeby sikania a przez chwilkę wolnym strumieniem jeszcze leciało... Nie wiem czy to mogły być wody? Trochę się martwię...

Może być mój też tak nad spojeniem często kopie.Jeżeli chodzi o wody to leć do apteki i kup sobie test ph pochwy wtedy się dowiesz czy wody.Z tym śluzem to uważaj Pati pisała, że jej też wypadł taki galaretowaty i okazało się, że czop wypadł.Także tego jak się bardzo martwisz i wizyta u gina daleko to jedź na ip i powiedz, że się przewróciłaś i cię brzuch boli sprawdzą i będziesz spokojniejsza.Trzymam kciuki

relg3e5e9ky1omot.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Nie wiem jakie doświadczenie mają inne dziewczyny, ale ja z pęcherzem mam tak od kilku tygodni, dokładnie tak jak napisałaś, plus czasem ból po jego opróżnieniu i i conocne wstawanie do toalety. Ciężko mi oddać mocz do badania bo tak czesto sikam!
    Mam też śluz czasem ( o rożnej konsystencji i ). Moja mądra książka :) podaje, że białego śluzu bedzie coraz więcej.
    A dzidziuś, cóż jeśli tak się ułożył tak go bedziesz czuć. Ja też odczuwam czasem kopniaki bardzo, bardzo nisko i wtedy zmieniam pozycje, co zazwyczaj pomaga :)
    Obserwuj się, ale nie martw za wczasu :)
    Poczekaj co inne dziewczyny napiszą, ale bym sie nie martwiła jeśli nie masz innych niepokojących objawow.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, poczekam, jeśli już jechać na IP to pojadę po południu z mężem bo teraz w pracy. Tego śluzu było bardzo mało, tak na koniec opuszka, ale galaretkowata konsystencja mnie zdziwiła.. Z tym dziwnym moczem też tylko raz było i też nie wiele, dzisiaj nic, nie mam też mokrych majtek, więc mam nadzieję że jednak ok. Małego czuję prawie cały czas, i fakt w różnych miejscach nie tylko z dołu, więc pewnie fika tam sobie. Po południu zapytam o paski w aptece i później będę wiedzieć co robić :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    no tak włąsnie myslalam zeby wiekszosci 68 mieć bo te bodziaki 56 takie malenstwa ...

Dzis dziewczyny w Nocy czułam mega ruchy pierwsze mojej malenkiej:)
    62 lepiej mieć sporo, ale to zależy też od dziecka :-) mój 56 nosił tylko w szpitalu, ale urodził się 60 cm :-)
    Gratuluję ruchów

pasia27 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Wystarczą tetrowe :) Flanelowe są dosyć grube i średnio wygodne przez to. A tetrowe są jak mięciutka ściereczka :)
    Dokładnie ja flanelki mam dwie, służyły jako wyściółka gondoli lub do przykrycia w ciepły 5 ale wietrzny dzień :-)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez czuje nisko dzidzia a polozony glowkowo. Co do czopa ja sie nie wypowiadam bo mi najpierw wody sie puściły a czop juz w szpitalu ale to lecialo wszystko heh.
    .co do wielkosci ja tam sie nie przejmuje mniejsze zawsze latwiej wyjdzie.

Ale z tym glutkiem to lepiej sprawdzic co to

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, nie odzywalam sie pare dni bo mialam problem z netem i musialam jezdzic i dochodzic czemu mi nie dziala.

u nas weekend zapowiada sie rofzinnie przyjechala kuzynka mojego i przywioza pare drobiazgow dla Nelki :) ja juz w sumie wszystko mam oprocz kosmetykow, rzeczy do szpitala, przewijaka i poscieli do lozecza takze napewno sie wyrobie ;)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris wrote:
    Hej Justyś, tak patrzę i wiedzę, ze mamy taki sam układ mieszkania i na dodatek identyczne meble w kuchni, haha, co za zbieg okolczności:)
    Hehe zaraz się okaże że na tym samym osiedlu mieszkamy☺

pasia27, paris lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Pasia dzieki Ci za tą rozpiske !!
    To oczywiści przykładowe ale wiadomo ze warto miec kilka 56 ale więcej 62 w naszym przypadku na lato..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ