Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:31

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:31

pasia27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Staraj się zapobiegać zaparciom:
    Ćwicz mięśnie kegla
    Śpij na boku
    Unikaj długotrwałego stania i siedzenia
    Nie siedź długo na kibelku
    Podstaw stołek pod nogi siedząc na kibelku
    Co przynosi ulgę:
    Okłady z oczaru, lodu lub kory dębu łagodzą pieczenie
    Inna metoda to ciepłe kąpiele
    Źródło " w oczekiwaniu na dziecko " H.

Czyli teraz lód lub kąpiel lub chociaż wyprysznicuj ciepłą wodą te hemoroidy a jutro zakup te czopki ;)

a ja znowu czytałam że ciepłe kąpiele nie są dobre na hemoroidy ponieważ ciepło jeszcze bardziej rozszerzają naczynia krwionośne, kurcze tyle różnych źródeł informacji w necie że nie wiadomo w co wierzyć ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Melduję się :D

Bereda - cudowne wieści! Brawo dla serduszka, a może i z nereczką sprawa się rozwiąże :) Moja ciotka po 60tce dopiero dowiedziała się, że ma jedną nerkę - dwoje dzieci urodziła, nic się nie działo. W razie czego z jedną nerką też można normalnie żyć, oby tylko sprawna była :)
    ~~~~~~~~~~~~

Dawno nie miałam tak dobrego dnia! Spędziłam iks godzin w laboratorium /krzywa/ oczywiście NIKT mnie nie przepuścił w kolejce (ani żadnej z 3 ciężarnych, które też były - kurde, może faktycznie za mały mam brzuch :P ).

Glukoza ohydna! :P Za pierwszym razem jak robiłam na początku ciąży, to jakoś lekko mi weszła.. a dzisiaj to była walka, żeby nie zwymiotować. Nawet dodana cytryna nie pomogła.. Bllleehh..!

Ale jest cudnie, wyniki mam prawie piękne :D
    Mocz ok, morfologia ok - hemoglobina mi lekko skoczyła do 12,4 i to pewnie zasługa soku z kiszonych buraków i koktajli z jarmużu, banana, pomarańczy i wszystkiego co wpadnie w mikser ;)
    Glukoza na czczo 90, po 1h 138, a po 2h 121 - a norma jest do 140 :)
    Życie jest piękne! :D
    Z tej okazji wrąbałam miseczkę lodów po południu :P :D
    Mam niecałe 3kg do przodu, więc jest czadowo!
    brawo Helutka - same plusy :)

helutka lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Justyś pięknie wyglądasz ! :)

Co do pieluch ja narazie mam jedną flanelową, bo siostrzenica była w pepco i nie mogła się oprzeć - jest milutka i ma fajny wzór. Myślę,że dokupie jeszcze 2 flanelowe i z 5 tetrowych. Flanelowe będę miała na podkład do przewijania czy do łóżeczka i do przykrycia na upalne dni ;) zresztą... wyndzie w praniu jak to będzie.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babeczki, czy któraś z Was dostała może receptę na immunoglobulinę Rhopylac, na konflikt żeby wziąć zastrzyk w 28 tyg ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, od wczoraj czuję małego strasznie nisko - niżej już się nie da... mam chwilami wrażenie jak kopnie że zaraz mu noga wyjdzie... A wczoraj na papierze w ubikacji miałam niewielki kawałek jakby ślubu - przeźroczysty, ale bardzo galaretkowaty, i teraz powtórka - znowu... czy możliwe że czop po kawałku wypada? Jak byłam w nocy w ubikacji zrobić siku to czułam jak leci ale tak jakby bez mojego parcia.. nie czułam już potrzeby sikania a przez chwilkę wolnym strumieniem jeszcze leciało... Nie wiem czy to mogły być wody? Trochę się martwię...

tb732n0a0czusv9c.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/676e18fd87ab.jpg

25 tydz= 818g❤

Hej Justyś, tak patrzę i wiedzę, ze mamy taki sam układ mieszkania i na dodatek identyczne meble w kuchni, haha, co za zbieg okolczności:)

f2w343r81obn8r6j.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Teraz 62 :) Nie krzyczcie że za dużo;] bo o tym wiem :) ale cóż... połowę dostaliśmy już pod koniec jak odkupowaliśmy, dorzucali gratisy i dostaliśmy najwięcej skarpetek, czapeczek, bodów i rampersów;p
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24b3f7106f70.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c249389f3d1b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/275bed6d7d5b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/397e08739078.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eb49ef6e7d3.jpg

i takie różne w różnych rozmiarach:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/356163552382.jpg

Domi myślę że u mnie niewiele mniej tych ciuszków się nazbierało, jak się rozchulałam :), jeśli chodzi o ten śluz to niestety nie wiem zerknęłam na necie to tylko piszą że lepiej zapytać gina, ale może dziewczyny które już wcześniej były w ciąży cos podpowiedzą.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi mój jest połóżony miednicowo i też czuje kopniaki bardzo nisko, bo jest nogami w dół. Przy sikaniu czuje ucisk i ból ale gin powiedział, że tak może się dziać. Tylko śluzu nie obserwuje żadnego ale może dlatego,że mam infekcje i biore antybiotyk dopochwowo..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a ja znowu czytałam że ciepłe kąpiele nie są dobre na hemoroidy ponieważ ciepło jeszcze bardziej rozszerzają naczynia krwionośne, kurcze tyle różnych źródeł informacji w necie że nie wiadomo w co wierzyć ;)
    Podałam źródło. Te informacje wzięłam z książki, ktora uważana jest za " Biblię " dla ciężarnych ;)
    Mało tego, miałam kiedyś mały epizod z hemoroidami i pomagały mi właśnie gorące kąpiele ;)

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie, od wczoraj czuję małego strasznie nisko - niżej już się nie da... mam chwilami wrażenie jak kopnie że zaraz mu noga wyjdzie... A wczoraj na papierze w ubikacji miałam niewielki kawałek jakby ślubu - przeźroczysty, ale bardzo galaretkowaty, i teraz powtórka - znowu... czy możliwe że czop po kawałku wypada? Jak byłam w nocy w ubikacji zrobić siku to czułam jak leci ale tak jakby bez mojego parcia.. nie czułam już potrzeby sikania a przez chwilkę wolnym strumieniem jeszcze leciało... Nie wiem czy to mogły być wody? Trochę się martwię...

Może być mój też tak nad spojeniem często kopie.Jeżeli chodzi o wody to leć do apteki i kup sobie test ph pochwy wtedy się dowiesz czy wody.Z tym śluzem to uważaj Pati pisała, że jej też wypadł taki galaretowaty i okazało się, że czop wypadł.Także tego jak się bardzo martwisz i wizyta u gina daleko to jedź na ip i powiedz, że się przewróciłaś i cię brzuch boli sprawdzą i będziesz spokojniejsza.Trzymam kciuki

relg3e5e9ky1omot.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Nie wiem jakie doświadczenie mają inne dziewczyny, ale ja z pęcherzem mam tak od kilku tygodni, dokładnie tak jak napisałaś, plus czasem ból po jego opróżnieniu i i conocne wstawanie do toalety. Ciężko mi oddać mocz do badania bo tak czesto sikam!
    Mam też śluz czasem ( o rożnej konsystencji i ). Moja mądra książka :) podaje, że białego śluzu bedzie coraz więcej.
    A dzidziuś, cóż jeśli tak się ułożył tak go bedziesz czuć. Ja też odczuwam czasem kopniaki bardzo, bardzo nisko i wtedy zmieniam pozycje, co zazwyczaj pomaga :)
    Obserwuj się, ale nie martw za wczasu :)
    Poczekaj co inne dziewczyny napiszą, ale bym sie nie martwiła jeśli nie masz innych niepokojących objawow.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, poczekam, jeśli już jechać na IP to pojadę po południu z mężem bo teraz w pracy. Tego śluzu było bardzo mało, tak na koniec opuszka, ale galaretkowata konsystencja mnie zdziwiła.. Z tym dziwnym moczem też tylko raz było i też nie wiele, dzisiaj nic, nie mam też mokrych majtek, więc mam nadzieję że jednak ok. Małego czuję prawie cały czas, i fakt w różnych miejscach nie tylko z dołu, więc pewnie fika tam sobie. Po południu zapytam o paski w aptece i później będę wiedzieć co robić :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    no tak włąsnie myslalam zeby wiekszosci 68 mieć bo te bodziaki 56 takie malenstwa ...

Dzis dziewczyny w Nocy czułam mega ruchy pierwsze mojej malenkiej:)
    62 lepiej mieć sporo, ale to zależy też od dziecka :-) mój 56 nosił tylko w szpitalu, ale urodził się 60 cm :-)
    Gratuluję ruchów

pasia27 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Wystarczą tetrowe :) Flanelowe są dosyć grube i średnio wygodne przez to. A tetrowe są jak mięciutka ściereczka :)
    Dokładnie ja flanelki mam dwie, służyły jako wyściółka gondoli lub do przykrycia w ciepły 5 ale wietrzny dzień :-)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez czuje nisko dzidzia a polozony glowkowo. Co do czopa ja sie nie wypowiadam bo mi najpierw wody sie puściły a czop juz w szpitalu ale to lecialo wszystko heh.
    .co do wielkosci ja tam sie nie przejmuje mniejsze zawsze latwiej wyjdzie.

Ale z tym glutkiem to lepiej sprawdzic co to

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, nie odzywalam sie pare dni bo mialam problem z netem i musialam jezdzic i dochodzic czemu mi nie dziala.

u nas weekend zapowiada sie rofzinnie przyjechala kuzynka mojego i przywioza pare drobiazgow dla Nelki :) ja juz w sumie wszystko mam oprocz kosmetykow, rzeczy do szpitala, przewijaka i poscieli do lozecza takze napewno sie wyrobie ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris wrote:
    Hej Justyś, tak patrzę i wiedzę, ze mamy taki sam układ mieszkania i na dodatek identyczne meble w kuchni, haha, co za zbieg okolczności:)
    Hehe zaraz się okaże że na tym samym osiedlu mieszkamy☺

pasia27, paris lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Pasia dzieki Ci za tą rozpiske !!
    To oczywiści przykładowe ale wiadomo ze warto miec kilka 56 ale więcej 62 w naszym przypadku na lato..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ