Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Różyczka wrote:Staraj się zapobiegać zaparciom:
Ćwicz mięśnie kegla
Śpij na boku
Unikaj długotrwałego stania i siedzenia
Nie siedź długo na kibelku
Podstaw stołek pod nogi siedząc na kibelku
Co przynosi ulgę:
Okłady z oczaru, lodu lub kory dębu łagodzą pieczenie
Inna metoda to ciepłe kąpiele
Źródło " w oczekiwaniu na dziecko " H.
Czyli teraz lód lub kąpiel lub chociaż wyprysznicuj ciepłą wodą te hemoroidy a jutro zakup te czopki
a ja znowu czytałam że ciepłe kąpiele nie są dobre na hemoroidy ponieważ ciepło jeszcze bardziej rozszerzają naczynia krwionośne, kurcze tyle różnych źródeł informacji w necie że nie wiadomo w co wierzyć
-
helutka wrote:Melduję się
Bereda - cudowne wieści! Brawo dla serduszka, a może i z nereczką sprawa się rozwiążeMoja ciotka po 60tce dopiero dowiedziała się, że ma jedną nerkę - dwoje dzieci urodziła, nic się nie działo. W razie czego z jedną nerką też można normalnie żyć, oby tylko sprawna była
~~~~~~~~~~~~
Dawno nie miałam tak dobrego dnia! Spędziłam iks godzin w laboratorium /krzywa/ oczywiście NIKT mnie nie przepuścił w kolejce (ani żadnej z 3 ciężarnych, które też były - kurde, może faktycznie za mały mam brzuch).
Glukoza ohydna!Za pierwszym razem jak robiłam na początku ciąży, to jakoś lekko mi weszła.. a dzisiaj to była walka, żeby nie zwymiotować. Nawet dodana cytryna nie pomogła.. Bllleehh..!
Ale jest cudnie, wyniki mam prawie piękne
Mocz ok, morfologia ok - hemoglobina mi lekko skoczyła do 12,4 i to pewnie zasługa soku z kiszonych buraków i koktajli z jarmużu, banana, pomarańczy i wszystkiego co wpadnie w mikser
Glukoza na czczo 90, po 1h 138, a po 2h 121 - a norma jest do 140
Życie jest piękne!
Z tej okazji wrąbałam miseczkę lodów po południu
Mam niecałe 3kg do przodu, więc jest czadowo!
helutka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny !
Justyś pięknie wyglądasz !
Co do pieluch ja narazie mam jedną flanelową, bo siostrzenica była w pepco i nie mogła się oprzeć - jest milutka i ma fajny wzór. Myślę,że dokupie jeszcze 2 flanelowe i z 5 tetrowych. Flanelowe będę miała na podkład do przewijania czy do łóżeczka i do przykrycia na upalne dnizresztą... wyndzie w praniu jak to będzie.
-
Dziewczyny pomóżcie, od wczoraj czuję małego strasznie nisko - niżej już się nie da... mam chwilami wrażenie jak kopnie że zaraz mu noga wyjdzie... A wczoraj na papierze w ubikacji miałam niewielki kawałek jakby ślubu - przeźroczysty, ale bardzo galaretkowaty, i teraz powtórka - znowu... czy możliwe że czop po kawałku wypada? Jak byłam w nocy w ubikacji zrobić siku to czułam jak leci ale tak jakby bez mojego parcia.. nie czułam już potrzeby sikania a przez chwilkę wolnym strumieniem jeszcze leciało... Nie wiem czy to mogły być wody? Trochę się martwię...
-
domi05 wrote:Teraz 62
Nie krzyczcie że za dużo;] bo o tym wiem
ale cóż... połowę dostaliśmy już pod koniec jak odkupowaliśmy, dorzucali gratisy i dostaliśmy najwięcej skarpetek, czapeczek, bodów i rampersów;p
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24b3f7106f70.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c249389f3d1b.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/275bed6d7d5b.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/397e08739078.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eb49ef6e7d3.jpg
i takie różne w różnych rozmiarach:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/356163552382.jpg
Domi myślę że u mnie niewiele mniej tych ciuszków się nazbierało, jak się rozchulałam, jeśli chodzi o ten śluz to niestety nie wiem zerknęłam na necie to tylko piszą że lepiej zapytać gina, ale może dziewczyny które już wcześniej były w ciąży cos podpowiedzą.
-
nick nieaktualnyDomi mój jest połóżony miednicowo i też czuje kopniaki bardzo nisko, bo jest nogami w dół. Przy sikaniu czuje ucisk i ból ale gin powiedział, że tak może się dziać. Tylko śluzu nie obserwuje żadnego ale może dlatego,że mam infekcje i biore antybiotyk dopochwowo..
Carolq lubi tę wiadomość
-
Iwa81 wrote:a ja znowu czytałam że ciepłe kąpiele nie są dobre na hemoroidy ponieważ ciepło jeszcze bardziej rozszerzają naczynia krwionośne, kurcze tyle różnych źródeł informacji w necie że nie wiadomo w co wierzyć
Mało tego, miałam kiedyś mały epizod z hemoroidami i pomagały mi właśnie gorące kąpiele -
domi05 wrote:Dziewczyny pomóżcie, od wczoraj czuję małego strasznie nisko - niżej już się nie da... mam chwilami wrażenie jak kopnie że zaraz mu noga wyjdzie... A wczoraj na papierze w ubikacji miałam niewielki kawałek jakby ślubu - przeźroczysty, ale bardzo galaretkowaty, i teraz powtórka - znowu... czy możliwe że czop po kawałku wypada? Jak byłam w nocy w ubikacji zrobić siku to czułam jak leci ale tak jakby bez mojego parcia.. nie czułam już potrzeby sikania a przez chwilkę wolnym strumieniem jeszcze leciało... Nie wiem czy to mogły być wody? Trochę się martwię...
Może być mój też tak nad spojeniem często kopie.Jeżeli chodzi o wody to leć do apteki i kup sobie test ph pochwy wtedy się dowiesz czy wody.Z tym śluzem to uważaj Pati pisała, że jej też wypadł taki galaretowaty i okazało się, że czop wypadł.Także tego jak się bardzo martwisz i wizyta u gina daleko to jedź na ip i powiedz, że się przewróciłaś i cię brzuch boli sprawdzą i będziesz spokojniejsza.Trzymam kciuki -
domi05 wrote:Dziewczyny pomóżcie, od wczoraj czuję małego strasznie nisko - niżej już się nie da... mam chwilami wrażenie jak kopnie że zaraz mu noga wyjdzie... A wczoraj na papierze w ubikacji miałam niewielki kawałek jakby ślubu - przeźroczysty, ale bardzo galaretkowaty, i teraz powtórka - znowu... czy możliwe że czop po kawałku wypada? Jak byłam w nocy w ubikacji zrobić siku to czułam jak leci ale tak jakby bez mojego parcia.. nie czułam już potrzeby sikania a przez chwilkę wolnym strumieniem jeszcze leciało... Nie wiem czy to mogły być wody? Trochę się martwię...
Mam też śluz czasem ( o rożnej konsystencji i ). Moja mądra książkapodaje, że białego śluzu bedzie coraz więcej.
A dzidziuś, cóż jeśli tak się ułożył tak go bedziesz czuć. Ja też odczuwam czasem kopniaki bardzo, bardzo nisko i wtedy zmieniam pozycje, co zazwyczaj pomaga
Obserwuj się, ale nie martw za wczasu
Poczekaj co inne dziewczyny napiszą, ale bym sie nie martwiła jeśli nie masz innych niepokojących objawow.
-
To prawda, poczekam, jeśli już jechać na IP to pojadę po południu z mężem bo teraz w pracy. Tego śluzu było bardzo mało, tak na koniec opuszka, ale galaretkowata konsystencja mnie zdziwiła.. Z tym dziwnym moczem też tylko raz było i też nie wiele, dzisiaj nic, nie mam też mokrych majtek, więc mam nadzieję że jednak ok. Małego czuję prawie cały czas, i fakt w różnych miejscach nie tylko z dołu, więc pewnie fika tam sobie. Po południu zapytam o paski w aptece i później będę wiedzieć co robić
-
kamenkaa wrote:no tak włąsnie myslalam zeby wiekszosci 68 mieć bo te bodziaki 56 takie malenstwa ...
Dzis dziewczyny w Nocy czułam mega ruchy pierwsze mojej malenkiej:)mój 56 nosił tylko w szpitalu, ale urodził się 60 cm
Gratuluję ruchówpasia27 lubi tę wiadomość
-
FeliceGatto wrote:Wystarczą tetrowe
Flanelowe są dosyć grube i średnio wygodne przez to. A tetrowe są jak mięciutka ściereczka
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
Hej ja tez czuje nisko dzidzia a polozony glowkowo. Co do czopa ja sie nie wypowiadam bo mi najpierw wody sie puściły a czop juz w szpitalu ale to lecialo wszystko heh.
.co do wielkosci ja tam sie nie przejmuje mniejsze zawsze latwiej wyjdzie.
Ale z tym glutkiem to lepiej sprawdzic co to -
hej dziewczyny, nie odzywalam sie pare dni bo mialam problem z netem i musialam jezdzic i dochodzic czemu mi nie dziala.
u nas weekend zapowiada sie rofzinnie przyjechala kuzynka mojego i przywioza pare drobiazgow dla Nelkija juz w sumie wszystko mam oprocz kosmetykow, rzeczy do szpitala, przewijaka i poscieli do lozecza takze napewno sie wyrobie
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
paris wrote:Hej Justyś, tak patrzę i wiedzę, ze mamy taki sam układ mieszkania i na dodatek identyczne meble w kuchni, haha, co za zbieg okolczności:)
pasia27, paris lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]