WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na allegro widziałam butelki firm avent tommee tepee i wiele innych w fajnych cenach. wysyłają je luzem bez opakowania, ponieważ są z opakowań zbiorczych. myślicie , że warto kupić takie czy lepiej nie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 09:23

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola- a czemu nie? spytaj tylko czy ma atest -no i zobacz czy jest zainteresowanie wśród innych no i opinie kupujących ;) pozdrawiam :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atestowane są no i dużo kupujących. opinii tez nie było negatywnych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    atestowane są no i dużo kupujących. opinii tez nie było negatywnych.

w takim razie mozna kupować :)
    sąto zapewne butelki z importu moze nie oclone dlatego sa tansze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    My sie dopiero zwlekaliśmy z łóżka :) ale to dobrze
    Co do położnej ja wykupuje to mój pierwszy poród i strasznie sie boje wole żeby ktos stał po mojej stronie , pozatym troszkę w bielańskim słyszałam takie opinie ze jak sie nie ma własnej położnej to jest lipa .
    Co do wyborów ja mam tak samo ciagle niwzdecydowana na nic zmieniam decyzje co chwile :) no ale to chyba norma dobrze ze mój maź zaczol to zauważać i przynajmniej wyraża opinie bo było by cieżko ;P
    Wczoraj Mamusia kupiła mi troszkę rzeczy do wyprawki , matę na przewijak , prześcieradełko , śpiworek bo chce by mała spała w śpiworku bo podobno dziecko jest spokojniejsze , szczotkę do mycia butelek , rożek i podusie do karmienia :) dziadki szaleją ale moja Mama nie moze sie oprzeć bo to pierwsza wnusia :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest coś takiego jak położna po cesarskim cięciu. w sensie żeby była ze mną dobę po cc pomogła z dzieckiem itd.??

Iwa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawaj linka może komuś się przyda :)

http://www.imid.med.pl/images/do-pobrania/poradnik_zywienia_kobiety_w_ciazy.pdf

helutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno butelki lovi maja więcej pozytywnych opini niż Avent.. Ja miałam lovi i młody super tolerował i nie miał kolek.
    Siostra męża ma z avent i maly nie chce pic z nich :-/

Ja tez z Lovi kupie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o kubeczkach doidy cup? Będziecie kupować? Kiedy się ich zaczyna używać?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielne popołudnie. Dopiero dochodzę do siebie , mąż wczoraj mnie wkurza tak że wyszlam z siebie,byliśmy u znajomych,ja już zmęczona chciałam jechać , a on na to że tylko zapali no ale po fajce jeszcze poszedł się z kumplem przejść się z psem na 30min-wpadłam w szal.Niby nic ale jakoś pewne rzeczy wywołują u mnie takie emocje,nie to żebym wykorzystywala swój stan.Faceci pewnych rzeczy nie rozumieją i trzeba chyba im rysowac...szkoda gadać! Od soboty znowu mam bóle w lewym podbrzuszu,mi się kojarzą z kolkowymi - cholera wie co to,jutro mam wizytę to zapytam,leków żadnych nie biorę choć czasami boli całkiem mocno i najlepsza pozycja staje się pozycja stojąca zgieta w pół ze zwisajacymi rekoma....

tola2014 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM - co do bólów kolkowych też mam to samo tak jakby mnie łapała kolka ;/ niezbyt przyjemne uczucie.
    Co do zachowania męża , mój też mnie z tym wkurza, najgorsze jest to że on nie rozumie że ja mogę być zmęczona , chcę się położyć odpocząąc tylko pyta się po czym ;/ no kurde ... ale podyskutowałam z nim na ten temat , może też spróbój pogadać ze swoim na spokojnie. Tak samo wpadałam w furię , znajomi mi tylko powiedzieli ze stałam się strasznie zrzędliwa przez tą ciażę i tyle i nikt mnie nie rozumie ;/ masakra jakaś

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Witam w niedzielne popołudnie. Dopiero dochodzę do siebie , mąż wczoraj mnie wkurza tak że wyszlam z siebie,byliśmy u znajomych,ja już zmęczona chciałam jechać , a on na to że tylko zapali no ale po fajce jeszcze poszedł się z kumplem przejść się z psem na 30min-wpadłam w szal.Niby nic ale jakoś pewne rzeczy wywołują u mnie takie emocje,nie to żebym wykorzystywala swój stan.Faceci pewnych rzeczy nie rozumieją i trzeba chyba im rysowac...szkoda gadać! Od soboty znowu mam bóle w lewym podbrzuszu,mi się kojarzą z kolkowymi - cholera wie co to,jutro mam wizytę to zapytam,leków żadnych nie biorę choć czasami boli całkiem mocno i najlepsza pozycja staje się pozycja stojąca zgieta w pół ze zwisajacymi rekoma....

U mnie jest jak u Ciebie, jeszcze zapale i idziemy i schodzi 1 h.

Szukając w necie co jeszcze kupić dla noworodka trafiłam na ciekawą ksiazke:

http://makulka.blogspot.com/2015/06/dziecko-bez-kosztow-przewodnik-po.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wzięłam się za porządki w domu i zaczęłam wsyztsko sprzedawać na olx co nie potrzebne :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq już jakąś tam rozmowę przeprowadziliśmy ale dla mnie to takie wymuszone dla mnie yo kN sam powinien zrozumieć,przyjść i mnie przeprosić z nie ze ja go naprowadzam jak dziecko i jeszcze w pewnym sensie się doszukuje mojej winy,że przecież to tylko chwila była ahhhh szkoda gadać.
    A co do tych boli rozmawiałas o tym z lekarzem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 15:09

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak pytał si kiedy się pojawiają bo u mnie głównie przy chodzeniu , i gdzie dokładnie boli jak długo i powiedział ze to kolki . Że to normalna rzecz , bo wszystkie organy i całe wnętrzności zmieniły ustawienie i są ściśnięte dlatego mogą się pojawiać takie rzeczy. Kazał się w razie co zatrzymać i odpocząć chwilkę i zwolnić tempo. Jakby nie chciało przejść lub był dokuczliwy to nospa a jak nie pomoze to na IP . ale mi przechodzi po chwili łapie jak normalna kolka i ten ból też tak odczuwam ,

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    tola- a czemu nie? spytaj tylko czy ma atest -no i zobacz czy jest zainteresowanie wśród innych no i opinie kupujących ;) pozdrawiam :*

Tola i podrzuć linka :)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Podobno butelki lovi maja więcej pozytywnych opini niż Avent.. Ja miałam lovi i młody super tolerował i nie miał kolek.
    Siostra męża ma z avent i maly nie chce pic z nich :-/

Ja tez z Lovi kupie :)

no właśnie też zwróciłam uwagę na tę firmę, chociaż wcześniej jej nie znałam. i dzisiaj akurat były w fajnej cenie ich smoczki więc kupiłam dwa ;)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Marta USA Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradzcie mi prosze w czym wyprac i wyplukac ubrania? Moja mama sie nimi zajmuje, pierze w platkach mydlanych ale plucze w zwyklym plynie dla doroslych. Macie jakies doswiadczenia ze zwyklym plynem? Bardzo lubie ladne i pachnace ubrania :( jesli definitywnie nie to jaki plyn polecacie? :)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po avencie nie bylo kolek to wszystko zalezy jak dziecku spasuje i chyba tez kupimy avent

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta USA wrote:
    Dziewczyny, poradzcie mi prosze w czym wyprac i wyplukac ubrania? Moja mama sie nimi zajmuje, pierze w platkach mydlanych ale plucze w zwyklym plynie dla doroslych. Macie jakies doswiadczenia ze zwyklym plynem? Bardzo lubie ladne i pachnace ubrania :( jesli definitywnie nie to jaki plyn polecacie? :)
    Pralam w płatkach mydlanych ale dla mnie nowe rzeczy byly ok ale używane nie byly fajnie uprane .później od razu proszek Lovella.
    A plukac nie plukalal bo lubialam zapach maluszka a nie ten sztuczny chemiczny ;-) tym bardziejze skorka jest tak delikatna na poczatku..
    Kolezanka poleca proszek yelp..ale tym razem.kupie co będzie na promocji a plynu nie będę uzywala do pól roku a później może jakiś ? Chyba jest taki hipoalergiczny.tesciowa nam w nim plukala jak byliśmy u nich :-)
    Zaraz poszukam.bo.zappmnialam nazwy haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 19:24

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ