X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj my witamy się w 26 tygodniu :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c59c006f3dd.jpg

Carolq, pasia27, xpatiiix3, Iwa81, migussia, katarzyna_d, klaudia1534, Agusia ;), Sylika, bereda11, monilia84, Malena91 lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Podałam źródło. Te informacje wzięłam z książki, ktora uważana jest za " Biblię " dla ciężarnych ;)
    Mało tego, miałam kiedyś mały epizod z hemoroidami i pomagały mi właśnie gorące kąpiele ;)

o widzisz :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny tak czytam o hemoroidach i mam nadzieję, że jakoś mnie to ominie :( Co prawda i moja siostra i moja mama w ciąży miały, a ja skórę mam naczynkową ale trzymam kciuki sama za siebie żeby się nie pojawiły ;) Jest jakaś reguła, kiedy najczęściej wychodzą w ciąży? w 2 trymestrze/ po porodzie?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:39

Marietta, FeliceGatto lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie kupiłam hemoglivenol i od razu pomogło! Dla wiadomości i informacji ja nie mam zaparć i braków błonnika...niestety chyba to fizjologiczne. Naturalnie nikomu nie życzę bo to "przesrana " sprawa :-P

Hemoroidy tworzą się również, ponieważ rosnąca macica uciska żyły jamy brzusznej i tym samym utrudnia odpływ krwi z narządów miednicy małej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 17:16

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się 25 tygodniu :)

Ja niestety mam okropne zaparcia:-\ ale naszczescie nie wiem co to hemoroidy :)

Marietta współczuję!!!

• domi05 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 0rh- i lekarz nic mi nie mówił,mimo że mąż ma +, tylko że ja nie mam przeciwciał póki co, już dwa razy w ciąży miałam sprawdzane, Ale jak to w końcu jest? Powinni męża jeszcze przebadać dla pewności (ma książeczkę honorowego dawcy krwi i tam wpisaną grupę) czy powinnam przy porodzie dostać zastrzyk mimo wcześniejszych braku przeciwciał?

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ja mam 0rh- i lekarz nic mi nie mówił,mimo że mąż ma +, tylko że ja nie mam przeciwciał póki co, już dwa razy w ciąży miałam sprawdzane, Ale jak to w końcu jest? Powinni męża jeszcze przebadać dla pewności (ma książeczkę honorowego dawcy krwi i tam wpisaną grupę) czy powinnam przy porodzie dostać zastrzyk mimo wcześniejszych braku przeciwciał?

Możemy sobie podać rękę. :D HDK :-)

• helutka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak.. u mnie po wczorajszym dobrym dniu przyszedł wieczór... który przyniósł trzy porządne kuksańce w pęcherz :P :D
    Młody się ożywił... wreszcie :)

Dzisiaj też już czułam jak wierzga :)

Komoda złożona, łóżeczko złożone.. kurcze.. chyba zaczynam wić gniazdko ;)

pasia27, migussia, Carolq lubią tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja też mam grupe minus a mój M ma plus i ja nie dostawalam nigdy na to recepty a przeciwcial tez u mnie nie stwierdzono ale profilaktycznie daja przy porodzie bo jeslu nie masz krwawien to teraz nie jest Ci to potrzebne ja równirz dostalam po poronieniach immunoglobuline a w trakcie ciazy sie jej nie podaje .

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 0 rh + i miałam robione wyniki na konflikt ale w grupie głównej nie że względu na współczynnik rh.. Moje dzieciaki miały bardzo przedłużona żółtaczkę tzn Marcel ponad 3msc a Nel prawie 3 też.. Jest tu też jeszcze jedną mama Konwalijka która też dotyczył ten problem

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:39

cd9bskjojgq3qzff.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) jak mija weekend :)

u mnie spokojnie ;-)

Wybieracie prywatna położną do rodzenia czy raczej nie?

• domi05 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, moja szwagierka miała do jednego porodu i żałowała bo zapłaciła a ona była tak nie miła i wredna że szkoda gadać, niby opinie miała dobre, ale chyba zły dzień...
    U nas w szpitalu jest dobra opieka A położne mają bardzo dobrą opinię, zawsze zależy na kogo się trafi i jaki ten ktoś będzie miał humor
    To chyba tak jak z lekarzem, chodzisz prywatnie a jak rodzisz to i tak go nie na bo np. Ma urlop

kamenkaa, pasia27 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Nie, moja szwagierka miała do jednego porodu i żałowała bo zapłaciła a ona była tak nie miła i wredna że szkoda gadać, niby opinie miała dobre, ale chyba zły dzień...
    U nas w szpitalu jest dobra opieka A położne mają bardzo dobrą opinię, zawsze zależy na kogo się trafi i jaki ten ktoś będzie miał humor
    To chyba tak jak z lekarzem, chodzisz prywatnie a jak rodzisz to i tak go nie na bo np. Ma urlop

he no z lekarzem w sumie masz racje mialam taki przypadek jak rodziłam syna :( mial byc przy porodzie i.......... ah paranoja :/

no w sumie tak jelsi chodzi o połozna bierze od 600-800zł jak nie wiecej a w sumie czasem idzie trafic na fajna i za darmo.

• Negra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A ja mam 0 rh + i miałam robione wyniki na konflikt ale w grupie głównej nie że względu na współczynnik rh.. Moje dzieciaki miały bardzo przedłużona żółtaczkę tzn Marcel ponad 3msc a Nel prawie 3 też.. Jest tu też jeszcze jedną mama Konwalijka która też dotyczył ten problem

Pati- mój syn też miał żoltaczkę która trwała do 14 tygodnia życia. Jak miał miesiąc trafiliśmy do szpitala ze względu na podwyższoną bilirubine, która nie chciała spadać. Był naświetlany, ale na niewiele się to zdało. Wyszliśmy do domu i musieliśmy zrobić test mojego mleka- tzn na weekend musiałam go odstawić od piersi i podawać Nutramigen (fuuuujjj, aż mnie wzdryga). Po tym weekendzie miał pobraną krew i okazało się, że na sztucznym mleku bilirubina spadała. Diagnoza: miałam w mleku enzym, który u dziecka powodował wtórne wchłanianie bilirubiny z układu pokarmowego. Kazali wrócić do kp i czekać do 14 tygodnia życia. I mniej więcej w tym czasie wszysko samoistnie wróciło do normy. Podobno około 3% kobiet ma w swoim mleku ten enzym. Chyba jesteśmy tymi "szczęściarami" hehe :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    Iwa81 wrote:
    babeczki, czy któraś z Was dostała może receptę na immunoglobulinę Rhopylac, na konflikt żeby wziąć zastrzyk w 28 tyg ?[/QUOTE

Iwa ja mam wziac zastrzyk na poczatku marca bo mam grupe krwi Arh minus wiec dlatego ale nie wiem czy o to Ci chodzi ?

dokładnie o to samo, ja tez mam minus, ja właśnie w połowie lutego mam ją dostać od mojej gin. A w co to dają w pupsko czy w ramię :) ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i widzicie bądź tu mądry jedni mówią że nie trzeba brać tego zastrzyku, moja gin mówi że warto zwłaszcza w pierwszej ciąży, no i co tu zrobić, nie chcę ryzykować dla kilku złotych żeby potem żałować że mogłam go zrobić ehh ;/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakieś doły mnie nadchodzą,tyle decyzji do podjęcia,
    nie mogę się zdecydować na nic ;/ ani które meble dla dziecka wybrać, ani jak pokój pomalować, ani który wózek najbardziej mi się podoba, jeszcze praca trzeba wszystko jakoś poukładać - masakra ;/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:38

Iwa81 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ