Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFelice chyba też się musze w te czopki zaopatrzyć niestety
My też mamy w tym roku same uroczystości po pierwsze - w maju narodziny pierworodnego, chrzciny, w sierpniu wesele szwagra i 80tka babci no i w pazdzierniku wesele przyjaciółki, już nie chodzi o ciuszki dla młodego ale o kreacje dla mnie żeby zamaskować krągłości po ciąży -
kamenkaa wrote:no tak włąsnie myslalam zeby wiekszosci 68 mieć bo te bodziaki 56 takie malenstwa ...
Dzis dziewczyny w Nocy czułam mega ruchy pierwsze mojej malenkiej:)
56-62 0-3mc
62-68 3-6mc
68-74 6-9mc
74-86 9-12mc
86-92 1,5-2latka
92-98 2-3latka
U mnie tak to wyglądało..i teraz tez sie tym sugeruje..
No przy dziecku standardowych rozmiarów hehe a oczywiście tez rozmiar z danej firmy rozmiarowi nie równy..Cigaretta, kamenkaa, Carolq, Marta USA, Agusia ;), helutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kamisia88 wrote:Matko bosko, dziewczyny pomocy, takie mam hemoroidy, że umieram, dziś mi wylazły, wiecie co można tam zasadzić żeby nie bolało?
Ćwicz mięśnie kegla
Śpij na boku
Unikaj długotrwałego stania i siedzenia
Nie siedź długo na kibelku
Podstaw stołek pod nogi siedząc na kibelku
Co przynosi ulgę:
Okłady z oczaru, lodu lub kory dębu łagodzą pieczenie
Inna metoda to ciepłe kąpiele
Źródło " w oczekiwaniu na dziecko " H.
Czyli teraz lód lub kąpiel lub chociaż wyprysznicuj ciepłą wodą te hemoroidy a jutro zakup te czopki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 23:13
kamisia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:Do czego używa się pieluch flanelowych. Jest sens kupować czy wystarcza tetrowe?
Wystarczą tetroweFlanelowe są dosyć grube i średnio wygodne przez to. A tetrowe są jak mięciutka ściereczka
tola2014, Agusia ;) lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyJa kupiłam 3 tetrowe , jedna flanelowa i 2 bambusowe bo sa najmilsze
mam nadzieje ze mi starczy wogole trudno określić ile czego trzeba miec wlasnie
całe szczęście ze żyjemy w takich czasach ze większości sie podjeżdża do sklepu i sie to dostaje czego brakuje
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki za info i czopkach hmmm can't wait
Ja kupiłam 10 flanelowych bo są piękne i duże, będą kocykiem latem, przescieradlem i ładnie się prezentują np u lekarza czy tam u znajomych jako podkład do przewijania. Mam takie w czarne koty i szare gwiazdki, tetrowe mam granatowe i kremowe, muslinowe małe myjki kupiłam ale to droga bajka...Cigaretta, Agusia ;), FeliceGatto lubią tę wiadomość
Kazik :* -
zabuszka wrote:O zesz to zaszalalam hehe za duzo sie nawciskalo tak 410g i wg usg termin na 28 maja a miesiaczkowo na 30 choc urodzilam 1 synka 2 tyg wczesniej
Tak dopytuje, bo rzeczywiscie czytam, ze prawie wszystkie tutaj z maja maja taaakie duze dzieci! Tzn. z mojej perspektywy wydaja sie one duze, poniewaz nasz lobuziak wazy okolo 450g i mam termin na 19 majaDo tego mam maly brzuch i po prostu sie martwilam
ale jesli znalazlam przynajmniej jedna z nas, ktora jest w podobnej sytuacji to przestalam sie martwic
-
Cześć, ja na dziś już chyba pospałam
albo zasypiam o 3, albo o tej porze się budzę i oczy jak 5zł... i weź tu wyglądaj pięknie w ciąży, jak ciągle worki pod oczami
pasia27 wrote:No ale 68to juz na większe dziecko hehe
56-62 0-3mc
62-68 3-6mc
68-74 6-9mc
74-86 9-12mc
86-92 1,5-2latka
92-98 2-3latka
U mnie tak to wyglądało..i teraz tez sie tym sugeruje..
No przy dziecku standardowych rozmiarów hehe a oczywiście tez rozmiar z danej firmy rozmiarowi nie równy..
Moj synek urodził się na koniec kwietnia i miał długości 53cm, czyli taki "przecietniaczek" i z ubrankami szedł zgodnie z metkami, czyli
56- 0mcy lub 0-1msc (u nas jakieś 2 może 3 tyg)
62- do 3mscy
68- 3-6mscy
74- 6-9mscy, niektóre starczyły do 10mscy
80- 9-12 mscy
86- 12-18 mscy.
Był dzieckiem "zmieniającym" rozmiar w trakcie por roku: latem z 62 na 68, a zimą 74 i 80 (więc np mieliśmy kurtki w 2 rozmiarach), i teraz też się tak nastawiam ze wszystkimi zakupami. Ale np 68 kupuję letnich mniej niż 62, bo mała dorośnie do tego rozmiaru mniej więcej w sierpniu (3msce). Może być że we wrześniu, a może być pod koniec lipca, ale tak czy inaczej
większość lata będzie za nami.
I nie wiem, czy zwrocilyscie uwagę, ale ubranka H&M sa większe od innych firm- np. 56 hm będzie takie jak 62 f&f
A pieluchy flanelowe przydadzą się w naprawdę w wielu sytuacjach, (do lekarza, odbijania, przykrywania, przewijania, wycierania itd) a szybko się brudzą stąd można znaleźć listy wyprawkowe polegające zakup np aż 20 szt. Ale tak jak pisała Carolq- wszystko mamy w sklepach, pod ręką więc można dokupić później. -
Marta USA wrote:Tak dopytuje, bo rzeczywiscie czytam, ze prawie wszystkie tutaj z maja maja taaakie duze dzieci! Tzn. z mojej perspektywy wydaja sie one duze, poniewaz nasz lobuziak wazy okolo 450g i mam termin na 19 maja
Do tego mam maly brzuch i po prostu sie martwilam
ale jesli znalazlam przynajmniej jedna z nas, ktora jest w podobnej sytuacji to przestalam sie martwic
Dochodzą jeszcze błędy pomiaru i uroda rodziców, więc trudno porównaćjedno dziecko do drugiego.
Moja siostra urodziła 4dni temu córeczkę, z usg 2dni przed porodem miało być minimum 3800g, a okazało się, że mała waży 3400g. Więc ta waga jest tylko orientacyjnaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 05:51
Marta USA, pasia27, Marietta lubią tę wiadomość
-
No wlasnie Negra, spora rozpietosc
jednak czytalam przyblizone daty porodu do mojego i niektore dzieci prawie 700g! Az zaczelam sie martwic ze moje wprawdzie takze orientacyjnie ale polowe mniejsze
W kazdym razie czuje sie juz spokojniej
Tak przy okazji napisalas swietna rozpiske z tymi rozmiarami. Wprawdzie sama rozpiska z rozmiarami sama sie posluguje ale swietnie opisalas te przejscia z jednego na drugi rozmiar. Bardzo pomocne
wyslalam juz mojej mamie bo to ona mianowala sie na osobe odpowiedzialna za ubranka
-
Marta- masz termin jakies 10 dni po mnie, więc jeśli dobrze liczę, jesteś w 23t1d? A usg miałaś chyba kilka dni temu? Zerkinij choćby nawet na suwaczk niektorych dziewczyn- jest na nich napisane, że dziecko waży w 22/23 tc około 400g. Więc wszystko gra, spokojnie. I mała poprawka- przyrost o którym pisałam jest oczywiście na tydzień- juz edytuję post wyżej:-)
-
bereda11 wrote:ja tez pewnie , mam jakies ciuszki pol kartonu , kupywalam troszke i to wszystko , ja to pewnie bym juz wszystko kompletowala gdyby nie Moj On ma jeszcze czas i wogole przerwraca oczami jak cos dokupuje ..no ale chyba faceci tak maja ...
bereda11 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]