X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    bedziesz miec połówkowe prenatalka?
    Jedno juz miałam pryw a teraz na nfz w powiedz i zobaczę czy potwierdzi Plec bo jeszcze nie wierze ze córcia w brzuchu haha

kamenkaa, miluszka lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice chyba też się musze w te czopki zaopatrzyć niestety :P
    My też mamy w tym roku same uroczystości po pierwsze - w maju narodziny pierworodnego, chrzciny, w sierpniu wesele szwagra i 80tka babci no i w pazdzierniku wesele przyjaciółki, już nie chodzi o ciuszki dla młodego ale o kreacje dla mnie żeby zamaskować krągłości po ciąży :P

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    no tak włąsnie myslalam zeby wiekszosci 68 mieć bo te bodziaki 56 takie malenstwa ...

Dzis dziewczyny w Nocy czułam mega ruchy pierwsze mojej malenkiej:)
    No ale 68to juz na większe dziecko hehe
    56-62 0-3mc
    62-68 3-6mc
    68-74 6-9mc
    74-86 9-12mc
    86-92 1,5-2latka
    92-98 2-3latka
    U mnie tak to wyglądało..i teraz tez sie tym sugeruje..
    No przy dziecku standardowych rozmiarów hehe a oczywiście tez rozmiar z danej firmy rozmiarowi nie równy..

Cigaretta, kamenkaa, Carolq, Marta USA, Agusia ;), helutka lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia dzieki Ci za tą rozpiske !!

pasia27 lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Matko bosko, dziewczyny pomocy, takie mam hemoroidy, że umieram, dziś mi wylazły, wiecie co można tam zasadzić żeby nie bolało?
    Staraj się zapobiegać zaparciom:
    Ćwicz mięśnie kegla
    Śpij na boku
    Unikaj długotrwałego stania i siedzenia
    Nie siedź długo na kibelku
    Podstaw stołek pod nogi siedząc na kibelku
    Co przynosi ulgę:
    Okłady z oczaru, lodu lub kory dębu łagodzą pieczenie
    Inna metoda to ciepłe kąpiele
    Źródło " w oczekiwaniu na dziecko " H.

Czyli teraz lód lub kąpiel lub chociaż wyprysznicuj ciepłą wodą te hemoroidy a jutro zakup te czopki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 23:13

kamisia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do czego używa się pieluch flanelowych. Jest sens kupować czy wystarcza tetrowe?

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Do czego używa się pieluch flanelowych. Jest sens kupować czy wystarcza tetrowe?

Wystarczą tetrowe :) Flanelowe są dosyć grube i średnio wygodne przez to. A tetrowe są jak mięciutka ściereczka :)

tola2014, Agusia ;) lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 3 tetrowe , jedna flanelowa i 2 bambusowe bo sa najmilsze :) mam nadzieje ze mi starczy wogole trudno określić ile czego trzeba miec wlasnie :) całe szczęście ze żyjemy w takich czasach ze większości sie podjeżdża do sklepu i sie to dostaje czego brakuje :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam póki co 10 tetrowych i 1 tetrowe kolorowa i chyba powinno starczyć.

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info i czopkach hmmm can't wait :-D
    Ja kupiłam 10 flanelowych bo są piękne i duże, będą kocykiem latem, przescieradlem i ładnie się prezentują np u lekarza czy tam u znajomych jako podkład do przewijania. Mam takie w czarne koty i szare gwiazdki, tetrowe mam granatowe i kremowe, muslinowe małe myjki kupiłam ale to droga bajka...

Cigaretta, Agusia ;), FeliceGatto lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Marta USA Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2016, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    O zesz to zaszalalam hehe za duzo sie nawciskalo tak 410g i wg usg termin na 28 maja a miesiaczkowo na 30 choc urodzilam 1 synka 2 tyg wczesniej

Tak dopytuje, bo rzeczywiscie czytam, ze prawie wszystkie tutaj z maja maja taaakie duze dzieci! Tzn. z mojej perspektywy wydaja sie one duze, poniewaz nasz lobuziak wazy okolo 450g i mam termin na 19 maja :) Do tego mam maly brzuch i po prostu sie martwilam :( ale jesli znalazlam przynajmniej jedna z nas, ktora jest w podobnej sytuacji to przestalam sie martwic :D

• Negra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja na dziś już chyba pospałam :-( albo zasypiam o 3, albo o tej porze się budzę i oczy jak 5zł... i weź tu wyglądaj pięknie w ciąży, jak ciągle worki pod oczami :-(

pasia27 wrote:
    No ale 68to juz na większe dziecko hehe
    56-62 0-3mc
    62-68 3-6mc
    68-74 6-9mc
    74-86 9-12mc
    86-92 1,5-2latka
    92-98 2-3latka
    U mnie tak to wyglądało..i teraz tez sie tym sugeruje..
    No przy dziecku standardowych rozmiarów hehe a oczywiście tez rozmiar z danej firmy rozmiarowi nie równy..

Moj synek urodził się na koniec kwietnia i miał długości 53cm, czyli taki "przecietniaczek" i z ubrankami szedł zgodnie z metkami, czyli
    56- 0mcy lub 0-1msc (u nas jakieś 2 może 3 tyg)
    62- do 3mscy
    68- 3-6mscy
    74- 6-9mscy, niektóre starczyły do 10mscy
    80- 9-12 mscy
    86- 12-18 mscy.

Był dzieckiem "zmieniającym" rozmiar w trakcie por roku: latem z 62 na 68, a zimą 74 i 80 (więc np mieliśmy kurtki w 2 rozmiarach), i teraz też się tak nastawiam ze wszystkimi zakupami. Ale np 68 kupuję letnich mniej niż 62, bo mała dorośnie do tego rozmiaru mniej więcej w sierpniu (3msce). Może być że we wrześniu, a może być pod koniec lipca, ale tak czy inaczej
    większość lata będzie za nami.
    I nie wiem, czy zwrocilyscie uwagę, ale ubranka H&M sa większe od innych firm- np. 56 hm będzie takie jak 62 f&f :-)

A pieluchy flanelowe przydadzą się w naprawdę w wielu sytuacjach, (do lekarza, odbijania, przykrywania, przewijania, wycierania itd) a szybko się brudzą stąd można znaleźć listy wyprawkowe polegające zakup np aż 20 szt. Ale tak jak pisała Carolq- wszystko mamy w sklepach, pod ręką więc można dokupić później.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta USA wrote:
    Tak dopytuje, bo rzeczywiscie czytam, ze prawie wszystkie tutaj z maja maja taaakie duze dzieci! Tzn. z mojej perspektywy wydaja sie one duze, poniewaz nasz lobuziak wazy okolo 450g i mam termin na 19 maja :) Do tego mam maly brzuch i po prostu sie martwilam :( ale jesli znalazlam przynajmniej jedna z nas, ktora jest w podobnej sytuacji to przestalam sie martwic :D
    Zwróć uwagę, że mamy majowki z konca kwietnia i z końca maja, więc to jest jakieś 6tyg różnicy. A maluchy rosną teraz od 70/80 do nawet 100g na tydzień, więc mogą być duże rozpiętości wagowe :-) Dochodzą jeszcze błędy pomiaru i uroda rodziców, więc trudno porównaćjedno dziecko do drugiego.

Moja siostra urodziła 4dni temu córeczkę, z usg 2dni przed porodem miało być minimum 3800g, a okazało się, że mała waży 3400g. Więc ta waga jest tylko orientacyjna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 05:51

Marta USA, pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Marta USA Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2016, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Negra, spora rozpietosc :) jednak czytalam przyblizone daty porodu do mojego i niektore dzieci prawie 700g! Az zaczelam sie martwic ze moje wprawdzie takze orientacyjnie ale polowe mniejsze :D W kazdym razie czuje sie juz spokojniej :) Tak przy okazji napisalas swietna rozpiske z tymi rozmiarami. Wprawdzie sama rozpiska z rozmiarami sama sie posluguje ale swietnie opisalas te przejscia z jednego na drugi rozmiar. Bardzo pomocne :) wyslalam juz mojej mamie bo to ona mianowala sie na osobe odpowiedzialna za ubranka :D

• Negra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta- masz termin jakies 10 dni po mnie, więc jeśli dobrze liczę, jesteś w 23t1d? A usg miałaś chyba kilka dni temu? Zerkinij choćby nawet na suwaczk niektorych dziewczyn- jest na nich napisane, że dziecko waży w 22/23 tc około 400g. Więc wszystko gra, spokojnie. I mała poprawka- przyrost o którym pisałam jest oczywiście na tydzień- juz edytuję post wyżej:-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki jedziem na glukoze:)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już po... Laboratorium zamknięte w sob do konca lutego,zajeb..

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja tez pewnie , mam jakies ciuszki pol kartonu , kupywalam troszke i to wszystko , ja to pewnie bym juz wszystko kompletowala gdyby nie Moj On ma jeszcze czas i wogole przerwraca oczami jak cos dokupuje ..no ale chyba faceci tak maja ...
    bereda11 skąd ja to znam,mój taki sam....przecież jeszcze tyle czasu... ostatnio już zaczęłam go ochrzaniac,że tylko mu sie tak wydaje,a ja wolę sobie na olx jakieś perełki powybierac niż na ostatnią chwilę w sklepach kupować,ale on jak zwykle pocisnal "to moje dziecko w uzywkach będzie chodzić"???.... Ostatnio mu dogryzlam,że za jego 200zl mandat miała bym już tyle sukieneczek hehe.

bereda11 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    No już po... Laboratorium zamknięte w sob do konca lutego,zajeb..
    Hehe się przygoyowałas,a tu nici.....

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/676e18fd87ab.jpg

25 tydz= 818g❤

Aniu_leczka, migussia, Carolq, Dariaaa88, pasia27, Malena91, katarzyna_d, Marietta, bereda11 lubią tę wiadomość

‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ